Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KOZAN’DA SAĞANAĞIN NEDEN OLDUĞU ZARAR, SULAR ÇEKİLİNCE ORTAYA ÇIKTI

ADANA’nın Kozan ilçesinde dün meydana gelen sağanağın cadde ve sokaklarda neden olduğu su birikintileri tahliye edildi. Sel ve su taşkınlarının neden olduğu zarar, sular çekilince ortaya çıktı.
İlçe genelinde dün gündüz saatlerinde etkisini gösteren sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kentin bazı işlek caddelerinde oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerleyebildi. Çanaklı, Türkeli, Tufanpaşa, Aslanpaşa, Cumhuriyet, Karacaoğlan Mahalleleri’nde bazı ev ve iş yerlerini su basarken, tarım arazileri de taşkından etkilendi, bir bahçenin istinat duvarı ise yağmur sırasında yıkıldı. Ayrıca, Tufanpaşa Mahallesi Tanrıverdi Sokak’ta yolun çökmesi nedeniyle bir kamyonet çukura düştü. Kamyonet, belediye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı. Bir vatandaş da park halindeki otomobilini selden korumak için ağaca bağladı. Yollarda oluşan çökmeler nedeniyle iletişim kabloları da zarar gördü.
ZARAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Gece saatlerinde sağanağın durmasıyla birlikte vatandaşlar ve belediye ekipleri biriken suların tahliyesi için yoğun çalışma yürüttü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sular tamamen çekilince, sağanağın neden olduğu zararlar gün yüzüne çıktı. Sular tamamen tahliye edildikten sonra yollarda çökme meydana gelen yerlerde belediye ekipleri önlem aldı ve onarım çalışmalarına başladı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yağış sonrası hasar gören yollar
– Çamurlu yollar 
– Evin önündeki çamuru temizleyen vatandaş
– Bir mahalle sakininin konuşması
– Ağaca iple bağlı haldeki otomobilden görüntüler
– Otomobil sahibinin konuşması
– Dereden görüntü
– Rögarlardan detaylar
– Duba konulmuş yollar
– Yoldaki kablolardan detay 

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN(Adana),(DHA)

=====================================================

2) BABA-OĞUL BİR HAFTA ARAYLA KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ
 
İSTANBUL’da koronavirüs tedavisi gören Murat Akkaya (61) ve oğlu Mesut Akkaya (40), bir hafta arayla hayatlarını kaybetti. Baba ve oğlu memleketleri Tokat’ın Reşadiye ilçesinde toprağa verildi.
İstanbul’da yaşayan, her ikisi de evli ve 2 çocuk babası olan yerel ses sanatçısı Murat Akkaya ile oğlu Mesut Akkaya, 20 gün önce koronavirüse yakalandı. Baba- oğul özel bir hastanede tedaviye alındı. Mesut Akkaya geçen hafta perşembe günü hayatını kaybetti. Cenazesi memleketi Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Beşdere köyüne getirilerek toprağa verildi. Dün de Murat Akkaya yaşamını yitirdi. Murat Akkaya da bugün Beşdere köyünde oğlu Mesut Akkaya’nın yanına defnedildi. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Köydeki cenaze programı
-Murat Akkaya’nın toprağa verilmesi
-Baba ve oğlnun fotoğrafları

Haber:Fatih YILMAZ/ TOKAT,(DHA) 

=====================================================

3) TEK HAYALİ, KIZININ ‘ANNE’ DEMESİ
 
ANTALYA’da, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası olan 30 aylık Sare’nin annesi hemşire Tülay Uluçay, kızının ‘anne’ diye sesleneceği günü hayal ederek, yaşadığını söyledi. SMA’ya karşı mücadele eden Uluçay ailesi, kızlarının sağlığına kavuşması için dua ederken, gerekli tedavi adımlarını da atıyor.
Antalya’da maliye personeli Süleyman Uluçay ile Atatürk Devlet Hastanesi’nde ebe hemşire olarak görev yapan Tülay Uluçay’ın 30 aylık kızları Sare, 25 aydır SMA hastalığıyla savaşıyor. Evlerinde kızlarına ait odayı, hastalığı takip etmek için kullanılan elektronik cihazlara ayıran Tülay Uluçay, kızından ‘anne’ kelimesini duyabilmek için dünyaları vereceğini söylüyor. Toplumda SMA hastası çocukların ailelerine, ‘yardım arayanlar’ olarak bakıldığını, kimi zaman da söylemlerine inanılmadığını dile getiren Uluçay, çocuğunu kimseye emanet edemediği için 28 aya yakındır işine gidemediğini belirtti. Kızındaki rahatsızlığın 3 aylıkken başladığını, teşhisin ise 5 aylıkken koyulduğunu anlatan anne Uluçay, şöyle konuştu:
“Kızıma SMA teşhisi koyulduktan sonra 6’ncı ayda spinoza ilacını almaya başladık. Şu anda 7’nci dozundayız. 8’inci doz için de onayımız geliyor. Ayaklarında hiç hareket yok. Kolları da tamamen hareketsizdi fakat spinoza tedavisinin ardından kolları geri geldi, başını tutmaya başladı. 1 yıl önceye kadar boğazımız delik değildi, aspire yapıldı. Kas sistemi güçlensin, diye sürekli fizik tedavi yapılıyor. Aspiresinden dolayı artık fizik tedavisini evde devam ediyoruz. Eşimle birlikte geceleri nöbet tutarak kızımın bakımını ve takibini gerçekleştiriyoruz.”
‘ANNE, DEMESİ ÖMRE BEDEL OLACAK’
“Evlatların annelerine sarılması o kadar güzel ki ben bunu yaşayamadım” diyen Tülay Uluçay, “Evladımın bana sarılmasını hissedemedim. Yemek yaparken kızım elime dokunur mu, bacaklarımın arasında koşuşturur mu, bunları hiç yaşamadım. Kızımın bana bir kez olsun ‘anne’ demesini çok isterdim. Hayalim bu. Benim sınavım da buymuş. İnşallah kızım bana bir gün ‘anne’ diyecek ve dünyalar benim olacak. Spinoza ilaç tedavisiyle kollarımızı hareket ettirtebildim fakat yurt dışında gerçekleşen gen tedavisiyle hastalığı büyük ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Bunun için mücadele ediyoruz. ‘Anne’ diyeceği günleri iple çekiyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Sare’den yakın plan
– Anne Tülay Uluçay, kızını severken
– Anneden yakın plan
– Ailenin birlikte görüntüsü
– RÖP: Anne Tülay Uluçay ile röportaj
– Anne Uluçay’ın duygusal sözleri ve yakın plan
-“Anne diyeceği günleri sabırsızlıkla bekliyorum” sözleri

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Semih ERSÖZLR/ ANTALYA, (DHA) 

=====================================================

4) KARADUT ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

MERSİN’in Silifke ilçesinde açıkta hasadına başlanan karadut verimiyle üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz ay serada hasat edilen karadutun kilosu 15 TL’den alıcı bulurken, açıkta yapılan karadutun kilosu da 12 TL’den alıcı buluyor.
Çileğiyle ünlü Mersin’in Silifke ilçesinde, çiftçiye alternatif ürün haline gelen karadutun açıkta hasadına başlandı. Sabahın erken saatlerinde dut bahçesine gelen çiftçiler dutları toplayarak, kiloluk paketler haline getiriyor. Paketlenen ürünler daha sonra İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere gidiyor. Karaduta özellikle Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi de talepte bulunuyor.
‘ÇİFTÇİYE ALTERNATİF ÜRÜN OLDU’
İlçede 15 yıldır karadut üreten Musa Aktoprak, Çavuşbucağı Köyü’nde 3 dönüme ekili arazide dut hasadına başladı. Karadutun çiftçiye alternatif ürün olduğu belirten Aktoprak, “Karadutun çileğe oranla masrafı az. Doğal ortamda yetişiyor, ilaç vermiyoruz. İlçede karadut ekimi yaygınlaştı. Sadece işçilik masrafı var. Fiyatlar 8-12 TL arasında değişiyor. 3 dönümden 10 ton ürün hasat etmeyi hedefliyoruz. Normal şartlarda hasat 45 gün sürüyor, ancak havalar sıcak olursa daha da erken hasat edebiliriz. Ürünler genelde İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir gibi büyük şehirlere gidiyor. Tamamen doğal ortamda yetişen, bağışıklık sistemini güçlendiren bir ürün. Dalından koparıp yenilebiliyor” dedi.
Dut işçiliğinin çileğe oranla daha kolay olduğunu kaydeden işçi Mustafa Barış Uzun da dutun ezilmemesi için daha hassas bir işçilik gerektiğini kaydetti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Dut hasadından görüntüler
-Hasat edilen dutlar
-Musa Aktoprak ile röp.
-Mustafa Barış Uzun ile röp.

Haber-Kamera: Atike CEYLAN KAÇAR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

=====================================================

5) 13 YAŞINDAKİ RÜMEYSA’DAN KAYBOLAN MUHABBET KUŞUNU BULANA ÖDÜL 
 
MARDİN’de Rümeysa Feyza Dilekoğlu’nun (13), 3 yıldır evlerinde bulunan muhabbet kuşu, kafesten çıkardıktan sonra uçup gitti. Rümeysa, “Aramızda 3 yıllık bir duygusal bağ var” dediği ‘Fındık’ isimli kuşunu bulmak için hazırladığı afişi kentin birçok yerine astı.  Rümeysa’nın ‘Kayıp muhabbet kuşu aranıyor’ başlığıyla yazdığı ilanda, kuşun şeklini çizip, ‘Lütfen bulursanız bize haber verin, bulana 100 lira ödül’ yazdığı görülüyor. 
Mardin’de Dilekoğlu ailesinin kızları Rümeysa Feyza’nın, 3 yıldır evinde beslediği ‘Fındık’ adı verdiği muhabbet kuşu, 3 Mayıs’ta balkondayken kafesten çıkardığı sırada uçup gitti. “Aramızda 3 yıllık bir duygusal bağ var” dediği ‘Fındık’ın uçup gitmesiyle üzülen Rümeysa, ‘Kayıp muhabbet kuşu aranıyor’ başlığıyla yazdığı ilanda, kuşun şeklini çizip, ‘Lütfen bulursanız bize haber verin, bulana 100 lira ödül’ yazdığı afişi kentin birçok yerine astı. 
‘BEN SADECE FINDIK’A KAVUŞMAK İSTİYORUM’
Lise öğrencisi Rümeysa Feyza Dilekoğlu, muhabbet kuşuyla aralarında 3 yıldır bir bağ oluştuğunu, kaybolduğu günden beri de büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Evin balkonunda zaman zaman kuşunu kafesten çıkardığını ifade eden Rümeysa Feyza, “Evimizin karşısında bulunan parktaki ağaçlarının üstünde kuşlar ötüyordu. Benim kuşum da oraya uçup aralarına karıştı. Ağaç çok yüksek olduğu için, oradan alamadık. 5 gündür onu her yerde arıyorum. Kağıtların üzerine resimlerini çizip, her yere astık. Bulana 100 lira ödül koyduk. Şimdiye dek kuşu görenler oldu ama kimse yakalamayı başaramadı. Babamı her yerden arıyorlar, yardım etmek istiyorlar. Ama bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Herkese teşekkür ediyorum. Ben sadece Fındık’ıma kavuşmak istiyorum” dedi.
VALİ DEMİRTAŞ’TAN SÜRPRİZ ZİYARET
Rümeysa’nın uçup giden kuşu için ilan verdiğini öğrenen Vali ve Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, baba Mevlüt Dilekoğlu ile iletişime geçti. Dün akşam Dilekoğlu ailesini evinde ziyaret eden Vali Demirtaş, beraberinde getirdiği bir muhabbet kuşunu Rümeysa’ya hediye etti. Vali Demirtaş, ziyaretini sosyal medya hesabında, “Küçük hemşehrimiz kaybolan muhabbet kuşunu duvar ilanı ile aramış. Her ne kadar kaybolan kuşunu bulmayı arzu etmiş olsak da, bulamayıp kendisine yeni bir dost hediye ettik. Çocuklarımızın sevgi ve merhameti ile dünya daha güzel olacak” diye paylaştı.

Görüntü Dökümü
————————
-Kaybolan kuşun ilanlarından görüntüler
-Rümeysa Feyza parklarda, “Fıntık, fındırk” diye kuşunu ararken
-Rümeysa Feyza konuşması
-Mevlüt Dilekoğlu konuşması
-Rümeysa Feyza elinde boş kafesle kuşunu ararken
-Genel ve detay görümtüler

Haber- Kamera: Selim KAYA /MARDİN, (DHA)

=====================================================

6) TOROSLAR’DA ‘GÖNÜL BAĞI’ KURULDU

MERSİN’de Toroslar Belediyesi, 17 günlük tam kapanma döneminde hayata geçirdiği, içlerinde gönüllülerin de olduğu 250 kişilik ekibin görev aldığı ‘Gönül Bağı Projesi’yle ihtiyaç sahibi vatandaşlardan gelen talepleri yerine getiriyor.
Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi içerisinde kurulan merkez sayesinde vatandaşlardan gelen talepler çözüme kavuşturuluyor. ‘Gönül Bağı’ adı verilen proje kapsamında oluşturulan 11 birimde görev alan ekipler gelen talepleri karşılamak için yoğun mesai harcıyor. Vatandaşlar Gönül Bağı Destek Hattı ve sosyal medya hesaplarından taleplerini ve ihtiyaçlarını ekiplere iletiyor. İlgili destek birimlerine aktarılan talepler, incelemenin ardından temin ediliyor ve saha ekipleriyle vatandaşlara ulaştırılıyor.
‘GÖNÜL BAĞI’NA YOĞUN İLGİ
Merkezi ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gönül Bağı Projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara derman olmak istediklerin belirten Yılmaz, “Vatandaşlarımız 1 yılı aşkın süredir sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bunun psikolojik sorunlarının yanı sıra ekonomik tarafı da var. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımıza destek oluyor ama özellikle psikolojik sonuçları açısından 17 günlük tam kapanma süreci başladığında hemen biz Gönül Bağı Projemizi hayata geçirdik. Merkezimize gelen talepler ve daha önce oluşturduğumuz yaşlı ve engellilerimizin listeleri üzerinden tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bizim gidemeyeceğimiz ihtiyaçları da ilgili kurumlarla bağlantıya geçerek karşılıyoruz. Yoğun talep var. Bu da bizi mutlu ediyor. Önemli olan bize ulaşan vatandaşlarımız, daha da önemlisi bize ulaşamayan vatandaşlarımıza bizim ulaşmamız. Bundan dolayı sosyal medya kullanım oranı düşük mahallelerimizde de gezici ekiplerle destek hattı numaramızı duyurduk. Şu ana kadar yaklaşık 25 bin talep oldu. Bunları işliyoruz ve ilgili istasyonlar üzerinden personelimiz talepleri karşılıyor. En yoğun erzak talebi var. Biz de vatandaşlarımıza kayıtsız, şartsız erzak ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Merkezden görüntü
-Çalışanlardan görüntü
-Başkan Atsız Afşın Yılmaz’ın merkezi gezmesi
-Başkan Atsız Afşın Yılmaz ile röp.

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=====================================================

7) OTOMOBİLİN MOTOR BÖLÜMÜNE GİREN KEDİ, ÖN CAMDAKİ NOTLA KURTULDU

OSMANİYE’de park halindeki bir otomobilin kaputunun içinden kedi sesi duyan İsmail Biçici, ön camına ‘Kaputta kedi var’ yazılı not bıraktı. Notu fark eden otomobil sürücüsü Tarık Gedik, motor bölümündeki yavru kediyi kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalıştı ancak başarılı olamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ve vatandaşların çabasıyla bulunduğu yerden çıkarılan kedi, doğaya bırakıldı.
Hacı Osmanlı Mahallesi’nde bir apartmanın bahçesinde park halinde bulunan otomobilin kaputuna kedi girdi. Markete gitmek için evinden çıkan İsmail Biçici, otomobilin kaputundan gelen kedi sesi üzerine duyarsız kalmayarak, ‘Kaputta kedi var’ notu yazıp ön camına bıraktı.
Aracının başına geldiğinde yazıyı fark eden otomobil sürücüsü Tarık Gedik notu görüp, ilk önce kendi imkanları ile motor kısmındaki kediyi çıkartmak istedi. Uzun süren uğraşın ardından başarılı olamayan Gedik, daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.
İTFAİYE EKİPLERİ ÇIKARDI
Bahçeye gelen itfaiye ekipleri, çevredeki vatandaşların da desteğiyle yavru kediyi yaklaşık bir saat süren çalışmayla bulunduğu yerden çıkarttı. Daha sonra park halindeki başka bir aracın kaputuna giren yavru kedi,  bulunduğu yerden kolaylıkla kurtarılıp doğaya bırakıldı.
Kediyi çıkarmak için yaklaşık bir saat uğraştıklarını ifade eden araç sahibi Tarık Gedik, “Kendi imkanlarımızla çıkartamayınca itfaiyeyi aramak zorunda kaldık. Komşum İsmail ağabey de yardımcı oldu. İtfaiye ekipleri ile birlikte arabadan kediyi çıkartmış olduk. Çok masraflı bir iş olmadan kedimizi kurtardık” diye konuştu.
‘ZARAR GÖRMESİN DİYE NOT BIRAKTIM’
Kedinin zarar görmemesi için not bıraktığını anlatan İsmail Biçici ise şöyle konuştu:
“Sabah markete giderken arabanın içinden ses geldiğini duydum. Arabayı hareket ettirirler bir sıkıntı olur diye bir kağıt parçasına not yazdım. Marketten döndüğümde itfaiye gelmiş kediyi çıkartmaya uğraşıyorlardı. Ben de yardımcı oldum hep beraber sağ salim çıkarttık yavruyu.ö

Görüntü Dökümü
———————–
-Tarık Gedik’in 112 Acil Çağrı Merkezi ile görüşmesi
-Aracın ön camındaki ‘kaputta kedi var’ notu
-Tarık Gedik arıcının yanında beklerken
-Aracın arka kısmından kedi sesi gelmesi
-Kediyi çıkartmak için kaputa vurulması
-İtfaiye görevlisinin kedi kurtarma çalışmasından detaylar
-Kedinin aracın arka kısmından inerek kaçması
-Yavru kedinin diğer araçtan çıkartılması 
-Tarık Gedik ile röportaj
-İsmail Biçici ile röportaj

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

=====================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!