Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Koronirüs tedbirleri, göbek atmaya engel olamadı

Antalya’da sıcak havayı görüp parklara akın edenler, koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle uygulanan sosyal mesafe ve piknik kısıtlamalarına uymadan göbek atıp eğlendi. 

Seyyar müzisyenlerin çaldığı roman havasında oynayan gençlerin sosyal medyada yayınlanan görüntüleri, tepki topladı.
Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının koronavirüs pandemisi ile ilgili aldığı kısıtlama kararları, havanın ısınmasıyla ihlal edilmeye başlandı. Bulaş ve vaka sayılarındaki artış nedeniyle Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında il genelinde mesire alanı, sahil bantları, park, yürüyüş yolları ve ören yerlerinde piknik yapılmasını 30 Kasım 2020 tarihinde yasaklamıştı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde denize sıfır noktasındaki Falez 2 Parkı’na gelen Antalyalılar, hava sıcaklığının 22 dereceye çıktığı kentte park alanını adeta piknik alanına çevirdi. Bölgede gezen seyyar müzisyenlerin de dahil olduğu açık hava eğlencesinde maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları zaman zaman yok sayıldı. Taşınabilir sandalyelerini alan Antalyalılar, seyyar müzisyenlerin roman havaları eşliğinde göbek attı. O anlar sosyal medyaya da paylaşıldı ve tepki topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Falez 2 Parkı’nda taşınabilir sandalyede oturanlar
– Seyyar müzisyenleri roman havası çalması
– 3 genç kızın oynaması vegöbek atması
– Alkışla tempo tutanlar
HABER: Ahmet İSTEK-KAMERA: ANTALYA, (DHA) 

======================

Reklam Alanı

Şanlıurfa’da sağlık çalışanlarına ‘Göbeklitepe’ robotu desteği
 
ŞANLIURFA’da meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 8 kişilik ekibin, sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla; uzaktan kumanda edilebilen ve hastanın nabzıyla kanındaki oksijen miktarını ölçen “Göbeklitepe” isimli robot geliştirdiği belirtildi. 

Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri korona virüs mücadelesine katkı sunmak amacıyla hastanın nabzı ile kanındaki oksijen değerini ölçen robot geliştirdi. Okulun öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 8 kişilik ekip, yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından uzaktan kumanda edilebilen ve hastanın nabzıyla kanındaki oksijen miktarını ölçen “Göbeklitepe” isimli robotu yaptı.

Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Öztoprak, salgın sürecinde sağlık personeli ile hastalar arasında sosyal mesafenin korunmasına yönelik bir robot geliştirdiklerini söyledi. Robotu daha da geliştireceklerini, yeni yapacakları proje ile ortamdaki corona virüsü temizleyen bir robot üretmeyi hedeflediklerini dile getiren Öztoprak,şunları söyledi: “Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 8 kişilik ekiple sağlık çalışanlarına destek olamak amacıyla böyle bir projeyi hayatta geçirdik. Oldukça kapsamlı olan robotumuz ile karınca kararınca sağlık personelimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz.” dedi.

CEP TELEFONUNDAN KONTROL EDİLEBİLİYOR
Mezun olduğu okulda öğretmenlik yapan Mekatronik Mühendisi Muhammed Said Çiçek, ekip olarak robotik alanda önemli başarılara imza attıklarını belirtti.
Robotta kumanda kullanmadıklarını, bulaş riski yüksek olduğu için her doktor ve hemşirenin aleti bluetooth aracılığıyla telefonundan yönlendirebileceğine işaret eden Çiçek, “Robotun üzerinde bulunan ekran, kamera, mikrofon, hoparlör ile görüntülü ve sesli konuşma imkanı var. Robot sayesinde hastanın nabzı ve kandaki oksijen değerini ölçüyoruz” dedi. Robot aracılığıyla hastalara ilaç ve yiyeceklerini de ulaştırabildiklerini ifade eden Çiçek, “Göbeklitepe”yi alanda kullanılması için Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edeceklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Göbeklitepe robotunun çalışması
– Merakla göbeklitepe robotuna bakan vatandaşlar
– Robot hakkında açıklamada bulunan öğretmenler
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

======================

Sarp Sınır Kapısı’nda, 30 bin paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi

ARTVİN’in Sarp Sınır Kapısı’ndan, yurda yasa dışı yollardan sokulmaya çalışılan ve piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin lira olan 30 bin paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi.

Artvin Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında Gürcistan ile müşterek kullanılan Ortak Kapı Programı üzerinden yapılan risk analizi çalışmaları sonucu, Türkiye’ye gelecek yabancı plakalı bir TIR’ı riskli olarak değerlendirdi. Gümrük sahasına giriş yapan şüpheli TIR gözetim altına alınarak, x-ray taramasına sevk edildi. Tarama esnasında TIR’ın dorsesinin taban bölümünde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine araç arama hangarına alındı. Yapılan aramalar sonucunda, TIR dorsesinin tabanında gizli bölmeler oluşturulduğu ve bu bölmelere özel olarak hazırlanan düzenekler vasıtasıyla elektronik sigara tütününün gizlendiği tespit edildi. 8 ayrı gizli bölmeye kayışlı düzenekle bağlanan 30 bin paket elektronik sigara tütüne el konuldu. Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin lira olan 30 bin paket elektronik sigara tütününün gizlendiği TIR’a el konurken, şüpheliler hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
TIR’dan kaçak malzemeleirn çıkarılması
Detaylar
Haber-Kamera: Hakan AYDIN ARTVİN-DHA

======================

Motosikletlinin ölümden döndüğü kazanın görüntüsü ortaya çıktı
 
ANTALYA’da seyir halindeyken otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü Tekin Kepez (19), yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, üç gün önce öğle saatlerinde, Konyaaltı ilçesi Siteler Mahallesi 1314 ile 1315 sokak kesişiminde meydana geldi. Tekin Kepez’in kullandığı 07 HJ 157 plakalı motosiklete, Saadet Efla Gürbüz’ün kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kaldırıma çıkan motosiklet sürücüsü Kepez, yaralandı. Çağrılan ambulansla hastaneye götürülen Tekin Kepez’in sağ bacağının kırıldığı ve ameliyata alındığı kaydedildi. Polis, otomobil sürücüsü Saadet Efla Gürbüz’ün ifadesine başvurdu.
Kazada otomobilin motosiklete çarpma anı, park halindeki bir aracın güvenlik kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Aracın motosiklete çarpma anı
– Sürücünün çığlık atması 
– Otomobilin kaldırıma çıkma anı 
Haber Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)-

======================

Denetimde maskesiz yakalandı, ‘Eski pehlivanım korona bana bulaşmaz’ dedi
 
ÇORUM’da koronavirüs vakalarına karşı alınan tedbirler kapsamında en işlek caddelerde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Ekiplere parkta maskesiz ve sigara içerken yakalanan Alaattin Pehlivanoğlu (64) “Ben eski pehlivanım korona bana bulaşmaz. Ben üçüncü kattan düştüm ölmedim. Bana korona ne yapabilir” diyerek kendini savundu. 

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde koronavirüs denetimlerini sıklaştırdı. Gazi Caddesi Hürriyet Parkında denetim yapan görevliler, maske takmayan, sigara içen birçok vatandaşla karşılaştı. Parkta maskesiz, çay ve sigara içerken yakalanan Alaattin Pehlivanoğlu’na görevliler “Kurallara uymamız gerekiyor. Biz sizin sağlığınız için buradayız. Salgın yeniden artışa geçti” uyarılarında bulundu. Görevlinin uyarısına rağmen sigara içmeyi sürdüren Pehlivanoğlu, “Ben eski pehlivanım korona bana bulaşmaz. Ben üçüncü kattan düştüm ölmedim. Bana korona ne yapabilir” yanıtı verdi. Görevliler, kişiyi uyararark parktan ayrıldı. 

Görüntü Dökümü
-Görevlilerin parkta maske denetimi
-Alaattin Pehlivanoğlu’nu görevlilerin uyarması
-Kimliğini vermek istemeyen kişi ile görevli arasında  geçen konuşma
-Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!