Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ROMANYA’DA KURULAN YOLCU GEMİSİNİN ÖN BÖLÜMÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ
 
ROMANYA’da inşa edilen yolcu gemisinin ön bölümü, römorkörler tarafından çekilmesiyle Çanakkale Boğazı’ndan geçti. Dev yolcu gemisi, 170 bin ton ağırlığında olacak. 
Malta bayraklı ‘ST. Angelo’ isimli römorkör tarafından çekilen geminin ön kısmı, Marmara Denizi’nden saat 07.00’de Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. Çekme işlemi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait ‘Kurtarma-3’ römorkörüyle de arkasına halat bağlanarak, dümen görevi üstlenildi. 170 bin ton ağırlığında olacak yolcu gemisinin ön bölümü, saat 11.00 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir köyü dağında bulunan ‘Dur Yolcu’ yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen yolcu gemisinin ön kısmı, diğer parçalarıyla birleştirilmesi için İtalya’nın Monfalcone Limanı’na götürülmek üzere Ege Denizi’ne açıldı. 
Bu yıl suya indirilmesi planlanan dev yolcu gemisinin, 339 metre uzunluğunda ve 41 metre genişliğinde olacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yolcu gemisinin ön bölümünün Çanakkale Boğazı’ndan geçerken çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

==================================================

2) ‘HANGİ ANNE VİCDANI 4,5 YILI KABUL EDER?’
 
ADANA’da 2 yıl önce yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isteyen 14 yaşındaki Leyla Sevler’e otomobiliyle çarpıp, ölümüne neden olan Nesrin Bugan, 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kızının ölümünden sonra dünyaya gelen ve aynı adı taşıyan 3 aylık kızı Leyla’ya sarılarak acısını dindirmeye çalışan Gülzade Sevler, kararla birlikte bir kez daha yıkıldıklarını belirterek, “Hangi anne vicdanı 4.5 yılı kabul eder?” dedi.
Kaza, 9 Kasım 2019’da merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı’nda meydana geldi. Hafta sonu etüt merkezine giden Leyla Sevler, iki kız arkadaşıyla birlikte yiyecek almak için yolun karşısındaki kafeteryaya gitti. Leyla ile arkadaşları yeniden etüt merkezine dönerken, bulvar üzerindeki yaya yolundan karşıya geçmek istedi. Bu sırada Nesrin Bugan yönetimindeki otomobil, Leyla Sevler’e çarptı. Refüje savrulup, başını kaldırım taşına çarpan Leyla Sevler, kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Kaza anı ise bölgedeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.
Gözaltına alınan sürücü Nesrin Bugan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece hamile olduğu gerekçesiyle ev hapsi tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
‘HAYALLERİ VARDI, ELİNDEN ALINDI’
Adana 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Nesrin Bugan 21 Nisan günü görülen davanın karar duruşmasında 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı, yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Aile, mahkemenin bu kararıyla bir kez daha yıkıldı.
Kızı Leyla’nın hayalleri olduğunu belirten Gülzade Sevler, “Dava süreci sonuçlandı. Avukatımız, hukuki açıdan güzel bir sonuç aldığımızı söyledi ancak bizim için çok kötü bir durum. Hangi anne vicdanı 4.5 yılı kabul eder? Kabul edemiyorum. Suç, benim kızımın değildi. Yüzde yüz karşı taraf suçluydu. ‘Hız ölüm getirir’ deniyor ama buna rağmen bu ceza bizi tatmin etmedi. Karşı taraf mahkemeye dahi katılmadı” diye konuştu.
’10 TANE DAHA DOĞURSAM, YERİNİ TUTMAYACAK’
Kızının ölümünden sonra dünyaya gelen ve aynı adı taşıyan 3 aylık kızı Leyla’ya sarılarak acısını dindirmeye çalıştıklarını ifade eden anne Sevler, “Onunla birlikte yürüyorduk. Aklımızda başka bir bebek asla yoktu. Onun acısını kapatabilmek adına bir bebeğimiz daha oldu. Ama 10 tane daha doğursam, onun yerini tutmayacak. İç mimar olmak istiyordu, her şeyi hazırdı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Anne Gülzade Sevler’den görüntüler
– Gülzade Sevler ile röportaj
– Leyla Sevler’in fotoğrafları
-16 Kasım 2019 güvenlik kamerası (ARŞİV)

Reklam Alanı

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=================================================

3) GENÇ KIZIN İNTİHARINI ÖNLEYEN POLİSLER, YERE ÇELİK YELEKLERİNİ SERDİ
 
DİYARBAKIR’da, üst geçide çıkan genç kızın intihar girişiminde bulunduğu fark eden polisler, kolundan tutarak, kendilerine doğru çekip, indirdi. Bu anlar, cep telefonu kamerasına yansırken, polislerin önlem amaçlı çelik yeleklerini de yere serdiği görüldü. 
Olay, öğle saatlerinde, merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen ve ismi öğrenilemeyen genç kız, çıktığı üst geçitten atlayacağını söyledi. Sokak kısıtlaması nedeniyle çevrede denetim yapan polis ekipleri de bu sırada kızı fark etti. Caddeyi trafiğe kapatan polisler, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. 
Polislerden bazıları, genç kızın yanına giderek, intihardan vazgeçirmeye çalışırken, bazıları ise çelik yeleklerini yere sererek, atlama ihtimaline karşı önlem aldı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülere göre polisler, bir süre sonra genç kızın kolundan tutarak, kendilerine doğru çekip, intiharını önledi. Sinir krizi geçiren genç kız, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Köprüdeki kız 
-Polis ekipleri
-Çelik yeleklerin yere serilmesi
-Polisin kurtarması
-Köprüden görüntü
-Kızın ambulansa konulması
-Müdahale edilmesi
-Ambulansın hareket etmesi
-Genel ve detay 

Haber-Kamera: Emrah KIZIL- Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

=============================================

4) HUKUK MÜCADELESİYLE BELDE OLAN GÜNEY’DE SEÇİM HEYECANI
 
AFYONKARAHİSAR’da, 2012’nin Eylül ayındaki referandum sonrası komşu köy Çalışlar ile birleşen Güney köyü, 3 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda belde oldu. İdari ve siyasi sürecin devam ettiği Güney beldesinde 6 Haziran’da yapılacak 6 adaylı başkanlık seçim için çalışmalara başlandı. 
Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi, 6360 sayılı kanun kapsamında İçişleri Bakanlığı kararı ile nüfusu 2 binden düşük olduğu için kapatıldı. Beldeden köy statüsüne geçen Güneyliler, komşu köy Çalışlar ile referandum yöntemiyle birleşti. Verilen 3 yıllık hukuk mücadelesi sonucu belde olan Güney’de, bugünlerde seçim heyecanı yaşanıyor. Beldede 6 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimi için 6 aday bulunuyor. 
ADAYLAR, BİRBİRLERİNE BAŞARI DİLEDİ
AK Parti’nin başkan adayı Erol Karabacak, diğer adaylara başarı diledi. Karabacak, hukuki süreç sonunda tekrar Güney’e belediyeyi kazandırdıklarını belirterek, “Tabi ki zorlu süreçlerden geçtik. Şimdi belediye geldikten sonra hizmetlerimize, hizmet yarışına devam edeceğiz” dedi.
CHP’li aday Faruk Özkan da “Burada yapacak bir sürü plan, projelerim var. Diğer adaylara da başarılar dilerim. Erol bey, Süleyman kardeşimiz bu memleketin çocukları. Herkese başarılar dilerim” diye konuştu. 
Gelecek Partisi’nin adayı Osman Aydepe, “Hukuksal süreç bayağı uzadı. Kaybedilmiş bir belediyenin köyümüzün çok sıkıntılar çektiğini gördük. Bununla ilgili de başkanlık adaylığımızı koyduk. Eksik gedik işlerimiz var, onları toparlamak için belediye başkanlığına adaylığımızı koyduk” diye konuştu.
BBP’li aday Süleyman Çağlar ise “6 Haziran’da yapılacak seçimi bekliyoruz dört gözle. Diğer adaylara da başarılar diliyorum, o adaylarımızın ailelerine de başarılar diliyorum çünkü seçim süreci çok zorlu bir süreç, çok sıkıntılar çekilecek” dedi. 
Belediye başkanlığı için aday olan diğer 2 isim ise Saadet Partisi’nden Hamza Gümüşkanat ile Türkiye Komünist Partisi’nden Sunay Akarsu oldu. 
‘PATLAYAN SULARIMIZ ONARILMIYORDU’
Belde halkından Şakir Kumluk, “Belediyenin gelmesini isteriz, vazifelerini yapacak adamları seçeceğiz inşallah. Belediye gelince yapılacak iş çok” dedi.
Belediye olmayı istediklerini belirten Osman Yurt da “Noksan işlerimiz var. Belediye gidince bir şey yapamadık. Ondan önce hizmet görüyorduk. Temizlik oluyordu, sularımız patlıyordu, onarılıyordu, şimdi ise onarılmıyor. Muhtarlık anca hakkından geliyor. Kepçesi yok bir şeyi yok. Sularımız yaz aylarında yetmiyor. Yapılacak işlerimiz var onlar yapılacak. Afyonkarahisar’a, Sinanpaşa’ya gidecek vesaitlerimiz vardı, onlar gitmişti, şimdi ise geri geliyor. Bir ikisi geldi, onlardan faydalanırız” diye konuştu.
‘YOL ÜCRETLERİ PAHALI’
Güney’de yaşayan öğrenci Ramazan Güney de “Afyonkarahisar’a, Sinanpaşa’ya gelip gidiyoruz. Yol ücretleri biraz pahalı. Yetişmiyor ama belediye gelirse seferler çoğalır. Gelip gitmek daha kolay, şartlar kolaylaşır” dedi.
Yusuf Karabacak ise “Belediye gelirse su olacak, seferler artacak, iş yerleri açılacak, köyümüz daha da gelişimli olacak. Belediye gelirse daha güzel olur, köyümüz daha hareketlenir daha güzel olur” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– AK Partili Erol Karabacak konuşma,
– CHP’li Faruk Özkan Konuşma,
– Gelecek Partisi Adayı Osman Aydepe konuşma,
– Büyük Birlik Partisi adayı Süleyman Çağlar konuşma,
– Bisiklete binen çocuk detay,
– Vatandaş Şakir Kumluk konuşma,
– Vatandaş Osman yurt konuşma,
– Güney beldesi araçları detay,
– Belediye binasında temizlik çalışmaları,
– Öğrenci Ramazan Güney konuşma,
– Öğrenci Yusuf Karabacak konuşma
– Köy genel görüntü detay
– Anonslar (Ali Fuat GÜÇLÜER)

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=============================================

5) DEPODA ÇIKAN YANGINDA 1.2 TON SAMAN KÜLE DÖNDÜ

MANİSA’nın Şehzadeler ilçesindeki bir büyükbaş hayvan çiftliğindeki saman balyalarının bulunduğu depoda çıkan yangın 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangında, depodaki 1.2 ton saman küle döndü.
Şehzadeler ilçesi kırsal Sancaklıiğdecik Mahallesi’ndeki bir büyükbaş hayvan çiftliğinde saman balyalarının istiflendiği depoda dün saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede saman deposunu sardı. İhbar üzerine yangına 13 itfaiye aracı, 6 kent estetiği tankeri, 3 kepçe ve 34 itfaiye personeli sevk edildi. Ekipler, hızla yayılan alevleri, 6 saatlik bir çalışmanın ardından sabaha doğru kontrol altına aldı. Soğutma işlemleri öğle saatlerine kadar sürdü. Yangında 1.2 ton saman küle döndü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından görüntü
-Söndürme çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: MANİSA, (DHA)-

================================================

6) ÇALDIĞI OTOMOBİLİN LASTİĞİ PATLAYINCA, BAŞKA ARACIN LASTİĞİNİ SÖKÜP, DEĞİŞTİREREK KAÇTI
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde kimliği belirsiz kişi, çaldığı otomobilin lastiği patlayınca, park halindeki bir başka aracın lastiğini söküp, takarak yoluna devam etti. Polis ekipleri, çalıntı aracı ve şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı.
Olay, saat 01.00 sıralarında Sinanbey Mahallesi Sinanbey Caddesi’nde meydana geldi. 35 TCN 14 plakalı otomobilin sürücüsü, lastiği patlayınca durdu. Bu kişi, park halindeki Lütfullah Bayav’a ait 16 Y 9016 plakalı otomobilin sol arka lastiğini söküp, kullandığı araca taktı. Patlak olan lastiği de olay yerine bırakan şüpheli, kaçtı.
Sabah kalktığında aracının lastiğinin çalındığını gören Bayav, durumu polis ekiplerine bildirdi. Gelen polis ekipleri, yaptığı araştırmada şüphelinin kullandığı otomobilin çalıntı olduğunu belirledi.
Ekipler, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Lastiği çalınan araçtan detaylar
-Patlayan lastik
-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

=============================================

istanbul escort

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!