Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bartın açıklarında batan geminin kayıp 3 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor

BARTIN açıklarında kuru yük gemisinin batması sonucu kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na bağlı botlar denizden, jandarma ve AFAD ekipleri de karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan yük alarak Bulgaristan’a giden Palau bandıralı ‘Arvin’ isimli kuru yük gemisi, 17 Ocak Pazar günü saat 12.30 sıralarında Bartın İnkum sahilinin 200 metre açığında ikiye bölünüp, battı. Gemide bulunan 2’si Rus, 10’u Ukrayna vatandaşı 12 mürettebattan 6’sı kurtarıldı, 3 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

10 gündür kayıp 3 kişi için arama çalışmaları havaların düzelmesiyle Mugada ve Güzelcehisar bölgelerinde yoğunlaştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve AFAD ekipleri, Mugada sahili bölgesinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı zodyak ve balıkçılar da denizden geminin battığı bölgeden 10 kilometrelik alanı tarıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Jandarma ekipleri
-Denizden arama çalışmaları
-Sahil güvenlik botu
-Aramalara katılan balıkçılar
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

Reklam Alanı

===========================

Kızı balkondan düşen anne, oturup gözyaşı döktü

ÇORUM’da hava almak çıktığı balkonda dengesini kaybedip 2’ncı kattan düşen Gülende U. (23), yaralandı. Kızını yerde yatarken gören Yeter U., oturup gözyaşı döktü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Bahar Caddesi’nde meydana geldi. Hava almak için balkona çıktığı öne sürülen Gülende U., dengesini kaybedip düştü. Kızının düştüğünü gören Yeter U., çığlık atarak komşularından yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yerde yaralı yatan genç kıza ilk müdahale, çağırılan sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Bu sırada yerde oturup gözyaşı döken Yeter U. polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Gülende U., Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Genç kızın vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve ezilmeler olduğu öğrenildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
– Balkondan düşen genç kızın ambulans içinde görüntüsü
-Annenin yerde oturup ağlaması
-Polislerin anneyi yerden kalkması için  ikna etme çabaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)

==========================

‘Dalgakıran’ uyuşturucu operasyonunda yakalanan 20 şüpheli daha adliyede

Antalya’nın Alanya ve Manavgat ilçelerinde, jandarmanın eş zamanlı düzenlediği ‘Dalgakıran’ adı verilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden bugün de 20’si adliyeye sevk edildi. Aynı operasyonda dün adliyeye çıkarılan 25 şüpheli tutuklanmıştı.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler Alanya ve Manavgat’ta izini sürdükleri 56 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti yaptığını belirledi. Ekiplerin daha önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan M.E., S.Ş., N.V. ve E.Ç., ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklanırken, jandarma ekipleri adresleri tespit edilen diğer şüphelileri yakalamak için düğmeye bastı. ‘Dalgakıran’ adı verilen operasyon kapsamında Alanya’da 23, Manavgat’ta 14 olmak üzere toplam 37 ayrı adreste geçen cumartesi sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Peyderpey devam ettirilen baskınlarda bugüne kadar toplam 45 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 423 gram metamfetamin, 288 gram eroin, 80 gram kokain, 840 gram esrar, 36 sentetik uyuşturucu, 167 gram kenevir tohumu, 1 hap, uyuşturucu madde öğütmeye yarayan makine, 3 hassas terazi, tabanca ve 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

KALAN 20 ŞÜPHELİ DE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 49 şüpheliden 25’i Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’nda 3 gün süren işlemlerinin ardından dün geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. 25 şüphelinin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 20 şüpheli ise bugün karakoldaki işlemlerinin adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında 7 kişinin daha arandığı öğrenildi.

UYUŞTURUCUYU CERRAHİ MASKE İÇİNDE SAKLAMIŞLAR
Öte yandan jandarma komando timinin ve hassas burun köpeklerin de destek verdiği operasyonda uyuşturucunun gizlenmesi için seçilen farklı yöntemler de dikkati çekti. Bir eve yapılan baskında şüphelilerden birinin yatağındaki siyah renkli cerrahi maskeye uyuşturucunun gizlendiği görüldü. Şüphelilerin evleri drone ile havadan da izlenirken yatak bazalarının altında ve çekmecelerden paketlere sarılı uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda sigara paketinin içerisine uyuşturucu maddenin gizlendiği ve bir şüphelinin çatı katındaki ardiye olarak kullandığı depoda kolilerin arasında gizlenirken, diğer bir şüphelinin ise baskın anında kurtulmak için çıktığı yangın merdiveninde gözaltına alındığı dikkati çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Adliyeden genel ve detay görüntü (Arşiv) 
– Şüpheliler adliyeye sevk edilirken görüntü 

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

========================

Tartıştığı kişi tarafından tabanca ile öldürüldü

GAZİANTEP’te Mehmet Karakaya (40), tartıştığı kişi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Polis, kaçan şüphelinin kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

Olay, dün akşam saatlerinde Nizip ilçesi Mevlana Mahallesi’nde meydana geldi. Mehmet Karakaya ile kimliği belirsiz kişi arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Karakaya, tabanca ile sırtından vuruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Karakaya’yı Nizip Devlet Hastanesine kaldırdı. Hastanenin yoğun bakımında tedaviye alınan Karakaya, sabaha karşı doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

3 çocuk babası Mehmet Karakaya’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Karakaya’nın ölümüne yol açtıktan sonra kaçan şüphelinin kimliğini belirlemeye çalışan polisin, olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Cenaze aracının gelişi
– Cenazenin araca konulması
– Mehmet Karakaya’nın yakınları
– Adli Tıp Kurumu
– Genel ve detay görüntüler

Haber: -Kamera:Kadir GÜNEŞ – GAZİANTEP-DHA)

================================

Eriyen kar suları Karadeniz’in rengini değiştirdi

BARTIN’da son yıların en yoğun kar yağışını ardından eriyen kar suları çamurlu halde Karadeniz’e akarak, denizin rengini değiştirdi.

Kentte 3 gün yoğun bir şekilde yağan kar yağışının ardından 80 santim olarak biriken karlar yağmur ve sıcak hava ile birlikte erimeye başladı. Karların erimesiyle birlikte Bartın Irmağı’nın denize dökülen bölümünde denizin rengi değişti. Liman bölgesinde denizin çamurlu olduğu görüldü. Denizde geniş bir alan eriyen kar sularının taşıdığı çamur rengini aldı. Irmak ile denize taşınan atıklar da kıyı bölgelerde kirliliğe yol açtı. Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde, denizin ırmak ile birleştiği bölgelerde de su, çamur rengini aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
-Tepeden görüntü
-Irmaktan akan çamurlu su
-Denizdeki gemilerden detay
-Çamurlu suyun denizdeki hali

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

=================================

DHA muhabiri Haci Bozkurt’un ismi Kahta’da yaşatılacak

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Haci Bozkurt’un (66) ismi, Hürriyet Mahallesi’nde yaşayacak.

Kahta ilçesinde uzun yıllar DHA muhabirliği yapan, aynı zamanda emekli öğretmen olan Haci Bozkurt, geçen yıl Ekim ayında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Kahta Belediye Meclisi, Haci Bozkurt’un isminin ailesinin de yaşadığı Hürriyet Mahallesi’ndeki sokağa verilmesi kararı aldı. Alınan kararın ardından ‘Öğretmen Haci Bozkurt Sokağı’ yazılı levha, sokağa asıldı.
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, merhum gazeteci Haci Bozkurt’un ilçenin sevilen isimlerinden birisi olduğunu belirterek, “Haci Bozkurt’un adını yaşatmak için bir sokağa ismini vermiş olduk. Ailesine ve basın camiasına tekrar baş sağlığı diliyorum” dedi.
Hürriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Memi de Bozkurt’un isminin mahallelerine verilmesinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Kahta mezarlığı
– Mezardan görüntü
– İsminin verildiği sokağın tabelası
– Belediye Başkanı Yusuf  Turanlı ile röp.
– Hürriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Memi ile röp.
– Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Sercan SAKAR -ADIYAMAN-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!