Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ 6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ADANA’DAKİ TREN KAZASININ, GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
 
ADANA’nın Pozantı ilçesinde arıza yapan yük trenine, itmek için gönderilen bir başka yük treninin çarptığı kaza anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Boğazköprü’den Mersin’e konteyner taşıyan yük treninin lokomotifi, 14 Nisan’da saat 07.00 sıralarında arızalandı. Tren, Pozantı İstasyonu’nun girişinde kaldı. Tren trafiğini yöneten görevliler, arkadan gelen bir başka yük treninin, arızalı treni itmesi talimatını verdi. Konya’dan Mersin’e giden yük treni, duramayınca arızalı trene arkadan çaptı. Kazada, 7 vagon ile çarpan trenin lokomotifi hasar gördü, 2 makinist yaralandı. 

KAMERAYA YANSIDI

Bu arada kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, arızalanan yük trenini itmek için bölgeye yönlendirilen trenin, boş vagonlara arkadan çarptığı ve vagonların raydan çıktığı görülüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kaza anı
– Olay yerinden arşiv görüntüler

Reklam Alanı

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- 

===========

EVLENME VAADİYLE İKİ KİŞİYİ DOLANDIRAN ÇETEYE OPERASYON

DENİZLİ’de iki kişiyi evlenme vaadiyle dolandırdıkları ileri sürülen 5 kişi, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4’u tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beyağaç ilçesinde yaşayan V.Ş. ve Kale ilçesinde yaşayan H.Y.’yi evlenme vaadiyle kandırıp toplam 30 bin lira para ve bir miktar ziynet eşyasını alıp kaçan, aralarında kadınların da bulunduğu dolandırıcılık çetesini yakalamak için harekete geçti. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) yaptığı 3 aylık araştırmanın ardından şüphelilerin kimliklerini ve bulundukları yerleri tespit etti. Şüphelilerin adreslerinin belirlenmesini ardından Denizli, Muğla ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda kadın şüpheliler M.Y. (42), H.Ç. (44), Ö.K. (23) ile erkek şüpheliler Ö.Ç. (45), H.Y. (65) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden Meryem Y. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Dolandırıcılık üyelerinin kandırdıkları kişinin evine gittiklerinde, bir kadını evde bıraktıkları, evliliğe aracılık ettikleri için bir miktar para alıp evden ayrıldıkları belirtildi. Daha sonra ise evde kalan kadının bir bahane üretip evlenme vaadiyle kandırılan kişiyi evden gönderdiği, para ve altınları alıp kaçtığı ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Şüphelilerin hastaneye götürülmesi
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

=========

KIZINI ZİYARETE GİTTİ, EVİ YANDI

*- Antalya’nın Serik ilçesinde 2 katlı ahşap ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. 

*- Yangın sırasında kızının evinde bulunan Gülizar Senke (75), “Nasıl olduğunu anlayamadım ki” dedi.

Serik’e bağlı Şatırlı Mahallesi’nde Gülizar Senke’nin yalnız oturduğu 2 katlı ahşap evde dün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangına ilk müdahale mahallede bulunan vatandaşlar tarafından yapıldı. Ardından olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Çıkan yangında 2 katlı ahşap bina tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yangın sırasında kızının evinde bulunan Gülizar Senke, “Nasıl olduğunu anlayamadım ki. Ben kızımın evindeydim. Evde sobayı temizledim ama yakmamıştım. Evin yandığını görünce kızım hemen itfaiyeyi aradı” dedi.
Gülizar Senke’nin kızı Sultan Senke de “Olay anında annem bizimle evde oturuyordu. Aniden elektrik gitti. Elektrikler kesilince mutfak camından dışarı bir baktım annemin evi yanıyordu. Hemen dışarıya çıktık. Yangın birden büyüdü. Ahşap olduğu için de bir anda her yeri alevler sardı. Yangının sobadan çıkmış olabileceğinden şüpheleniyoruz. Tam olarak sebebini bilemiyoruz. Annemin tek çocuğuyum. Onunla ben ilgileniyorum. Hayırseverlerden bu konuda yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Yangınla ilgili jandarmanın soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yangın yerinden detay görüntüler
– RÖP 1: Anne Gülizar Senke ile röportaj
– RÖP 2: Sultan Senke

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(Antalya)(DHA)

================

GÖÇMENLERİ ‘İSTANBUL’ DİYE KAHRAMANMARAŞ’A BIRAKTILAR

VAN’dan yola çıkan 10’u Afganistan, 3’ü Pakistan uyruklu 13 kaçak göçmen, insan kaçakçıları tarafından ‘İstanbul’ diye Kahramanmaraş’a bırakıldı. Gerçeği, kendilerini yakalayan polislerden öğrenince şaşkına dönen kaçakların üzerinden, sahte kimlikle alınmış yol izin belgeleri çıktı.

?Şehrin değişik yerlerinde gruplar halinde gezen yabancıları görenler polisi aradı. İhbar üzerine Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipler harekete geçti. Ekipler yaptıkları çalışmayla kentin farklı noktalarına dağılan 10’u Afganistan, 3’ü Pakistan uyruklu toplam 13 kaçak göçmen yakaladı. Emniyete götürülürken İstanbul yerine Kahramanmaraş’a geldiklerini öğrenen göçmenler, büyük şaşkınlık yaşadı. Polis, göçmenlerin üzerinde bulunan sahte kimlikle alınan yol izin belgelerine de el koydu.

Göçmenlerin yasa dışı yollarla Türkiye’ye girdikleri, bir araçla Van’dan hareket ettikleri, insan kaçakçıları tarafından İstanbul diye Kahramanmaraş’a bırakıldıkları ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’ne götürülen kaçak göçmenlerin, işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Göçmenler emniyette
– Şubeye alınmaları
– Göçmenlerden detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

========
KİMYA FABRİKASI GİBİ LİSE; YÜZDE YÜZ DOĞAL DEZENFEKTAN ÜRETİLDİ

MERSİN’de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü’nde yüzde 100 doğal, alkolsüz dezenfektan üretildi.

Merkez Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, koronavirüs pandemisi sonrası temizlik ve dezenfektan üretimine geçti. Yaklaşık bir yıldır aralıksız üretim yapılan okulda, bu de defa kimya teknolojisi bölümü tarafından yüzde 100 doğal, alkolsüz dezenfektan üretildi. Tuzlu suyun elektroliz edilmesi ile üretilen dezenfektan; bakteri, küf, maya ve virüs gibi mikroorganizmaların öldürülmesinde oldukça etkili olduğu belirtildi. İnsan sağlığı açısında son derece güvenli olan ürün, sebze ve meyvelerin de dezenfektesinde kullanılabiliyor.  Hiç bir katkı maddesi olmayan ürünün aynı zamanda 12 ay dayanabilme özelliğine sahip olduğu bildirildi.
GÜNDE BİN LİTRE ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP
Üretim hakkında bilgi veren Kimya Teknolojileri Alan Şefi Süleyman Akbaş, “Ürünümüz, doğal tuzdan üretilmiş, saf, insan sağlığına ve doğaya zarar vermeyen, insan vücudunun da kendisi korumak için ürettiği doğal bir dezenfektan olan hipokloröz asittir. Kullandığımız ham maddemiz tuz ve su. Bunların dışında hiç bir madde kullanmıyoruz. Cihazımız aracılığıyla suyu elektroliz ederek hipokloröz asite dönüştürüyoruz. Bakteri ve mikroplara karşı yüzde 99 etkili. Ellerde kurumayı ve deforme olmayı engelleyen besleyici yapıya sahip bir ürün. Ar-Ge çalışması olarak başladık şu an üretim aşamasındayız. Cihazımız günlük 800-900 litre üretim kapasitesine sahip. Şu ana kadar 500 litre üretim yaptık. Talep olursa günlük bin litreye kadar üretim yapabiliriz” dedi.
PANDEMİ DÖNEMİNDE 480 BİN TL CİRO
Meslek liselerinin öneminin koronavirüs pandemisi döneminde bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen Okul Müdürü Nurettin Ambaroğlu da, “Pandemi meslek liselerini önünü açtı. Meslek liseleri kısıtlı bütçelerle çalışırken, pandemi döneminde yüksek gelirler elde etti. Pandemi döneminde temizlik ürünlerinden 480 bin TL ciro elde ettik. Ülke ekonomisine katkı sağladık. Bu süreçte 60 ton sıvı deterjan, 60 ton yüzey dezenfektanı ürettik. Bu bizim için, meslek liseleri için büyük bir başarı. Meslek liselerini tercih edecek öğrenciler için bir sebep oldu. Meslek liselerinde yaptığımız çalışmalar içerisinde olmasa olmaz öğrencilerimiz var. Bu yapılan çalışmalarda öğrencilerimiz de ailelerine bir gelir kaynağı elde ediyor. Asgari ücrete yakın bir miktar her ay öğrencilerimize ödeniyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————

-Ar-Ge merkezi genel görüntü
-Dezenfektan üretimi
-Üretilen ürünler
-Ürünlerin denenmesi
-Süleyman Akbaş röp
-Nurettin Ambaroğlu röp

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=============

DİYARBAKIRLI ENGELLİ SPORCULARDAN, NORMALLEŞME SONRASI İLK ŞAMPİYONADA 5 MADALYA

DİYARBAKIR’ın Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcuları, normalleşme sonrası ilk şampiyonadan 2’si altın, toplam 5 madalya ile döndü. Kulüp başkanı Mehmet Emin Erdoğan, “Şampiyonaya toplamda 60’ın üzerinde il katıldı. Biz de Diyarbakır’ı temsilen katıldık. 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya aldık” dedi.

Türkiye’de koronavirüsle mücadele 1 Mart itibari ile kontrollü normalleşmenin başlamasıyla daha önce ertelenen spor müsabakaları tekrar düzenlenmeye başladı. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 1- 3 Nisan’da Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 67 şehirden engelli sporcular katıldı. Şampiyonaya Diyarbakır’ı temsilen katılan Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcuları, müsabakalardan 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak kente döndü. 16 yaş gruplarında Mehmet İnan Kural 100 metrede, ağabeyi Mehmet Akif Kural da 18 yaş büyüklerde 200 metrede Türkiye birincisi olurken, Yusuf Adıgüzel 17 yaş gruplarında Türkiye ikincisi, büyüklerde Seyfettin Kılıç 5 bin metrede, Melisa Aylak da kadınlarda 100 metrede Türkiye üçüncüsü oldu. 

‘PANDEMİ NEDENİYLE DAHA İYİ HAZIRLANAMADIK’

Kulüp Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, pandeminin kendilerini de etkilediğini ifade ederek, bu nedenle antrenmanlara yeterince hazırlanamadıklarını söyledi. Erdoğan, “Antrenmanlarımızı yapamadık. Daha iyi bir şekilde hazırlanamadık. Dolayısıyla görme engelli kardeşlerimiz eve kapanıp kaldılar. Biz yine evde yapabileceğimiz sporları yaptırdık. Şampiyonaya toplamda 60’ın üzerinde il katıldı. Biz de Diyarbakır’ı temsilen katıldık. 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya aldık. Pandemi bizi ne kadar etkilerse etkilesin, çocuklarımız yeteneklidir. Destek verildiği takdirde bu çocuklarımızın milli takımda ülkemizi, en iyi şekilde temsil edeceğine inandık. Dolayısıyla böyle bir kısa bir zamanda böyle bir başarının gelmesi bizleri de açıkçası mutlu etti” diye konuştu. 

KATILDIĞI İLK ŞAMPİYONADAN MADALYA İLE DÖNDÜ

9’uncu sınıf öğrencisi Mehmet İnan Kural, 100 metrede birinci olarak altın madalya aldığını, hedefinin daha fazla başarılar elde etmek olduğunu belirterek, “200 metrede de 3’üncü oldum. Hedefim daha iyi yerlere gelmek. Milli takıma geçmek, görme engellilerin bir şeyler başarabileceklerini göstermek için çalışıyorum. Ağabeyim görme engelli. O da bu sporu yapıyor. Ben de onu örnek alarak karar verdim gitmeye. O da beni kaydetti. Gaziantep’e gittik ilk yarışmamdı. 100 metrede birinci, 200 metrede de 3’üncü oldum” ifadelerini kullandı. 

‘FEDERASYONUN KOTASINI GEÇTİM’

5 bin metrede Türkiye 3’üncüsü olan ve Görme Engelliler Federasyonu’nun koymuş olduğu kotayı da geçen Seyfettin Kılıç ise şunları söyledi:

“Bu yıl 5 bin metrede derece getirdim. Federasyonun koyduğu kotayı da geçtim çok şükür. 22 dakikada 5 bin metreyi bitirdim. Pandemi koşullarından dolayı çalışamadık. Antrenmanlara gelip gitmemiz zor oldu. Stada geliş gidişlerimizde problemler yaşadığımızdan dolayı çok da hazırlanamadık. Yine de federasyonun koyduğu kotayı geçme başarısı gösterdik. Tabi bu bizim için yeterli değil. Hedef daha iyi bir şekilde çalışıp, destek görerek daha iyi şekilde çalışıp milli takıma gitmek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Diğer branşlarda da çalışıyorum. Judoda 4, golbolda 2, atletizmde de 3 olmak üzere toplamda 10’u geçen bir madalya sayım var. Hedef daha iyisini yapmak”

Görüntü Dökümü
———-
Antrenmandan detay
Havadan çekilen detay
Mehmet Emin Erdoğan’ın konuşması
Mehmet İnan Kural’ın konuşması
Seyfettin Kılıç’ın konuşması
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!