Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Antalya sahillerinde ‘normalleşme’ telaşı

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ndeki işletmeler, kontrollü normalleşme süreciyle birlikte açılış için hazırlıklara başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamayla başlayan kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Antalya’da da kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle müşteri ağırlamaya başladı. Kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde de açıklamanın ardından hummalı çalışma başlatıldı. Sahildeki işletmeler, müşterilerini ağırlamak için hazırlıklarına başladı. İşletmeler oturma alanlarını düzenlerken, şezlongların konulduğu kumsalda da çalışmalar yürütülüyor. Sahilde hazırlık yapan işletme sahibi Şehmuz Aslan, “Bu haberi uzun süredir bekliyorduk. Zaten hazırdık hemen hemen. Şu anda son rötuşları yapmaya başladık. Hayırlısıyla çalışmaya başlayacağız. Sezonun iyi olacağını düşünüyoruz. Bize söylenen gibi yüzde 50 kapasiteyle müşteri almaya başlayacağız. Yazın gelmesiyle pandemi azalırsa müşteri sayısını çoğaltmayı bekliyoruz” dedi. Başka bir işletmenin sahibi Cenk Kızılırmak, eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. Kızılırmak, “5 aylık uzun bir sürenin ardından kısıtlamaların biraz daha esnetilmesi daha iyi oldu. Çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum ama hepimize bir heyecan, umut geldi. Dün haberi aldıktan sonra masa sandalye düzenimizi aldık. Kaldırdığımız eşyaları tekrar çıkarmaya başladık. Yavaş yavaş eksiklerimizi tamamlayacağız” diye konuştu.

İşletmelerde hazırlıklar devam ederken güneşli havayı değerlendirmek isteyenler de sahilde oturdu, bazıları sahil bandında yürüyüş yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Sahildeki işletmelerin hazırlıklardan görüntüler
– Masa ve sandalyelerin hazırlanması
– İşletme sahibi Şehmuz Aslan Röp.
– İşletme sahibi Cenk Kızılırmak röp.
– Sahilde çalışan kişilerden görüntüler
– Sahile indirilen istiflenmiş şezlonglardan görüntüler

HABER: Semih ERSÖZLER-KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Reklam Alanı

============================

Adana’da polisten okul çevresinde sıkı denetim

Adana’da polis, kentte pandemi tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından kısmen de olsa okullarda yüz yüze eğitim ve öğretimin başlamasıyla öğrencilerin zararlı faaliyetlerden uzak durması adına okul çevrelerinde denetim uygulaması yapıldı.

Adana Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde gerçekleşen uygulamaya, Toplum Destekli Polislik Şubesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme, Asayiş ve Terörle Mücadele ekipleri katıldı. Okul çevresinde bulunan iş yerlerini denetleyen ekipler, ayrıca o bölgede seyir halinde bulunan araçlarda dedektör köpek desteğiyle arama yaptı. Aynı zamanda koronavirüs tedbirlerine yönelik bilgilendirici broşürleri çevredeki vatandaşlara ve öğrencilere dağıtan polis, konu hakkında çeşitli uyarılarda bulundu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Polislerin okul onunde ogrencileri bilgilendirmesi
-Polislerin araclara uygulama yapmaları
-Polis kopeginin arac icerisinde arama yapması
-Polislerden genel ve detaylar 

HABER:Can ÇELİK KAMERA:ADANA(DHA)

================================

Alanya’da kamp yapan ABD’li bisikletlilerden sahil temizliği 

Antalya’nın Alanya ilçesine kış kampına gelen ABD’li bisiklet takımı sporcuları, her gittikleri ülkede yaptıkları gibi burada da sahil temizleme etkinliği düzenledi. Takımın genel müdürü Danny Van Haute, “Her gittiğimiz ülkede bu organizasyonu yapıyoruz. Amacımız dünyayı güzelleştirmek ve doğayı temiz tutmak” dedi.

Yazın onlarca ülkeden turistin gelerek tatil yaptığı Alanya, özellikle kış mevsiminde ise farklı branşlardan birçok sporcunun kamp tercihleri arasında yer alıyor. Şubat ayında Alanya’ya gelen bisiklet takımları ilçede kamp yaparken, Türkiye’de düzenlenen yarışlara hazırlanıyor. Alanya’da bir otelde kamp yapan ABD’li bisiklet takımı sporcuları ise hazırlıkların yanı sıra farklı bir etkinliğe de imza attı. Türkiye’ye ilk kez gelen Wildlife Generation Pro Cycling takımı, daha önce gittikleri tüm ülkelerde olduğu gibi Alanya’da da sahil temizliği etkinliği düzenledi. Sporcular, ellerine çöp poşetlerini alarak Okurcalar sahilinin bir kısmı ve ormanlık alanda temizlik yaptı. Toplanan çöpler belediye ekipleri tarafından alındı. 
‘SÜRÜCÜLER ÇOK KİBAR DAVRANIYOR’
Alanya’yı çok beğendiklerini söyleyen takımın genel müdürü Danny Van Haute, “Çok güzel, beğendik. 4 haftadır buradayız. Şimdi de plajı temizliyoruz. Özellikle antrenman yaptığımız yollarda sürücüler çok kibar davranıyor, antrenman sırasında” dedi. 
‘AMACIMIZ DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRMEK VE DOĞAYI TEMİZ TUTMAK’
Her gittikleri ülkede aynı etkinliği düzenlediklerini aktaran Haute, “Takımımızın adı doğayı geliştirmek anlamını taşıyor. Tüm dünyada yarışlara gidiyoruz. Her gittiğimiz ülkede bu organizasyonu yapıyoruz. Amacımız dünyayı güzelleştirmek ve doğayı temiz tutmak” diye konuştu. 
Türk halkını da çok temiz bulduklarını ifade eden Haute, şöyle konuştu:
“Türk insanları çok temiz ve burada olduğumuz için mutluyuz. Nisanda Konya’ya, temmuzda Kayseri’ye tekrar geleceğiz. Daha sonraki yıllarda da gelmeye devam edeceğiz.” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Temizlik etkinliğinden genel ve detay görüntüler
– Danny Van Haute RÖP.

HABER-KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

===================================

8 Mart’ta ‘Mor Şemsiye’ altında buluşuyorlar

Antalya’da kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete karşı Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Mor Şemsiyesi’ altında buluşuyor. 8 Mart’ta, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda, her meslekten kadın bir araya gelecek ve ‘Hür Doğdum Hür Yaşarım’ şarkısıyla dans edecek.

Pandemi nedeniyle geçen yıl verilen aranın ardından Muratpaşa Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. 2019’da 3 bin 500 kadın Türkiye haritası oluşturup Erik Dalı oynadığı etkinliğin ardından kadınlar bu kez eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete karşı Muratpaşa’nın Mor Şemsiyesi altında buluşacak.  
Başta sağlıkçılar olmak üzere her meslekten kadın, 8 Mart’ta, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları kapsamında bir araya gelecek. Ajda Pekkan’ın 70’li yıllara damgasını vuran ve ‘Hür doğdum, hür yaşarım. Kime ne, kime ne. Köle miyim sana ben, ay, sana ne’ sözleri kadınların diline marş olan şarkısı eşliğinde dans edip mor şemsiyelerini açacak. Muratpaşa Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, 16 yaşındayken yaşadığı tacizi “O yüzden kadınların susmaması, bedenlerine sahip çıkmaları, şiddeti hak etmediklerine ve eksik olmadıklarına inanmaları çok önemli” şeklinde anlatarak açıklayan Aydilge konseriyle sona erecek. 
Muratpaşa Belediyesi’nin 8 Mart Pazartesi günü saat 15.00’te başlayacak etkinliğine katılmak isteyen kadınların, Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezine HES kodlarıyla birlikte isimlerini bildirmeleri yeterli olacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Grubun bir arada kareografi çalışırken
– Müzik eşliğinde kadınların dansı
– Farklı meslek grubu kıyafeti giymiş kadınlardan genel görüntü
– Şemsiye açmaları ve toplu halde görüntüleri

HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!