Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İKİZDERE’DE TAŞ OCAĞI KARŞITLARI AĞAÇLARDA NÖBET TUTUYOR
 
RİZE’de, Lojistik Merkez ve Liman Projesi’nin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan taş ocağının açılacağı İkizdere ilçesi Gürdere ve Cevizlik köyünde tepkiler sürüyor. İş makineleri ile yeniden çalışma başlatılan alanda toplanan taş ocağı karşıtı grup, ağaçlara çıkarak kesilmemeleri için nöbete başladı.
Karadeniz’in termal ve kış turizmi için yeni turizm destinasyonu alanı olarak belirlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ‘örnek yayla’ modellerinin uygulanacağı iki noktadan biri seçilen doğal sit alanı Rize’nin İkizdere Vadisi Gürdere ve Cevizlik köyünde açılması planlanan ve 16 milyon tona yakın taşın alınacağı bazalt ocağı projesi tepkilere yol açtı. Yeşil vadinin doğal güzelliğinin yok olacağını, köylerinin ellerinden gideceğini savunan yöre halkı, ‘yatırıma değil, yanlış yer seçilen taş ocağına karşıyız’ mesajı ile nöbete başladı. Köylerinde çay ve bal üretimi yaptıklarını anlatan bölge halkı, İyidere’de deniz doldurularak yapılacak lojistik liman projesi için planlanan taş ocağının daha yakın, daha az maliyetli ve doğaya zarar vermeyecek başka bir alanda açılmasını istiyor.
ÇALIŞMA BAŞLADI, AĞAÇLARA ÇIKTILAR
Gergin anların da yaşandığı alanda iş makinelerinin çalışması önceki gün durunca tansiyon da düştü. Vali ve milletvekili heyeti, yöre halkıyla görüştü. Ancak dün alanda ara verilen çalışma yeniden başladı. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı alanda 2 iş makinesi ile orman içi yol açma çalışması sürdürüldü. Orman içi yollardan alana gelen bir grup ise iş makinesinin güzergahında ağaç dallarına çıkarak nöbete başladı. Alana gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da gruba destek verdi.
‘DOĞAMIZA SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Alanda bekleyen Zeynep Baş, “Artık mücadelemizi ağaçlarımızın üzerinde yürütüyoruz. Ağaçlara çıkıyor, orada kalarak koruyoruz. Biz doğamıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şu anda iş makinesinin sesini duyuyorum ciğerim parçalanıyor, çok rahatsız oluyorum” dedi.
Funda Okyar ise “Ben de mücadelemi artık ağacın üzerinde sürdürüyorum. Buradan bir taş çekseler bile içimiz acıyorö diye konuştu. Bekir Tat da “Arılarımızla nöbet tuttuk. Şimdi arı kovanlarını koyduğumuz ağaçlarda nöbetlerimize devam ediyoruz. Arıların görevi de bizim görevimiz de doğayı korumak. Biz bu ağacın kesilmemesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
‘BU ORMANI BİR DAHA GERİ GETİREMEYİZ’
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ormanı yok ettikten sonra onarımının mümkün olmayacağını belirterek, “Bu ormanı bir daha geri getirmeniz neredeyse 50 yılı bulacak. O yüzden biz idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını beklenmesini istiyoruz” dedi.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de “Bu vadiyi kaybedersek yarın başka bir vadi elimizden gider. Ağaçlara çıkan kadınlarımız, doğanın, yaşam alanlarının bir seslendiricisi oldular” ifadesini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-İş makinesinin çalışma yapması
-Orman içinde bekleyen grup
-Ağaçlara çıkan grup
-CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile röportaj
-CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ile röportaj
-Zeynep Baş ile röportaj
-Funda Okyar ile röportaj
-Bekir Tat ile röportaj
-Jandarma ekiplerinden detay
-Detaylar

Haber: Muhammet KAÇAR  – Kamera: Arzu ERBAŞ-Doğancan İLEK RİZE-DHA

==================================================

2) 4 İLDE ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU: 13 GÖZALTI
 
ŞANLIURFA merkezli 4 ilde, jandarmanın özel harekat destekli uyuşturucu operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı.
Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması için çalışma başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tespit edilen şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin yakalanması için harekete geçen aralarında özel harekat timlerinin de yer aldığı ekipler, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Viranşehir ilçeleri ile Mardin, Adıyaman ve Gaziantep’te belirlenen 15 adrese şafak vakti operasyon düzenledi. JÖH timlerinin bazı adreslere ‘koçbaşı’ kullanarak girdiği operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Eğitimli dedektör köpeğin de kullanıldığı aramalarda, 27 gram toz esrar, 53 uyuşturucu hap, 4 gram sentetik uyuşturucu, ruhsatsız av tüfeği, 6 uyuşturucu kullanma aparatı, hassas terazi, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 3 bin 200 TL ve 3 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Uyuşturucu ile çalıntı motosikletlere el koyan jandarma gözaltına aldığı 13 şüpheliyi işlemler için karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
– Operasyon için şubeden çıkan araçlar
– JÖH timleri koç başı kullanarak girdikleri evler
– Evde dedektör köpekle arama yapılması
– Ele geçen malzemeler
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

=================================================

3) ÇALINAN ESERLERİ İÇİN ‘BİLMEYEREK ALANLAR BANA ULAŞSIN’ ÇAĞRISI YAPTI
 
KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde yaşayan çini sanatçısı Gülfer Akgönül’ün atölyesinden değeri 650 bin liranın üzerinde olan 200’den fazla eser çalındı. Polis ekipleri hırsızı yakalarken, sadece 30 parça eser bulundu. Şimdi üzerinde imzasının bulunan eserleri arayan Gülfer Akgönül, “Bunu bilmeyerek alanlardan, eline geçenlerden, görenlerden, herkesten bana ulaşmalarını rica ediyorum” dedi.
Darıca’da yaşayan çini sanatçısı Gülfer Akgönül’ün atölyesinden 30 Mart günü maddi değeri 650 bin TL’nin üzerinde olan 200’den fazla eser çalındı. Olayı araştıran polis ekipleri, 18 Nisan günü hırsızı yakalarken, 30 parça çiniyi ikinci el eşya satan bir yerde bularak sanatçıya teslim etti. Polisin kendisine teslim ettiği çinilerin mutfak eşyası olarak kullanıldığını söyleyen Gülfer Akgönül, eserlerini bulmaya çabalıyor.  
Eşiyle birlikte atölyeye geldiklerinde bütün eserlerin çalındığını gördüklerini belirten Gülfer Akgönül, “200’den fazla imzalı eserim, 30 parça hocalarımın koleksiyonu, 35 parça kızımın çağdaş çini koleksiyonu, diğer çini sanatıyla ilgili bir sürü parça çalındı. Bunların değeri toplam 650 bin TL civarında. Anında polise haber verdik. Polis bulduklarını bana geri getirdi. Ama bulunanların içerisinde 3-5 parça benim çini tabağım var. Onun dışındakiler mutfak eşyaları, kaseler, pasta tabakları. Onları ben zaten beyana dahil etmemiştim. Benim çalınan eserlerimden bugüne kadar hiç haber yok. Çalan kişi bulunmuş. Şu anda ben hem çalan kişiden hem onun ikinci el sattığı kişiden, hem de aslında nakliyeci olup kendini ikinci el eşya satıcısı olarak tanıtan ve 30 parça eşyamı iade eden kişiden şikayetçiyim” dedi. 
Çalınan eserlerinde imzasının bulunduğunu ifade eden Akgönül, “Benim çalınan eserlerimin hepsinde imza var. Bunu bilmeyerek alanlardan, eline geçenlerden, görenlerden, herkesten rica ediyorum. Bunlar şahsi bir meseleden ötürü burada olsaydı, ben zaten bugüne kadar satardım. Bu aslında toplumun menfaatine olduğu için, topluma faydalı olmak istediğim için biriktiriyordum. Gören ya da duyanlar olursa bana ulaşmalarını istiyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Hırsızların girdiği atölyeden görüntüler 
– Gülfer Akgönül ile röp. 
– Çalınan eserlerin fotoğrafları 
– Detay 

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/DARICA(Kocaeli),(DHA) 

=================================================

4) SİVAS’TA ALES HEYECANI
 
SİVAS’ta Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) düzenlendi. Sınava 15 dakika kuralı nedeniyle geç kalanlar içeriye alınmadı. 
Tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da ALES heyecanı yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri merkezlere gitmeye çalışan öğrenciler, geç kalmamak için adeta zamanla yarıştı. Öğrenciler 150 dakika sürecek olan sınava önceden belirlenen okullarda dersliklere alındı. Saat 10.15’te başlayan sınav için 09.00’da açılan kapılar, 10.00’da kapatıldı. Okul girişlerinde sıkı denetim yapan polis ekipleri, sınava giren öğrencilerin üzerlerini arayıp, kimliklerini kontrol etti. Ayrıca koronavirüs tedbirleri kapsamında okul girişlerinde adaylara maske ve dezenfektan kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Adaylar sınav heyecanı yaşarken, yakınları da dışarıda gölgelik alanlarda dua ederek bekledi. Kimliğini evde unutan ve sınava giriş saatini kaçıran bazı öğrenciler ise içeri alınmadı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Sınav merkezlerinden görüntüler
-Sınav merkezlerine giriş görüntüleri
-Dua edenlerden görüntüler

Hbaer-Kamera:Hüsnü Ümit AVCI-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA)-

=================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!