Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sıcaklık rekoru kırılan Karadeniz’de anız ateşi tehlikesi

Giresun’un Espiye ilçesinde önceki gün 21.7 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı ile kış mevsiminde ölçülen tüm zamanların en yüksek hava sıcaklığı rekorunun kırıldığı Karadeniz’de, sıcak hava ile birlikte bağ ve bahçelerde başlatılan temizlik sırasında yakılan anız ateşleri orman yangınlarına yol açıyor.

Karadeniz Bölgesi’nde son aylarda azalan yağışlar, kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. Kuraklığın etkili olduğu bölgede yakılan anızın ateşi, lodosla yayılarak, orman yangınlarına neden oluyor. Uzmanlar, bölgede yangın riskinin yüksek olduğunu belirterek, anız yakılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

‘İHMAL VE TEDBİRSİZLİK VAR’
Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, “Yöremizdeki yangınlar ekim ayı sonunda başlayıp, kasım ve aralık aylarında yoğunlaşıyor. Nisan ve mayıs ayında yangınlar yoğunlaştıktan sonra sona eriyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz. Yangınların çok büyük kısmı insan kaynaklı çıkıyor. İnsan kaynaklı orman yangınlarının da yaklaşık yüzde 60’ını ihmal ve tedbirsizlik oluşturuyor. Bölgemizdeki yangınların çoğu özellikle bağ ve bahçe temizliklerinden kaynaklanmaktadır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (28.10.2020 ARŞİV)
-Genel ve detay görüntüler
-Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz açıklaması

Haber: Selay SAYKAL TRABZON-DHA

Reklam Alanı

============================

Otomobil, istinat duvarına çarptı: 3 ölü

NİĞDE’de sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, istinat duvarına çarptı. Kazada, 3 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, gece saatlerinde Devlet Bahçeli Bulvarı’nda meydana geldi. Mustafa Aygün yönetimindeki 51 AAU 575 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, istinat duvarına çarptı. Kazada sürücü Mustafa Aygün ile yanındaki Hakan Türker ve Aykut Akcan hayatını kaybetti. 

Ölenlerin cenazesi, otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:
– Kaza yapılan yerden genel görüntü
– Lastik izlerinden görüntü 
– Duvarda oluşan hasardan görüntü 
– Otomobil parçaları

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

============================

Çayırova Belediyesi çocuklar için televizyon kurdu 

KOCAELİ Çayırova Belediyesi pandemi sürecinde çocukları eğitici, eğlendiren, öğreten, ahlaki değerlere saygının ne olduğunu anlatan youtube’den yayın yapan çocuk televizyonu kurdu.  

Çayırova Belediyesi pandemi sürecini evlerinde geçiren çocuklar için Çayırova Çocuk TV’yi kurdu. Çayırova Çocuk TV’de çocukların en fazla takip ettiği yayınlar arasında Kaptan Mışmış, Gurme Çocuk, sağlık, Öğretmenim Bilir ve Mışmış Giller geliyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi kendisini ziyaret eden çocuklara hediyeler verdi. Çayırova Çocuk TV ile çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini amaçladıklarını belirten Başkan Bünyamin Çiftçi, “Çayırova Çocuk TV’yi kurmaktaki en önemli amaçlarından birisinin ise teknoloji çağındaki çocukların özellikle pandemi sürecinde evlerde kalarak sıkıldıkları bugünlerde internetin olumsuz etkilerinden kurtulmalarını ve eğlenerek eğitici öğretici bilgilerle dolu çocuk TV’yi izlemelerini sağlamak. Pandemide en fazla mağdur olan hem okul hem de mahalle arkadaşlarından uzak kalarak, psikolojileri bozulan çocuklarımızın rahatlaması ve eğitici programlar ile bilgilenmeleri için Çayıova Belediyesi Çocuk TV projesini başlattık. Sadece Kocaeli değil ülkemizin her yerinden çocukların seyretmelerini hedefliyoruz. Çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Çocuklar Çayırova Çocuk TV ile mutlu olacak.” dedi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Çocukların kanalı izlerken görüntü
Çocuklar, veli ve öğretmen ile röp.
Çocukların belediye başkanını ziyareti
Belediye başkanı ile röp.
HABER: KOCAELİ, (DHA)

============================

Trabzon’daki orman yangını kontrol altına alındı

TRABZON’un Of ilçesinde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Of ilçesi Cumapazarı Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda yakılan anız ateşinin lodosun etkisiyle yayılmasıyla yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı ile bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile orman müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler alevleri sabaha karşı kontrol altına aldı.

Cumapazarı Mahalle Muhtarı Hüseyin Saral, “Yangın ekiplerin çalışmaları ile kontrol altına alındı. Örtü yangını olarak devam ediyor. Yerleşim alanlarına alevler gelmedi. Biz yine de mahallelilere gerekli uyarıları yaptık” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ormanlık alandan yoğun duman görüntüsü
-İtfaiye erlerinin ormanlık alanda su sıkma görüntüsü
-Yanan örtüden görüntü
-İtfaiye araçlarından görüntü
-Cumapazarı Mahalle Muhtarı Hüseyin Saral ile röportaj
-Detaylar
HABER KAMERA: SELÇUK BAŞAR-ALEYNA KESKİN/TRABZON-DHA

============================

Jandarma yaban hayvanları için yem bıraktı 

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, jandarma ekipleri karla kaplı ormanlarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem bıraktı. 

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma ile Jandarma Arama Kurtarma timleri, karla kaplı ormanlarda yaşayan yaban hayvanları için yem bıraktı. Kar motorlarıyla Kuzuyayla ve Altınoluk yaylalarına gidildi. Jandarmalar saman balyalarını karın içerisinde taşıdı. Hayvanların bulunduğu alanlara yemler bırakılarak kış aylarında aç kalmaları önlendi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Jandarmanın kar motorlarıyla gelmesi
Saman balyalarını taşımaları
Samanları karların üzerine bırakmaları
HABER: Selda Hatun TAN/KARTEPE (Kocaeli), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!