Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sinop’ta, Covid-19 aşı şişeleri ve enjektörler yerlere atıldı

SAĞLIK Bakanlığı’nın yayınladığı koronavirüs risk haritasında, ‘Çok yüksek riskli’ iller kategorisinde ikinci sıralarda yer alan Sinop’ta, Covid-19 aşı şişeleri ve enjektörlerin, bazı noktalarda çöp konteynerlerinin yanında, yerlere atıldığı görüldü. Tıbbi atıkların, kim ya da kimler tarafından yere atıldığı araştırılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısını paylaştığı haritada, 27 Şubat-5 Mart tarihlerinde ‘Çok yüksek riskli’ iller kategorisinde yer alan Sinop, ikinci oldu. Riskli iller arasında bulunan kentte bazı noktalarda Covid-19 aşı şişeleri ve enjektörler yerlere atıldı.

Batur Caddesi’nde bulunan çöp konteynerlerinin yanında yer alan tıbbi atıklar, vatandaşları tedirgin etti. Belediye görevlileri tıbbi atıkların, kim ya da kimler tarafından yere atıldığı araştırıyor. Atıklarının bulunduğu yerin yaklaşık 50 metre ilerisinde aile sağlığı merkezi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
——————-
-Tıbbi atıklarından detaylar
-Çöpüm etrafından detaylar
Haber-Kamera: Deniz ÖZEN/SİNOP, (DHA) – 

=========================

Reklam Alanı

Yangında evleri yanan çiftin fırtınada inekleri telef oldu

ADANA’nın Kozan ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle Saim (57) ve Arife (50) Nergiz çiftine ait ahırın çatısı uçtu. 23 Ağustos 2020’de meydana gelen orman yangınında evleri kül olan çifte ait 3 inek, zarar gören elektrik tellerinin teması nedeniyle akıma kapılarak telef oldu. Gözüyaşlı Arife Nergiz, “Evim yandığında bu kadar içim yanmamıştı” dedi.

Dün gece saatlerinde etkili olan sağanak ve fırtına ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Çamlarca Mahallesi’nde Saim ve Arife Nergiz çiftine ait ahırın da çatısı uçtu. Zarar gören elektrik tellerinin teması nedeniyle ahırdaki 3 inek, elektrik akımına kapılarak telef oldu. 

Saim Nergiz, dün gece saat 23.00 sıralarında başlayan fırtınanın ardından uyuduklarını, saat 04.30’da ise büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirtti. 
Gözü yaşlı Arife Nergiz ise 23 Ağustos 2020’de çıkan orman yangınında evlerinin yandığını, şimdi ise 6 ineğinden 3’ünün telef olduğunu belirterek, “Evim yandığında içim bu kadar yanmamıştı” dedi. 
İnekler, belediyeye ait iş makinesiyle bulundukları yerden kaldırılarak boş araziye gömüldü.
İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, fırtınanın zarar verdiği yerlerde incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– Telef olan ineklerden görüntü
– İneklerin sahibi olan çiftin konuşması
– Kadının ağlaması
– Elektrik tellerinden detay
– Uçan çatının görüntüsü
– Genel ve detaylar
Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN(Adana),(DHA)

=========================

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonuna 3 tutuklama
 
ŞANLIURFA’da, 2 TIR ve bir otomobilde 52 kilo eroin, 8 kilo esrar ve 10 kilo 700 gram metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu kullanımı ve satışıyla mücadele çalışmaları kapsamında, yapılan yol uygulamasında durumundan şüphelendikleri bir otomobil ile 2 TIR’da eğitimli köpeklerle arama yaptı. Aramalarda plastik matarada yakıt deposunda gizlenmiş 8 kilo esrar, 10 kilo 700 gram metamfetamin, 52 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyla el koyan polisin gözaltına aldığı 3 kişi emniyetteki sorgulamasının ardından sevk edildikleri adliyede; ‘uyuşturucu madde ticareti yapma ve nakletme’ suçundan tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Otomobilde arama yapılması
– TIR’da yapılan arama  
– Ele geçirilen uyuşturucu
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

=========================

Şanlıurfa Adliyesi’nde kavga: 10 gözaltı
 
ŞANLIURFA’da, cinayet davasının görüldüğü adliyede, taraflar arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Cep telefonu kamerasına yansıyan kavgada 10 kişi gözaltına alındı.

4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen cinayet davasının duruşması sonrası Kara ve Yürücü ailesi fertleri arasında, adliye çıkışında tartışma çıktı. Adliye bahçesindeki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü, taraflar birbirine tekme tokat saldırdı. Adliyede görevli polis ve jandarmanın müdahalesiyle kavga sonlandırıldı. Kavgaya karıştıkları belirlenen 10 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı. Kavga, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Adliye bahcesinde yaşanan kavga
– Kaçan şahısları yakalamaya çalışan polis
– Yaralılar hastaneye getirilmesi
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!