Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞANLIURFA’DA TARİHİ ESER OPERASYONU; TEVRAT ELE GEÇİRİLDİ

ŞANLIURFA’da, jandarmanın düzenlediği operasyonda aralarında 1 Tevrat’ın da bulunduğu tarihi eserleri 500 bin dolara satmaya çalışan Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Haliliye ilçesi kırsalında Suriye uyruklu İ.E.H.’nin elinde bulunan tarihi eserleri 500 bin dolar karşılığında satmak istediği bilgisine ulaştı. Ekiplerin alıcı gibi irtibat kurduğu İ.E.H., anlaşmaya varılmasının ardından buluşma noktasında düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin yanında ve adresinde yapılan aramada altın yaldızlı yazılar ile süslü yazıt, İbranice yazma tarihi kitap, eski dönemlere ait tarihi eser niteliği taşıyan Tevrat olduğu değerlendirilen üzerine el yazmalı dini yazıt, Orta Çağ dönemine ait tarihi eser niteliği taşıyan sunu kabı, Orta Çağ dönemine ait tarihi eser niteliği taşıyan üzerinde hayvan figürü bulunan matruşka ile eski dönemlere ait tarihi değeri olduğu değerlendirilen cam seramik parçasından oluşan eserler ele geçirildi.

Suriye’deki iç savaş sırasında tahrip edilen müzelerden temin edildiği ihtimali üzerinde durulan tarihi eserler, el konulduktan sonra Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Operasyonda ele geçen tarihi eser ve kitaplar
– Operasyon için şubeden çıkan jandarma araçları
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

Reklam Alanı

=========

2) DÜZCE’DE KARAYOLLARI KAMYONETİ, BARİYERLERE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
 
DÜZCE’de, Karayolları’na ait kamyonetin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde, TEM yolu Sakarya- Düzce sınırında meydana geldi. İstanbul yönüne giden Aydın Özgedik yönetimindeki 34 CSN 238 plakalı ve Karayolları’na ait kamyonet, kontrolden çıkıp, bariyerlere çarptı. Kazada sürücü Özgedik ve mesai arkadaşı Adem Durmaz, araç içinde sıkıştı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin sıkıştığı yerden çıkardığı Aydın Özgedik’in hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı Adem Durmaz ise ambulansla Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kaza yapan aracın görüntüsü
Jandarma ve karayolları ekiplerinin görüntüleri detaylar

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=================

3) TELEVİZYON ÜNİTESİNİN ALTINDA KALAN MUHAMMED ÖLDÜ, BABASI CENAZESİNİ ALIRKEN YERE YIĞILDI

Adana’da ailesiyle misafirliğe gittikleri evde oyun oynarken üzerine televizyon ünitesi düşen Suriye uyruklu 1.5 yaşındaki Muhammed Muhammed, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Otopsisinin ardından Muhammed’in cenazesini alan baba Ömer Muhammed, yere yığılıp sinir krizi geçirdi. Anne Yasemin Muhammed ise oğlunun cenazesini götüren aracın arkasından güçlükle yürüdü.

Olay, 18 Nisan Pazar günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. Yakınlarını ziyarete giden Suriye uyruklu Ömer Muhammed ile Yasemin Muhammed çiftinin oğulları Muhammed Muhammed’in oyun oynadığı sırada iddiaya göre üzerine televizyon ünitesi devrildi. Gürültüyü duyup odaya koşan Muhammed çifti, çocuklarını televizyon ünitesinin altından çıkardı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri, yapılan ilk müdahalesinin ardından minik Muhammed’i Seyhan Devlet Hastanesi’nin Meydan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ek Hizmet Binası’na götürdü. Tedaviye alınan Muhammed bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürülen Muhammed bebeğin cenazesi, yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edildi. Oğlunun cansız bedenini elleriyle otomobile koyan baba Ömer Muhammed, yere yığılıp sinir krizi geçirdi. Anne Yasemin Muhammed ise oğlunun cenazesini götüren otomobilin arkasından yürürken gözyaşı döktü. Acılı anne yakınlarının sayesinde güçlükle ayakta durabildi. Muhammed bebeğin cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından defnedilmek üzere Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olayın yaşandığı evin görüntüsü
– Adli Tıp Kurumu tabelası
– Muhammed Muhammed’in yakınlarının cenazeyi alması
– Aracın gidişi
– Anne ve babanın gözyaşı dökmesi
– Baba Ömer Muhammed’in yere yığılması

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

====================================

4) GÖZLERİNİ KAYBETME KORKUSU YAŞAYAN ADİLE İÇİN SAĞLIK BAKANI DEVREYE GİRDİ
 
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Mardin’de hidrosefali hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetme riski bulunan Adile Elçiboğa’nın (37) tedavisi için talimat verdi. Elçiboğa’nın, İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde ameliyat edileceği belirtildi.

Artuklu ilçesi Kabala Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk annesi Adile Elçiboğa’ya, 5 yıl önce hidrosefali (Beyinde ve beyin çevresinde aşırı sıvı birikmesi) teşhisi kondu. Hastalığının ilerlemesi üzerine gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Elçiboğa, tedavisi için yetkililerden yardım istedi. İnşaatlarda işçi olarak çalışan eşinin de 2 yıl önce bel fıtığı ameliyatı olduğunu ve artık çalışacak kimselerinin kalmadığını belirten Adile Elçiboğa, gözlerini kaybetmek istemediğini anlattı. Demirören Haber Ajansı’nın haberinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adile Elçiboğa’nın tedavisi için talimat verdi. İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yetkilileri, Elçiboğa ile iletişime geçerek ameliyatının yapılacağının müjdesini verdi.

‘BAYRAMDAN SONRA SİZİ BEKLİYORUZ DEDİLER’
Ramazan Bayramı’ndan sonra İstanbul’a gideceğini anlatan Elçiboğa, “Haberimiz yayınlandıktan sonra Sağlık Bakanı’mız devreye girdi. Bizi hastaneden aradılar. ‘Bayramdan sonra sizi bekliyoruz’ dediler. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’nden de bizlerle iletişime geçtiler. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de evimize geldi. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘DEVLETİMİZ BU ZOR GÜNDE BİZE SAHİP ÇIKTI’
Adile Elçiboğa’nın eşi Murat Elçiboğa ise devletin bu zor günde kendilerine sahip çıktığını ifade ederek, “Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden bir müdür aradı. Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla eşimin bayramdan hemen sonra tedaviye alınacağını ve devletin bütün imkanlarını seferber edildiğini söyledi. Açıkçası çok sevindik. Daha sonra Mardin İl Sağlık Müdürlüğü’nden aradılar. Yine tedavinin devlet tarafından karşılanacağını söylediler. Devletimiz bu kötü günde bize sahip çıktı. Çok mutlu olduk” diye konuştu.

Ailenin iki çocuğundan biri olan lise 1’inci sınıf öğrencisi Funda Elçiboğa (14) da, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sesimize kulak verdi, imdadımıza yetiştiler. Çok mutlu oldum. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
————
Aileden görüntü
Adile Elçiboğa’dan detay
Röportajlar
Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Selim KAYA /MARDİN, (DHA)

=========

5) ALKOLLÜ, EHLİYETSİZ VE KISITLAMAYA UYMAYAN SÜRÜCÜYE 9 BİN 150 LİRA CEZA

DÜZCE’de, gece denetim yapan polisin ‘dur’ ihtarına uymayan Zeliha Ö. kaçmaya çalıştı. Otomobil durdurulurken, 1.67 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin olmadığı belirlenen, sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan Zeliha Ö.’ye 9 bin 150 TL ceza kesildi.

Olay gece saatlerinde D-100 yolu Hamidiye Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında denetim yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan 82 ES 188 plakalı otomobil sürücüsü kaçmaya başladı. Polis ekipleri, otomobili D-100 yan yolda durdurdu. Sürücü Zeliha Ö.’nün 1,67 promil alkollü olduğu tespit edilirken, ehliyetinin de olmadığı anlaşıldı. Zeliha Ö.’ye alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden 9 bin 150 lira idari para cezası uygulanırken, ‘dur’ ihtarına uymadığı için hakkında adli işlem başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Sürücünün polis aracında görüntüsü
Alkol muayenesi yapılırken görüntüsü
Polis araçta arama yapması

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

===========================

6) HEM ÇOBANLIK YAPIYORLAR HEM DERS ÇALIŞIYORLAR

VAN’ın Erciş ilçesinin Çelebibağ Mahallesi’nde yaşayan 7’nci sınıf öğrencisi 3 arkadaş, hayvancılık yapan ailelerine destek olmak için çobanlık yapıyor. Genç çobanlar, işlerini yaparken, eğitimlerini de aksatmıyor. Cep telefonlarından EBA’ya bağlanan Eren Keklik, Mert Aslan ile Emin Ceylan, canlı derslere katıldıklarını, doğada sessiz ortamda bulundukları için de daha iyi anladıklarını söylüyor.

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Çelebibağ Mahallesi’nde yaşayan ve Selahattin Eyyubi Ortaokulu’na giden 7’nci sınıf öğrencileri Eren Keklik, Mert Aslan ile Emin Ceylan, yüz yüze eğitim olmaması nedeniyle hayvancılık yapan ailelerine destek olmaya çalışıyor. Her gün sabah saatlerinde koyunlarını alarak, mahalleye 6 kilometre uzaklıkta bulunan Madavank Tepesi’ne gelen 3 arkadaş, hayvanları otlarken, cep telefonlarıyla da EBA’ya bağlanıp, derslerini takip etmeye çalışıyor. Doğada sessiz ortamın kendilerine büyük katı sağladığını ve anlatılan dersleri daha iyi anladıklarını belirten öğrencilerden Mert Aslan, “Günün büyük bölümünü merada geçiriyoruz. Hem koyunlarımızı otlatıyoruz hem de derslerimizi takip ediyoruz. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Yaptığımız işten de keyif alıyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Öğrencilerin koyunların önünde ders çalışması
-Öğrencilerin cep telefonlarıyla EBA üzerinden eğitim almaları
-Öğrencilerin koyunları otlatması
-Öğrencilerin konuşması
-Detaylar

Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- 
===========

7) DEV AKVARYUMDAKİ BALIKLAR, SEBZE VE MEYVE KARIŞIMIYLA BESLENİYOR

TÜRKİYE’nin en büyük, dünyanın da 4’üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde dev akvaryumlardaki balıklar, 15 günde bir bakıcıları tarafından meyve ve sebze ağırlıklı ürünlerden hazırlanan karışımla besleniyor.

Yaklaşık 350 türden 7 bin 500 hayvanın barındığı Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde, 21 akvaryum bulunuyor. 82 türden binlerce balığın yer aldığı akvaryumlardaki balıklar, bakıcıları tarafından 15 günde bir ‘iç parazitlenme’ diye tabir edilen hastalığa iyi geldiği için mevcut yemlerinin dışında sebze ve meyvelerle besleniyor. Balıkların bakıcılığını yapan Sedat Daşçı, havuç, marul, ıspanak, brokoli, muz ve roka gibi besin değeri yüksek gıdaları doğrayıp, öğüterek, toz haline getirdikten sonra akvaryumlara bırakıyor.

‘BALIKLAR DOĞAL BESLENİYOR’
Sedat Daşçı, yıllardır çalıştığı akvaryum bölümünde mesleğini severek, yaptığını ve balıkların da ilgiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Daşçı, meyve ve sebze karışımıyla elde ettikleri yemin balıkların iç parazitlenme hastalığına iyi geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bahçemizde 21 akvaryumumuz var. Periyodik olarak her gün bir akvaryuma dalgıç kıyafetlerimizle dalarak temizlik yapıyoruz. Bu sırada balıklarla yakın temas kurma şansımız oluyor. Balıklarımıza günde 2 defa yem veriyoruz. Balıkların sağlığı açısından organik beslenmeleri faydalı. Biz de 15 günde bir kendi hazırladığımız organik gıdalardan elde ettiğimiz yemi balıklarımıza veriyoruz. Meyve ve sebze karışımı besleme yöntemi ile balıklarda iç parazitlenme ve diğer hastalıkları da önlüyoruz. Bitkiler doğal olduğu için balıkların hormonları da renkleri de çok canlı oluyor. Balıkları beslerken muz, brokoli, elma, havuç, haşlanmış ıspanak, sarımsak ve vitaminler kullanıyoruz. Bütün bunların hepsini mikserden geçirip dolaplarımızda 1 gün bekletip balıklarımıza o şekilde veriyoruz. Bu yemler iç parazit, mantar ve beyaz benek dediğimiz hastalığa çok iyi geliyor. Bu şekilde balıklar hem doğal olarak besleniyor hem de kimyasal kullanmadan bir nevi tedavi edilmiş oluyor.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Balıklar için hazırlanan sebze ve meyvelerin görüntüsü
– Sebze ve meyvlerin doğraması
– Karışım haline getirilip sunumunun yapılması
– Sedat Daşçı ile röp
– Balıkların hazırlanan karışımla beslenilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Kadir GÜNEŞ-Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA) 

=====================

8) AKSARAY’IN TESCİLLİ TAHİNLİ PİDESİ 50 BİN AİLEYE ULAŞACAK
 
AKSARAY’ın yöresel lezzetlerinden olan ve ‘coğrafi işaret’ belgesiyle tescillenen tahinli pide, ramazan ayında 50 bin aileye ulaştırılacak. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Bu yıl ’50 bin Ramazan Tahinli Pidesi’ diyerek yola çıktık. Günlük 1500 ile 2 bin aileye tahinli pide ve maske dağıtıyoruz. Hemşehrilerimizin yanı sıra şehir dışındaki ve yurt dışındaki Aksaraylılara bu imkanı sunmaya çalışıyoruz” dedi. 

Kentin yöresel lezzetleri arasında olan un, şeker, maya, su ve bol tahinden yapılan, odun ateşiyle taş fırında pişirilen pide, ‘coğrafi işaret’ belgesi alarak tescillendi. Tahinli pideye, tok tutması ve lezzeti dolayısıyla ramazanda ilgi daha çok artıyor. Aksaray Belediyesi ekipleri de her yıl olduğu gibi bu sene de kapı kapı dolaşıp, halka pide dağıtıyor. Bu yıl 50 bin tahinli pideyi Aksaraylılarla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Evren Dinçer, şunları söyledi:

“Ramazan ayının manevi ikliminden ziyadesiyle faydalanmak istiyoruz. Aksaray Belediyesi olarak bu maneviyatı bu güzel günlerde hemşehrilerimizin yanlarında olmak ve hatırlamak istedik. Aksaray’ın tescilli ürünü tahinli pidesini halkımıza dağıtıyoruz. Bu yıl ’50 bin Ramazan Tahinli Pidesi’ diyerek yola çıktık. Günlük 1500 ile 2 bin aileye tahinli pide ve maske dağıtıyoruz. Sadece şehrimizdeki hemşehrilerimizin yanı sıra şehir dışındaki ve yurt dışındaki Aksaraylılara bu imkanı sunmaya çalışıyoruz. Bizim sosyal medya hesaplarımızdan bizlerle iletişime geçen vatandaşlarımıza da tahinli pide ve maskeleri kargoyla gönderiyoruz. Aksaray’ı vatandaşlarımıza bir nebze hatırlatıyoruz.” 

 Görüntü Dökümü
– Odun ateşinde pişen tahinlinin görüntüsü
-Pişen tahinlilerin fırından çıkışı
– Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in tahinli pide dağıtması
– Evren Dinçer’in vatandaşlarla sohbeti
-Belediye ekiplerinin dağıtım yapması
-Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in açıklaması
Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!