Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İtfaiye erinden kız arkadaşına unutulmayacak evlilik teklifi
 
BOLU’da itfaiye personeli Çağatay Depe (25), asansörde kalmasını sağladığı kız arkadaşı Neslihan Saklı’yı (23) kurtararak evlenme teklif etti. Asansörde kaldığı için korkan genç kız, asansörün kapısının açılmasıyla karşısında yere çökmüş halde gördüğü erkek arkadaşı Çağatay Depe’nin evlilik teklifine ‘evet’ dedi.

Bolu itfaiye personeli Çağatay Depe, kız arkadaşı Neslihan Saklı’ya unutamayacağı bir evlilik teklifi sürprizi yaptı. Depe, hazırladığı senaryo gereği kız arkadaşının ailesiyle birlikte yaşadığı eve girdiği sırada asansörün durmasını sağladı. Asansörde kaldığını sanan genç kız, durumu itfaiyeye haber verdi. Senaryodan haberleri olan itfaiye ekipleri, gerçek kurtarma olayına gider gibi olay yerine geldi. Ekipler ve itfaiye personeli Çağatay Depe, asansörün kapısını açtı. Genç kız, kapının açılmasıyla karşısında dizlerinin üstüne çökmüş sevgilisi Çağatay Depe’yi görüne büyük şok yaşadı. Depe kız arkadaşına evlenme teklif etti. Neslihan Saklı, itfaiyeci Depe’nin evlilik teklifini kabul etti. Depe yanında getirdiği yüzüğü kız arkadaşının parmağına taktı. 

Böyle bir evlilik teklifini hiç beklemediğini belirten Neslihan Saklı, “Asansörde kalınca korktum. Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Çok mutlu oldum. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Çağatay Depe ise, “Öncelikle böyle bir şey yaparken çok düşündük. Evlilik teklifimi sevdiğim mesleğimle birleştirmeyi düşündüm. Buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bir ömür boyu beraber oluruz. İnşallah beraber yaşlanırız.” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-İtfaiyenin merkezden çıkması
-Eve doğru yol alması
-Genç kızın asansör içinden kardeşinin çektiği görüntü
-Ekiplerin eve gelmesi
-Asansörü açması
-Çağatay Depe’nin sürpriz evlilik teklifi
-Genç kızın şaşkınlığı
-Kabul edip, birbirlerine sarılmaları
-Röportaj
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

==========================

Reklam Alanı

ATM önündeki bıçaklı gasp anı kamerada

ADANA’nın Kozan ilçesinde, ATM’ye para yatıran M.U.’nun (28) boğazına bıçak dayayarak 1100 TL’sini gasbeden S.S. yakalandı. Gasp anbean, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Olay, 26 Mart Cuma saat 23.00 sıralarında Irmak Caddesi’ndeki ATM’de meydana geldi. Para yatıran M.U.’nun arkasına yaklaşan kimliği belirsiz kişi, elindeki bıçağı boğazına dayadı. M.U.’yu ölümle tehdit eden saldırgan, bu sırada yere düşen 1100 TL’yi alıp, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, saldırganın S.S. olduğunu tespit etti. Yapılan araştırma sonucu belirlenen adrese yapılan baskında yakalanan S.S. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen S.S. kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “İyi çekin de güzel çıkalım” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Atm önünde gasp anı
– Şahsın adliye binasina girişi
– Adliye tabela
Haber-Kamera:Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)

==========================

İş yerindeki yangında itfaiyecinin bayrak hassasiyeti
 
DÜZCE’de bir iş yerindeki yangına müdahale eden itfaiye eri, alevlerin arasından Türk bayrağını alarak dışarı çıktı. İş yerindeki yangın büyümeden söndürüldü. 

Düzce Aziziye Mahallesi’nde bulunan Perşembe Pazarı içerisinde İlyas Işıldak’a ait iş yerinde, öğle saatlerinde sobadan sıçrayan kıvılcımlar koltuğu tutuşturdu. Dumanı gören vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iş yerine girerek yangına müdahale etti. Bir itfaiyeci içeride bulunan Türk bayrağını çıkarırken, yangın kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı. İş yerinde hasar meydana gelirken, İlyas Işıldak, “Soba koltuğu yakmış oradan da yangın çıkmış. Teşekkür ederiz itfaiyeci arkadaşlarımız yetiştiö dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
İtfaiye erinin bayrağı çıkarırken görüntüsü 
İtfaiyenin yangına müdahale görüntüsü 
İlyas Işıldak ile röp ve detaylar 
HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) 

==========================

Gaziantep’te, hayvanlara özel ‘park’
 
GAZİANTEP’te, merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi’nin, hayvan sahiplerinin evcil kedi ve köpeklerini rahat şekilde gezdirebilmeleri ve eğitim yapabilmeleri amacıyla açtığı ‘Pet Park’ yoğun ilgi görüyor. Şehrin kalabalığında köpeklerini gezdirecek yer bulmakta zorlanan hayvanseverler, Pet Park’ta kedi ve köpekleri ile diledikleri gibi ilgilenerek vakit geçirme fırsatı buluyor.

Şehitkamil Belediyesi’nin İbrahimli Mahallesi’nde hayata geçirdiği aynı anda 140 kedi ve köpeğin faydalanabildiği Pet Park, hayvanseverlerin beğenisini kazandı. Belediye tarafından tasarlanan 3 bin 539 metrekare park alanında, kedi ve köpekler için 24 farklı aktivitenin yer aldığı ahşap eğitim parkurları da bulunuyor. Hayvanseverler için bank ve yeşil alan olan parkta, köpekler için ise, 2 bölümde tahterevalli, lastik atlama, standart atlama, atlama duvarları, standart tünel, köpek yürüyüş parkuru, tırmanma, slalom set, bar slalom, denge basamağı bulunuyor. Hayvanseverler burada hem köpekleriyle ilgilenip hem de keyifli vakit geçiriyor.

‘İKİNCİ PET PARKI DA DEVREYE SOKACAĞIZ’
Vatandaşların ilgi gören parka açıldığından bu yana çok rağbet gösterdiğini ifade eden ve en kısa zamanda farlı bölgelerde yeni Pet Park’lar oluşturacaklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şöyle konuştu:
“Pandemi döneminde vatandaşlarımız evde kaldığı için evcil hayvanları olan kardeşlerimiz çok büyük sıkıntı yaşadı. Normal şartlarda yaz ve kış aylarında köpeklerini dışarı çıkartmak isteyen hemşerilerimiz normal parklarımızda sorunlar yaşıyordu. Hayvanın tasmasını bıraktıkları zaman köpekten ve kediden diğer vatandaşlarımız korku yaşıyordu. Biz soruna çözüm olarak sırf köpeklere yönelik bir park yaptık ve adını ‘Pet Park’ koyduk. Şu anda içerisinde bulunduğumuz alan iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Özellikle kalıp olarak büyük ve küçük şeklinde ayırabilecek şekilde, kendi kategorilerinde rahatlıkla enerjilerini boşaltabilecekleri bir mekan oluşturduk. Bu iki alan hafta sonları ve akşam iş çıkış vakitlerinde çok büyük rağbet görüyor. Bunun da bir ihtiyaç olduğunu görünce böyle bir proje yaptık. Burada gördüğünüz üzere yalnızca ağaçlıklar değil, hayvanların eğitebileceği nitelikteki oyun grupları da var. Burası yetmemeye başladı. O yüzden ikincisini planladık ve en kısa sürede devreye alacağız. Vatandaşlarımız gittikleri parklarda kendi ihtiyaçlarını görecek, evcil hayvanları ile ilgili yapacağı çalışmalar için ise bu alanları kullanabilecekler. Vatandaşlarımızla görüştüğümüzde geri dönüşlerden çok mutlu olduklarını ve bu gibi alanların sayısının arttırılmasını istiyorlar. Biz de fiziki şartların müsait olduğu alanlarda bu gibi alanların sayısını arttıracağız.”

‘TEMİZ VE DÜZENLİ BİR ORTAMDA GEZİYORLAR’
Köpeğini temiz ve düzenli bir ortamda gezdirmek için Pet Park alanına geldiğini ifade eden Erkan Aksal, “Bu alanın kesinlikle çok büyük bir faydası var. Hayvanlarımız için güzel bir faaliyet oluyor. Hayvanlarımız sokakta gezdiği zaman, sokaktaki atılmış olan atık yemlerden yiyerek sıkıntıya girmiyor. Burada gayet temiz ve düzenli bir şekilde geziyorlar. Başkanımıza bu alanları yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Bu alanlarda her gün rutin bakımlar yapılıyor ve hayvanlar için yemler bırakılıyor. Park içerisinde köpekler için bir takım platformlar var. Bu platformlarda köpekler eğitim alabiliyorlar. Bu alanlar ayrıca köpeklerin sosyalleşmesine olanak sağlıyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Petpark girişi ve içerisinin görüntüsü
– Rıdvan Fadıloğlu ile röp
– Evcil hayvanına parkta eğitim veren sahipler
– Evcil hayvan sahibi Erkan Aksal ile röp
– Hayvanlarını dolaşmaya çıkaran sahipler
– Drone görüntüleri
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Hasan KIRMIZITAŞ-Kamera:Mustafa KANLI -GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!