Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bakan Karaismailoğlu: En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtaracağız (2)

‘UZAYDAKİ VARLIĞIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ TÜM DÜNYAYA HİSSETTİRDİK’
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sinop Valiliği’nin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Bakan Karaismailoğlu, Sinop’un geleceği için önemli projeler yapılacağını ifade ederek, “Bir taraftan temeller atıyoruz bir taraftan açılışlar yapıyoruz. Ülkemizde dünya ölçeğinde çok büyük projeleri tamamlıyoruz. Hakkari’de ne yapıyorsak, Edirne’de de onu yapıyoruz, hepsi vatanımızın ve milletimizin geleceği içindir. Ülkemizin gelecek 100 yılını kurtarmaya çalışıyoruz. Hayatta bir tane dikili ağacı olmayan insanlar, bizim projelerimiz hakkında konuşabilirler ama bunlar hiç önemli değil. Çünkü biz, torunumuzun torununun geleceğini düşünüyoruz. Bu yaptığımız projeler 100 yıllarca ülkemize hizmet edecektir. Bununla ilgili bir örnek vermek istiyorum. Son 18 yılda 28 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, bununla birlikte taşıt hareketi yüzde 176 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80 azalma oldu. Bunun da karşılığı binlerce can demektir. Bu yatırımla binceler canı kurtardık. Aynı zamanda yakıttan ve zamanda tasarruf sağladık. Bütçeye yıllık yaklaşık 18 buçuk milyar TL’lik tasarruf sağlandıö dedi.

‘YERLİ VE MİLLİ, UYDUMUZ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’
Her bir projenin çok önemli olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Havada, karada, denizde hatta uzayda yani ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda varlığımızı bütün dünyaya hissettiriyoruz. 2020 yılında büyük projeler yaptık. Kuzey Marmara otoyolu, Ankara-Niğde otoyolu ve Samsun-Sivas Demiryolu gibi projeleri bittirdik. 2021 yılına da hızlı girdik, Kömürhan Köprüsü ile başladık ardından TÜRKSAT 5A uydumuzu uzaya fırlattık. Haziran gibi yörüngesine yerleşip dünyaya hizmet edecek. Uzaydaki varlığımızı ve gücümüzü tüm dünyaya hissettirdik. Yerli ve milli, uydumuz için çalışmalar sürüyor. Her sektörde 18 yılda 100 yıla sığmayacak projeler yapıldı. Bu gelişmeden Sinop’ta nasibini aldı. Sinop’ta 128 kilometrelik bölünmüş yol var, bu çalışmalar devam edecek. Devam eden karayolları projeleri var, bunları da en yakın zamanda bitireceğiz. Bir taraftan da yeni projeler yapacağız. Sinop merkezde de çevre yolunun 1’inci etabı için çalışmalar sürüyor. Ulaştırma alt yapısı bölgenin tarımına, istihdamına, üretime ve turizmine katkı veriyor. Ulaştırma alt yapı yatırımları çok önemli, bu projeler bir akarsu gibidir. Gittiği yere canlılık, hareketlilik götürüyor, üretimi, turizmi artırıyor. Vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak ve daha iyi yarınlar için çalışıyoruzö şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları
Detaylar
Haber: Deniz ÖZEN – Kamera: Tayfur KARA-Miraç ŞENTÜRK SİNOP-DHA

=====================

Boşanmak istediği eşinin falçatalı saldırısına uğrayan Hanna, korku içerisinde yaşıyor – YENİDEN 
 
İSTANBUL’da bir alışveriş merkezinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Mesut Öztürkmen’in (44) falçata ile saldırması sonucu yüzünden yaralanan ve yüzünün bir kısmı felç olan Ukraynalı Hanna Butym (28), çok korktuğunu söyleyerek “O beni öldürmeye gelmişti, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.  

Reklam Alanı

Olay, 15 Ocak günü Barkırköy’de bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Eşinin kız kardeşinin sosyal medya hesaplarını takip ederek Kocaeli’den İstanbul’a gelen Mesut Öztürkmen, alışveriş merkezinde kendisinden boşanmak isteyen Ukraynalı eşi Hanna Butym’i takip ederek saldırdı. Elinde bulunan falçata ile Hanna Butym’in yüzünü kesen Öztürkmen’i çevrede bulunan kişiler engelledi. Olayın ardından yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken, Öztürkmen olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri tarafından yakalanan Mesut Öztürkmen, Bakırköy Nöbetçi 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN BOŞANMAK İSTEMİŞ’
Olayın ardından yüzünün yarısının felç olduğunu ve korku dolu günler yaşadığını belirten Hanna Butym, “Ben Mesut Öztürkmen ile 2,5 yıl evli kaldım. İyi bir yaşamım yoktu onunla beraberken. Çalışmıyordu, bana, çocuklara ve kendine bakmıyordu. Beni dövüyordu, şiddet uyguluyordu ve başka kadınlarla konuşuyordu. Ben bu şekilde yaşamak istemedim ve boşanma davası açtıktan sonra Ukrayna’ya gittim. Adresimi bilmiyordu, nerede yaşadığımı bilmiyordu ama sürekli bana hem cep telefonundan hem de sosyal medya hesaplarından yazıyordu, tehdit ediyordu. Ben seni öldüreceğim, senin kız kardeşini ve ailendeki 4 kişiyi öldüreceğim diyordu. Adresimi bilmiyordu ama beni hep bulmak için çalışıyordu. Ben seni bir gün bulup öldüreceğim diye yazıyordu banaö dedi.

‘AMACI YARALAMAK DEĞİL ÖLDÜRMEKTİ’
Olayın ardından Mesut Öztürkmen’in polise verdiği ifadesinde kendisini öldürmek için geldiğini söylediğini iddia eden Hanna Butym şöyle konuştu:
“Benim kız kardeşim eşiyle beraber İstanbul’a tatile gelince onların yanına geldim onunla görüşmek için. Bir alışveriş merkezine gidip vakit geçirdik ve oradayken beni buldu. Nasıl bulduğunu bilmiyorum ama kız kardeşim 2 gün önce sosyal medyada bir fotoğraf paylaşmıştı, alışveriş merkezinin ışıklarını çekip atmıştı. İki gün sonra yine alışveriş merkezine gittik. Mesut Öztürkmen polise de 2 gün orada beklediğini söylemiş. Arkamdan geldi saçımdan tuttu ve yüzümü kesti. Boğazımı kesmeye çalışmış ama onu tutmuşlar o yüzden yapamamış. Beni öldürmeye çalışmış Mesut Öztürkmen polise öyle söylemiş.ö

‘ESKİ YÜZÜME KAVUŞMAK İSTİYORUM’
Yüzünün yarısının felç kaldığını ve birçok refleksi kullanamadığını söyleyen Hanna Butym, sözlerine şöyle devam etti:
“Şu anda o cezaevinde ve ben korkuyorum. Erkenden dışarı çıkar diye korkuyorum. Çok ceza almasını ve cezaevinde uzun süre kalmasını istiyorum. Korkuyorum çünkü. Yüzümde şu anda yaralar var, şu an yüzümün yarısını hissetmiyorum. Kaşım çalışmıyor, gülme refleksi çalışmıyor ve bir doktorun bana yardım etmesini istiyorum, eski yüzüme kavuşmak istiyorum.ö

Görüntü Dökümü:
-Güvenlik kamerası görüntüleri 
-Hanna Butym ile röportaj
-Detaylar
Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İSTANBUL(DHA)  

========================

Kavgayı ayırmak isterken bıçaklanan bölüm başkanı öldü

MERSİN’in Anamur ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken H.C. (29) tarafından bıçaklanan Tarsus Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Programı Bölüm Başkanı İbrahim Kaan Tekin (29), hayatını kaybetti.

Olay, 23 Ocak Cumartesi günü Güzelyurt Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi Cerenler mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Tarsus Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Programı Bölüm Başkanı İbrahim Kaan Tekin, ailesini ziyaret için gittiği ilçede iki grup arasındaki kavgayı ayırmaya çalıştı. Bu sırada kavganın taraflarından birinin savurduğu bıçak darbeleriyle kasığından yaralanan Tekin, ambulansla kaldırıldığı Anamur Devlet Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bekar olan öğretim görevlisinin cenazesi yapılan otopsinin ardından dün Anamur’da toprağa verildi.
Polis ekipleri, Tekin’in ölümüne neden olan şüphelinin kimliğinin H.C. olduğunu tespit etti. Ekipler, H.C.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

MERSİN- DHA 

=====================

Yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarptı, öldü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde karayolundan karşıya geçmeye çalışan Ahmet Elmalıca (45), sürücüsü belirlenemeyen otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaçan otomobil sürücüsünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaza, sabah erken saatlerde Manavgat D400 karayolu Karacalar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Duble yolda karşıya geçmeye çalışan Ahmet Elmalıca’ya o sırada Alanya yönünden gelen 07 HNK 91 plakalı sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil çarptı. Çevrede bulunanların haber vermesiyle olay yerine sağlık, jandarma ve trafik ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Ahmet Elmalıca’nın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Yapılan incelemenin ardından Ahmet Elmalıca’nın cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Antalya Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
Kazayla ilgili savcılık tarafından soruşturma sürdürülürken, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinden kaçan otomobili ve sürücüsünü yakalamak amacıyla çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda otomobilin Manavgat çevreyolunda bulunan Plaka Tanıma Sisteminde (PTS) görüntülendiği ve otomobilin ön panjurunun olmadığı belirlendi. Otomobilin Alanya çıkışında PTS’lerde ise ön panjurunun sağlam olduğu belirlendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kaza yerinden görüntü

HABER-KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!