Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ADANA’DA BALIKÇI TEKNESİ BATTI: 1 ÖLÜ (2)

ADANA’da Seyhan Baraj Gölü’nde su alıp batan balıkçı teknesindeki Suat Özacarlı (58) kayboldu, yanındaki arkadaşı Fatih Gözüküçük ise vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Sualtı polislerinin yaptığı çalışmayla Özacarlı’nın cesedine ulaşıldı.

Olay, saat 06.30 sıralarında merkez Sarıçam ilçezi Ayvalı Mahallesi’nde meydana geldi. Sabahın erken saatlerinde tekneyle baraj gölüne açılan Suat Özacarlı ve Fatih Gözüküçük, balık avının ardından dönüşe geçti. Ancak kıyıya yaklaşık 50 metre mesafede tekne su almaya başladı. Özacarlı ve Gözüküçük, kıyıya yüzerek ulaşmak için suya atladı. Durumu fark eden mahalleli de yardım etmek için tekneyle suya açıldı. Mahalleli Fatih Gözüküçük’ü kurtarırken Özacarlı’ya ise ulaşılamadı. İhbar üzerine bölgeye arama kurtarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Suat Özacarlı için arama kurtarma çalışması başlattı. Bu sırada Fatih Gözüküçük, polisin çalışmasını yaşlı gözlerle izledi.
CESEDİNE ULAŞILDI
Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nde su alıp batan balıkçı teknesinin çevresinde arama çalışmalarını yürüten sualtı ekipleri, Suat Özacarlı’nın cansız bedenine ulaştı. Cesedin ekipler tarafından çıkarıldığı sırada, Özacarlı’nın yakınları gözyaşları döktü.
SON KEZ SARILDILAR
Özacarlı’nın çıkartıldığı sırada kıyıya gelen eşi ve oğlu, cesedine sarıldı. Yakınlarının güçlükle uzaklaştırdığı acılı kadın ve oğlu, gözyaşlarına boğuldu. Özacarlı’nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Dalgıç polislerinin teknesi
– Kıyıda bekleyen kalabalık
– Kıyı kenarında oturup, battıkları yeri anlatan Fatih Gözüküçük
– Göldeki polis teknesi ve kıyıda bekleyenler
– Cenazenin tekne ile kıyaya getirilmesi
– Cenazenin başındaki kalabalık
– Suat Özacarlı’nın cenazesine sarılan eşi ve oğlu
– Ambulans ve polis aracından görüntü 
Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,(DHA)

====================

2) ADANA’DA SİLAH VE MÜHİMMAT KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Reklam Alanı

Adana’da, silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı belirlenenlere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan şüphelileri belirledi. Savcılığın yakalama kararı ile harekete geçen ekipler, dün şafak operasyonu düzenledi. Tespit edilen 22 adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda; 1’i otomatik 17 ruhsatsız tabanca, 4 kurusıkı ve bu silahlara ait çok sayıda mermi, silah yapımında kullanılan 37 namlu ucu, 2 tabanca gövdesi ile 436 gram esrar, 12 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 20 şüpheli, adliyeye sevk edildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin adli birimine getirilmesi
– Adli tıp birimi tabelası
– Operasyonda ele geçirilen silah ve uyuşturucular
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

====================

3) DEFİLESİZ DOSSO DOSSİ, HAZİRANDA ANTALYA’DA 

Her yıl ünlü mankenlerin katıldığı defileyle başlayan Dosso Dossi Fashion Show, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle haziran ayında Antalya’da kapılarını defilesiz açacak. 

Rusya başta olmak üzere 30 ülkeden 5 binin üzerinde katılımcının beklendiği fuarın hazırlıkları tamamlandı. 15-20 Haziran tarihleri arasında Expo Center’da düzenlenmesi planlanan Dosso Dossi’nin konukları ise Belek ve Kundu’daki otellerde konaklayacak. Oteller için de doping etkisi yapan fuara, tekstil dünyasının önemli isimleri katılıyor.
Salgın öncesi Adriana Lima, Isabeli Fontana, Ana Beatriz Barros, Paris Hilton, Kendall Jenner, Çağla Şikel, Deniz Akkaya, Demet Şener ve Özge Ulusoy gibi yerli yabancı top modellerin podyuma çıktığı moda organizasyonu, salgın önlemleri kapsamında defilesiz gerçekleşecek.
Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, 15-20 Haziran günleri arasında düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show’un açılışı için geri sayımın başladığını, sosyal medya hesapları üzerinden İngilizce, Rusça ve Türkçe mesaj yazarak duyurdu. Tekstil sektörünün nabzını tutacaklarını anlatan Eraslan, “Antalya’ya gelecek yabancı tekstil sektörü temsilcileri, ülkelerinde tekstilin önde gelen isimleri. Burada bir hafta süresince seçilmiş ürünleri fuarımızda inceleme imkanı bulacaklar” dedi. 
Dosso Dossi Fashion Show için Antalya’ya gelecek alıcıların çoğunluğunu Rusların oluşturduğunu anlatan Hikmet Eraslan, “Türk Cumhuriyetleri, Ukrayna, Irak, Lübnan, Ürdün ve İranlı katılımcılar da burada olacak. Aynı zamanda Sibirya bölgesinin en uç noktası olan Kamçatkalı yatırımcıları da ağırlayacağız. Pandemi gölgesinde gerçekleştireceğimiz organizasyonumuzda salgın önlemlerine dikkat ederek fuarımızı tamamlayacağız” dedi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) – 

====================

4) PROF. DR. DEĞİRMENCİ: PARKİNSON TEDAVİLERLE BİRLİKTE TAMA YAKIN İYİLEŞME SAĞLANAN BİR HASTALIK

DÜZCE Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yıldız Değirmenci, Parkinson’un iyileşme sağlanan bir hastalık olduğunu belirterek, “Semptomları oral ve cihaz destekli tedavilerle birlikte tama yakın semptomatik iyileşme sağlanan bir hastalık” dedi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Değirmenci, özellikle yaşlılarda ortaya çıkan ve hayat kalitesini düşüren titrek felç olarak da bilinen Parkinson hastalığı ve tedavisinde kullanılan beyin pili konularında bilgiler verdi. Prof. Dr. Değirmenci, Parkinson hastalığının tedavi edilmeye başlandığına dikkat çekerek, “Parkinson hastalığı kronik ve ileri yaşta başlayan bir hastalıktır. Ancak gençlerde de görülebildiğini biliyoruz. Kendisini genellikle istirahatte ortaya çıkan titremeler, kaslarda katılık, hareketlerde yavaşlıkla gösteren ve hastalık ilerledikçe üstelik denge, yürüyüş ve duruş problemleri ile birlikte hafıza sorunlarının da ortaya çıktığı bir hastalık.” dedi. 

Prof. Dr. Değirmenci Parkinson’un iyileşme sağlanan bir hastalık olduğunu ifade ederek, “Biz Parkinson son değildir diyerek söze başlıyoruz. Bu bizim sloganımız. Neden son değildir? Biliyoruz ki nörodojeneratik hastalık olmasına rağmen bugün itibarıyla semptomları oral ve cihaz destekli tedavilerle birlikte tama yakın semptomatik iyileşme sağlanan bir hastalık. Bu nedenle umutsuzluğa kapılmadan doğru tanı ve tedavi yöntemleriyle hastalarımıza yaklaşmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki hasta ve hastalığa uygun tedavi prosedürleriyle hastalarımızın hayatın içinde aktif olarak kalmaya devam ettiği gibi kaliteli bir yaşam sürmeye ve semptomlarından arınmış bir şekilde hayata devam etmelerine olanak sağlamaktadır.” diye konuştu. 

‘BEYİN PİLİYLE PARKİNSON HASTALIĞINDA BAŞARILI SONUÇLAR ELDE EDİLDİ’ 
Prof. Dr. Yıldız Değirmenci, beyin pili tedavisiyle Parkinson hastalığında başarılı sonuçlar elde ettiklerini açıklayarak, şöyle konuştu: 
“Beyin pili cihaz destekli tedavilerden bir tanesidir. Halk arasında beyin pili olarak bilinir ama asıl itibarıyla derin beyin stimülasyonu olarak geçer. Aslında hastalığa neden olan ve derinlerde yerleşmiş bölgelerde çekirdeklerin nöromodülasyonu esasına dayalı bir yöntemdir. Gerçekten uygun olan ve seçilmiş hastalarda Parkinson hastalığı ve tedavileriyle ilgili uzmanlaşmış hekimlerin ellerinde uygulandığında gayet başarılı sonuçlar elde edebildiğimiz bir tedavi şeklidir.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
Prof.Dr. Yıldız Değirmenci’nin muayene yaparken görüntüsü 
Prof.Dr. Yıldız Değirmenci’nin açıklamaları ve detaylar 
HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) 

====================

5) YARALI BULUNAN KEDİ SİLAHLA VURULMUŞ

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde yol kenarında bulunan yaralı kedinin klinikte çekilen röntgeninde, tabancayla vurulduğu ve omurgasında kurşun olduğu tespit edildi.

Torba Mahallesi’nde emlak danışmanı Şule Teker (49), yol kenarında sürünen sırtında yaralı bir kediyi görünce, arkadaşı Şükran Şahin ile birlikte özel bir veterinere götürdü. Çekilen röntgende kedinin, tabancayla vurularak yaralandığı ortaya çıktı. Röntgende kedinin omuriliğine saplanmış kurşun görüldü. Yaralı kedi, tedaviye alındı. Polis olayı kimin yaptığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.   
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şule Teker, “Kurşun kedinin omuriliğe saplanmış, çıkarılması için İstanbul’a gönderilecek. Arka ayakları tutmuyor. İnşallah sinir zedelenmiştir ve tedavisinin ardından yürümeye başlar. Kurşunun çıkarılmasının ardından balistik inceleme için girişimleri yapacağız. Bunu yapan caninin bulunmasını istiyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Yaralı kediden görüntü
Haber- Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!