Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Sosyal medyada şehitlere hakaret ettiği öne sürülen genç kız gözaltına alındı
 
SAMSUN’da bir sosyal medya üzerinden herkese açık şekilde yaptığı canlı yayın sırasında Bitlis’teki helikopter kazasında şehit olan askerlere hakaret ettiği öne sürülen Yonca B. (23), polis tarafından gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden yaptığı yayında, Bitlis’teki helikopter kazasında şehit olan askerlere hakaret ettiği öne sürülen Yonca B. hakkında çok sayıda ihbar aldı. Hareket geçen ekipler, Yonca B.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Yonca B., adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada gündem olan ve büyük tepki gören Yonca B.’nin, olayın ardından profil fotoğrafını Türk Bayrağı olarak değiştirdiği görüldü. 

Görüntü Dökümü:
—————–
-Yonca B.’nin sosyal medyada tepki çeken görüntüleri
-Yonca B.’nin sosyal medya üzerinden açıklama yapması
-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi

Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

=======================

Reklam Alanı

Kısıtlamada, park halindeki minibüste sahte içki ve uyuşturucu hapla yakalandılar
 
DÜZCE’de, kısıtlamada, içinde 2 kişinin olduğu park halindeki minibüste arama yapan polis ekipleri, 834 şişe sahte içki ile 200 uyuşturucu hap ele geçirdi.

Olay, gece saatlerinde Nurettin Mahallesi İlim Sokak’ta meydana geldi. Yunus timleri sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında ara sokaklarda denetim yaptı. Bu sırada ekipler, park halindeki bir minibüstü 2 kişinin olduğunu ve saklanmaya çalıştıklarını fark etti. S.D. ve T.T.’yi aşağı indiren ekipler, minibüste yaptıkları aramalarda 834 şişe sahte içki ile 200 uyuşturucu hap ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yunus ekiplerinin arama yapması
Minibüsten çıkan alkol şişelerinin görüntüsü
Aracın çekiciye yüklenerek emniyete götürülmesi ve detaylar
Dosya adı dzcyunusekipleri

HABER-KAMERA: Tugay BEKTAŞ/DÜZCE, (DHA)

=======================

Ordu’da ‘domuz bağı’ cinayeti sanıkları dayı ve yeğene ağırlaştırılmış müebbet hapis 

ORDU’nun Korgan ilçesinde yalnız yaşadığı evde, domuz bağıyla bağlanmış, cansız bedeni çarşafa sarılı halde bulunan Makbule Sarı’nın (74) öldürülmesi ile ilgili davada tutuklu sanıklardan Hayrettin Görgülü (27) ve yeğeni Serkan Uluz (23), ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘yağma’ suçundan da 9’ar yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Olay, 14 Kasım 2020 tarihinde ilçeye bağlı Saraaliç Mahallesi’nde meydana geldi. Yalnız yaşayan Makbule Sarı’dan uzun süre haber alamayan kızı, mahalle muhtarından yardım istedi. Muhtar da polise bilgi verdi. Adrese gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla girdikleri evde Makbule Sarı’nın domuz bağı yöntemiyle el ve ayakları bağlı, çarşafa sarılı cansız bedenini buldu. Yapılan incelemede evdeki para ve değerli eşyaların çalındığı da tespit edildi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER
Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerden tespit edilen bir aracın kiralık olduğu saptandı. Kiralık araçla cinayetten 1 gün önce ilçeye geldikleri belirlenen Hayrettin Görgülü ve yeğeni Serkan Uluz, gözaltına alındı. Şüpheliler, polisteki ilk sorgularında cinayeti itiraf etti. Dayı ve yeğen, cinayeti maddi sıkıntılar nedeniyle işlediklerini söylerken, evden aldıkları 1 çuval fındığı sattıklarını, televizyonu ise çöpe attıklarını bildirdi. İkilinin olayda kullandığı eldiven de polis tarafından bulundu. Sorguları tamamlan şüpheliler Hayrettin Görgülü ve yeğeni Serkan Uluz, sevk edildikleri Fatsa Adliyesi’nde çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

‘KASTEN ÖLDÜRME’ VE ‘YAĞMA’ SUÇU
Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheliler hakkında ‘kasten öldürme’, ‘yağma’ suçlarından hazırlanan iddianame, Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Sanık Görgülü ve sanık Uluz hakkında maktule Makbule Sarı’ya karşı tasarlayarak, canavarca hisle eziyet çektirerek, beden veya ruh bakamından kendini savunamayacak kişiye karşı, bir suçun delillerini gizlemek ve işlenişini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla ‘kasten öldürme’ suçu açısından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istenildi.

GÖRÜNTÜLER İZLETİLDİ
Katil zanlıları dayı ve yeğen tutuklu bulundukları Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile davanın karar duruşmasına katıldı. Mahkeme salonunda olay yerine ilişkin görüntüler izletilerek başlayan duruşmada söz verilen yaşlı kadının yakınları, zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Maddi ve manevi zararlarının giderilmesini talep eden aile fertleri “Bir daha çocuğumuz olabilir ama bir daha annemiz olamaz. Burada bir daha kadınların öldürmemesi üzerine karar verilecek. Burada alınacak karar bu düşüncede olan insanların geri adım atmasına neden olacak. Ya kadın cinayetlerinin önüne geçeceğiz ya da bu insanlar suç işlemeye devam edecek” ifadelerinde bulundu.

‘ODUNLA VURMADIM’
Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar Sekan Uluz ile Hayrettin Görgülü, pişman olduklarını söyledi. Sanık Uluz, yaşanılanlardan dolayı pişman olduğunu belirterek, “Yaşanılanlardan dolayı pişmanım. Ben odunla vurmadım. Dayımın odunla vurmasını engellemek için tokat attım” dedi.

2 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Sanık Görgülü ise öldürme niyetlerinin olmadığını kaydederek, “Evden yüklü bir miktarda para çıkmadı. Çıksa biz söylerdik. Bizim amacımız sadece hırsızlıktı. Öldürme gibi bir niyetimiz yoktu. Adaletinize sığınıyorum” diye konuştu. Maktul yakınları sanık avukatı savunma yaparken, Makbule Sarı’nın çarşafa sarılı fotoğrafını da göstererek, “Annemi öldürme kasıtları yoksa neden ağzını bağladılar?” diyerek tepki gösterdi. Yargılama sonucunda sanıklar Sekan Uluz ile Hayrettin Görgülü, ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘yağma’ suçundan da 9 yıl 4’er ay hapis cezasına mahkum edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Detaylar (ARŞİV)

Haber: Mustafa KIRLAK ORDU-DHA

================================

‘Termal devre mülk satışı’ dolandırıcılığında ikinci dalga: 25 gözaltı

AFYONKARAHİSAR’da termal devre mülk satışı üzerinden yaklaşık 7 binin üzerinde kişinin yaklaşık 150 milyon lira dolandırılmasına ilişkin 6 ilde düzenlenen ikinci dalga operasyonlarda, 13’ü kadın 25 kişi gözaltına alındı. İlk operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheliden 19’u tutuklanmıştı.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İhsaniye’ye bağlı Gazlıgöl beldesindeki devre mülklerin tapularının çıkarılıp, Arap ve Avrupalı turistlere kiraya verileceği bahanesiyle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelilerin kurdukları çağrı merkezi üzerinden aradıkları mağdurlara, ‘mail order’ sistemi aracılığıyla satış yaptığı ve bu yöntemle 7 binin üzerinde kişiyi yaklaşık 150 milyon lira dolandırdığı tespit edildi. Afyonkarahisar ve İzmir’de önceden belirlenen çok sayıda adrese, geçen ocak ayı sonunda baskın düzenleyen ekipler, 7’si kadın, 33 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 19’u çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, 14’ü adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

İKİNCİ DALGADA 100’E YAKIN JANDARMA GÖREV ALDI
Operasyonun ikinci dalgasında, Afyonkarahisar merkezli İstanbul, Kocaeli, Bolu, Mersin ve Yalova’da operasyon düzenlendi. 100’e yakın jandarma personelinin katıldığı operasyonlarda, 13’ü kadın 25 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin, savcılık sorgusunun ardından akşam saatlerinden adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

MAIL ORDER SİSTEMİ NEDİR?
Mail order sistemi, kısaca kartsız kredi kartı işlemi olarak tanımlanır. Mail order işlemi, ödeme yapacak kartın fiziken pos cihazının yanında olmadan, kart bilgilerinin (kart no, son kullanım tarihi ve CVV) pos cihazı üzerine tuşlanması yoluyla yapılan işlemdir. Bu 3 bilginin pos cihazına tuşlanmasının ardından normal satış işlemi gibi süreç devam eder ve pos bankası kart bankasından otorizasyon alır. Kart hamili pos cihazının yanında olmadığı için tek slip üretilir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Adliyeye getirilen şahısların otobüsten inerken detay
-Adliye detay            
-Şahısların adliye bahçesi yürürken detayı
-Adliye Bahçesi detay

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!