Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şavşat’taki yangında 4 ev, 4 ahır ve 4 samanlık yandı
 
ARTVİN’in Şavşat ilçesinde tek katlı ahşap evde çıkan, bitişindeki diğer ev ve eklentilerine de sıçrayan yangında, 4 ev, 4 samanlık ve 4 ahır kullanılmaz hale geldi. 

İlçeye bağlı Erikli köyünde Bayram Sütçü’ye ait tek katlı ahşap evde saat 11.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki 3 ahşap ev ve eklentilerine sıçradı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında 4 ev, 4 samanlık ve 4 ahır kullanılmaz hale geldi.

Yangın haber alıp köye gelen Kaymakam Onur Özaydın, “Yangın kontrol altına alındı. Çok üzüldük. Sevindirici yanı can kaybımız olmamasıdır. Devlet olarak, Kaymakamlığımız olarak vatandaşlarımızın yanındayız. En hızlı bir şekilde hasar tespiti yapıp vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmayacağız. Vatandaşlarınıza çok geçmiş olsunö dedi.

Köy Muhtarı Kenan Ekinci de, “Yangında 4 ev 4 ahır, 4 samanlık yandı. Olayı duyunca hemen Kaymakamımızı, jandarmayı ve itfaiyeyi aradım. Hepsi kısa sürede köyümüze geldiler. Köyümüzün ilçe merkezine uzak oluşu ve evlerin ahşap olduğundan yangın kısa sürede büyüdü. Bütün yetkililerimiz burada. Kendilerine teşekkür ediyorumö diye konuştu.

Yangında evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların yakınlarından Ayhan Ekinci ise, “Çok üzücü bir durum. Can kaybı olmaması sevindirici. Yangın tahmini elektrik kontağından çıkmışö şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yangın görüntüleri
-Konuşmalar
HABER KAMERA: Nurbay USTA/ŞAVŞAT (Artvin), (DHA)

Reklam Alanı

===========================

Şehit Piyade Uzman Çavuş Gül, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
 
BİTLİS’in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül (45) memleketi Amasya’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl’den Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün cenazesi, dün askeri uçakla memleketi Amasya’ya getirildi. Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül için bugün Doğantepe köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin annesi Gülüzar Gül, eşi Fadime Gül, şehidin çocukları Caner (17) ve Ceren Gül (14), şehidin 2 kardeşi, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Erhan Demir, Garnizon Komutanı Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve şehidin yakınları katıldı. Şehit babası Dursun Gül’ün ise daha önce vefat ettiği belirtildi.

Törende şehit Gül’ün eşi Fadime Gül ile çocukları Caner ve Ceren tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Gülüzar Gül ise tabutun önünde bulunan fotoğrafına sarılarak ağladı.

Doğantepe Köyü Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:
———————–
-Törenden detaylar
-Şehit yakınlarından detay
-Cenaze namazının kılınması
-Tabutun taşınması
-Detaylar
Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Miraç ŞENTÜRK, Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA) 

=======================

‘Kırmızı’ kategorideki Rize’de, sokaklar yoğun

SAĞLIK Bakanlığı’nın vaka sayısı haritasına göre en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında yer alan Rize’de, kısıtlamanın kalkmasından sonra ilk cumartesi günü, vatandaşların park ve bahçelerde kalabalık oluşturduğu görüldü.

Vaka sayısı haritasına göre en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında yer alan Rize’de normalleşmeye dair ilk adımlardan biri olan cumartesi kısıtlamasının kalkması ile vatandaşlar park ve bahçelere yöneldi. Havanında güzel olmasını fırsat bilenler sokaklarda ve parklarda zaman geçirdi. Maske takıldığı, ancak sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği bu anlarda devreye polis ekipleri girdi. Araçlarla ve yaya olarak devriye atan polis ekipleri vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.
‘KALABALIK ENDİŞELENDİRİYOR’
Vatandaşlardan Resul Ergün, “Artık evlerde boğulduk, bulduğumuz her fırsatta kurallara uyarak dışarı çıkıyoruz. Ama sokakların kalabalık olması bizi endişelendiriyorö dedi.
Oturduğu bankta şarkılar söyleyen Ali Hamza ise, “Hava çok güzel, güneşten faydalanmak istedik, burada sosyal mesafeye uyarak zaman geçiriyoruz. Herkes kurallara uyduğu sürece sıkıntı olmayacaktır. Kırmızıdan maviye hızla ulaşacağızö diye konuştu.
Hüseyin Çelik de, “Bu kalabalık bizi endişelendiriyor. Sosyal mesafe ve maske kurallarını asla göz ardı etmemeliyiz. Halk bilinçli olduktan sonra her şey normale dönecekö ifadelerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Sokaklarda kalabalık
-Parklarda oturan vatandaşlar
-Polis anonsu
-Polislerin vatandaşları uyarması
-Detaylar
-Röportajlar
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK – RİZE-DHA

===========================

Mersin’de tepki çeken pazar yerinde denetim 

MERSİN’de dün kurulan pazarda tepki çeken görüntülerin ortaya çıkmasının üzerine zabıta ekipleri, bugün kurulan pazar yerinde denetim yaparak vatandaşları maske ve mesafe konusunda uyardı.

Koronavirüs haritasında yüksek riski belirten ‘turuncu’ renkte gösterilen Mersin’de vatandaşların tüm uyarılara rağmen dün kurulan pazar yerini hınca hınç doldurması tepki çekti. Pazara gelen vatandaşlar koronavirüs salgınına aldırış etmeden sosyal mesafe kurallarına aykırı bir şekilde alışveriş yaptı. Zabıta ekipleri, pazarda denetim yaparak sık sık maske ve mesafe konusunda uyarılar yapsa da vatandaşların tüm uyarıları hiçe sayarak alışverişe devam etmesi tepki çekti.
ZABITA VATANDAŞLARI TEK TEK UYARDI
Görüntülerin tepki toplamasının ardından zabıta ekipleri bugün kurulan pazar yerinde denetim gerçekleştirdi. Pazarı gezen zabıta ekipleri, vatandaşları sosyal mesafe ve maske konusunda tek tek uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————————
-Dün çekilen pazardan görüntü
-Zabıta ekiplerinin pazarda denetimi
-Zabıta ekiplerinin uyarıları

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!