Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ANTALYA LARA’DA ORMAN YANGINI (1)

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’nın Muratpaşa ilçesi sınırlarındaki Lara Plajı karşısındaki ormanlık alanda saat 12.00 sıralarında orman yangını başladı.

Lara Kumul ve Ormanları’nda bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyor. Yüksek çam ağaçlarının yandığı alana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Lara Kumul ve Ormanları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl ‘Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ilan edilmişti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Reklam Alanı

===========

AYVALIK’TA DÜN YAŞANAN FIRTINA SONRASI TEKNE SAHİPLERİ ACİL BARINAK İSTİYOR

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde dün etkili olan fırtınanın ardından hasar tespit ve temizlik çalışmaları devam ederken, tekne sahipleri ise acil olarak barınak yapılmasını istiyor.

Ayvalık ilçesinde dün yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle 30 tekne battı. Bir çok tekne ise zarar gördü. Yaşanan fırtına sonrası Ayvalık genelinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ekipleri tarafından ise temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Tekne sahipleri ise acil barınak yapılmasını istiyor.

Yaşanan fırtınanın şiddetine göre Ayvalık’ta her yıl teknelerin zarar gördüğünü belirten tekne sahipleri ise acilen barınak yapılmasını istiyor. 27 metrelik teknesi sulara gömülen Özger Cömert, “Dün sabah beklenenden daha şiddetli bir fırtına oldu. Teknemiz parçalandı. Burada balıkçı barınağı, bir limanımız olmadığından dolayı her sene başımıza bu tür şeyler geliyor. Teknelerimiz zarar görüyor. En son bu kadar şiddetli bir fırtına 7-8 yıl önce olmuştu. Yine bu kış bir hortum olmuştu. Hortumda benim teknem değil ama başka arkadaşlarımızın tekneleri zarar gördü. Bu fırtınada benim hasarım çok büyük. Sigortam 10’dabiri kadardı. Allah büyük, yenisini yapacağızö dedi.

Ayvalık’ın çok acil şekilde balıkçı barınağına ihtiyacı olduğunu kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, “Dün yaşanan afet sonrası enkaz kaldırma çalışması devam ediyor. Yaralar sarılmaya çalışılıyor. Ayvalık Belediyesi olarak sahadayız. Gerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, gerek sahil güvenlik ekipleri, hep birlikte organize şekilde çalışıyoruzö diye konuştu. Bugün Balıkesir Valimiz geliyor. Bundan sonraki süreçte bu tür doğal afetlere karşı alınabilecek tedbirlerle ilgili çalışmalarımız olacak. Ayvalık’ta denize olan ilgi artıyor. Bizim en büyük sıkıntımız, en kısa zamanda birden fazla balıkçı barınağına ihtiyacımız. En kısa zamanda bu devlet yatırımlarının Ayvalık’ta hayata geçirilmesini istiyoruzö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Ayvalık’ta yaşanan fırtınan ardından yapılan çalışmalardan genel ve detay görüntüler
-Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin röp
-Teknesi batan Özger Cömert röp

KJ:Haber-Kamera: Hüsnü EVREN / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

======================

DENİZ SALYASI İZMİT KÖRFEZİ’NE GERİ DÖNDÜ

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesi sahillerinde aylardır mücadele edilen deniz salyası tekrar ortaya çıktı. Deniz salyasının su yüzeyinde kilometrelerce uzadığı görüldü. 

Marmara denizinin çeşitli bölgelerinde aylardır görülen deniz salyası, Gölcük Değirmendere sahilinde yeniden ortaya çıktı. Deniz salyasının su yüzeyinde kilometrelerce uzanarak Karamürsel ilçesi açıklarına kadar gittiği gözlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler bugüne kadar 200 tona yakın deniz salyası toplayarak bertaraf etti. Ekiplerin deniz süpürgeleri ve amfibi araçlarla yaptığı çalışmalar devam ediyor. 
Görüntü Dökümü 
– Deniz yüzeyinden drone görüntüleri 
– Ergün Ayaz’ın anonsu 
– Aktüel görüntüler 
– Detay 
HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR-Ergün AYAZ-Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)

==========

TEKİRDAĞ’DA GASP ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde,250 lirası gasp edilen S.K.’nın şikayeti üzerine polis 70 işyeri kamerasında 300 saatlik görüntüleri izlemesinin  ardından şüpheli M.N.’yi tespit edip gözaltına aldı. 

Olay geçtiğimiz gün Çorlu ilçesinde  Silahtarağa Mahallesi, Saray caddesinde meydana geldi. Saray Caddesi’nde ilerleyen S.K., iddiaya göre yanına tanımadığı bir kişinin  gelerek önce sigarasını  yakmak için kendisinden ateş istediğini daha sonra cebindeki 250 TL parasını alıp kaçtığını söyleyerek polise şikayette bulundu. Bunun üzerine Çorlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

GASP ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Çorlu Asayiş büro Amirliği ekipleri şüpheliyi bulmak için bölgede bulunan 70 iş yerinin güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Ekiplerin 70 güvenlik kamerasında 300 saatlik görüntüyü izlemesinin ardından  zanlının M.N.olduğunu tespit etti. Polisin izlediği güvenlik kamerası görüntülerinde  S.K.’nın yanına gelen M.N.’nin önce  ateş istediği, ardından takip edip cebindeki parayı alıp  kaçtığı görülüyor. Görüntülerin incelenmesinin ardından polis M.N’nin bulunduğu adrese baskın yapıp gözaltına aldı. Gözaltına alınan M.N.’nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-(Güvenlik kamerası)
-Şüpheli M.N’nin gelmesi
-S.K.’dan ateş istemesi
-Takip edip cebinden parayı alması
-Olay yerinden kaçarak uzaklaşması
-Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tanelası

-Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU,(Tekirdağ)(DHA)

============

KARS’TA APARTTA KUMAR OYNAYAN 13 KİŞİYE CEZA

KARS’ta kumarhaneye çevrilen apart dairesinde kumar oynayan 13 kişiye 54 bin 310 TL idari para cezası kesildi.
    Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmada, merkez Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde bulunan bir apart dairenin M.G., E.Ö. ve B.İ isimli sahıslar tarafından kumarhaneye çevrildiği belirlendi. Apart daireye baskın yapan polis, kumar oynayan 13 kişiyi suçüstü yakaladı. Kumar oyununda kullanılan 18 bin 908 lira 50 kuruş ve 300 Amerikan dolarına el konulurken, şahıslar hakkında ‘Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama’ suçundan adli tahkikat başlatıldı.
    Ayrıca şahıslar hakkında yeni tip koronaviris (Kovid-19) kapsamında alınan tedbirlere uymamak ve kumar oynamaktan şahıslara toplamda 54 bin 310 TL idari para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Şahısların binadan çıkarılması
-Bazı şahısların yüzlerini kapatması
-Kumarhanede ele geçirilen malzemeler

(KJ: Haber-Kamera: KARS, (DHA)

========

DEFİNECİLER, BİZANS DÖNEMİNDE KARARGAH OLARAK KULLANILAN YAPIYI TAHRİP ETTİ

KAYSERİ’nin Yeşilhisar ilçesinde Bizans döneminde komutanların karargahı olarak kullanıldığı belirtilen kayadan oyma tarihi yapıyı defineciler tahrip etti. Tarihçi Metin Çetin, “Bizans komutanlarının çevreden topladığı vergiler ve baskınlarla elde ettiği hazineler efsanesi dilden dile dolaşarak günümüze kadar abartılarak gelmiştir. Bu fikir doğrultusunda bazı hazine avcıları bölgeyi kazarak, tarihi katliama yol açmaktadır” dedi. 

Yeşilhisar ilçesi Gülbayır Mahallesi Tavuklu Bucağı mevkiinde bulunan tek katlı kayadan oyma tarihi yapı, Bizans döneminde komutanlarının karargahı olarak kullanıldı. Bizans döneminden sonra kaderine terk edilen yaklaşık 80 metrekarelik iki girişi bulunan kayadan oyma yapı, zamanla definecilerin talanına uğradı. İki odası bulunan tarihi yapının içine yaklaşık 6 metre derinlikte kuyu kazan defineciler, çıkardıkları molozları diğer odaya doldurdu. Molozlarla doldurulan odaya girişler tamamen kapandı.

Uzun yıllardır ayakta duran yapı, definecilerin elinden kurtarılarak, turizme kazandırılmayı bekliyor. Tarihi yapının son durumunun içler acısı olduğunu belirten tarihçi Metin Çetin, “Bu topraklar M.Ö. 2 bin yılından itibaren insanların yerleşim yeri olarak kullanılmış. Güzel bir barınak oluşturulmuş, korunaklı bir merkezdir. M.Ö. 2 bin yılından günümüze kadar geçen 4 bin yıl boyunca itinayla korunan, bu bölge Bizansların da ilgisini çekmiştir. Merkezi Erdemli köyünde olan medeniyet haline gelmiştir. Erdemli’ye yakın olması dolayısıyla bu bölge Bizans komutanları tarafından askeri üs olarak kullanılmıştır. Bizans komutanlarının çevreden topladığı vergiler ve baskınlarla elde ettiği hazineler efsanesi dilden dile dolaşarak günümüze kadar abartılarak gelmiştir. Bu fikir doğrultusunda bazı hazine avcıları bölgeyi kazarak, tarihi katliama yol açmaktadır. Kayalık bölgelerde yer alan bazı tüneller hazine avcılarının daha da ilgisini çekmektedir. Hatta içeride havasız kalarak, vefat ettikleri de görülmektedir. Tarihi katliama biran evvel son vererek, bu güzelim toprakların kurtarılması bizim milli borcumuzdur” diye konuştu.

‘BURAYI HİLTİYLE KAZIYORLAR’

Gülbayır Mahalle Muhtarı Ümit Karaca ise definecilerin bölgedeki tarihi yapılara zarar verdiğini kaydederek, “Burası Bizans komutanının karargahıymış. Defineciler 17 yıl önce buraya yakın bir yerde define ararken ölmüşler. Defineciler şimdi de burayı talan etmeye başladı. Her geçen gün buradaki molozlar artıyor. Bu tarihi yerleri tahrip ediyorlar. Yazık, günah. Tarihi yerlerin bu şekilde yok olması insanın zoruna gidiyor. Bu karargahın giriş bölümünü defineciler kazmış. Bu bölgenin turizme kazandırılması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Defineciler burada modernleşmişler. Burayı hiltiyle kazıyorlar. Yerin 6-7 metre altına inerek, sağ tarafa doğru gitmeye başlamışlar. Maalesef burayı çok tahrip etmişler” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
-Tarihi yapıdan görüntü
-Tarihçi Metin Çetinilr röportaj
-Mahalle muhtarı Ümit Karaca ile röportaj
Süre:607 MB
Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN-Metin DEĞİRMENCİ/KAYSERİ,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!