Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) OKUL BAHÇESİNDE MAÇ YAPARKEN ASILDIĞI KALE DİREĞİNİN ALTINDA KALDI

ADANA’da 7 ay önce arkadaşlarıyla birlikte Yeşilevler Şehit Duran Keskin İlkokulu’nun bahçesinde futbol maçı yapan Murat Sefa Özbalık, iki eliyle asıldığı kalenin devrilmesi sonucu demir parçasının altında kalarak yaralandı. Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan olay sonrası karaciğerindeki hasar nedeniyle iç kanama geçiren ve günlerce hastanede gören Özbalık’ın ailesi, kalenin montajında ihmal olduğu gerekçesiyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay, 8 Eylül 2020’de saat 17.00 sıralarında Seyhan ilçesindeki Yeşilevler Şehit Duran Keskin İlkokulu’nda meydana geldi. Narlıca Mahallesi’ndeki evinden çıkan Murat Sefa Özbalık, bölgede spor tesisi olmadığı için mezun olduğu ilkokula giderek sahada arkadaşları ile birlikte futbol maçı yaptı. Kale önünde atılan topları karşılamaya çalışıp bir süre maç yapan Özbalık, iki eliyle kale direğine asılınca, demir direklerle birlikte yere düştü. Sabitlenmemiş haldeki kalenin altında kalan ve acılar içinde kıvranan Özbalık’ın yardımına arkadaşları koştu. Yaralı arkadaşlarını yerden kaldırıp bahçedeki banka oturtan çocuklar, sonra annesi Yıldız Özbalık’ı arayarak durumu anlattı. 

Yıldız Özbalık’ın okula gelmesiyle birlikte komşularının otomobili ile bir hastanenin acil servisine götürülen Murat Sefa Özbalık, müdahalesinin ardından Yüreğir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada nefes almakta güçlük çektiği belirlenen Özbalık, karaciğer yaralanması teşhisiyle ameliyata alındı. 7 gün boyunca yoğun bakımda kalan ve 3 gün serviste yatırılan çocuk, gerekli tedavinin ardından eve gönderildi. Murat Sefa Özbalık’ın karaciğerinin yenilenmesi için evde bakımı sürerken, aile sorumluluklar hakkında suç duyurusunda bulundu. Anbean güvenlik kamerasına da yansıyan olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 

ARKADAŞLARI ‘ABLA YETİŞ’ DİYEREK ANNEYİ ARADI
3 çocuk annesi Yıldız Özbalık (36), yaşanan olayı şöyle anlattı: 
“Oğlum, mahallemizde spor tesisi olmadığı için arkadaşları ile beraber mezun olduğu ilkokula maç yapmaya gitti. Çocuğum kale direğine asılıyor. Direkle birlikte yere düşüyor. Kale direği çocuğumun üstüne düştükten sonra da arkadaşlarından biri ‘abla yetiş Murat’ın üstüne demir düştü’ diyerek beni aradı. Koşarak okula gittim. Okulda çocuğumu yarı baygın halde, acılar içinde kıvranırken buldum. Hemen hastaneye yetiştirdim. Bizi ambulansla Yüreğir Devlet Hastanesi’ne gönderdiler. Orada doktor, çocuğumun nefes alamadığını, ölmek üzere olduğunu, karaciğerinin yaralandığını, iç kanama geçirdiğini, acil ameliyata almaları gerektiğini söyledi. Ameliyat 2 saat sürdü. Çocuğum 7 gün yoğun bakımda 3 gün serviste yattı. Pandemi nedeniyle doktor, virüs kapar korkusuyla eve çıkarttı. Biz de çocuğumuzu eve getirdik, burada bakmaya çalışıyoruz.” 

‘İHMAL VAR, SORUMLULARDAN ŞİKAYETÇİYİZ’
Okulda çocuğunu gördüğünde ölmek üzere olduğunu belirten anne Özbalık, “Bana ‘anne ben ölmek istemiyorum’ dedi. Bu cümle ne zaman aklıma gelse kendimi tutamıyorum. Biz ailece kan kustuk. ‘Çocuğun ölmek üzere’ dediğinde doktorun ayağını öptüm, ‘ne olur çocuğumu kurtar’ dedim. Sakinleştirici içtim, o yazın sıcağında sabaha kadar titredim. Anlatırken bile psikolojim bozuluyor. Çocuğum karaciğerinden yaralandı, iç organları zarar gördü ve hayati tehlikesi devam ediyor. Son kontrolümüzde karaciğerinin hala yenilemediğini söylediler. Minik bir parça ile yaşıyor. Okul ihmali çok fazla. Okullar açılacaktı. Demir kale diktirmişler, kaleyi montajlayıp sabitlemeden olduğu gibi bırakmışlar. Ben çocuğumun bu hale gelmesine sebep olan herkesten şikayetçiyim ve cezalarını çekmelerini istiyorum” diye konuştu.
Olay günü çalışmak için gittiği Aksaray’da bulunan kaynak ustası baba Miktat Özbalık (37) ise yaşanan kazayı duyar duymaz Adana’ya geldiğini, sorumluların ceza almasını istediğini söyledi. 

Reklam Alanı

’20 SANİYE NEFES ALAMADIM, ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM’
Kalenin üzerine devrilmesiyle birlikte 20 saniye nefes alamadığını ifade eden Murat Sefa Özbalık da “O gün annemden maç yapmak için izin istemiştim. Bizim orada maç yapmak için uygun bir yer olmadığından arkadaşlarımla okula gittik. Maç yaparken kaleye elimle asıldıktan sonra direk üzerime düştü. Sonra çocuklar beni banka götürdüler. Orada biraz oturdum. Kendimi iyi hissetmeyince uzanmamı söylediler. Su verdiler. Arkadaşlarımdan biri annemin numarasını isteyip onu aradı. Annem geldi. Babaannemin komşusunun arabası ile hastaneye gittik. Hastaneye gittikten sonra da bana müdahale etmişler. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığımda boynumda ve kolumda borular vardı. Çok korkmuştum. O an öleceğimi düşünmüştüm ama ölmedim” ifadelerini kullandı. 
Ailenin avukatı Ezgi Keskin ise yaşanan olayda müvekkilinin hayati tehlike geçirecek nitelikte yaralandığını belirterek, savcılık tarafından başlatılan soruşturma dosyası ve açılan idari davayı takip ettiklerini dile getirdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Anne Yıldız Özbalık ile röp
– Üzerine kale direği düşen Murat Sefa Özbalık ile röp
– Avukat Ezgi Keskin ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

==================================

2) ALKOLLÜ ÜRDÜNLÜ İLE POLİSİN DİYALOĞU GÜLDÜRDÜ
 
ANTALYA’da, alkollü olduğu anlaşılan Ürdünlü turist Mohammad Aljilani (34), ihbarı üzerine gelen polis ve sağlık ekiplerini uzun süre uğraştırdı. Derdini anlatmakta zorlanan Aljilani’nin, alkolün etkisiyle sivil polis memuruna “Bir sakal atsana” demesi ve polisin “Para yok, para yok” diyerek karşılık vermesi çevredekileri gülümsetti.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Muratpaşa ilçesine bağlı Deniz Mahallesi 123 Sokak’ta yer alan apartmanda meydana geldi. Bıçaklı yaralama ihbarı alan ekipler belirlenen adrese geldiğinde evin kapısının açık ve yaralı olmadığını gördü. Bunun üzerine çevrede araştırma yapan polis ekipleri, 750 metre ileride, Konyaaltı Caddesi’nde bir kişinin yardım istediğini gördü. Adının Mohammad Aljilani olduğu öğrenilen Ürdünlü, polis ekiplerine bacağından yaralandığını anlatmaya çalıştı. Sol bacağında herhangi bir kesi izine rastlanmayan Aljilani, pantolonunu yarıya kadar indirerek yara olduğunu göstermeye çalışsa da yara izine rastlanmadı. Detaylı inceleme sonucu bacağında sert bir cisimden kaynaklanan çizik olduğu ve alkollü olduğu anlaşılan Aljilani için sağlık ekiplerine haber verildi.

‘BİR SAKAL ATSANA’
Türkçe konuşmakta ve ayakta durmakta zorlanan Aljilani ile polis ekipleri iletişim kurmakta zorlandı. Sivil polis memuru ekip otosuna bindiği sırada Aljilani, yürüyerek aracın yanına gidip polis memuruna, sakalını sıvazlayıp. “Bir sakal atsana” dedi. Bunun üzerine sivil polis memuru da “Para yok, para yok, geç şöyle otur, zaten masken de yok” diyerek, alanda bulunan banka oturmasını söyledi.

‘AYAĞIM AĞRIYOR’ DEDİ, AMBULANSA YÜRÜYEREK GİTMEK İSTEDİ
Bu sırada olay yerine gelen sağlık ekipleri ayakta durmakta zorlanan Aljilani’yi sedyeye almaya çalıştı. Aljilani’nin sedyeye geçmek istememesi ve yürüyerek gitmeye çalışması üzerine sağlık ekipleri, “Hem ayağım ağrıyor diyorsun hem yürüyorsun” diyerek tepki gösterdi. Ambulansta görevli erkek sağlık görevlisi yürümekte direnen Aljilani’yi, sırtından kucaklayarak sedyeye yatırdı ve hareket etmemesi için de kemerlerini bağlayarak ambulansa bindirdi. Ürdünlü Aljilani, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– Polis ekiplerinden detay
– Ürdünlü Aljilani’nin detay görüntüsü
– Polis ve Aljilani arasında geçen diyaloglardan detaylar
– Ürdünlü Aljilani’nin yarasını göstermesinden detaylar
– Aljilani’nin yürüyerek ambulansa gitmeye çalışmasından detay
– Sağlık görevlisinin Aljilani’yi kucaklayarak sedyeye yatırması ve ambulansa almasından detaylar
– Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

==================================

3) DENİZLİ’DE 2 BİN 200 YILLIK ANTİK KENT GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK
 
DENİZLİ’nin Sarayköy ilçesinde bulunan ve M.Ö. 200 yılında kurulduğu tahmin edilen Attouda Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması için yüzey araştırma izni verildi.

Hisar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Caria ve Frigya arasında bir sınır kenti olarak 2 bin 200 yıl önce kurulduğuna inanılan Attouda Antik Kenti için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne sunulan ‘Attouda ve Çevresi Yüzey Araştırması’ projesi kabul edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pamukkale Üniversitesi ve Sarayköy Belediyesi iş birliğiyle başlatılacak olan çalışmanın,  Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Bilge Yılmaz Kolanca başkanlığında 27 kişilik ekip tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

5 AY SONRA SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
Dr. Bilge Yılmaz Kolancı, yüzey araştırma projesinin onaylandığı için mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Eylül ayında saha çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Dr. Kolancı, “Farklı bilim dallarından 27 uzman araştırmacıyla birlikte yüzey araştırmalarını yürüteceğiz. 2023’te bu çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Öncelik olarak Attouda’daki antik yapıların tanımlaması, buraya ulaşan antik yol güzergahlarının belirlenmesi, antik kent içindeki kutsal sayılan alanların tespiti için çalışacağız. Burası ile ilgili antik kaynakların verdiği bilgiler doğrultusunda bazı kutsal köy yerleşkeleri, tıp okulu ve tapınakların olduğunu da biliyoruz. Bu çalışmalar bize Anadolu arkeolojisi açısından oldukça önemli veriler sunacak” dedi.

‘ATTOUDA’NIN PARLAYACAĞINA İNANIYORUM’
Dr. Kolancı, Attouda’nın çok özel bir antik kent olduğunu, Roma İmparatorluğu döneminde çok parlak bir çağ yaşadığını söyledi. Attouda Antik Kenti’nin çevresinde Laodikya, Tripolis, Hierapolis, Afrodisias gibi büyük antik kentlerinin yer aldığını kaydeden Kolancı, “Burada hem antik yerleşimi ön plana çıkararak bir turizm haritası oluşturabilir hem de kültürel değerleri ön plana çıkararak turizm çeşitliliği sağlayabiliriz. Burası çam ağaçlarıyla kaplı ve yemyeşil, şehrin gürültüsünden uzakta insanların kafa dinleyebileceği özel bir yerleşim. Antik dönem ve Osmanlı dönemi yerleşimini bir araya getirip bütünleştirdiğimiz zaman Attouda’nın Denizli’de parlayacağını düşünüyorum. Attouda’yı diğer antik kentlerden farklı kılan özellik üzerindeki Osmanlı Dönemi’ne ait mimari yapılar. Bu durum buraya kültürel bir zenginlik katıyor. Buradaki turizm hareketliliğinin artması için ekibimizle var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

‘YÜZLERCE ESER ORTAYA ÇIKACAK’
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Attouda Antik Kenti’nin önemli bir turizm potansiyeli bulunduğuna dikkat çekerek, “Önümüzdeki yaz aylarında alanında uzman bilim insanlarından oluşan bir ekip ile alan çalışmalarımız hızlı bir şekilde başlayacak. Yüzlerce eser burada ortaya çıkacak. Attouda Antik Kenti’nin turizm şehri olarak yaşamasına hep birlikte önderlik edeceğiz. Bu merkezi önümüzdeki yıllarda kültür turizm merkezi olarak Türkiye turizmine kazandırma heyecanı içindeyiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Attouda Antik Kenti’ndeki buluntulardan görüntü
-Antik kentin bulunduğu mahallenin dron görüntüsü
-Sarayköy Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Necati Özbaş’ın, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Bilge Yılmaz Kolancı ile bölgede inceleme yapması
-Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile röp.
-Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Bilge Yılmaz Kolancı ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

======================================

4) VALİ İLE BABASININ GÖREV YERİNE GİDİP, POLİS HAFTASI’NI KUTLADI
 
KÜTAHYA’da 7 yaşındaki Ömer Utku Zor, babası Hüseyin Zor’un polis haftasını CİMER üzerinden yardım istediği Vali Ali Çelik ile birlikte görev yerine giderek kutladı.

Kütahya’da Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı yıl dönümü ve Polis Haftası sebebiyle polis olan babasına sürpriz yapmak isteyen Ömer Utku Zor, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden (CİMER) yardım istedi. CİMER’den gelen talep üzerine Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç’la birlikte Ömer Utku’yu evinden aldı. Polis üniforması giyen küçük Ömer, babası Hüseyin Zor’un Kütahya-Eskişehir kara yolunda görev yaptığı polis uygulama noktasına gitti.

Polis memuru Hüseyin Zor’a, Vali Ali Çelik ile birlikte sürpriz yapan Ömer Utku, babasına sarılarak 10 Nisan Polis Haftası’nı kutladı. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette, Vali Çelik Ömer Utku’ya oyuncak polis aracı hediye etti. 10 Nisan’da görev başında olan babasının gününü kutlamak istediğini söyleyen Ömer Utku Zor, “Babamı mutlu olması için ziyaret ettik” dedi. Tüm polislerin 10 Nisan Polis Haftasını kutlayan Vali Ali Çelik, “Babası bugün görevde olduğu için bizimle irtibata geçti, ‘ona sürpriz yapalım’ dedi. Biz de beraber babasının ve polislerimizin gününü kutlamak için buraya geldik. Emniyet teşkilatımızın tüm fertleri görev başlarındalar. 10 Nisan da olsa, bayram da olsa, tatil de olsa hepsi sahada. Milletimizin can ve mal emniyetini sağlamak için gece gündüz dışarıdalar. Onlara şükranlarımızı arz ediyoruz. Vatanımızın her noktasında görev yapan arkadaşımıza aileleriyle birlikte huzurlu ve sağlık bir hayat ve ömür diliyoruz. Bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.
Vali Çelik daha sonra Kütahya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Amirliği’ni ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Ömer Utku’nun Vali’nin aracına alınması
-Vali’nin PTS noktasına gelişi
-Vali Çelik’in baba polis memuru Zor’u çağırması
-Çiçek ve hediye takdiminden görüntü
-Röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)

===================================

5) ŞANLIURFA’DA TARİHİ KALEDE IŞIKLI LAZER GÖSTERİSİ
 
ŞANLIURFA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü dolayısıyla tarihi Urfa Kalesi’nde ışıklı lazer gösterisi yapıldı.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Urfa Kalesi’nde renkli ışıklı lazer gösterisi düzenlendi. Tarihi Urfa Kalesi ve Balıklıgöl’de gerçekleştirilen gösteri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Havai fişeklerin de atıldığı gösterileri Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşlarla izledi. Gösteriler sırasında yöresel türküler eşiğinde Kurtuluş Savaşı kahramanlarının fotoğrafları tarihi kalenin yüzeyine yansıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Tarihi Urfa Kalesinde düzenlenen mapping şöleni
– Kale’de havai fişeklerin atılması
– Işıklı lazer gösterisi
– Kurtuluş Savaşı kahramanlarının fotoğraflarının kalaye yansıtılması
– Görsel şöleni izleyenler
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

====================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!