Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞANLIURFA’DA, İZDİHAMA YOL AÇAN PATATES DAĞITIMINA İNCELEME BAŞLATILDI
 
ŞANLIURFA’da, patates dağıtımı sırasında yaşanan ve tepkiye yol açan sosyal mesafenin hiçe sayıldığı izdiham görüntülerine ilişkin inceleme başlatıldı.

Eyyubiye Mahallesi’nde dün, sokağa çıkma kısıtlama sırasında yapılan patates ve soğan dağıtımı izdihama yol açtı. Kısa sürede kamyonun etrafını saran mahalleli, patates çuvallarını almak için sosyal mesafe kurallarını hiçe saydı. Yaşanan izdihamda birçok kişi birbirinin üzerine çıkarak çuvalları almak için yarıştı. O anlar, mahalleli tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenip, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin, sosyal medyada tepki toplamasının ardından dağıtımın yapıldığı Eyyübiye Kaymakamlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, izdiham görüntülerine yol açan dağıtımla ilgili olarak inceleme başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

“Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 08.04.2021 tarihli ve 396932 sayılı yazısı ile üreticilerin elindeki arz fazlası patates ve kuru soğanların Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak dağıtılması işi kapsamında, ilçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12.000 aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört TIR malzemenin üçü yine problemsiz şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son TIR’daki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur.  Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük özen ve dikkatle devam edecektir.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Mahalle ortasında duran kamyonda patates daığıtımı yapılması
– Kamyonun etrafında doluşan vatandaşlar çuval kapmak için yarışması
– Yaşanan izdiham görüntüleri
– Patates çuvalarını alanlar
– Dakikalar içerisinde tükenen patatesler
– Boşalan kamyon uzaklaşması arkasından koşanlar
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)
  
=======================

2) SELİMİYE’NİN UNESCO’YA GİRİŞİNİN 10’UNCU YILINDA, 10 ATLETLE ÇEVRESİNDE KOŞU
 
EDİRNE’de Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ diye adlandırdığı, kentin simgesi Selimiye Camii’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 10’uncu yıl dönümü, Selimiye Camii Külliyesi etrafında 10 atletin 10 tur koşu yapmasıyla kutlandı. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Selimiye’nin dini, mimari ve kültürel açıdan önemli yapıt olduğunu belirterek, “İnşallah ilerleyen günlerde salgınla başa çıkma mücadelemiz kazanılacak ve Selimiye’yi milyonlarca turistin gezeceği günler gelecek” dedi.

Edirne’de faaliyet gösteren Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB), Edirne Turizm ve Tanıtım Derneği (ETT) ile Trakya Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (TRAKDOST) bir araya gelerek Mimar Sinan’ın kendisinin ‘ustalık eseri’ olarak adlandırdığı Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınışının 10’uncu yılını kutladı. 18 Nisan Anıtlar ve Sitler Günü’nde kutlanan yıl dönümü kapsamında 10 atlet, Selimiye Camii ve Külliyesi etrafında 10 tur attı. Etkinlik öncesinde açıklama yapan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Selimiye’nin dini, mimari ve kültürel açıdan çok önemli bir yapıt olduğunu belirtti.

Reklam Alanı

‘PANDEMİ BİTİNCE MİLYONLARCA TURİSTİN GEZECEĞİ GÜNLER GELECEK’
Etkinliği özellikle 18 Nisan Anıtlar ve Sitler Günü’ne denk getirdiklerini belirten Bacıoğlu, “Selimiye’nin UNESCO’ya alınışının 10’uncu yıldönümü bu yıl. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği olarak bu kapsamda haziran ayına kadar sürecek etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu anlamda bu etkinliklerden ilki olarak 18 Nisan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü’nü de kutlamak istedik. Bunu sosyal mesafe kuralına uyarak, 10 atletimizle Selimiye Cami’nin Külliyesi’nin etrafında yaklaşık 1’er kilometrelik turlar şeklinde 10 tur, 10 sporcu ile gerçekleştirilecek. Bu sembolik bir etkinlik, o açıdan dünyanın içerisinde bulunduğu salgını da düşünürsek bir anlamda spora, kardeşliğe, dostluğa ve anıtlara vurgu yapmak istedik. İnşallah ilerleyen günlerde salgınla başa çıkma mücadelemiz kazanılacak ve Selimiye’yi milyonlarca turistin gezeceği günler gelecek diyoruz” diye konuştu.

‘SADECE SELİMİYE DEĞİL, EDİRNE HATTA TÜRKİYE İÇİN KAZANIM’
TUYUB Başkanı Önder Akdağ ise Selimiye’nin UNESCO’ya girmesinin hem Türkiye hem de dünya açısından büyük kazanım olduğunu dile getirdi. Akdağ, “Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınışı sadece Selimiye açısından değil ülkemiz ve Edirnemiz açısından da önemli bir kazanım. Ülkemiz turizmine ciddi katkılar sağladığını düşünüyorum bunun. Temennimiz şudur ki, daha çok eserimizin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasıö diye konuştu.

Etkinlik kapsamında sporcular Selimiye çevresinde, sosyal mesafe kuralına da uyarak 10 tur attı.

Görüntü Dökümü
————————————-
– Atletlerin koşmaya başlaması
– Atletler ve Selimiye Camii
– TUYUB Başkanı Önder Akdağ konuşması
– Atletlerin Selimiye Camii önünde koşması
– Atletlerinde koşmasından detay 
– ETT Başkanı Bülent Bacıoğlu konuşma
– Atletlerin Selimiye Camii ve Edirne yazısı önünden geçmesi
– Atletlerin koşularından dety
Haber – Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=======================

3) 17 GÜN SONRA AĞACA ASILI BULUNAN AHMET HEMŞİRENİN CENAZESİNİ KARDEŞİ ALDI
 
ANTALYA’da, tartıştığı sevgilisine veda mesajı attıktan sonra kaybolan ve 17 gün sonra cansız bedeni ağaca asılı bulunan hemşire Ahmet Uğur’un (29) cenazesi morgdan, kardeşi Kerim Uğur ve yakınları tarafından alındı.

Muratpaşa ilçesinin Lara bölgesindeki bir sağlık kuruluşunda hemşire olarak çalışan Ahmet Uğur, 1 Nisan’da kız arkadaşıyla tartıştı. Tartışmanın ardından sevgilisine veda mesajı atan Uğur, cep telefonunu kapatıp, ortadan kayboldu. Tüm aramalara rağmen Uğur’a ulaşamayan yakınları, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, hemşirenin bulunması için geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, Uğur’un son olarak Döşemealtı ilçesinde bulunan Güver Uçurumu yakınlarında görüldüğü belirlendi ve aramalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

YAKINLARI BULUP, EKİPLERE HABER VERDİ
Ahmet Uğur’un bulunması için dün Güver Uçurumu bölgesinde arama yapan yakınları, onun ağaca asılı cansız bedenine ulaştı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ormanlık alana gelen kardeşi Kerim Uğur, acı haberle sinir krizi geçirdi. İntihar ettiği ihmali üzerinde durulan  Ahmet Uğur’un cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CENAZEYİ KARDEŞİ VE YAKINLARI ALDI
Ahmet Uğur’un cenazesi bugün öğle saatlerinde kardeşi Kerim Uğur ve yakınları tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Gazipaşa ilçesine götürüldü. Kerim Uğur’un, cenazenin alınması sırasında ayakta zor durduğu ve arkadaşlarının koluna girdiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Adli Tıp detay görüntüler
– Cenaze yakınları detay
– Ölen Hemşire Ahmet Uğur’un kardeşi Kerim Uğur detay
– Yakınlarının ayakta durmakta zorlanması detay
– Cenaze aracı detay
– Cenazenin alınması
– Cenazenin gidişi detay
– Detaylay
HABER: Süleyman Ekin – KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=======================

(ÖZEL)

4) KENEVİR ELYAFI BOYANARAK ÜRETİLEN DENİM KUMAŞI, 34 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK
 
KAHRAMANMARAŞ’tan 34 ülkeye denim ihracı yapan firma, kenevir elyafını indigo boya ile boyayarak pamukla karıştırıp denim kumaş üretti. Firmanın yöneticilerinden Cem Kesim, kenevir elyafının boyanmasıyla elde ettikleri kumaşın ünlü jean markalarından büyük talep gördüğünü belirterek, “Amerika’dan Japonya’ya kadar birçok ülkeye ihraç etmeye başladık. Hedefimiz 34 ülkeye de ihraç emek” dedi.

Tekstilde Türkiye’de önemli yere sahip Kahramanmaraş’ta, birçok kumaşta kullanılan kenevirin indigo boya ile boyanıp, pamukla karıştırılmasıyla denim üretildi. Yüzde 30 kenevir ile yüzde 70 pamuğun karışımıyla elde edilen denim kumaşa yoğun ilgi gösterilmeye başlandı. Denim kumaşı üreten firmanın yöneticilerinden Cem Kesim, 1 yıllık Ar-Ge çalışması ile sonuca ulaştıklarını belirterek, “Bu ürünün özelliği, kenevir elyafının İndigo boyayla boyanarak elde edilmesiyle üretilmiş olmasıdır. Kenevir elyafının özelliği, diğer pamuklu kumaşlara göre daha fazla nefes alabilme özelliğine sahiptir. Dolayısıyla tüketiciler için daha konforlu kullanım alanı oluşturuyor. Şu anda ulaştığımız nokta, yüzde 30 kenevir, yüzde 70 pamuk karışımlı elyafın indigo boyanmasıyla elde edilmiş koleksiyona sahibiz. Biz bu koleksiyonu ‘Hempmade’ olarak adlandırıyoruz. Şu an yüzde 50 yüzde 50 karışımlı bir kumaş üzerinde çalışıyoruz kısa sürede de bunun da olumlu sonuçlarını elde edeceğimizi ümit ediyoruz” diye konuştu.

‘JEAN MARKALARINDAN BÜYÜK TALEP VAR’
Yıllık 24 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip olduklarını ve üretimlerini 34 ülkeye ihraç ettiklerini kaydeden Kesim, “34 ülkeye kumaş ihracatı yapmaktayız. Bu kumaşımız da şu an dünyanın bilinen üst düzey jean markalarında talep görmekte ve hızla yayılmakta. Kısa zamanda bunun ciddi pazar payına sahip olacağına ümit etmekteyiz. Dünyada ilk olan bu kumaş türünde bizim ulaşmayı düşündüğümüz kapasitemiz, yıllık 24 milyon metre olan kumaş üretim kapasitemizin yüzde 30’unu Hempmade ismini verdiğimiz bu kumaşa ayırmayı planlıyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Boyalı kenevirden yapılmış denimler
– Denimlerden detay
– Kenevir ve pamuk
– Cem Kesim denimlerle birlikte
– Cem kesim ile röp.
– Fabrikanın iplik bölümü
– İpliklerin sarılması
– İpliklerin boyanması
– İpliklerin dokunması
– Cem Kesim dokuma makinelerinin arasında
– Dokumadan detay
– Fabrikanın kumaş bölümü
– Kumaş üretiminden detay
 Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=======================

5) GÜNEŞLİ HAVANIN TADINI KISITLAMADAN MUAF TURİSTLER ÇIKARDI

ANTALYA’da güneşli ve sıcak havayı fırsat bilen kısıtlamadan muaf turistler, soluğu sahilde aldı. Kısıtlamayı ihlal eden bazı kişiler de denize girdi.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasına göre kırmızı renk tanımıyla ‘çok yüksek riskli iller’ arasında yer alan ve vaka sayısı 100 binde 270.96’ya ulaşan turizm kenti Antalya’da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokaklarda sessizlik hakim oldu. Yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte hava sıcaklığı 23 dereceye kadar çıkınca kısıtlamadan muaf turistler, soluğu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde aldı. Sahildeki bazı turistler sıcaklığı 18 derece olan denize girerken, bazıları ise kumların üzerinde uzanarak güneşin tadını çıkardı.
Bu sırada kısıtlamayı ihlal eden bazı kişilerin de sahilde denize girdiği görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ise sezon öncesinde sahilde çalışmalarını sürdürdü. Kavşaklarda uygulama yapan polis ekipleri ise durdurdukları araçlardakilerin sokağa çıkmak için gerekli izin belgelerini kontrol etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Varyanttan Konyaaltı Sahili genel görüntü
– ABB ekiplerinin sahili traktörle sürme görüntüsü 
– Turistlerden genel görüntü
– Yürüyüş yapan turistlerden detay
– Konyaaltı Sahili’nden genel ve detay görüntüler
– Turistlerin denize girmesi, güneşlenmesi ve sahildekilerden detaylar
Haber: Semih ERSÖZLER- Kamera: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!