Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Tosun Paşa filmindeki kız isteme sahnesini hatırlatan dolandırıcılıkta gelin ve annesi, adliyede

MERSİN’de, akıllara Tosun Paşa filmindeki kız isteme sahnesini akıllara getiren 60 bin TL’lik dolandırıcılık olayında gözaltına alınan gelin adayı Y.S.’nin ifadesi ortaya çıktı. Y.S.’nin, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirterek, “F.K.’yı ben hiç görmedim. V.T. ile de ciddi düşünüyordum, evlenecektim” dediği öne sürüldü. 

Ankara ve Kırıkkale’de yaşayan 2 gencin ailesi, evliliğe aracılık ettiği belirtilen Ethem T. ile irtibata geçti. Ethem T., her iki aileyi de Mersin’de yaşayan Y.S. isimli kadın ve ailesiyle tanıştırdı. Damat adayları farklı tarihlerde gelin adayı Y.S. ile görüşüp evlenme kararı aldı. Ayrı ayrı zamanlarda Mersin’de Y.S.’yi, babası K.S.’den isteyen aileler, söz kesip nişan yaptı ve başlık parası dahil toplam 60 bin TL verdikten sonra memleketlerine döndü. İki gencin aileleri, kızın ailesinin çeşitli bahanelerle düğün tarihini ertelemesi üzerine Mersin’e gittiklerinde aynı adreste başka bir ailenin oturduğunu gördü. Telefonla da aileye ulaşamayan damat adayları ve aileleri, dolandırıldıklarını anlayarak polise şikayette bulundu. Polisin çalışması sonucu Y.S. adlı gelin adayı ve ailesi gözaltına alındı.

YÜZÜNÜ KAPATTI
Polis ekiplerinin ağabey M.S. ile mağdur ailelere aracılık ettiği belirtilen Ethem T.’yi yakalama çalışmaları sürerken, gelin Y.S. ile annesi H.S.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Genç kadın ile annesi, sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü’nden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan gelin adayı, yüzünü de gizlemeye çalıştı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Y.S.’nin emniyette verdiği ifadede olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirterek, damat adaylarından V.T. ile ciddi düşündüğünü ve evleneceğini söylediği öğrenildi. Gelin Y.S., ifadesinde, “M.K.’yı ben hiç görmedim. V.T. ile de ciddi düşünüyordum, evlenecektim” dedi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Emniyetin girişi
Gelin adayı emniyetten çıkartılırken
Gelin adayı götürülürken
Gelin adayına soru sorulması
Gelini adayının soruları yanıtsız bırakması
Anne götürülürken
Gelin adayı araca bindirilirken
Araçlar emniyetten ayrılırken
Emniyet binasının görüntüsü

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

========================================

Engelli gence arkadaşlarından kötü şaka

SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde bir grup genç, engelli arkadaşlarını koluna taktıkları kelepçe ile kamyonete bağlayıp, yürüttü. Gençler, kendi aralarında şakalaştıkları o anların görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Olay, Adapazarı ilçesi Güneşler Mahallesi Setaltı Caddesi’nde meydana geldi. Bir grup genç, engelli Ö.S.’nin koluna kelepçe takıp, kamyonetin kasasına bağladı. Kamyonet birkaç metre ilerlerken, engelli genç de hızla yürümek zorunda kaldı. Kamyonetin durmasıyla kelepçeden kurtulan gence çevredekiler sarılarak güldü. Gençler o anları cep telefonuyla kayda alıp, sosyal medyadan paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
Sosyal medyada paylaşılan görüntü

HABER: Murat HAZER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

=======================================

İzinli olan itfaiyeci yangını görünce arkadaşlarına yardımcı oldu

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde izinli olan itfaiye eri Coşkun Öz, bir restoranda çıkan baca yangınını görünce, gelen arkadaşlarına yardım etti.

Serdivan ilçesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’ndaki bir restoranın bacasında saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Restorandan dumanlar yükselemeye başladı. İzinli olan ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evine en yakın markete giderken yükselen dumanları gören itfaiye eri Coşkun Öz, ihbar üzerine bölgeye gelen ekip arkadaşlarına yardımda bulundu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangını görünce arkadaşlarına yardım ettiğini belirten Coşkun Öz, “İşletmenin önünde durdum ve işletme sahibinden baca yangını olduğuna dair teyit aldım. Sonrasında itfaiye ekiplerine tam haber vereceğim sırada ekipler bölgeye geldi. Ekiplerimiz olay yerine gelerek en kısa zamanda yangını kontrol altına aldı. Bu bizim mesleğimiz fakat ilk başta bu bizim vatandaşlık görevimiz” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
İtfaiye ekiplerinin bölgeye gelişi 
Yangına müdahale anı 
Coşkun Öz röp. 

HABER-KAMERA: Onur GÜDEN-SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

================================

Antalya’daki trafik kazalarının yüzde 60’ı ölüm ya da yaralanmayla sonuçlandı
 
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı kaza analizinde kentteki trafik kazalarının yüzde 60’ı tek taraflı ölümlü ya da yaralamalı kazalar oluştururken, kazalara sebebiyet veren listenin başında ise cep telefonu geldiği belirlendi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan 12 bin kilometrelik yolda 2020 yılı yapılan kazalarla ilgili bir analiz yaptı. Meydana gelen kazaların yüzde 60’ını tek taraflı yaralanmalı ve ölümlü kazaların oluşturulduğu tespit edilirken kazaların genellikle gündüz vakti ve iki yönlü yollarda açık havada meydana geldiği belirlendi.

CEP TELEFONLARI İLK SIRADA
Kazalara sebep olan etkenleri de sıralayan Antalya İl Jandarma Komutanlığı sebeplerin başında cep telefonunu gösterdi. Cep telefonuyla konuştuğu için kaza yapan sürücülerin büyük kısmının yaşamını yitirmesinin ya da ağır yaralanmasının sebebi olarak da emniyet kemeri kullanılmaması gösterildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince dün Antalya genelinde 100 personelin katılımıyla cep telefonu ve emniyet kemeri kontrolü yapıldı. Yapılan kontrollerde araç kullanırken cep telefonuyla konuşan ve emniyet kemeri takmayan 220 sürücüye toplamda 115 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca uygulama esnasında sürücülere farkındalık yaratmak amacıyla araç kullanırken emniyet kemeri takmamak ve cep telefonu ile konuşmanın sonucunda meydana gelebilecek üzücü sonuçları gösteren videolar izlettirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Jandarmanın denetiminden

HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: ANTALYA, (DHA)

==============================

Kartalkaya’da hafta sonunda kayak keyfi

BOLU’da, kayak merkezi Kartalkaya, hafta sonu tatilcilerden ilgi gördü. Tatilciler, kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu pistlerde kayak ve snowboard yaptı.

Köroğlu Dağları zirvesindeki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde son kar yağışlarıyla birlikte yeşil alanlarda kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Türkiye’nin en uzun pistlerinin bulunduğu Kartalkaya’daki pistlerde ise kar kalınlığı yapay kar takviyesiyle 1,5 metreyi aştı. Seyahat ve konaklama belgesi alan tatilciler, hafta sonu kısıtlaması kapsamında yer almayan kayak merkezine gelerek pistlerde kayak yaptı. Doluluk oranlarının yüzde 50’yi aştığı otellerde sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat edildiği görüldü.

Tatil için Kartalkaya’ya gelen Roberto Murat Özdemir, “Gayet keyifli. Kayak sosyal mesafeye dikkat edilebilen bir spor. Aslında her yerde sosyal mesafemize dikkat edebiliriz. Biraz insandan kaynaklanan bir şey bu. Dikkat edersek her şeyi düzenli bir şekilde yapabiliriz. Dikkat etmediğimiz sürece sorun yaşarız. Buraya ulaşım rahattı. Çok zor gelmedim. Zaten kontrol falan da vardı. Pistlerde kar tam oturmasa da keyifli. Birkaç güne kar iyice oturacaktır. Şu anda keyfini çıkarabiliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Pistlerden görüntüler
-Kayak yapanlar
-Tatilci ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!