Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mersin’de kayıp aşılarla ilgili soruşturma başlatıldı
 
MERSİN İl Sağlık Müdürlüğü, Toros Devlet Hastanesi’nde 24 doz aşının kaybolmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Toros Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanları için getirilen ilk parti Sinovac koronavirüs aşısının yetmemesi üzerine sayım yapıldı. Sayımda, 24 doz aşının kaybolduğu tespit edildi. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, kaybolan aşılarla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:
————————
– Hastaneden genel detaylar
– Sağlık Müdürlüğü’nden genel detaylar
– Aşılardan genel detaylar
Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,(DHA)

===================

Rögardaki 5 yavru köpek donmak üzereyken itfaiye tarafından kurtarıldı

BURDUR’da rögara düşen 5 yavru köpek donmak üzereyken itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak, korumaya alındı.

Reklam Alanı

Burdur Şeker Fabrikası’nın bahçesindeki rögardan ön     ceki gün köpek sesi geldiğini duyanlar itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye görevlileri rögarda 5 yavru köpek olduğunu fark etti. İtfaiye görevlileri özel aparatla hayvanları rögardan çıkardı. Donmak üzere olan yavru köpekler Burdur Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim edildi.
Yavru köpeklerin barınakta tedavileri yapıldıktan sonra özel bölmede korumaya alındığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yavru köpeklerin çıkartılması (itfaiye cep tel çekimi)
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===================

Aldığı çay paketlerinden hayvan gübresi çıktı
 
ADIYAMAN’da, seyyar satıcıdan aldığı çay paketlerinden çay yerine hayvan gübresi çıktığını öne süren Uğur Ay (43), dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu.

Adıyaman Belediyesi’nde çalışan 3 çocuk babası Uğur Ay, geçen hafta kent merkezinde seyyar satıcının 50 liradan çay sattığını gördü. Uğur Ay, bunun üzerine 900’er gramlık 4 paket çayı 200 lira ödeyerek satın aldı. Eve gittikten sonra kutuyu açan Uğur Ay, çay yerine hayvan gübresi ile karşılaştı. Gördüğü manzara karşısında şoke olan Uğur Ay, durumu polis ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Eve gelen ekipler, kutudan çıkan üründen numune alırken, polis ekipleri de seyyar satıcının yakalanması için çalışma başlattı.

Kutudan çay yerine gübre çıkması ile şoke olduğunu anlatan ve vatandaşlardan ucuz ürünlere kanmaması tavsiyesinde bulunan Uğur Ay, “Geçen hafta eve giderken, seyyar satıcının çay sattığını gördüm. Fiyatı uygun olunca da 4 kutu aldım. Eve gidip kutuyu açtığımda, çay yerine gübre olduğunu görünce neye uğradığımı şaşırdım. Ben aldatıldım ve dolandırıldım, başkalarının benim gibi mağdur olmaması için ucuz ve taklit ürünlerden uzak durmasını istiyorum. Çay zevkimiz vardı, o da böylece bozuldu” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Uğur Ay ile röp
– Çay paketleri
– Çayların içinden çıkan gübreler
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

===================

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü
 
GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, son günlerde etkili olan sağanak ve kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, “Kuraklık endişemiz son zamanardaki yağışlarla sona erdi” dedi.

İslahiye’de kuraklık korkusu yaşayan buğday, kırmızıbiber gibi ürünlerin ekimini yapan çiftçiler, son günlerde etkili olan sağanak yağışlar ve yağan kar yağışlarla mutlu oldu. Meteoroloji verilerine göre Ocak ayında metrekareye 304 kilo yağışın düştüğü İslahiye’de, çiftçiler arazilerin suyla buluşmasının mutluluğunu yaşıyor.

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, son yağmur ve kar yağışıyla kuraklık korkusunu yenen çiftçinin yüzünün gülmeye başladığını belirterek, “Yağmurların yağması bölgemiz açısından çiftçimizi umutlandırdı. Son günlerde yağmur ve kar yağışı ile arazilerimizdeki ekinlerin gelişimi olumlu yönde seyrediyor. Şubat, Mart ve bahar aylarında alınacak yağışlarla birlikte çiftçimiz daha çok mutlu olacaktır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————-
– Buğday ekili tarla
-Mehmet Köse ile röp
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

===================

O VATMAN ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Kadın vatmanın dikkati sayesinde ölümden dönen Merve: Hayatta kalmam mucize (2)

Samsun’da durakta aniden fenalaşıp rayların üzerine düşen Merve Huntürk’ü son anda fark edip kullandığı tramvayı durduran vatman Merve Yıldız Öker, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından ödüllendirildi. Başkan Demir, sosyal medyadan vatman Öker ile olan fotoğrafını paylaştı. Demir’in paylaşımında “Dikkati ve hassasiyeti ile işinde örnek teşkil edecek bir kazayı önleyen vatmanımız Merve Yıldız Öker’e teşekkürlerimizi iletmek üzere makamımızda ağırladık. Liyakat sahibi tüm çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Göstermiş olduğu özverili çalışmadan dolayı tüm hemşerilerim adına Merve Hanım’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verildi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!