Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şanlıurfa Valiligi: Bozova’da ölen 3 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi
 
ŞANLIURFA’nın Bozova ilçesinde balık avlamak için gölet kenarında kamp yaptıkları panelvanda ölü olarak bulunan 3 kişinin araç içerisinde; ısınmak için taş ocağı mangalında yaktıkları kömür ateşinden, havaya karışan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlendikleri belirlendi.

21 Şubat Pazar günü Bozova’nın Atatürk Baraj göleti yakınındaki Buğdayhüyük Mahallesi’nde balık tutmak için göl kenarında kamp yapan Kamuran İzol (12), Mustafa Kılıç (47) ile Hayriye Albers (50) ölü bulundu. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, 3 kişinin araç içerisinde taş ocağı mangalında yaktıkları kömür ateşinden sızan gazdan zehirlendiklerini belirledi. Yaşanan ölümle ilgili olarak Şanlıurfa Valiliği’nden de yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, cansız bedeni bulunan 3 kişinin balık tutmak ve piknik yapmak için baraj kenarına geldikleri belirtilerek şöyle denildi:

“Panelvan tipi araç ile balık tutmak ve piknik yapmak için gelen 1’i çocuk 3 kişilik bir aile, araç içerisine koydukları ısınmak amaçlı taş ocağı çay mangalını, odun ve kömür ile yakmak suretiyle uyumaları üzerine sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmiştir. Söz konusu olayda kullanılan taş ocağı çay mangalının, açık arazide yemek pişirmek veya su ısıtmak amaçlı kullanılması gerekirken, kapalı bir alanda amaç dışı kullanılması sonucu bir ailenin yok olmasına neden olmuştur.”

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE 

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA)

=======================

Reklam Alanı

Vali Yılmaz: Vaka düşüşünü hızlandırmazsak, sıkıntılı süreç devam edecek
 
OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, kentteki vaka sayısının düşüşe geçtiğini belirterek, “Eğer bu vaka düşüşünü hızlandırmazsak, maalesef bu sıkıntılı süreç devam edecek. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmamızın tek yolu ve tek çaresi hep beraber kurallara uymaktan geçiyorö dedi.

Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı önünden başlayıp Dr. Ahmet Alkan Caddesi boyunca gerçekleştirilen denetimlere, Vali Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombuş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Denetimleri sırasında, esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Erdinç Yılmaz, vaka artış hızının düşmesi ve tamamen virüsten kurtulunması için herkesin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uymalarını istedi.

‘KURALLARA UYULMASINI ISRARLA TALEP EDİYORUZ’
Koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerin en sık yapıldığı illerin başında Osmaniye’nin yer aldığını kaydeden Vali Yılmaz, kurallara uyulmadığı sürece bu sıkıntılı sürecin devam edeceğini ifade etti. Denetimlerin aralıksız devam ettiğini vurgulayan Vali Yılmaz, “Bugün de yine denetimlerimizden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Kurallara uyulması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini ısrarla talep ediyoruz. Bilindiği üzere ilimiz geçen hafta vaka sıralamasında en yüksek çıkan illerden biriydi. Tablo ilimiz açısından gerçekten üzücü, hepimizi çok üzdü. Bir haftadır mücadelemizi daha ciddi bir şekilde artırarak devam ettiriyoruz. Dönüşe geçti, inşallah önümüzdeki günlerde bu inişi hızlı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz ama şunu biliyoruz ki bunu ancak hep birlikte başarabilirizö diye konuştu.

‘KURTULMANIN TEK ÇARESİ KURALLARA UYMAK’
Osmaniyeliler’den koronavirüs tedbirlerine yönelik kurallara azami gayret göstermelerini isteyen Vali Yılmaz şunları söyledi:
“Bu kurallara mutlaka uymamızın çok önemli olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. İnşallah bu aşağı yöndeki inişimizi hızlandırarak devam ettirirsek önümüzdeki süreçte tedbirlerin kaldırılması anlamında da daha rahat edebileceğiz. Eğer bu vaka düşüşünü hızlandırmazsak, gerçekleştiremezsek maalesef bu sıkıntılı süreç devam edecek. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmamızın tek yolu tek çaresi hep beraber kurallara uymaktan geçiyor.” 

Görüntü Dökümü
– Vali Erdinç Yılmaz’ın aracından inişi kendisini karşılayanları selamlaması
– Vali Yılmaz vatandaşlarla selamlaşması
– Esnaf denetimlerinden detay görüntüler
– Vali Yılmaz’ın esnafları uyarı konuşmalarından detaylar
– Vali Erdinç Yılmaz’ın basın mensuplara açıklama yapması
Haber/Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

=======================

İşkenceci eşini öldüren Melek İpek hakkında ‘Örselenmiş Kadın Sendromu’ başvurusu

Antalya’da çıplak bir şekilde işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Melek İpek’in (31) avukatları, ‘Örselenmiş kadın sendromu’ raporu alınması hakkında başvuruda bulundu. Sendroma bağlı olarak Melek İpek’in anlama ve isteme yeteneğini kaybettiği ileri sürüldü. İpek’in olayın şokunu halen atlatamadığı ve hala rüyalarında Ramazan İpek’i gördüğü kaydedildi.

Olay 7 Ocak günü, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında çıkan tartışma sonrası Ramazan İpek, kıyafetlerini çıkarttığı eşini kelepçe takarak saatlerce dövdü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluk oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek’i buldu. İkili arasında çıkan arbede sırasında Melek İpek, tüfekle eşini vurup öldürdü, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri, Melek İpek’i çıplak vaziyette elleri kelepçeli buldu. Kelepçeleri açılan Melek İpek’e ambulansta müdahale edildi. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.
İPEK, MAJÖR DEPRESYON GEÇİRİYOR
Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Melek İpek için avukatlarının ‘Örselenmiş Kadın Sendromu’ raporu alınması için savcılığa başvuru yaptıdığı öğrenildi. Melek İpek’te, 12 yıllık evliliği boyunca şiddet süresine, ağırlığına ve geçmiş ruhsal travmalarına bağlı olarak travma sonrası stres bozukluğuyla beraber devamında örselenmiş kadın majör depresyon rahatsızlığı oluştuğu öne sürüldü. Melek İpek’in, örselenmiş kadın sendromu nedeniyle anlama ve isteme yeteneğini kaybettiği ileri sürüldü. İpek’in olayın şokunu halen atlatamadığı, hala rüyalarında Ramazan İpek’i gördüğü kaydedildi.
ÖRSELENMİŞ KADIN SENDROMU NEDİR?
Örselenmiş kadın sendromu, eşi veya partneri tarafından fiziksel, duygusal veya cinsel yönden istismara uğramış kadınların tıbbi ve psikolojik durumlarını ifade etmektedir. 

(ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE)

=======================

Gaziantep’ten, Suriye’ye 4 TIR yardım gönderildi

GAZİANTEP’ten Suriye’deki savaş mağdurlarına 4 TIR yardım malzemesi gönderildi.

İl Müftülüğü’nce ‘Bir aradayız, kardeşlerimizin yanındayız’ sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için 4 TIR yardım malzemesi toplandı. Hayırseverlerin katkılarıyla toplanan insani yardımları taşıyan tırların yola çıkışı dolayısıyla düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül de katıldı.Törende konuşan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, savaş mağduru sivillere sürekli yardımlar yapıldığını ifade etti. Suriyeli sivillerin zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştığını ifade eden Hazırlar, “İç çatışmalar nedeniyle yoğun bir göç alan ve sağlıklı bir barınak imkanı bulamayan kardeşlerimiz zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz Cuma günü Gaziantep il ve ilçe müftülükleri olarak “Bir aradayız kardeşlerimizin yanındayız” adı altında il genelinde bir yardım kampanyası başlattık. Gaziantepli hemşehrilerimiz bu yardım çağrımıza sahip çıktı. Çok kısa bir süre içerisinde bu acil yardım tırlarını hazırlamış olduk” dedi.
Suriye’nin Azez ve İdlib bölgesindeki kamplarda yaşamını sürdüren savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere toplanan ve tırlara yüklenen un, temel gıda, temizlik, hijyen malzemeleri ile giysi ve ayakkabı gibi yardımların yer aldığı tırlar dualarla uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın konuşması
– Dua edilmesi
– Programa katılan katılımcılar 
– Yardım tırlarının uğurlanması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera:Ahmet KILIÇ GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!