Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Zeytinyağı üreticilerini dolandırdığı öne sürülen şüpheliler yakalandı
 
HATAY’ın İskenderun ilçesinde kendilerini ‘tüccar’ olarak tanıtarak zeytinyağı üreticilerini dolandırdığı öne sürülen 3 kişi, yakalandı. Şüphelilerden A.E. tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zeytinyağı üreticilerinin ihbarı üzerine, kendilerini tüccar olarak tanıtıp üreticileri dolandırdığı iddia edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, üreticilerden zeytinyağı alıp parasını ödemediği öne sürülen kişilerin A.E., V.Y. ve U.K. olduğunu belirledi. Adreslerine baskın yapılan şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden A.E. ‘Suç islemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘dolandırıcılık yapmak’ suçlarından tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
————————
– Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi için hastaneye götürülmesi
Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

=======================

Antalya’da yaz portakalı hasadı başladı

Reklam Alanı

Antalya’nın Serik ilçesinde Valensiya türü yaz portakalı hasadına başlandı. Özellikle yurt dışına gönderilen yaz portakalları bölgedeki turizm tesislerinde de değerlendiriliyor. Sıkmalık olarak da bilinen yaz portakalının kilosu 2,5 lira dolayında alıcı buluyor.

Serik’te, yaz aylarının vazgeçilmez C vitamini deposu olan, genelde sıkma portakal olarak kullanılan Valensiya türü portakalın hasadına başlandı. Büyük bölümü yurt dışına ihraç edilen portakalları bölgedeki otellerde de tercih ediyor. Bölgedeki üreticiler iç pazarda da satış rakamlarının artması için ‘Her gün çocuklarımıza 1 bardak portakal suyu içirelim’ çağrısında bulundu.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, bölgenin önemli gelir kaynaklarından olan turunçgillerden Valensiya portakalının hasadına başlandığını ve yaklaşık 20 gün devam edeceğini söyledi. Çömezoğlu, “Antalya bölgesinde en önemli narenciye bölgelerinden biri olan Serik’te geçen yıl 16 bin 623 dekar alanda narenciye yetiştirilmektedir. Bunun büyük kısmını da Valensiya portakalı almaktadır. Yine bu alanda geçen yıl 47 bin 914 ton ürün hasadı yapıldı. Bu yıl ise bu rakamı aşmayı bekliyoruz. İhracatçılar Birliği verilerine göre 2020 yılının ocak ve kasım döneminde Antalya bölgesinde 55 bin 55 ton narenciye hasadı gerçekleşmiş, bundan da 29 milyon 150 bin 479 dolar döviz elde edilmiş” dedi.
Belkıs Mahallesi’nde portakal üreticisi Mehmet Özen de Valensiya portakalının piyasada sıkma portakal olarak bilindiğini aktarırken, portakalın şu anda hasat fiyatının 2,5-2,6 lira aralığında olduğunu dile getirdi.
Mart sonunda başlanan hasadın nisan ayının 15’ine kadar devam edeceğini belirten Özen, “Hasadı yapılan portakalın bir kısmı direkt satışa sunuluyor, bir bölümü de soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Bazı aracılar da direkt yurt dışına ihraç ediyor. Mesela burada toplanan portakal direkt yurt dışına ihraç olacak” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– RÖP: Mehmet Özen 
– Detay görüntüler
HABER-KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

=======================

Karın ağrısıyla gittiği hastanede, yumurtalığından 20 kilogram kitle çıkarıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 54 yaşındaki Havva Yılmaz’ın karnından 20 kilogram ağırlığında, 40 santimetrelik kitle çıkartıldı. Hasta geçirdiği operasyon sonrası sağlığına kavuştu. 

Uzun zamandır karın ağrısı ve şişkinlik rahatsızlığı bulunan Havva Yılmaz şikayetlerinin artması üzerine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Muhammet Serhat Yıldız’a gelerek muayene oldu. Yapılan muayenede hastanın sağ yumurtalığında yaklaşık 40 santimetre çapında 20 kilogram bir kitle tespit edildi. Op. Dr. Yıldız, ALKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meral Tuğba Çimşir ve Op. Dr. Büşra Yıldız ile görüşerek hasta Havva Yılmaz’ın durumunu değerlendirip operasyon kararı aldı. Yapılan başarılı operasyon sonucu Havva Yılmaz’ın yumurtalığındaki kitle çıkarıldı. 
‘BAŞARILI BİR İŞ ÇIKARDIK’
Op. Dr. Muhammet Serhat Yıldız, “Havva Hanıma yapılan tetkikler sonucunda abdominal bir kitle gördük. Hastamızın onayını alarak doktor arkadaşlarla ameliyat kararı aldık. Kitlenin büyüklüğü ve yeri nedeniyle operasyonun zorlu geçeceğini biliyorduk. Başından beri doğru kararlar alarak başarılı bir iş çıkardık” dedi.  
‘HASTAYI SAĞLIĞINA KAVUŞTURDUĞUMUZ İÇİN ONURLU VE GURURLUYUZ’
Ameliyat sonrası hastayı serviste ziyaret eden Dr. Öğr. Üyesi Çimşir, “1,5 saat süren ameliyatımız oldukça başarılı geçti. Kendisini sağlığına kavuşturduğumuz için onurlu ve gururluyuz” diye konuştu. 
‘YÜKÜMÜ ARTIK TAŞIYABİLİYORUM’
Sağlığına kavuştuğu için doktorlara teşekkür eden Havva Yılmaz da şunları söyledi:
“Böyle bir durumla karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Kilo aldım zannediyordum. Doktorlarım sayesinde yeniden hayata tutundum. Yükümü artık taşıyabiliyorum. Kilolarımdan ve ağrılarımdan bir anda kurtuldum. Herkese teşekkür ederim.” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Doktorların hastayı ziyaretinden görüntüler
– Havva Yılmaz RÖP.
– Meral Tuğba Çimşir RÖP.
– Muhammet Serhat Yıldız RÖP.

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

=======================

Yaralı yakınını dizlerinin üzerine yatırıp, elini tutarak ambulansı bekledi

ADIYAMAN’da, para meselesi yüzünden Suriye uyruklu iki grup arasında çıkan taşlı- sopalı kavgada 3 kişi yaralandı. Kavganın ardından ismi öğrenilemeyen kadın, yaralanan yakınını dizlerinin üzerine yatırıp elini tutarak ambulansın gelmesini bekledi.

Olay, öğle saatlerinde Ulu cami Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye uyruklu iki grup arasında para meselesi yüzünden çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, taraflara müdahale ederek kavgayı sonlandırdı. Kavgada, Yusuf Sayed, Firaz Sayed ve Muhammed Sayed yaralandı. Kavganın ardından ismi öğrenilemeyen kadın, yaralanan yakınını dizlerinin üzerine yatırıp elini tutarak ambulansın gelmesini bekledi.

Yaralılardan biri, yakını olduğu belirtilen kadının dizlerinin üzerine yatıp, ambulans bekledi. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 
Polis, kavgaya karışanların yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Olay yeri
-Polis ekipleri
-Yaralılar
-Ambulansın gelişi
-Sağlık görevlilerin yaralılara müdahalesi
-Yaralıların ambulansa taşınması
-Ambulansın gidişi
-Genel ve detay görüntü
Haber: Mahir ALAN-Kamera-ADIYAMAN-DHA)

=========================

Erdemli’de yenidünya hasadı başladı; kilosu 30 lira
 
MERSİN’in Erdemli ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte bahar meyvelerinden olan yenidünya hasadına başlandı. İlk hasadın ardından kilosu 30 liradan satılan yenidünya, üreticisini de sevindirdi.

Narenciye bölgesi olan Erdemli’de alternatif ürün olarak da çiftçiler tarafından üretimi yapılan yenidünya, dalından özenle toplanarak 250 gramlık plastik şeffaf kaselere konulup tüketilmek üzere büyükşehirlere gönderilmeye başlandı. Havaların sıcak gitmesiyle mevsiminden 15 gün önce hasadı yapılan yenidünya, 30 liradan alıcı buluyor.

ERDEMLİ’DE YILDA 3 BİN TON ÜRETİLİYOR
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, örtü altında yetiştirilen ilk yenidünya hasadına katılarak üreticilere hayırlı ve bol kazançlı bir sezon dileğinde bulundu. Başkan Şahin, “Sezonun ilk örtü altı turfanda yenidünya hasadını Erdemli’de yapmanın sevincini yaşıyoruz. İlçemiz genelinde yaklaşık bin dönüm arazide yılda 3 bin ton yenidünya üretimi gerçekleştiriyor. Bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle yenidünya hasadına 15 gün önce başladık. İlk olarak kilosu 30 liradan dalında alıcı bulan yenidünya bugünden sonra tezgahlarda yerini alacak ve vatandaşlarımızın sofralarını süsleyecek. Tüm yetiştiricilerimize bol bereketli bir hasat sezonu diliyorum” dedi.

‘ÜRETİCİLER FİYATLARDAN MEMNUN’
Erdemli’de 2 dönüm serada yenidünya yetiştiriciliği yapan Adil Gürcan Adalı ise, “Bu yılın ilk yenidünya hasadını yapmanın sevincini yaşıyoruz. Örtü altında yetiştirdiğimiz yenidünyalarımız normal zamanından 15 gün önce kızarmaya başladı ve ilk hasadımızı yaptık. Kilosunu 30 liradan satıyoruz ve fiyatlardan çok memnunuz. İnşallah bundan sonraki hasatlarımız da iyi fiyatlardan gider ve yüzümüz gülmeye devam ederö diye konuştu

Görüntü Dökümü:
————————–
– Yenidünya hasadı yapılırken
– Dalında yenidünya görüntüsü
– DHA Muhabiri Mehmet Doğaner’in anonsu
– Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile röportaj
– Yenidünya üreticisi Adil Gürcan Adalı ile röportaj
– Yenidünyalar kaselere konurken
– Yenidünya kasalarının görüntüsü
– Yenidünya görüntüsü
Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ/(Mersin),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!