Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) YOLDAN ÇIKAN KAMYONET DEVRİLDİ; ANNE ÖLDÜ, EŞİ VE 3 AYLIK BEBEKLERİ YARALANDI

Burdur’da kamyonetin yoldan çıkıp şarampole yan yattığı kazada araç sürücüsü İsa Bekar, eşi Cahide Bekar(39) ile 3 aylık bebekleri Efsa Bekar ile ismi öğrenilemeyen 2 yaşındaki çocuk yaralandı. 
 
Kaza, Burdur- Antalya karayolunun 3’üncü kilometresindeki bir un fabrikasının yakınlarında saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Çalışmak için Antalya’nın Alanya ilçesinden Burdur’a gelen İsa Bekar (24) yönetimindeki 07 NE 179 plakalı ev eşyası yüklü kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampolde girip yan yatarak yaklaşık 50 metre sürüklendi. Kamyonetteki eşyalar yola saçıldı.
Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada araç sürücüsü İsa Bekar, eşi Cahide Bekar ile 3 aylık bebekleri Efsa Bekar ile ismi öğrenilemeyen 2 yaşındaki çocuk yaralandı. 
Yaralılar ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Cahide Bekar burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Bekar’ın cenazesi aynı hastanenin morguna konuldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yoldaki trafikten görüntü
– Yola saçılan eşyalar
– Trafik ekiplerinin çalışması
– Devriyen kamyonetten görüntü
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===========

2) KARGOYLA GÖNDERİLEN ŞANZIMANDAN 3,9 KİLO METAMFETAMİN ÇIKTI

MERSİN’de, 3,9 kilogram metamfetamin gizlenen şanzıman kargosunu teslim alan 3 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente doğu illerinden kargoyla yüklü miktarda uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı. Polis ekipleri, merkez Mezitli ilçesi Menderes Mahallesi’ndeki kargo şubesine, kargoyu almaya giden şüphelileri takibe aldı. Ekipler, kargoyla gönderilen şanzımanı teslim alan şüphelileri gözaltına aldı. Paketi açılan şanzımanda 3,9 kilogram metamfetamin ele geçirildi. M.A., F.D. ve A.Y.S. ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Şüphelilerin kargoyu alması
-Şanzımanının açılması
-Uyuşturucu maddenin bulunması
-Bulunan uyuşturucu
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
-Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

==============

3) ADANA’DA SAHTE VE KAÇAK İÇKİ OPERASYONU: 3 GÖZALTI

Adana’da polisin düzenlediği operasyonda 8 bin 200 litre sahte, 67 litre gümrük kaçağı içki ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçunun önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, kent genelinde çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Bey Mahallesi’nde sahte içki imalathanesine dönüştürüldüğü belirlenen bir depoya baskın yapan ekipler, 8 bin 200 litre sahte içki ele geçirdi. Öte yandan merkez Yüreğir ilçesindeki iki ayrı iş yerine baskın yapan ekipler, su şişelerine doldurulmuş 67 litre gümrük kaçağı içki ele geçirdi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin depo ve iş yerlerine baskın yapması
– Ele geçirilen içkilerden görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=================

4) RAMAZANIN VAZGEÇİLMEZ TATLISI KADAYIF DOLMASI

OSMANLI döneminde padişah sofralarının tatlısı olan Erzurum yöresine has kadayıf dolması, ramazan ayı sofralarını süslüyor. 11 ayın sultanı olan ramazanın gelmesi ile birlikte, kadayıf üretim ve tatlı yapım yerlerinde yoğun çalışma sürüyor. 
    
Erzurum’da çeyrek asır öncesine kadar evlerde kadınların yaptığı kadayıf dolmasını, mutfaktan çıkarıp yılın 365 günü Türkiye’nin her tarafına satmaya başlayan Muammer Tanhaş, ramazan ayı ile birlikte işlerin kat kat arttığını söyledi. Tanhaş, enerji verdiği ve tok tuttuğunu söylediği kadayıf dolması tatlısını, Türkiye’nin dört tarafına internet üzerinden sipariş üzerine kargo ile gönderiyor. Ramazanda Erzurum’da bir ay boyunca yaklaşık 10 ton kadayıf tüketildiğini belirten Tanhaş şunları söyledi.
“Kadayıf dolması ramazan ayının olmazsa olmazdır. Erzurum’da iftar çorba, kıyma ve kadayıf dolmasıyla açılır. Zengin, fakir farketmez kadayıf her evde olur. Erzurumlular kadayıf dolması yemezse kendilerini oruç tutmuş gibi hissetmiyor. Eskiden kadayıf dolması sultanların sofrasında olan bir tatlıydı. Ramazan ayında Erzurum’da her evde yapılıan bir tatlıdır. Biz bunu evlerin mutfağından çıkararak şerbetini şeklini değiştirip 365 gün boyunca internet üzerinden Türkiye’nin her noktasına yolluyoruz. Ramazan’da kadayıf dolması satışları ikiye katlanır. Yapımı da çok kolaydır. Çiğ kadayıfın içine cevizi koyarak dolma gibi sarıyor ve yumurta sarısına batırıyoruz. Sonra tereyağında kızartıyor ve balın içine atıyoruz.”
Kadayıf dolması tatlısının ağır olmadığını, insanı rahatsız etmediğini ve damaklarda bıraktığı tatla Türkiye’nin dört bir tarafına kargo ile gönderdiklerini anlatan Tanhaş, kadayıf dolmasının buzdolabına konulmadan 10 gün bekletilebileceğini söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Tel kadayıfın sarılması
-Sarılan kadayıfların yumurtaya batırılması
-Yumutaya satırılan kadayıfların yağda kızartılması
-Kadayıfların son olarak bal kazanınan dökülmesi
-Tezgahta satımı
-Kadayıfcu Muammer Tanhaş ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)

==========

5) MOTOSİKLET TUTKUSUNU MESLEĞİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde, bir inşaat şirketinde muhasebecilik yapan Fatma Kalkat (30), motosiklet tutkusunu mesleği haline dönüştürdü. Gerekli eğitimleri alarak motosiklet sürüş eğitmeni olan Fatma Kalkat, motosiklet kullanmak isteyenlere eğitim veriyor.

Serdivan’da yaşayan Fatma Kalkat, 2015 yılında ehliyetini aldıktan sonra bir motosiklet satın alarak en büyük hayalini gerçekleştirdi. Yıllık izinlerinde motosikletiyle Türkiye’yi gezmeye başlayan ve hafta sonları yakın şehirlere giden Fatma Kalkat, geçen yıl kursa katılarak ‘Sürücü Direksiyon Eğitmenliği’ sertifikası aldı. Motosiklet direksiyon eğitmenliği yapmak için uzun süredir çalıştığı inşaat firmasındaki işinden ayrılan Fatma Kalkat, bir sürücü kursunda eğitmenliğe başladı.

Motosiklet sürmeyi çok sevdiğini belirten Fatma Kalkat, “Arkadaşlarımı güvenli bir şekilde trafiğe çıkarırdım. Hep destek oldum. Daha sonra bunu meslek haline çevirdim. Önceki yaptığım işi bıraktım. Sertifikamı alıp resmi olarak 2020’nin Ağustos ayından itibaren motosiklet hocalığına başladım. Yaklaşık olarak 70 kişiye motosiklet ehliyeti verme mutluluğu yaşadım. Bisiklet dahi sürmemiş kursiyerlerin, bugün 600 cc motosiklet sürmesi ve buna da benim vesile olmam beni çok mutlu ediyor. Bayanlar hayallerini kesinlikle ertelemesin. Bayanlar motosiklet kullanamaz diye bir kavram yok. Aslında biz bunu yayıyoruz etrafa. Motosiklete ise ekipmansız binmeyin, şehir içinde asla hız yapmayın ve özgürlüğün tadını çıkartın.ö dedi.

NİŞANLISINDAN EĞİTİM ALIYOR 
Motosiklet sürüş eğitmeni Fatma Kalkat’ın nişanlısı ve aynı zaman kursiyeri olan Osman Ürdem, “Almanya’dan temelli olarak dönüş yaptık. Buraya gelince de geçen sene motosiklet ehliyetine yazıldım. Yaz aylarında motorumla gezmek benim hayalimdi. Sürücü kursuna yazılarak ehliyetimi aldım. Şansıma da hocam bayan çıktı. Tanıştık ve birbirimizi sevdik.ö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Fatma Kalkat’ın kursiyere yapılacakları anlatması
Fatma Kalkat röp.
Kursiyerin parkurda çalışmaları detay
Osman Ürdem röp.
Parkur detay
Emirhan Öztürk röp.
HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/SERDİVAN (Sakarya),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!