Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Sevgilisini, arkadaşının boğazına bıçak dayayıp tehdit ettiği öne sürülen şüpheli, gözaltında

ADANA’da Anıl H.’yi rehin alıp, boğazına bıçak dayayarak çektiği videoyu kendisini terk edip hakkında uzaklaştırma kararı çıkartan sevgilisi Zekiye A.’ya göndererek tehdit ettiği öne sürülen Kemal A., dün gece saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Kemal A.’nın, boşanma aşamasında olduğu eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle girdiği cezaevinden bir ay önce tahliye olduğu ortaya çıktı.

Adana Mavi Bulvar’daki bir sitede oturan Kemal A., ‘Ceren’ ismini kullanan sevgilisi Zekiya A.’nın kendisini terk etmesi üzerine, genç kızın arkadaşı Anıl H.’yi 18 Mart’ta evine çağırdı. Anıl H.’nin boğazına bıçak dayayan Kemal A., tehdit ve hakaretlerde bulunarak çektiği videoyu genç kıza gönderdi. Kemal A.’dan korkup saklandığı öne sürülen Zekiye A., polis ekiplerinden yardım istedi. Kemal A., 25 Mart’ta gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde görüntülerin kurgu olduğunu öne süren Kemal A., işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

VİDEOYU PAYLAŞITI, YARDIM İSTEDİ
Olayın ardından genç kız, kendisine gönderilen videoyu, Twitter’daki hesabından paylaşarak yardım istedi. Zekiye A., paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yanına gitmediğim için arkadaşlarımı ailemi bu şekilde tehdit ediyor. Herkese şiddet uyguluyor, defalarca ölümden döndüm. Sürekli tehditle yaşıyorum, evden dışarı çıkmıyorum ve kaçarak yaşıyorum. 40-50’den fazla dosyası var ve hepsi kadına şiddet, darp, yaralama. Ama cezaevinde sadece 5 ay yattı. Bir kadının hayatı canı bu kadar az bir süre olmamalı. Kendisi cezaevinden çıkalı 1 ay oldu ve şu an bu durumdayım, gerekli cezayı vermelerini istiyorum. Ben ne zaman öldürüleceğim korkusuyla yaşamaktan bıktım. Henüz 21 yaşındayım yaşamam gereken çok şey var bunu böyle bir adam bitirmesin. Bu videoyu yayalım, çünkü gidip şikayetçi olduğum halde hala bir haber alamadım ve hala tehditle yaşıyorum. Bu olayda sadece ifade verip çıktı ve beni arayıp ‘Noldu bak ifade verdim çıktım’ diyerek dalga geçti. Kendisi aynı zamanda ruh sağlığı bozuk bir insandır. Cezaevinde ruh sağlığı hastanesine götürülüyordu. Bana şiddet uygulamasından bıktım ve dayanamıyorum. Bana yardım edin.”

Reklam Alanı

İNFİAL YARATTI
Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, infial yarattı. Çok sayıda kullanıcının tepkisini çeken görüntünün ardından Kemal A.’nın boğazına bıçak dayadığı Anıl H., paylaştığı videoyla, görüntülerin kurgu olduğunu öne sürdü.

KULLANICILAR KURGU OLDUĞUNA İNANMADI
Sosyal medya kullanıcıları, görüntülerin kurgu olduğuna inanmayınca bu kez Kemal A., Anıl H., ile birlikte evde buluşup yeni görüntüler çekerek paylaştı. Anıl H., tehdit altında olmadığını, olayın bir aylık bir mesele olduğunu savundu.

Kemal A. ise, “Öncelikle tüm Türkiye’den özür diliyorum. Orada ağzımdan Allah cümlesi çıktığı için hepinizden çok özür diliyorum. Bunun için çok pişmanım. Anıl zaten benim kardeşim. Bunlar sadece kurgu” dedi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ
Genç kızın, ‘karşılıksız çek verme’, ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘uyuşturucu’, ‘polise direnme’ gibi suçlardan kaydı bulunan Kemal A. için uzaklaştırma kararı aldırdığı ifade edildi.  Kemal A.’nın 30’dan fazla suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Kemal A.’nın 2 yıl önce bir kuyumcudan 3 gün önce evlendiği Hale Nur A. ile birlikte 65 bin lira değerindeki 7 altın bileziği çalmaya çalışırken yakalandığı belirtildi. Olay anının ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdığı tespit edildi.

GÖZALTINA ALINDI
Sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılan, tepkilere neden olan görüntülerin ardından Kemal A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, adresi belirlenen Kemal A.’yı gece saatlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Kemal A.’nın emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kemal A.’nın, Anıl H.’ye bıçak dayadığı görüntüler *arşiv*
-Anıl H.’nin sosyal medya hesabından açıklama yapması *arşiv*
-Kemal A. ve Anıl H.’nin birlikte açıklama yapması *arşiv*
-Kemal A.’nın  2019 yılındaki kuyumcudaki görüntüleri *arşiv*
Haber: Anıl ATAR- Kamera: ADANA,(DHA)

===========================

Şeker İş Başkanı Onay: Şeker fabrikası Burdur ekonomisine ciddi katkı sağlıyor
 
ŞEKER İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, şeker fabrikasının Burdur ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi. Mustafa Onay, 2018 yılının son günlerinde özelleştirimenin eşiğinden dönen Burdur Şeker Fabrikası’nda, 155 gün süren 2020-2021 kampanya döneminde 93 bin ton şeker üretildiğini kaydetti.

Şeker fabrikası sosyal tesislerinde yapılan kongrede 4 yıllığına Şeker İş Sendikası Burdur Şube Başkanlığı’na seçilen Mustafa Onay, “Bilindiği gibi 2018 yılında iliklerimize kadar hissettiğimiz özelleştirme gerçeğini bertaraf ettikten sonra 2020-2021 kampanyasını rekorlar kırarak tamamladık” dedi.

2020-2021 kampanya döneminin 9 Eylül 2020 tarihinde pancar alımı ile başladığını belirten Onay, “14 Eylül 2020 tarihi itibariyle de pancarın şeker yolculuğu başlamış oldu. 6 il, 25 ilçe 155 köye hitap eden Burdur Şeker Fabrikası olarak 4 bin 176 çiftçimizle sözleşme imzaladık ve 105 bin 240 dekar alanda pancar ekimi yapıldı. Bu yıl yaklaşık 705 bin ton pancar işledik. Çiftçimizden 620 bin 500 ton pancar aldık. 85 bin ton da Ilgın Şeker Fabrikası’ndan takviye alarak 705 bin 500 ton pancar işleme kapasitesine ulaştık” dedi.
Onay, şunları söyledi:
“İşlenen 705 bin ton pancardan 92 bin 900 kg şeker, 35 bin ton melas, 206 bin ton yaş küspe 11 bin ton kuyruk (küçük baş hayvan üreticilerinin kullandığı yem bitkisi) elde ettik. Bu yıl ürettiğimiz 206 bin ton yaş küspenin 147 bin tonunu 1 tonluk paketler haline getirerek çifçimize ulaştırdık. Bu hem zayiat hem de çevreye verdiği kirliliği önleme konusunda bize göre çok güzel bir teknolojik sistemdi. 58 bin ton civarında küspeyi de çiftçimiz kendisi gelerek dökme olarak almak istedi.”

Çiftçiye 229 milyon lira pancar bedeli ödendiğini anlatan Onay, “Kampanya döneminde 934 işçi çalıştı. 372 arkadaşımız Şeker İş Sendikası’nın örgütlü işçileri, 562’si ise taşeron işçilerimiz. Şeker fabrikamızın Burdur ekonomisine çok ciddi katkısı olduğunu düşünüyoruz. Bundan doalyı tüm paydaşlarımızın, çiftçilerimizin, besicilerimizin, nakliyecilerimizin, esnafımızın, Burdur halkımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz. Duru beyaz şekerimizi Burdur’dan kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————-
– Pancar boşaltılması (arşiv)
– Fabrika dış görünüş
– Mustafa Onay ile röp.
– Fabrika içerisinden (arşiv)
HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) – 

======================

Beyza’yı dövüp, imam nikahlı eşini arayarak, ‘Nasıl olmuş aşkım’ diye sormuş
 
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, ayrıldığı sevgilisinin otomobilde dövdüğü Beyza Yurttaş (24), yaşadığı dehşeti anlattı. Yurttaş, “Defalarca vurdu. Her tarafım kan olduktan sonra imam nikahlı eşini aradı, ‘Nasıl olmuş aşkım’ dedi. ‘İyi yapmışsın aşkım biraz da benim için vurur musun’ dedi. Görüntülü konuşurken defalarca onun için de vurdu. Kadın, ‘Aferin aşkım, teşekkür ederim ellerine sağlık’ dedi. Daha sonra benim arkadaşımı aradı. ‘Birazdan tecavüz edeceğim iyi izleyin’ demiş. Baygın bir haldeymişim” dedi.

Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde oturan Beyza Yurttaş, 3 gün önce eski sevgilisi B.Y. tarafından Avsallar Mahallesi’nden otomobille alınarak, dövüldü. Bayılana kadar dövülen Yurttaş, daha sonra B.Y tarafından evinin önüne bırakıldı. Bir elektrikçinin baygın halde bulduğu Yurttaş, daha sonra jandarmaya giderek B.Y.’den şikayetçi oldu. Jandarma olayın ardından B.Y.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Karakolda ifade veren B.Y. işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDI
Sosyal medyada dün hızla yayılan fotoğraf ve yayımlanan haberlerin ardından harekete geçen savcılık karara itiraz etti ve B.Y. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine Konaklı Karakol Komutanlığı ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. B.Y. evine girmeye çalıştığı esnada jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Dün akşam adliyeye sevk edilen B.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAŞADIKLARINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI
Beyza Yurttaş, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde DHA’ya anlattı. Olay günü kaçmak için şehir dışına gitmeyi planladığını söyleyen Yurttaş, B.Y. ile geçen kasım ayında tanıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Tanışma aşamasındaydık, konuşuyorduk. Sosyal medyadan birisi bana ‘Evli’ dedi. ‘Ben evli değilim’ dedi, e-devletine girdim baktım, evli değilmiş. Evli olduğunu öğrendim ve bundan iki hafta önce ayrıldım. Şanlıurfa’ya gittim, uzaklaştım. Geri geldiğimde erkek kardeşi aradı, beni ölümle tehdit ettiler. Karakola gittim şikayetçi oldum, tam karakoldan çıkarken eşi bana saldırdı. Ondan da şikayetçi oldum. Sonra buradan kaçmak istedim çünkü ‘Ben seni burada yaşatmayacağım. Konaklı’da yürümeyeceksin’ dediler. Küfürler ederek ölüm tehditleri savurdular. Ben de kaçacaktım, her yerde beni aramış. Gülşen diye bir kız beni aradı, ‘Abla gitmeden son bir kez göreyim’ dedi. Ben de ona konum attım, bir baktım araba yaklaştı o an öleceğimi hissettim. Arabaya aldı, ön koltuğa oturttu, arabayı kilitledi, sürmeye başladı. Arabadan atlayacaktım, atlayamadım. Defalarca vurdu. Her tarafım kan olduktan sonra imam nikahlı eşini aradı, ‘Nasıl olmuş aşkım’ dedi. ‘İyi yapmışsın aşkım biraz da benim için vurur musun’ dedi. Görüntülü konuşurken defalarca onun için de vurdu. Kadın, ‘Aferin aşkım, teşekkür ederim ellerine sağlık’ dedi. Daha sonra benim arkadaşımı aradı. ‘Birazdan tecavüz edeceğim iyi izleyin’ demiş. Baygın bir haldeymişim. Sonra evimin önüne atmışlar. Bir elektrikçi bulmuş beni. Jandarma gelmiş. O an kanlar içerisindeyken bilincim yokken öleceğimi hissettim. Orada gerçekten ölebilirdim. Dışarıda bana tekrar saldırmayacağının garantisi yok. Daha önce de birçok kez darbetmişti ama bu kadar şiddetli dövmemişti. Önceden 5-6 defa vurmuştu.”

‘ÇOK KORKUYORUM ÇÜNKÜ ÇOK GÜÇLÜ’
Daha önceden de şiddet görmesine rağmen korktuğu için ayrılamadığını dile getiren Yurttaş, “Çok korkuyorum çünkü çok güçlü. Sürekli sağ eliyle vuruyor ve aşırı güce sahip. 15 sene namus cinayetinden cezaevinde yatmış birisi. Beni öldüremez mi, öldürür ki öldürecek” diye konuştu.

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’
Kendisinden ayrılmak istediği için B.Y.’nin şiddet uyguladığını aktaran Yurttaş, şunları söyledi:
“Ben kaçacaktım, Karadeniz’e gidecektim. Akşam olmasını bekledim. Ama araba yaklaştığında öleceğimi hissetmiştim. Arada durdu, dövdü. Telefonumu atmışlar, nereye attılar bilmiyorum. Beni öldü diye bırakmışlar. Arkadaki kız ‘Ağabey yapma’ dedi. ‘Sus’ dedi, küfretti. Ona da elini kaldırdı. ‘Tamam ağabey haklısın’ dedi ve kız hiçbir şey yapamadı. Şu anda o kız da konuşmuyor. ‘Ben bir şey görmedim. O dövmedi, biz öyle aldık onu’ diyor. Arabaya beni öyle aldıklarını söylüyorlar. Öyle alan bir insan beni hastaneye neden götürmedi. Baygın bir halde atıyorlar ve beni hastaneye götürmüyorlar. Madem yardım ettiniz beni evime kadar çıkarabilirdiniz. Yalan söylüyorlar. Kendisi yaptı. En azından hastaneye götürebilirlerdi. Öyle bulduğunuz bir kadını kim olsa hastaneye götürürdü. En azından evine çıkarırdı, yatağına yatırırdı. Ama beni baygın bir haldeyken başkası buluyor. Ben ölmek istemiyorum. Yalvarıyorum. Ben gerçekten ölmek istemiyorum. Ben diğerleri gibi olmak istemiyorum. Kesin bana yine bir şey yapacak. Başkaları gibi ölmek istemiyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————
– Beyza Yurttaş ağlarken görüntüleri
– Beyza Yurttaş RÖP.
HABER-KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

======================

Kasaplar, maske kullanımına dikkat çekmek için hayvanlara maske taktı

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Covid-19 bilgilendirmelerine destek amaçlı hazırladıkları maske takan hayvanların yer aldığı stickerları kasaplara dağıttı. Yardımcı, “Kasaplara gelen çocukların ilgisini çekmek ve vatandaşın maske kullanımını artırmak amaçlı hayvanlara da maske taktık” dedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, koronavirüs önlemleri kapsamında kasaplara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen maskeleri kasaplara dağıtan Başkan Yardımcı, maske kullanımını artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla maske takan dana, kuzu, tavuk ve balık resimli stickerları dağıttı.
Osman Yardımcı, Covid-19’a karşı maske mesafe ve hijyen kurallarına uymanın önemli olduğunu vurgulayarak, kasaplara denetimler geçekleştirdiklerini ve kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Osman Yardımcı, “Covid-19 bilgilendirme çalışmalarına destek olmak için sticker yaptırdık. Kasaplara gelen çocukların ilgisini çekmek ve vatandaşın maske kullanımını artırmak amaçlı hayvanlara da maske taktık. Türkiye’de ilk defa yapılan bir çalışma. Antalya Kasaplar Odası olarak esnafımıza bunları dağıtıyoruz. Kendimiz ve sevdiklerimiz için kurallara uyalım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Kasaplar Odası Başkanı’nın kasap dükkanına sticker yapıştırma görüntüsü
– Hayvanların maske taktığı sticker dan detay görüntü
– Başkan Osman Yardımcı’nın kasap dükkanına ziyareti
– Maske ve sticker verme görüntüleri
– Etlerden detaylar
– Müşteri ve kasaptan genel görüntü
– Başka bir kasap dükkan ziyareti
– Maske ve sticker verme görüntüleri
– Kasap dükkanından detaylar
– Kasabın sticker hakkında görüşleri
– Osman Yardımcı’nın röportajı
– Yapıştırılan stickerdan detaylar
HABER-KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!