Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-5 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(ÖZEL)

1) KORONAVİRÜSTEN ÖLEN TRAFİK POLİSİ HALKI BÖYLE UYARMIŞTI

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik polisi Mustafa Dönmez(48), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dönmez’in geçen yıl ekip aracından yaptığı anonsla halkı koronavirüse karşı uyardığı görüntüler ortaya çıktı. 
Karadeniz Ereğli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Dönmez, geçen 28 Mart’ta koronavirüse yakalandı. Ardından evinde tedavisine başlanan Dönmez, 4 gün sonra Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dönmez, durumu ağırlaşınca geçen 9 Nisan’da da Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne kaldırıldı. Hastanenin kovid yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Dönmez, kendisini ziyarete gelen arkadaşlarını el sallarken, arkadaşları o anı fotoğrafladı. Dönmez dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Dönmez’in ölümü meslektaşlarını ve yakınlarına yasa boğdu. 

‘HİÇBİR ŞEY HAYATINIZDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR’ 
Evli ve 1 çocuk babası Dönmez’in geçen yıl ekip aracından halkı koronavirüse karşı uyardığı görüntüler ortaya çıktı. Karadeniz Ereğli Emniyet Müdürlüğü tarafından çekilen görüntülerde ekip aracından yaptığı anonsta, “Değerli Ereğli halkı. Gerekmedikçe güvenliğiniz açısından evden çıkmayın. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Tedbirlere uyalım, uymayanları uyaralım. Hiçbir şey hayatınızdan daha değerli değildir.” diyerek halkı uyardığı duyuluyor. 

Görüntü Dökümü
——————
-Mustafa Dönmez’in halka seslendiği video 
-Hastaneden detay 
-Yoğun bakımda çekilen fotoğrafı 
-Mustafa Dönmez’in fotoğrafları 
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA) 

===========================================================
2) MAKİNİST TRENİ DURDURDU, KURYE İFTARLIK SİPARİŞİNİ YETİŞTİRDİ
 
SAKARYA’nın Pamukova ilçesinde yük treni makinisti, iftar saati öncesi bir restorandan verdiği siparişi tren yolu kenarında bekleyen kuryeden aldı. Makinistin treni durdurarak paketi aldığı anlar cep telefonuyla görüntülendi. Pamukova Hayrettin Mahallesi’nde dün tren yolu üzerinde elindeki poşetle bekleyen paket servis elemanını gören bir vatandaş, durumu ilginç bularak cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Bu sırada Adapazarı’ndan Eskişehir istikametine gitmekte olan yük treni  yavaşladı. İftar saatine az bir süre kala makinist bölgedeki bir restorandan verdiği siparişi trenini durdurarak aldı. Makinist, paketi aldıktan sonra yoluna devam etti. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
——————
Paket servisçinin beklemesi 
Trenin durması 
Paket servisin teslim edilmesi 
Paket servisçinin geri dönmesi 
HABER: Güven HASBAŞ/PAMUKOVA (Sakarya),(DHA)

========================================================

3) TRAFO PATLAMASI KAMERADA

DENİZLİ’nin Acıpayam ilçesinde, elektrik trafosu patladı. Acıpayam ve Çameli ilçelerini elektriksiz bırakan trafo patlaması, görüntülere de yansıdı. Denizli’de dün etkili olan şiddetli rüzgar sırasında Alaaddin Mahallesi’nde bulunan elektrik trafosunda patlama meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın ardından Acıpayam ve komşu ilçe olan Çameli’de elektrik kesintisi yaşandı. Patlama sırasında çıkan alevler ve kıvılcımlar korku yaratırken, olay anı ise cep telefonuyla görüntülendi. Ekipler, trafoda onarım çalışması yaparak arızayı giderdi.

Görüntü Dökümü
——————
-Trafonun patlaması
-Trafodan kıvılcımlar çıkması

Sezgin ÖZDEMİR / ÇAMELİ (Denizli), (DHA)
========================================================
4) OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARMAK İÇİN BAŞLADIĞI GOLFTE MİLLİ OLUP, MADALYALAR KAZANDI
 
ANTALYA’nın Serik ilçesinde yaşayan ve ‘hocaların hocası’ olarak anılan Fahrettin Kök (30), golfün hayatına yön verdiği isimlerden biri. 21 yıl önce babasının önerisi üzerine hem okul harçlığını çıkarmak hem de bir spor dalını öğrenmek için golf ile tanışan Kök, golf sahasında önce atılan topları topladı, ardından ‘caddy’lik yaptı. Milli takım oyuncusu ve golf eğitmenliği de yapan Kök, “20’ye yakın kupa ve madalyam var” dedi. Turizm kenti Antalya, golf turizminde Portekiz ve İspanya’yı takip ediyor. Tamamı uluslararası standartlarda olan, Türkiye genelindeki 22 golf sahasının 16’sının bulunduğu Antalya’da, yerli- yabancı çok sayıda golf sporcusuna hizmet veriliyor. Belek bölgesindeki golf sahalarını kullanan sporcular, memnuniyetlerini dile getirerek, turizme katkıda bulunuyor. 5 yıldızlı tesislerde ağırlanan sporcular hem tatil yapıp hem de golf oynama fırsatı yakalıyor. Antalya, Kuzey Avrupa’dan, Asya’dan, Uzak Doğu’dan ve Amerika’dan golf tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Her yıl düzenlenen turnuvalara da ev sahipliği yapan kent, Tiger Woods, Justin Rose, Lee Westwood gibi ünlü oyuncuları da ağırladı.
Her sezon 560 bin oyunun oynandığı ve ortalama 500 milyon dolarlık döviz girdisinin sağlandığı bu sahalar, yöre halkına ekmek kapısı da oluyor. Kimi okul harçlığını çıkarmak için bu sahalara gelirken kimi ise ailesinin yönlendirmesiyle adım attığı golf sahalarında birer usta oyuncuya dönüşüyor.
21 YIL ÖNCE BAŞLADI
Serik ilçesinde yaşayan Fahrettin Kök, golfün hayatına yön verdiği isimlerden biri. 21 yıl önce babasının önerisi üzerine hem okul harçlığını çıkarmak hem de bir spor dalını öğrenmek için golf sahasına adım attığını belirten Fahrettin Kök, “İlk olarak golf sporcusuna sahada yardımcı olan ve golf malzemelerini taşıyan görevli (caddy) olarak işe başladım. Harçlığımı çıkarmak istiyordum. Sonra golf sporuna merak sardım. Junior Lig’de oynadım ve sonrasında milli takıma seçildim. Balkan Open şampiyonasında birinci oldum. 20’ye yakın kupa ve madalyam var” dedi.
Profesyonel olarak bu spordan para kazanmaya başladığını da ifade eden Kök, 15 yıldır hiç sıkılmadan bu işi yaptığını ve artık sporculara ders verdiğini söyledi.
CADDYLİK YAPARAK GEÇİNİYOR
Kök gibi küçük yaşlarda sahalara adıma atan bir diğer sporcu ise Melisa Çelik (22) oldu. 6 yaşında otelde çalışan anne ve babasıyla birlikte gelip gün boyu golf toplarıyla oynayan Çelik, “Belek bölgesine kurulan ilk junior clube kaydettiler. Sonrasında birinciliklerim oldu çok sayıda. Golfü öğrendiğimde de caddylik yapmaya başladım. Sporcular golfü bilen caddy tercih ettikleri için bir adım öne geçtim. Şu anda hayatımı caddylik yaparak sağlıyorum” diye konuştu.
Kök ve Çelik, mesailerinden artan kalan zamanlarda sahada antrenman yapmayı eksik etmiyor. Kök’ün şanslı golf sopası 7 numarayken Çelik’in 6 numara.
12 AY BOYUNCA HEM SPOR HEM TATİL
Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği Türkiye ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı ve Maxx Royal Golf Club Genel Müdürü Cahit Şahin, Antalya’daki golf sahalarının uluslararası standartlarda olduğunu ifade etti. Bölgenin 12 ay boyunca hem spora hem de turizme hizmet ettiğini belirten Şahin, sahaların insanların hayatına da dokunduğunu söyledi. Golf sektörünün Türkiye için hala çok yeni olduğunu da anlatan Başkan Şahin şöyle konuştu:
“Golf hocaları, caddyler, golf oynanan tesislerde yiyecek ve içecek servisi yapacak personel gibi yeni ihtiyaçlar çıkardı karşımıza. Burada golfü öğrenen arkadaşlarımızın bir kısmı yurt dışında da eğitimler aldı. Golfçülerin buraya gelip hizmet aldıkları zaman bir sürprizle karşılaşmalarının önüne geçmiş oluyoruz. 1994 yılında 3 sahamız varken bugün 16 oldu.”

Görüntü Dökümü
——————
– Golf sahalarından detaylar
– Fahrettin Kök ve öğrencisi detay
– Golf çantasından detay
– Golf oynamaları detay
– Golf topundan detay
– Fahrettin Kök’ün uzun atış yapması detay
– Fahrettin Kök RÖP
– Max Royal Golf Club Genel Müdürü Cahit Şahin RÖP
– Golf oynayan sporcular detay
– Detaylar
HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

========================================================

5)ADANA’DA HAKİM VE SAVCI ADAYLARI MESLEĞE MENTORLERLE HAZIRLANIYOR
 
ADALET Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi’ ile Adana’da 42 aday, tecrübeli mentor hakim ve savcılar eşliğinde keşfe gitme, otopsiye katılma, ifade alma, duruşma yönetme gibi adli işlemlere tanıklık etme fırsatı yakaladı. 
Adalet Bakanlığı tarafından 30 adliyede başlatılan ‘Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi’ Adana Adliyesi’nde Kasım 2020’de uygulamaya konuldu. Bu kapsamda 24’üncü ve 25’inci dönem adli yargı hakim ve savcı adaylarının mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması, mesleğe en donanımlı şekilde hazırlanmaları hedefiyle mentor hakim ve savcıların rehberliğinde çalışmalar başladı. 42 aday, sahada görevin nasıl yürütüldüğünü yaşayarak öğrenme, keşfe gitme, otopsiye katılma, ifade alma, duruşma yönetme gibi yapılan adli işlemlere tanıklık etme şansına sahip oldu. 
ÜNİVERSİTELERLE EĞİTİM İŞBİRLİĞİ YAPILDI
Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Koordinatör Hakimi Ayla Yalçınöz Şahin, proje kapsamında adliyede staj yapan adaylara mentor atamaları yapıldığını belirtti. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ayla Yalçınöz Şahin, “Alanında uzman meslektaşlar uzmanlık alanları ile ilgili seminerler ve eğitimler vermeye başladılar. Koordinatörlüğümüzce Çukurova Üniversitesi ve bölgemizdeki diğer bazı üniversitelerle eğitim işbirliği çalışmaları yaptık” dedi. 
MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİN GELİŞİMİNİ HEDEFLİYOR
Projenin, adaylar için hakimlik ve savcılık mesleğinin gerektirdiği bilgi ve becerilerin, tarafsızlık, meslek onuru ve adalet anlaşının gelişmesini hedeflediğini belirten Şahin, “Yine mesleğin yazılı ve yazılı olmayan etik değerlerinin aktarımı ve kazanımının sağlanması, adayların mesleki konular dışındaki bilgi ve görgülerinin de artırılmasını hedeflemektedir. Bu proje başladığında biz de kendi bölgemizdeki adliyede hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Önce adaylarımıza mesleklerinde yol gösterecek, rehber olacak mentor adı verilen hakim ve savcılar belirlendi. Her adaya bir mentor arkadaşımız denk gelecek şekilde atamalar yapıldı” diye konuştu.

MENTORLERLE YARGISAL FAALİYETLERE DAHİL OLUYORLAR
Meslekte tecrübeli ve gönüllü mentor hakim ve savcıların adaylara, öğrenilen konuların pratikte nasıl uygulandığını gösterdiklerini dile getiren Ayla Yalçınöz Şahin, şöyle konuştu:

“Mentor, bunu yaparken mesleki etik ilkelere uyma, zaman ve stres yönetimi, verimli çalışma, iletişim becerileri gibi konularda rehberlik eder. Adaylar, mentorleri ile çalıştıkları aşamada yargısal faaliyete dahil olurlar. Yani mentorlerin her gün yaptığı işleri öğrenme ve pratik etme imkanı bulurlar. Keşfe gitme, otopsiye katılma, ifade alma, duruşma yönetme gibi yapılan adli işlemlere tanıklık ederler. Bir anlamda sahada görevin nasıl icra edildiğini, birlikte her aşamaya dahil olarak yaşayarak deneyimlerler.” 

Görüntü Dökümü
——————
– Koordinatör Hakim Ayla Yalçınöz Şahin’in mentor hakim savcılarla görüntüsü
– Mentor hakim savcıların adaylarla görüşmesi
– Koordinatör Hakim Ayla Yalçınöz Şahin ile röp. 
– Şahin’in adaylarla görüntüsü
– Detaylar 

Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera: ADANA,(DHA)

===========================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!