Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AK Parti’li doktor vekilden göz muayenesi

AK PARTİ Antalya milletvekili göz doktoru Tuba Vural Çokal, Gündoğmuş Devlet Hastanesi’nde birçoğu aynı zamanda işitme problemi de yaşanan 65 yaş üstü vatandaşlara göz muayenesi yaptı.

Mevcut doktorun tayininin çıkmasının ardından göz doktoru bulunmayan Gündoğmuş Devlet Hastanesi’ne göz doktoru ataması yapılması için AK Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal devreye girdi. Sağlık Bakanlığı’yla gerekli görüşmeleri gerçekleştiren Tuba Vural Çokal, ilçeye en kısa sürede atama yapılacağını söyledi.

Mesleğinin göz doktorluğu olduğunu belirten milletvekili Çokal, bu süre zarfında Gündoğmuş’ta göz rahatsızlığı bulunan vatandaşların dertlerine çözüm bulmak için fırsat buldukça hastanede hastaları muayene ettiğini söyledi. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’i ziyareti sırasında ilçede sorun olduğundan haberdar olduğunu ve bir süre önce gelerek çocukları muayene ettiğini anlatan milletvekili Tuba Vural Çokal, “Doktor önlüğümüzü bir kez daha Gündoğmuşlu hemşehrilerimiz için giydik. Gündoğmuş Devlet Hastanesi’nde tam gün mesai yaptık. Yemeklerimizi sağlık çalışanlarımızla yedik, aralarda doktorlarımızla, hemşirelerimizle, hastabakıcılarımızla, laborantlarımızla sohbet edip sorunlarını dinledim. Göz taramalarının ilkini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş ve ağırlıklı olarak çocuklarımızı muayene etmiştim. Bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz göz taramamızda ise özellikle 65 yaş üstü teyzelerimizin, amcalarımızın, büyüklerimizin muayenelerini yaptım” dedi. Milletvekili Çokal, gelecek günlerde Murtiçi’nde de göz taraması ve muayenelere devam edeceğini söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Gündoğmuş Devlet Hastanesi’nde bazıları işitme problemi yaşayan ve güçlükle duyan çok sayıda 65 yaş üstü vatandaşı göz muayenesi yaptı. Bazı hastalara ameliyat olmaları gerektiğini söyleyen milletvekili Çokal, diğer hastalara da tedavi için ilaç verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Muayeneden görüntüler

Reklam Alanı

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

=======================

1’inci kattan düşen küçük kızı, çamaşır ipi kurtardı

SAMSUN’da 2,5 yaşındaki Irak uyruklu kız çocuğu Durah A.H., birinci kattaki evlerinde yaslandığı penceredeki sinekliğin yırtılması sonucu aşağı düştü. Zemin kattaki çamaşır ipi sayesinde hızı yavaşlayan küçük Durah, olayı yara almadan atlattı.

Olay, dün İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi 2’nci Sokak’ta meydana geldi. Evde oyun oynayan Irak uyruklu ailenin 5 çocuğundan en küçüğü Durah A.H. pencerenin önündeki masanın üzerine çıktı. Küçük çocuk, açık olan pencereye yaslandığı sırada bir anda penceredeki sineklik yırtıldı. Durah, birinci kattan düştü. Bu sırada zemin kattaki çamaşır ipine çarpan küçük çocuğun düşme hızı yavaşladı. Beton zemine düşen Durah A.H., ailesi tarafından çağırılan ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırıldı. Yapılan kontrollerde, olayı yara almadan atlattığı belirlenen küçük çocuk, evine gönderildi. 

Evine dönen küçük kızın ailesi büyük mutluluk yaşadı. Baba Abbas Hikmet Nasif, kızının durumunun iyi olduğunu belirterek, “Allah’a şükür bir şey olmadı. Hastanede baktılar, kızım iyi” dedi.

Görüntü Dökümü:
-Küçük kızdan ve babasından detay
-Pencereden detaylar
-Düştüğü yerden detay
-Hastane dışı detay
-Baba ile röportaj
-Muhabir anonsu

Haber-Kamera:Yaprak KOÇER-Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA) 

=========================

Şanlıurfa’da okullar dezenfekte ediliyor

ŞANLIURFA’da Haliliye Belediyesi, kademeli olarak yüz yüze eğitime başlayacak okullarda dezenfekte çalışması yaptı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kademeli olarak yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasının ardından harekete geçen Haliliye Belediyesi ekipleri, ilçedeki okullarda temizlik ve dezenfekte çalışması başlattı. Okulların ortak kullanım alanları başta olmak üzere sınıflar ve binaları dezenfekte eden ekipler, bahçelerdeki çimleri biçip, ağaçları da budadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Okullarda dezenfekte çalışması yapan ekipler
– Sınıflarda ilaçlama yapan ekipler
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

========================

DEAŞ’lı 3 terörist, Suriye sınırında patlayıcılarla yakalandı

SURİYE’den yasa dışı yollarla beraberlerinde patlayıcılar ile Türkiye’ye geçmeye çalışan DEAŞ’lı 3 terörist Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde güvenlik güçlerince yakalandı.

Ceylanpınar sınır hattında devriye görevini yapan askerler, Suriye’nin Resulayn kentinin kırsal bölgesinden Türkiye’ye geçmeye çalışan 3 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerlerinde giydikleri hücum yeleğinde patlayıcı bulunduğu belirlendi. Yapılan incelemede terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirlenen 3 teröristin İl Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanmalarına başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Sağlık kontrolü için acile getirilen teröristler
– Jandarma aracına bindirilen teröristler
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA – DHA)
     
========================

Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçaklayan kişi serbest kaldı

BOLU’da, dün akşam saatlerinde birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakla 3 yerinden hafif yaralayan Uğur Seçkin, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Aşağısoku Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde, Uğur Seçkin’e ait evde yaşandı. Birlikte alkol alan Uğur Seçkin, Emre Türk ve Soner Sarıyer arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, büyüyerek kavgaya dönüştü. Evde bulunan televizyon, masa ve sandalye gibi eşyaların birbirine fırlatıldığı kavgada, Emre Türk, 3 bıçak darbesiyle yaralandı. Bu sırada eve gelen bir kişi, kavgayı görüp polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler, Emre Türk’e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı. Emre Türk’ü 3 yerinden bıçakladığı iddia edilen ve olay anında kriz geçirdiği belirtilen Uğur Seçkin, önce hastaneye kaldırıldı, müdahalesinin ardından da gözaltına alındı.

Uğur Seçkin, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Uğur Seçkin’in hayati tehlikeye yol açmayacak şekilde yaralama olayını gerçekleştirdiği için serbest kaldığı öğrenildi.  Hastanede tedavisi tamamlanan Emre Türk de taburcu oldu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Dün gece çekilen arşiv görüntüler 

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA) 

=====================

HES kodu uyarısı yapan halk otobüsü şoförünü darbettiler

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde HES kodu tanımlı aynı ulaşım kartı ile halk otobüsüne binmek isteyen iki kişi, kendilerini uyaran şoförü darbetti. O anlar halk otobüsünün kamerasına yansıdı.

Olay, dün Osman Yılmaz Mahallesi’nde meydana geldi. Kimliği öğrenilemeyen iki kişi, Çayırova- Emek hattında sefer yapan halk otobüsüne binmek istedi. Bu kişiler aynı ulaşım kartını kullanmak isteyince, halk otobüsü şoförü Serkan Karan, HES kodu nedeniyle uyarıda bulundu. Bunun üzerine 2 kişi, sürücü Serkan Karan’ı darp etti. Sürücü ve yolcular arasında devam eden kısa bir arbedenin ardından, bu kişiler otobüsten inerek uzaklaştı. Olayın ardından polis merkezine giderek şikayetçi olan Serkan Karan, daha sonra şikayetini geri çekti. 

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Bu arada, olay anı halk otobüsünün aracın güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, tarafların önce tartıştığı, ardından da iki kişinin halk otobüsü şoförünü darbettiği görülüyor.

Görüntü Dökümü 
-Olay anının güvenlik kamerası görüntüler 

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!