Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜ ALIŞVERİŞİNE GİDERKEN KAZADA ÖLEN ZEYNEP’İN EŞİNDEN BURUK PAYLAŞIM
 
ANTALYA’nın Finike ilçesinde oğluna doğum günü alışverişine giderken kullandığı otomobile kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitiren Zeynep Apçin’in (31) eşi Mehmet Apçin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Oğlumun doğum günü, eşimin, aşkımın, 13 yıllık hayat arkadaşımın ölüm günü oldu. Ben senden razıydım aşkım, Allah da senden razı olsun” dedi.

Kaza, dün öğle saatlerinde Finike- Kumluca karayolunda meydana geldi. Zeynep Apçin, oğlu Cemil’in 5’inci doğum günü alışverişi için 07 ZBZ 06 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Apçin’in otomobiline, sinyalizasyon ışıklarının bulunduğu kavşakta E.A. yönetimindeki 07 TDE 08 plakalı kamyon çarptı. Kamyonun metrelerce önünde sürüklediği otomobil, hurdaya döndü. Kazada, otomobil sürücüsü Zeynep Apçin yaşamını yitirdi, oğlu Cemil ile yakınları Selda (41), Emine (25), Hatice (15) ve Arife Miray Apçin (5) yaralandı. Yaralılar hastanede tedaviye alınırken, kamyon şoförü E.A. ise gözaltına alındı.

EŞİNDEN BURUK PAYLAŞIM
Zeynep Apçin’in cenazesi dün akşam saatlerinde Hasyurt Yarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Apçin’in eşi Mehmet Apçin, sosyal medya hesabından buruk bir paylaşım yaptı. Mehmet Apçin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün oğlum Cemil 5 yaşında. Biz de 5’inci doğum gününü kutlayacaktık. Diğer 4 doğum günündeki mutluluk fotoğraflarına 5’inci fotoğrafı ekleyecektik ama ekleyemedik. Rabbim izin vermedi. Oğlumun doğum günü, eşimin, aşkımın, 13 yıllık hayat arkadaşımın ölüm günü oldu. Onu kara toprağa verdim. Acım çok çok büyük, tarifi yok bu acının. Biz birbirimizi çok sevdik. Ben senden razıydım aşkım. Cemilimin, çocuğumun anası. Allah da senden razı olsun. Nur içinde yat, mekanın cennet olsun. Seni çok seviyorum.”

Görüntü dökümü:
————–
(güvenlik kamerası)
– Kamyonun gelişi ve araca çarpması
– Çarptığı aracın sürüklenmesi
***
– Kaza yapan kamyon ve araçtan görüntü (foto)
– Kadın ve oğlunun fotoğrafları
– Zeynep ve Mehmet Apçin’in fotoları
– Mehmet Apçin’in paylaşımı (foto)
HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

===================================

2) ANTALYA’DA CADDELER DOLU, MEYDANLAR BOŞ

Reklam Alanı

Antalya’da kısıtlamanın ilk günü ana caddelerde trafik yoğunluğu yaşanırken, iç kesimlerde trafik denetimlerinin sıkılaştırıldığı gözlendi. 
Kentin simgesi Cumhuriyet Meydanı boş kalırken, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde ise turistler güneşlenip denize girdi.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma, dün saat 19.00 itibariyle başladı. Antalya’da sabah saatlerinde, özellikle ana caddelerde yaşanan trafik yoğunluğu dikkati çekerken, emniyet güçleri denetimlerini sıkılaştırdı. Araç kuyruğunun oluştuğu caddelerde kısıtlamadan muafların çokluğu nedeniyle yoğunluk yaşandığı belirtildi. Kentin simgesi Cumhuriyet Meydanı ve tarihi Kaleiçi sessizliğe bürünürken, oluşturulan kontrol noktalarında ‘sokağa çıkma belgesi’ olmayanlara cezai işlem uygulandı. 
Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ise kısıtlamadan muaf yabancı turistlere kaldı. Tatil için kente gelen turistler, çocuklarıyla geldikleri sahilde güneşlenip denize girdi. Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri de denizden denetimlerini sürdürdü.

Görüntü dökümü
————–
– Cumhuriyet Meydanı’ndan aktüel görüntü
– Cumhuriyet Meydanı’ndan drone görüntüsü boş hali
– Antalya yat limanından drone görüntüsü
– Ana harterlerden aktüel trafik yoğunluğu görüntüleri
– Konyaaltı sahili varyant kısmından drone görüntüsü 
– Sahildeki insanlar detay
– Polislerin sürücelerin denetimde
– Konyaaltı sahili Boğaçay tarafından drone görüntüleri
– Sahilde güneşlenen bikinili kadınlar (drone görüntüsü)
– Antalyaspor kavşağından drone görüntüsü
– Sahilden drone planları detay
– Detaylar
HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA,(DHA)

====================================================

3) TRABZON’DA VAKALAR YÜZDE 50 AZALDI

TRABZON İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “Kentte Covid-19 vakalarımız son 10 günde yüzde 50’nin üzerinde azaldı. Hastaneye yatış, yoğun bakımlarda ve entübe olan hastalarımızda da düşüşler söz konusu” dedi.
Trabzon’da son haftalarda alınan tedbirler, uygulanan sıkı denetimler vaka düşüşlerine yansıdı. Sağlık Bakanlığı’nın güncel koronavirüs risk haritasında yüzde 13,70’lik düşüşle vaka oranı 409,90’dan 353,74’e gerileyen kentte; aşılamayla birlikte, 65 yaş üzerinde hastanede yatan hasta sayılarında da ciddi düşüşler yaşandı. 
’10 GÜNDE YÜZDE 50’Yİ AŞAN DÜŞÜŞ’
İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, koronavirüs vakalarında son 10 günde yüzde 50’in üzerinde azaldığını belirterek, “Trabzon’da Covid-19 vakalarımız son on günde yüzde 50’nin üzerinde azaldı. Günlük hastaneye yatış, yoğun bakımlarda ve entübe olan hastalarımızda da düşüşler söz konusu. Bu tablonun daha da iyileşmesi, belki normal yaşamlarımıza dönmemiz ancak uygulamaya konulan kapanmanın gereklerinin yerine getirilmesi ile mümkün olacaktır” dedi.
İL DIŞINDAN GELENLERE UYARI
Vaka oranlarda gerileme olmasının gevşemeye neden olmaması uyarısına da bulunan Dr. Usta, özelikle tam kapanma öncesi il dışından Trabzon’a gelenlerin, temas önlemlerine dikkat edip, mümkün olduğunca da kendilerini izole etmelerini istedi.

Görüntü dökümü
—————–
-Hastane dış görüntüsü
-Hastane acil dış görüntüsü
-İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ile röportaj
-Muhabir (Aleyna Keskin) anonsu
-Sokak ve pazarlardan kalabalık insan görüntüleri (ARŞİV)

Haber: Aleyna KESKİN – Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON-DHA 

=======================================================

4) DİNAR’DA SU BORUSU PATLADI, EVLERİ SU BASTI

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde patlayan su hattı borusu nedeniyle bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Vatandaşlar evlerine dolan suyu tahliye için yoğun çaba harcadı.

Atatürk Mahallesi Ciritoğlu Sokak’taki su hattı borusunun saat 02.00 sıralarında patlaması nedeniyle bir besihanenin ve bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İhbar üzerine gelen belediye su arıza ve itfaiye ekipleri, patlayan boruya müdahale etti. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar, evlere dolan suyu tahliye için çaba harcadı.
Evini su basan Ali Gürbüz, “Saat 02.00 sıralarında su patlama sesi ile uyandık. Evimizin her yerine su girdiğini gördüm. Gece saatlerinden bu yana dolan suyu boşaltmak için itfaiye ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Mahallemizde 4-5 ev, su girmesi nedeniyle zarar gördü” dedi.
Halil Karakaya ise “Gece 02.00 gibi tuvalete kalkmıştım. Bir ses geldi. Ben deprem oluyor zannettim. Hemen dışarı çıktım. Bir baktım evimin bahçesi suyla dolmuş. Yola baktığımda su patlağını gördüm. Suyun patladığı yere en yakın ev benim olunca ilk benim evim suyla doldu. Komşularıma haber verdim” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————–
– Evlerin içinin sular altında görüntüsü
– İtfaiye ekiplerinin çalışması
– Yoldaki patlak bölümdeki çalışmalar
– RÖP1: Ali Gürbüz ile röportaj
– RÖP2: Halil Karakaya ile röportaj
– Detay
HABER-KAMERA: Tahsin BAYTAR/DİNAR,(Afyonkarahisar)(DHA)- 

===================================

5) ERCİŞ’TE POLİSTEN DRONLU DENETİM

VAN’ın Erciş ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmayla birlikte polis ekipleri de denetim yapılıyor. Uygulamalarda dronlar da kullanılıyor.

Erciş ilçesinde 17 günlük tam kapanmanın dün saat 19.00’da başlamasıyla birlikte polis, denetimlerini artırdı. İlçenin birçok noktasında denetimler yapılılırken, araçlar da tek tek durdurularak sürücü ve yolcuların gerekli izin belgeleri kontrol edildi. Uygulamalarda dron da kullanıldı. Polis araçlarından halkın evde kalmaları yönünde sık sık uyarı anonsları yapılırken, ramazan ayı da kutlandı. Kısıtlamadan muaf olanlar polisin yaptığı denetimlerden memnun olduklarını belirtirken, yasak konusunda herkesin kurallara uyuması gerektiğini söyledi.

Görüntü dökümü
————————-
-Uygulama noktasında evrak kontrolü
-Polisin drone ile havadan denetim yapması
-Drone görüntüleri
-Sürücülerin konuşması
-Genel detaylar
Barış KUL/ ERCİŞ (Van), (DHA)

===================================

6) MARDİN’DE ‘TAM KAPANMA’ SESSİZLİĞİ

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında, ülke genelinde uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günü Mardin’in cadde ve sokakları, boş kaldı.

İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüsle mücadelede, ülke genelinde uygulanan 17 günlük ‘tam kapanma’nın ilk günü Mardin’de sessizlik hakim oldu. Kentte sadece kısıtlamadan muaf olanlar dışarı çıkarken, güvenlik güçleri ise denetimlerini sürdürdü. Ekipler, cadde ve kavşaklarda kurdukları uygulama noktalarında sokağa çıkanların kısıtlamadan muaf olup, olmadıklarına bakarak, kural ihlalleri yapanlara ise cezai işlem uyguladı. 

Görüntü Dökümü
—————————-
Mardin’den görüntü
Ekiplerin denetimi
Genel ve detay görüntüler
Haber- Kamera: Selim KAYA /MARDİN, (DHA)

===================================

7) ÖĞRENCİLER ÜRETTİKLERİ TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITTI

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği kolonya, dezenfektan ve temizlik ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere  ulaştırılıyor.

İslahiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri bölümü öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte koronavirüs salgınına karşı ürettiği kolanya, dezenfektan, sıvı sabun, yüzey temizleyicisi, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu gibi ürünleri ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi kapsamında ihtiyaç sahibi aileler ile esnafa ücretsiz olarak dağıttı.
İslahiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ayfer Yaşar, kimya bölümünde koronavirüs salgınına karşı üretilen dezenfektanların ihtiyaç sahibi aileler ile esnaflara dağıtıldığını söyledi.
Okul Müdürü Mehmet Güven, ise dezenfektan ürünlerinden oluşturdukları paketleri pandemi sürecinde dağıtmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Görüntü dökümü
——————————-
– Meslek Lisesi
– Ürünlerin araca yüklenmesi
– Ürünlerin aileye dağıtımı
– Aile ile röp
– Ürünlerin esnafa dağıtımı
– Öğretmen Ayfer Yaşar ile röp
– Genel ve detay görüntüler
Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!