Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI İZMİR FOÇA AÇIKLARINDA DENİZE DÜŞTÜ (1) 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağı, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilot sağ olarak kurtarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Olay yerinden görüntüler

HABER: İZMİR – DHA 

=======================================

2) MİNİBÜSTEKİ ÖZEL BÖLGEDE EL YAPIMI ŞARAP BULUNDU

Reklam Alanı

MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde kontrol edilen bir minibüsteki özel bölmede, 485 litre el yapımı şarap ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri, M.A.K. ile Y.S.K’nin sahte içki satışı yaptığı ve güvenlik güçlerine yakalanmamak için farklı bir yöntem kullandığını öğrendi. Şüphelilere ait durdurulan minibüste yapılan aramada, aracın arka kısmında yapılan özel bölmede, pet şişeler içinde 485 litre el yapımı şarap bulundu. Şüphelilerin evinde de arama yapan ekipler, 55 litre el yapımı şarap daha ele geçirdi. Gözaltına alınan M.A.K ile Y.S.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Şüphelilerin ev ve kamyonetinde yapılan aramada el yapımı şarap ve sahte içki ele geçirilmesinden görüntüler

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA

======================================

(ÖZEL)
3) KAYSERİ’DE KAPLUMBAĞA FOSİLİ, SERGİYE HAZIRLANIYOR
 
KAYSERİ’de, 3 yıldır devam eden kazılarda, 8 ay önce bulunan 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosilinin Bilim Merkezi’nde güçlendirme ve temizlik çalışmalarına devam ediliyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, “Fosilin temizlenip, sergiye hazır hale getirilmesi, birkaç ay daha sürecek” dedi.

Merkez Kocasinan ilçesindeki Yamula Barajı kıyısında bulunan Taşhan bölgesinde, 3 yıl önce keçi otlatan çoban, dev fosil parçası buldu. Bölgede yapılan kazılarda fil, zürafa, at ve gergedana ait 7,5 milyon yıllık fosiller bulundu. Baraj kıyısında devam eden kazı çalışmalarında, geçen yılın Ağustos ayında, ilk kez 7,5 milyon yıllık kaplumbağa fosiline rastlanıldı. Ekipler, 4 gün süren çalışmanın ardından kaplumbağa fosilini gün yüzüne çıkardı.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okşan Başoğlu başkanlığında yapılan çalışmalarda, titizlikle temizlenen kaplumbağa fosili, topraktan çıkarılarak, ‘alçı ceket’ yöntemiyle Bilim Merkezi Laboratuvarı’na götürüldü. 8 ay önce bulunan kaplumbağa fosili üzerindeki çalışmalara devam ediliyor.

‘KAYSERİ’DE ÇIKAN FOSİLLERİN HER BİRİ ÇOK BÜYÜK’ 
Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, kaplumbağa fosili üzerinde titiz çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kayseri’de yapılan kazılarda bu yıl ilk kez güzel şekilde korunmuş kaplumbağa fosili bulundu. Fosilin Kayseri faunasından bulunması olağanüstü bir durum değil. Fosilin çok iyi şekilde korunmuş ve büyük olması bizim için çok iyi bir durum. Kayseri’de çıkan fosillerin her biri çok büyük. Yamula Barajı kıyısında bulunan kaplumbağa fosilimizin gerçek boyutu temizlikten sonra ortaya çıkacak. Öncelikli olarak toprak altından çıkardıktan sonra maruz kaldığı güneş ışığı nedeniyle parçalanma riskine karşı önce güçlendirme çalışması yapıyoruz. Çeşitli tekniklerle bütünleme ardından da sergiye hazırlık işlemleri gerçekleştiriyoruz. Fosilin temizlenip sergiye hazır hale getirilmesi birkaç ay daha sürecek. Kazılarda bulduğumuz ve laboratuvar incelemesini yaptığımız fosiller ileriki zamanlarda yapılacak Doğa Tarihi Müzesi’nde sergilenecek” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Kaplumbağa fosilinin baraj kenarından çıkarılma görüntüsü
– Kaplumbağa fosilinin bilim merkezinde güçlendirme ve temizlik çalışma görüntü
– Kazı Başkanı Prof.Dr. Okşan Başoğlu ile röportaj (Online bağlantı görüntüsü)
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Yasin DALKILIÇ – Kamera: Melih KAMIŞ /KAYSERİ, (DHA)

============================================

4) RUS TURİSTLER MARDİN’DE SEZONU AÇTI

MARDİN’e önceki gün gelen ilk Rus turist kafilesi, kentte heyecan yaşattı. Mardin esnafı ve vatandaşlar, Rus turistlerin, pandemi döneminde ekonomisi sarsılan kente can suyu olacağını söyledi. Otel işletmecisi Suud Ağaoğlu, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, işlerinin de açılacağını ifade ederek, “Rus turistlerin Mardin’e gelmesi, esnaf açısından da, bizim açımızdan da inşallah iyi olacak. Mardin turizminin önü açılacak” dedi.

Farklı medeniyetleri bünyesinde barındıran ve binlerce yıllık geçmişe sahip Mardin’de ilk baharın gelmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Önceki gün Rus turist kafilesinin Mardin’e gelmesi, kent esnafına sevinç yaşattı. Rus turistlerin tarihi antik kentte konaklayıp alışveriş yapması, pandemi döneminde işlerinde düşüş yaşanan esnafı mutlu etti. 
Mardin’de restoran ve otel işleten Suud Ağaoğlu, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, işlerinin de açılacağını ifade etti. Rus turistlerin Mardin’e gelmesini büyük memnuniyetle karşılayan Ağaoğlu, diğer ülkeden de turist beklediklerini dile getirdi. Ağaoğlu, “Rus turistlerin Mardin’e gelmesi, esnaf açısından da, bizim açımızdan da inşallah iyi olacak. Mardin turizminin önü açılacak. Geçmiş dönemlerde gerek Kobani olayları olsun, gerek bölgedeki diğer terör olayları olsun, büyük zarar gördük. Bir de üzerine pandemi gelince, bayağı sıkıntıya girdik. İnşallah Rus turistlerin yanı sıra, diğer ülkelerden de turistlerin gelmesiyle önümüz açılacak. Mardin, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Fırat ve Dicle arasındaki Mezopotamya bölgesinde yer alıyor. Venedik’e bile gidiyorsunuz, Mardin’deki tarihi yerlerin hiçbirini orada veya Avrupa’da bulamazsınız. Bence her insanın ömründe bir kere de olsa, Mardin’e gelip görmesi lazım. Mardin’i anlamak için, Mardin’e gelmek lazım” dedi.

‘MARDİN TURİSTLERİ AĞIRLAMAYA HAZIR’
Mardin’de hizmet veren başka bir otelin müdürü Halil Karataş ise, “Mardin hem tarihi olarak, hem de doku olarak, insanların ömründe bir kere gelmesi gereken şehirlerden bir tanesi. Tarihi burada yaşamak gerekiyor. Hem yabancı turist olsun, hem yerli turist olsun gelip germeleri gerek. Mardin, her pazara açık bir şehirdir. Dillerin ve dinlerin şehri olarak bilinen Mardin’e, herkesi bekliyoruz. Rus ve Ukrayna kafileleri gelmeye başladı. Mardin olarak onları ağırlamaya hazırız” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Mardin’den genel görüntü
-Rus turistlerin tarihi yerleri gezmelerinden görüntü
-Röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Selim KAYA -Kamera: Mehmet ÇINAR/MARDİN, (DHA)

===========================================

5) TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 176’NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE, ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK

Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Mesaj yayınlayan İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, 176 yıllık tarihin her sayfasını şan, şeref ve kahramanlık destanlarıyla süslendiğini söyledi.

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, emekli emniyet müdürleri ile bazı derneklerin katıldığı törende Müdür Ulucan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu.
Pandemi kuralları içinde yapılan program sonrası bir mesaj yayımlayan İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, 176 yıllık tarihin her sayfasını şan, şeref ve kahramanlık destanlarıyla süslendiğini belirterek, “Bugün de aynı yüksek vatanseverlik ruhu ve heyecanı ile ülkemizin dört bir yanında, hatta sınır ötesinde, yeni destanlar yazan Türk Polis Teşkilatı, halkımızın can ve mal emniyetini sağlamak, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak, huzur ve güvenliğini tesis etmek azim ve kararlılığı içerisinde yoluna devam etmektedir” dedi.
Meydandaki çelenk sunumunun ardından Polis Şehitliği’nde anma töreni yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Emniyet Müdürü Ulucan ve müdürlerin görüntüsü
– Atatürk Anıtı’na çelenk sunumundan görüntü
– Saygı duruşundan görüntü
– Genel ve detay görüntüler

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

=========================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!