Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Sulama borusuna gizlenmiş 4 tüfek ele geçti: 1 gözaltı
 
SURİYE sınırındaki Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda sulama amaçlı kullanılan bir borunun içerisine gizlenmiş 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye sınırına yakın bir mahallede operasyon düzenledi. Ekiplerin arama yaptığı arazide sulama amaçlı kullanılan bir borunun içerisinde çuvala sarılı vaziyette 4 uzun namlulu tüfek ve bu silahlara ait 4 şarjör ile 9 mermi ele geçirdi. Silahlara el koyan jandarma, olayla ilgili M.A. isimli şüpheliyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Jandarma su borusu içerisinde buluduğu tüfekleri çıkarması
– Çuvala sarılı tüfek
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

=========================

Eski tekstilcinin közde pişirip sattığı ‘fıstık bombası’ tatlısına yoğun ilgi

Reklam Alanı

ADANA’da 12 yıl boyunca tekstil sektöründe çalışan ve o yıllarda iş toplantıları için gidip geldiği Gaziantep’te tatlıcıları gezmeyi alışkanlık haline getiren Şimşek Korkmaz (35), yaklaşık 5 yıl önce mesleğini bırakıp tatlıcı olmaya karar verdi. Adana’da açtığı küçük imalathanesinde kendi icat ettiği ‘fıstık bombası’ tatlısıyla dikkatleri üzerine çeken Korkmaz’ın közde pişirdiği bu tatlı, Adana ve çevre kentlerden yoğun ilgi görüyor.

Türkiye’de tatlı sektöründe birçok kent, yöreye özgü ürünleriyle farklı lezzetler sunarken gün geçtikçe bu çeşitlerin sayısı artıyor. Yeni lezzetlerden biri de yıllarca tekstil sektöründe çalışan Şimşek Korkmaz’ın Adana’da açtığı küçük imalathanesinde ürettiği ‘fıstık bombası’ oldu. Yaklaşık 12 yıl tekstil sektörünün birçok alanında çalışan ve o süreçte sürekli olarak Gaziantep’e iş toplantılarına giden Korkmaz, burada tatlıcı dükkanlarını gezmeyi alışkanlık haline getirdi. Bu alışkanlığı bir süre sonra ilgiye dönüşen Korkmaz, radikal bir karar alarak 12 yıllık mesleğini bırakıp tatlıcı olmaya karar verdi. Oturduğu apartmanın altındaki 30 metrekarelik iş yerini kiralayan Korkmaz, burayı imalathaneye çevirdikten sonra üretime başladı. İlk olarak kadayıf çeşitleri yapan Korkmaz, daha sonra kendi icat ettiği ve közde pişirdiği fıstık bombası tatlısının tescilini alarak üretimine kattı. Fıstık bombasının kaliteli ve uygun fiyatlı bir tatlı olduğunu dile getiren Korkmaz, Adanalıların bu lezzeti sevdiğini söyledi.

YÜZDE 85 ORANINDA FISTIK İÇERİYOR
Fıstık bombasının üzerinde çok çalıştığını ve çalışmaları tamamladıktan sonra direkt olarak tescillediğini kaydeden Korkmaz, tatlısının fıstık oranı ve özel yağı nedeniyle maliyeti yüksek bir ürün olduğunu kaydetti. Tatlının yapımında tereyağının özü denilen sade yağı kullandıklarını belirten Korkmaz, bu yağın bahar aylarında yeşil otla beslenen koyunun sütünden elde edildiğini vurguladı. Gaziantep’te tatlıcıları gezerken neredeyse her gün içinden bir sesin bu işi yapması gerektiğini söylediğini belirten Korkmaz, tatlıcılığa başladığı için hiç pişman olmadığını kaydetti. Fıstık bombası ile işine farklı bir boyut kattığını ifade eden Korkmaz, “İnsanlar bu tatlıyı sevdi. Akdeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden müşterimiz var. Adana içerisinde bu tatlının tepsi fiyatı 75 liradır. Tepsinin içinde 8 adet bulunuyor. Biz bu işi çok sevdiğimizden ve hiçbir zaman ticari görmediğimizden fiyatı uygun tuttuk. Ailecek yaptığımız için işçi ve usta masrafımız da yokö dedi.

‘ADANA, MANGAL KENTİDİR DEDİK VE ONA GÖRE PİŞİRDİK’
Sipariş üzerine çalıştıklarını ve günde 160’a yakın fıstık bombası sattıklarını kaydeden Korkmaz, ivmelerini arttırdıkları bu süreçte fıstık bombasının taklitçilerinin de ortaya çıktığını belirtti. Her iyi ürünün taklidinin olacağını dile getiren Korkmaz, “Biz taklitleri görünce kendi kendimize ‘müdahale etmeyelim, onlar da ekmek kazanıyor’ dedik. Zaten ürünün formülü, reçetesi bizde. Bizim kullandığımız ham madde kaliteyi sağlıyor. Biz bunun fıstığını daha Barak Ovası’nda olgunlaşmadan koparıp yıl boyu stok yapıyoruz. Zaten her şeyden önce biz tatlımızı közde pişiriyoruz. Adanalıyız. ‘Adana mangal kentidir’ dedik ve ona göre pişirdik. Adana denilince akla duman, kömür gelir. Biz de tatlımızı bunla bağdaştırdık. Közde pişirince bambaşka bir tadı olduö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
– Tatlı ustası Şimşek Korkmaz ile röp
– Tatlı yapımından detay görüntüler
Haber:Can ÇELİK-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=========================

Kenevir yetiştirmek için evini seraya çeviren kişi yakalandı

DÜZCE’de evine kurduğu düzenekle kenevir yetiştiren bir kişi jandarmanın operasyonu ile yakalandı.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konuralp Orhangazi Mahallesi’nde uyuşturucu ticareti yapan S.T.’yi takibe aldı. S.T’nin uyuşturucu üretimini evine kurduğu düzenekle yaptığı tespit edildi. S.T.’ye ait evde yapılan aramada 406 gram esrar, 75 kök kenevir, kenevir yetiştirmek için kullanılan havalandırma ve cihazlar ele geçirildi. S.T. gözaltına alınırken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Evin içerisinden ve düzenekten görüntü (Jandarma kamerası)
HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=======================

2 kilo 50 gram ağırlığında bilezik yaptı; 1 milyon TL’ye satışa çıkardı
 
GAZİANTEP’te, kuyumcu İdris Kılıç, 2 kilo 50 gram ağırlığında bilezik yaptı. İdris Kılıç, 24 ayar has altından elde ettiği ve üzerine Ayasofya Camii işlemesini yaptırdığı bileziği 1 milyon TL değer biçerek satışa çıkardı.

Kuyumcu imalatçıları ham olarak aldıkları altınları, yapılan zorlu çalışmaların ardından işleyerek ziynet eşyası haline getiriyor. Yaklaşık bin derecelik özel ocakta eritilen altınlar, yapılan işlemlerin ardından bilezik, kolye ve çeşitli takılara dönüşüyor. Gaziantepli kuyumcu İdris Kılıç alışılmış bilezik imalatının dışına çıkarak, 2 kilo 50 gram ağırlığında bilezik üretti. Üzerine de Ayasofya Camii’nin işlemesini yaptıran Kılıç, 1 milyon TL değer biçtiği bileziği vitrinine koydu.
Bu büyüklükteki bir bileziğin yapım aşamasının zahmetli ve ustalık gerektirdiğini anlatan İdris Kılıç, bileziği 3 günde tamamladıklarını söyledi. Yalnızca üzerinde Ayasofya Camii işlemesinin bile 1 gün sürdüğünü aktaran Kılıç, normal şartlarda üretime devam etseler bu süre zarfında bin adet bilezik yapabileceklerini aktardı. Has altının bileziğe dönüşen yolculuğu sırasında her bir işlemde ağırlığın azaldığını belirten Kılıç, hedefinin net 3 kilogram bilezik yapmak olduğunu ancak işleme ve yapım sırasında 2 kilograma düştüğünü ifade etti.  İdris Kılıç, “Bu bileziği yapmamız biraz uzun sürdü ağır ve işçilikli bir ürün olduğu için çok emek sarf ettik. Bileziği yapmamız 3 gün sürdü. Sadece 1 gün modelini çizmekle uğraştık. Bu bileziği yapmak ile geçen sürede 800 ile 1000 tane arası bilezik yapabilirdik. Bilezik için 3 kilo altın eğilip büküldü 1 kilo fire verdi. 2 kilonun üzerinde olan bileziğimizin 1 milyon TL değeri var” dedi.

GUINNESS’TE YER ALMAK İSTİYOR
Bileziğin 24 ayar altından yapıldığını söyleyen İdris Kılıç, bu ağrılıkta daha önce bilezik yapılıp yapılmadığının ve yapılmadıysa en ağır bilezik olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na alınmasını isteyerek, “Bunu ilk biz yaptık, gerekirse gelip araştırsınlar. Daha önce ben yapanı görmedim. 2 kilo bilezik olarak kayıtlara geçsin Guinness Rekorlar Kitabı’na da müracaat edeceğiz. Öncelikle internetten araştırdım ve 1 kilonun üzerinde bile bilezik yapan olmamış. Bunun üzerine ne yapabiliriz diye araştırma yaptım. Ayasofya’yı düşündüm, camiye çevrildikten sonra bizim için önemli bir yer oldu. Hem ağır hem de görsellik bakımından da ilgi çeksin istedik. Yaptığımız bilezik 2 kilonun üzerinde çıktı ama hedefim 3 kilonun üzerine çıkartmaktı. İlerde 3 kiloluk da bilezik yapacağım. Bu bileziği yapmak için 4 kilo altın erittik. Erittiğim 4 kilo kalıp olarak 3 kiloya düştü. Bitmiş olarak ise 2 kilo 50 gram çıktı. Bileziği yaparken ister istemez gramda azalmalar oluyor. Yapım aşamasında keserken, kenarlarını tıraş ederken, içini, üstünü ve desenini verirken her aşamasında gramajı azalıyor. O yüzden 4 kilo olarak başladığımız bu iş 2 kilo 50 gram olarak tamamlandı” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Has altının tartılması
– Külçe altının 1000 derecede eritilmesi
– Altının bilezik haline gelmesi için bükülüp ve makina işlemlerinden geçmesi
– İdris Kılıç ile röp
– Bilezik haline gelen altının üzerine Ayasofya Cami’sinin çizilmesi
– 2 Kiloluk bileziğin müşteri tarafından bileğine takılması
– 2 Kiloluk bileziğin sergilenmesi
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Ahmet KILIÇ,Kadir GÜNEŞ-Kamera: Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!