Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

HENÜZ İLK TAKSİTİNİ BİLE ÖDEMEDİKLERİ YANAN KOLTUKLARINA AĞLADI

Artvin’de köydeki yangın felaketinin boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı (3)

Artvin’in Yusufeli ilçesinde dün çıkan yangında, 35 binada, 60 ev ile ahır ve samanlıkların yandığı, 30 dolayında büyükbaş hayvanın telef olduğu Dereiçi köyünde korkuyla evlerini terk edenler, sabah geldikleri yanan evlerinde kalan eşyalarını arıyor. Kimi birkaç parça mutfak eşyası kimi ise araç gereçlerini alıyor, gözü yaşlı enkazı andıran evlerini seyrediyor. Yıllarca emek vererek yaptıkları evlerinde birikimleri, eşyaları, çeyizleri yanan köylülerin dramı yürek burkuyor.

Yangında Hikmet Eğilmez’e ait tek katlı ev de büyük zarar gördü. Zor şartlarda evini yeni yapan Eğilmez’in tüm eşyaları ile birlikte, geçen hafta taksitle aldığı koltukları da yandı. Yanan evleri ile henüz ilk taksitlerini bile ödeyemedikleri koltuklarına üzülen ailenin bireyleri gözyaşlarını tutamadı.

Hikmet Eğilmez’in kızı Havva Palancı, “Babamın emeklerine üzülüyorum. Babam kendi çabaları ile evi yaptı. Ama her şey bir anda bitti. Eski evde mutfak dışarıda ayrıydı. Burayı yeniden yaptık. Koltukları bile yeni almıştık. Daha ilk taksitlerini bile ödemedik. Her şeyimiz gitti” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Evlerden eşya çıkaranlar
Evinde koltukları yanan aile
Koltukların taksitini ödeyemedik diyen kadın
Ev içi detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Hakan AYDIN/YUSUFELİ, (Artvin), (DHA)

================

Düzce’de denizde kayboldu, Zonguldak’ta cansız bedeni sahile vurdu 

DÜZCE’nin Akçakoca ilçesinde 2 gün önce gittiği sahilde, denizde kaybolan Ahmet Yiğit’in (74) cansız bedeni, 35 kilometre uzaklıktaki Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sahile vurdu.

Akçakoca’ya bağlı Döngelli köyünde yaşayan Ahmet Yiğit, önceki gün bir komşusuna Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hastaneye gideceğini söyleyerek, kendisini araçla yola indirmesini istedi. Komşusunun aracıyla bölgedeki boru fabrikasının önüne gelen Yiğit, burada araçtan indikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Yiğit, akşam eve dönmeyince, yakınlarının başvurusu üzerine arama çalışması başlatıldı. Bölgedeki bir fabrikanın güvenlik kamerasında sahile doğru gittiği görülen ve şapkası ile montu deniz kenarında üzerine taş konulmuş şekilde bulunan Yiğit’i arama çalışmalarından dün sonuç alınamadı.

Çalışmalar, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başladı. Aramalar sürerken, 35 kilometre mesafedeki Ereğli’de bir kişinin cansız bedeni kıyıya vurdu. Ereğli Belediyesi’nin plaj tesislerindeki görevliler, çıplak haldeki cesedi görünce polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, cesedin Ahmet Yiğit’e ait olduğunu belirledi. 

Yiğit’in cenazesi yapılan incelemenin ardından morga gönderildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yerinden görüntüler
– Ekiplerin cesedi alması
– Detay

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE- Ayşenur YAMAN/ZONGULDAK, DÜZCE, (DHA)- 

=========================

Markette yangın çıktı, 1 çalışan dumandan etkilendi

KOCAELİ’nin Körfez ilçesindeki bir markette elektrik kontağından yangın çıktı. İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışması ile söndürülen yangında, 1 market çalışanı dumandan etkilendi.

Olay Körfez Güney Mahallesi Tınaztepe Caddesi üzerindeki bir markette meydana geldi. Marketin ikinci katında elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın, kısa sürede marketin tamamını sardı. Dumanları gören çalışan ve müşteriler dışarı çıkarken, üst katlarda yaşayanların da binayı boşaltması sağlandı. Marketten çıkan dumanları görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve acil sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahaleye başlarken, Derince ve İzmit ilçelerinden de takviye itfaiye ekipleri çağırıldı.

Yangında dumandan etkilenen 1 market çalışanına, olay yerine gelen ambulansta oksijen desteği verildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi sonucu söndürülen yangında, marketin ikinci katı kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yerinden görüntüler
– Ekiplerin çalışmaları
– Detay

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

==============

Küçük Mirayşah’dan şehit babasına duygulandıran mektup

ÇORUM’da Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle 5 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçen’in 6 yaşındaki kızı Mirayşah Gökçe, ziyaret ettiği şehit babasının mezar taşına kaleme aldığı mektubu yapıştırdı. Mektubu okuyanlar, duygu dolu anlar yaşadı. 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Çorum Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. 2016 yılında Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçen’in kızı Mirayşah Gökçe de annesi ile birlikte babasının mezarını ziyaret etti. Okuma yazmayı yeni öğrenen küçük kız, yazdığı mektubu, şehit babasının mezar taşına yapıştırdı. Mirayşah’ın babasının mezar taşına astığı duygu dolu mektup yürekleri burktu.

Şehit kızı mektubunda; “Canım babam,. Seni çok seviyorum babam. Ben okuma yazma öğrendim. Ben 6 yaşındayım. Seni çok özledim. Seninle gurur duyuyorum. Çünkü sen benim kahramanımsın. Canım babacım, sana söz veriyorum senin gibi yardımsever olacağım. Annem ile birlikte bende adını yaşatacağım. İleride senin gurur duyacağın işler yapacağım. Sana çok dua ediyorum benim güzel yüzlü babam. Annem de bende seni çok özlüyoruz. Kızın Mirayşah” ifadelerine yer verdi.

Mektubunu yazarken sevgisini anlattığını bazen de duygulandığını belirten Mirayşah Gökçe, mektubu yazarken ara sıra babasını hatırladığını söyledi. Gökçe, “Okuma yazmayı yeni öğrendim ve babam için hemen bir mektup yazdım. Onun neler sevdiğini ve onun için neler yaptığımı yazdım” dedi.

Şehitlikte mektubu okuyanlar da duygusal anlar yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Miray Şah’ın babasına yazdığı mektup
-Miray şah ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=======================

Kargoyla sevk edilen 13,5 kilo metamfetamin ele geçti; 3 kişi tutuklandı
 
MERSİN’de narkotik polisleri, kargoya gelen çuvalda 13,5 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi, 3 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente doğu illerinden kargoyla yüklü miktarda uyuşturucu madde getirildiği tespiti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı. Polis ekipleri, merkez Toroslar ilçesindeki kargo şubesine kargoyu almaya giden şüpheliyi takibe aldı. Ekipler, çuvalı teslim alan şüpheliyi gözaltına aldı. Çuvalda yapılan kontrolde, 13,5 kilogram metamfetamin maddesi ele geçirildi, B.A., F.B. ve S.B. gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şüphelinin kargo şubesinden gelen çuvalı alması
-Ele geçirilen çuvalın açılması
-Uyuşturucu maddenin bulunması
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
-Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!