Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ANNE VE BABASINI KORONAVİRÜSTEN ÖLEN HEMŞİRE: ELİNİ ÖPECEĞİM KİMSE YOK

DİYARBAKIR’da her ikisi de koronavirüse yakalanıp, tedavi ile hastalığı yenen 2’şer çocuk annesi hemşireler Perihan Fidan (35) ile Esin Çağlar, Anneler Günü’nde tedbirlere uyulması konusunda çağrıda bulundu. Anne ve babasını koronavirüsten kaybeden Perihan Çağlar, annesiz ilk Anneler Günü’nü geçireceğini belirterek, “Anneler Günü’nü annemsiz ilk defa geçireceğim, çok zor. Diğer çocuklar annesiz geçirmesin. Benim yaşadığım acıyı hiç kimse yaşamasın. Hem annesiz hem babasız ilk Anneler Günü ve ilk bayram, elini öpeceğim kimse yok, o yüzden herkes dikkat etsin” dedi. 
Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde 15 yıldır hemşire olarak görev yapan Perihan Fidan, anne ve babasını koronavirüsten kaybetti. Hastalığa kendisi de yakalanan 2 çocuk annesi Fidan, zorlu geçen tedavi sürecinde öleceğini ve çocuklarını bir daha görmeyeceğini düşündüğünü ifade etti.
‘BEN ANNEMSİZ GEÇİRECEĞİM, DİĞER ÇOCUKLAR ANNESİZ GEÇİRMESİN’
Annesiz ilk Anneler Günü’nü geçireceğini ve kendisi gibi başkalarının da annesiz kalmaması için kurallara uyulmasını duygu dolu sözlerle anlatan Fidan, “Ağustos ayında annemi, kasım ayında da babamı koronavirüsten kaybettim. Ocak ayında da kendim koronavirüse yakalandım ve ağır bir şekilde atlattım. İlk günler psikolojim çok bozulmuştu. Çünkü anne ve babamı kaybettiğim için acaba ‘bana da mı bir şey olacak, çocuklarım bensiz mi kalacak’ düşüncesiyle yıprandım. İki kızım var biri 6, biri de 9 yaşında. Çocuklarımı doya doya öpemiyorum, sarılma yok, mecburi bakımları dışında hiçbir şekilde temasımız olmuyor. Annemsiz ilk Anneler Günü, ben annemsiz ilk defa geçireceğim, çok zor. Diğer çocuklar annesiz geçirmesinler, o yüzden lütfen dikkat edelim. Benim yaşadığım acıyı hiç kimse yaşamasın hem annesiz hem babasız ilk Anneler Günü ve ilk bayram, çok zor, elini öpeceğim kimse yok bu bayramda, o yüzden herkes dikkat etsin” dedi.
‘ÖLECEĞİMİ VE ÇOCUKLARIMIN ANNESİZ KALACAĞINI DÜŞÜNDÜM’
Aynı hastanede görev yapan 2 çocuk annesi hemşire Esin Çağlar da koronavirüs tedavisi görürken öleceğini ve çocuklarının annesiz kalacağını düşündüğü için sürekli ağladığını ifade etti. Çağlar, “Yakın zamanda koronavirüsü geçirdim, çok zorlu bir süreçti. Hem çalışmak hem koronavirüsü geçirmek, her ikisinde de zorluklarımız oldu. Hastanede yattım, açıkçası öleceğimi düşündüm, yani yolun sonuna geldiğimi düşündüm, bu kadar zordu. Çocuklarımın annesiz kalacağını düşündüm, sürekli ağlıyordum, iyileşebileceğim umudumu yitirmeye başlamıştım diyebilirim. Ben iyileşip döndükten sonra yeniden doğduğumu düşündüm, ikinci hayatım diye düşünüyorum hep. Bu virüs, hiç inatlaşacak, hafife alınacak bir şey değilmiş, bunu da gördük” diye konuştu.
‘BU HAFİFE ALINACAK BİR ŞEY DEĞİL, LÜTFEN TEDBİRLERE UYUN’
Bu Anneler Günü’nün kendisi için daha anlamlı olduğunu kaydeden Esin hemşire, hastaneden çıktıktan sonra ilk olarak çocuklarına sarıldığını söylerken gözyaşına hakim olamadı. Her gün bu şekilde ağladığını ifade den Esin Çağlar, sağlıkçı bir anne olarak herkesten tedbirlere uymalarını isteyerek, şunları söyledi:
“Bu Anneler Günü benim için daha anlamlı, ikinci kez doğduğumu düşünüyorum çünkü. Hastanedeyken, çocuklarıma kavuşabilmek için her gün dua ediyordum. Hastaneden çıktıktan sonra ilk işim onlara kavuşurken sarılmak oldu. Ben her gün bu şekilde ağladım, çünkü onlara kavuşamayacağımı düşündüm hep. Tek düşüncem onlardı. Şimdi her kesten şunu istiyorum, lütfen tedbirlere uyun, maskenizi takın, aşınızı olun. Gerçekten zor bir süreç ve bu hafife alınacak bir şey değil. Sağlıkçı bir anne olarak tedbirlere uymalarını istiyorum, hep birlikte bir güç olalım ve bu Covidi ülkemizden gönderelim. Artık hayatımızda Covid kelimesi olmasın, hastalığı olmasın, bunu istiyorum herkesten.” 

Görüntü Dökümü
——–
Muhabir Mehmet Mucahit CEYLAN’ın anonsu
Dicle Üniversitesi Hastanesi
Hemşire Perihan Fidan’ın görev yaptığı servis
Hemşire Perihan Fidan’ın hastalarla ilgilenmesi
Hemşire Perihan Fidan ile röportaj
Hemşire Esin Çağlar’ın görev yaptığı servis
Hemşire Esin Çağlar’ın hastalarla ilgilenmesi
Hemşire Esin Çağlar’ın hasta ve yakınlarını maske ve tedbirler noktasında uyarması
Hemşire Esin Çağlar ile röportaj
Genel ve detay
Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN- Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR, (DHA)

==================================================================

2) ÇALDIKLARI HAYVANLARI SIĞDIRMAK İÇİN 2 OTOMOBİL ÇALAN 2 ŞÜPHELİ, 130 KAMERA İZLENEREK YAKALANDI

KÜTAHYA’nın Simav ilçesinde 2 otomobil ile 2 küçükbaş hayvan çalan şüpheliler yakalandı. 2 şüphelinin çaldıkları hayvanları taşımak için otomobil çaldığı, bagajına sığmayınca da onu bırakıp bir başka otomobili çaldığı tespit edildi.
Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede 2 otomobilin çalınması üzerine harekete geçti. Ekipler araçlardan birini boş arazide buldu. İlçedeki yaklaşık 130 güvenlik kamerası kaydını inceleyen ekipler, şüphelilerin, S.A. ve A.Y. olduğunu belirledi. İki şüpheli, çaldıkları diğer otomobille yakalanarak gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada, bagajda bir ahırdan çalındığı tespit edilen 2 küçükbaş hayvan bulundu. Şüphelilerin çaldıkları hayvanları, ilk çaldıkları otomobile sığdıramadığı için boş araziye terk edip daha geniş bir otomobil çaldıkları belirtildi.
TUTUKLANDILAR
Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 şüpheli, otomobil ve hayvan hırsızlığı suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine kondu. Hayvanlar ve araçlar ise sahiplerine teslim edildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
——–
-Şüphelilerin güvenlik kamerası görüntüleri
-Adliyeye sevk edilmeleri
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)–

===================================================================

3) PARK HALİNDEKİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETTEN CEP TELEFONU ÇALAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

OSMANİYE’de, elektrikli bisikletin ön göğüs kısmındaki cep telefonunu saniyeler içerisinde çalan G.A., yapılan takip sonucu yakalandı. 

Mimar Sinan Mahallesi’nde park halinde bulunan elektrikli bisikletin ön gözündeki cep telefonunun çalındığı ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. İş yerine ait güvenlik kamerası kaydını izleyen polis, bisikleti ile olay yerine gelip, elektrikli bisikletin ön göğüs kısmında bulunan cep telefonunu alarak uzaklaşan şüphelinin G.A. olduğunu belirledi. Yapılan takip sonucu yakalanarak gözaltına alınan G.A.’nın emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Şüphelinin bisikleti ile gelişi
-Elektrikli bisikletin yanına yaklaşması
-Cep telefonunu çalıp arka cebine koyması
-Dükkan içindekilerle konuşup, bisikleti ile uzaklaşması

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

=====================================================================

4) ANTALYA PAZARLARINDA ALIŞVERİŞ HAREKETLİLİĞİ

ANTALYA’da, tam kapanma sürecinde cumartesi günü belirli saatlerde kurulmasına izin verilen pazarlar, taze meyve- sebze almak isteyenlerle doldu. Pazara gelenler, tezgahtan alışveriş yapmayı özlediklerini söyledi. 
Ülke genelinde uygulanan tam kapanma sürecinde, cumartesi günü 10.00- 17.00 saatlerinde semt pazarlarının kurulabileceği açıklandı. Antalya’nın 3 merkez ilçesi Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı’nda 70 semt pazarı kuruldu. Pazarlara ilgi yoğun olurken, girişlerde HES kodu sorgulaması yapıldı. Konyaaltı ilçesindeki Pınarbaşı kapalı semt pazarının etrafını güvenlik şeridiyle kapatan görevliler, izinsiz geçişlerin önüne geçti. Pazar içinde görev yapan bekçi ve zabıta ekipleri de maske ve mesafe kurallarına uymayanları uyardı. 
‘PAZARI ÖZLEMİŞİZ’
Pazar yerinde esnaf da tezgahlarını fiziki mesafe kuralına uygun olarak sıraladı. Müşteriler de pazardan alışveriş yapmayı özlediklerini belirtti. Pazardaki ürünlerin kilo fiyatının ise 5 ile 10 lira arasında değiştiği görüldü. Alışveriş yapan Esma Şahin, “Özlemişiz alışveriş yapmayı ama çok pahalı. 10 liradan aşağı bir şey yok. Halde satamadıklarını söylüyorlardı ama yine üretici kaybetti” diye konuştu.
Kahraman Yıldırım ise alışveriş merkezlerinde sebze ve meyveler dondurulmuş olduğu için almadığını, semt pazarını tercih ettiğini belirterek, “Çiftçimin taze ürünlerini buralarda alabiliyoruz. Çiftçiyi ayakta tutmak zorundayız. Çiftçi olmazsa fiyatlar artar” dedi. 
“Özledik pazarda alışveriş yapmayı” diyen Zahide Hansu da gelir gelmez karpuz ve domates aldığını söyledi.
Pazarda tezgah açan Rabia Nergiz de ürünlerin fiyatının normal olduğunu, yeniden tezgah açtıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Ürünlerini pazarda satan Mustafa Çağın da “Müşterilerimiz pazarı seviyor. Hem taze hem de istediği kadar alabiliyor. Herkes pazarda şu an. Fiyatlar da normal bence. Yoğunluk var” dedi.

Görüntü Dökümü
————–
– Belediye görevlilerinin pazar girişine çadır kurması
– Görevlilerin HES kodu sorgulaması
– HES kodu olmayanların alınmaması
– Pazar tezgahların, alışveriş yapanlardan, pazarcılardan görüntü
– DHA Muhabiri Alparslan Çınar’ın anonsu
– Pazarda alışveriş yapanlar
– RÖP1: Kahraman Yıldırım ile röportaj
– RÖP2: Zahide Hansu ile röportaj
– Detay

HABER: Alparslan ÇINAR- Tolga YILDIRIM-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)-

============================================================

5) RİZELİ KUAFÖR, HOROZUNU TIRAŞ ETİ

RİZE’de kuaför Yunus Emre Güner, izole olduğu köy evinde canı sıkılınca, eline aldığı makas ve tarakla beslediği horozunu tıraş etti. Güner’in müşteri gibi davrandığı horozuyla tıraş anları, sosyal medyada ilgi çekti.
Kentte ‘tam kapanma’ döneminde işyeri kapalı olan kuaför Yunus Emre Güner, izole olup, kısıtlama günlerini geçirdiği köy evinde canı sıkılınca beslediği horozunu tıraş etti. Güner’in müşteri gibi davrandığı horozuyla tıraş anları da yakınlarınca cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Güner’in üzerini bezle örterek, eline aldığı tarak ve makasla tıraş etiği horozuna, “önce saç mı sakal mı? Üstlerden ne kadar alalım?” diye sorduğu anların yer aldığı görüntüler, paylaşıldığı sosyal medyada, ilgi gördü. Takipçilerin ‘Karadeniz usullü tıraş’ yorumu yaptığı görüntüler, izleyenleri tebessüm ettirdi.

Görüntü Dökümü
——————-
-Horozun tıraş edilmesi

HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA: RİZE-DHA

======================================================

6)MEYVESİNİ ALMAYA HAZIRLANDIĞI AĞAÇLARI DOMUZ İSTİLASINA UĞRADI

MERSİN’in Tarsus ilçesinde çiftçi Ali Karakaya’nın 22 dönüm araziye ektiği 600 nektari ve şeftali ağacı, yaban domuzlarının istilasına uğradı. Ağaçları zarar gören Karakaya, “Bir an önce bu bölgede sürek avı başlatılmasını istiyoruz” dedi.

Akçakocalı Mahallesi İncirlikuyu mevkiinde çiftçi Ali Karakaya, 22 dönüm araziye bin 600 nektari ağacı dikti. Ağaçlarından meyve almaya hazırlanan Karakaya, sabah saatlerinde bahçesine geldi. Karakaya, 600’e yakın ağacının yaban domuzunun istilasına uğradığını görünce şok oldu. Karakaya, “Daha bir tane meyvesini almadan bahçemiz domuzlar tarafından istila edilmiş. Bu hayvanlarla yıllarca mücadele ediyoruz. Bir an önce burada sürek avı başlatılmasını istiyoruz. Domuzlar her geçen gün daha da fazlalaşıyor ve sürekli ürüyorlar. Ben arazimin kenarını çevirsem 200 bin lira tutuyor. Zaten bu bahçeye 250 bin lira masraf ettim. Biz bu bölgede bezelye ekerdik. Domuzlar yüzünden tarım yapamıyoruz. Nektarin ve kaysı ekiyoruz bu hale getiriyor. Bu hayvanlar için bir an önce önlem alınması lazım. Yoksa bu bölgede tarım yapmak mümkün olmayacak. Çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
————————-
-Domuz saldırısına uğrayan bahçe
-Çiftçi Ali Karakaya’nın konuşması 

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

==========================================================

7) DOMUZLARIN ŞEHRE İNMEMESİ İÇİN GEÇİŞ YERLERİNE YİYECEK BIRAKILDI

MUĞLA’nın gözde turistik kenti Bodrum ilçesinde bazen açlık nedeniyle şehre inen domuzların yaban hayatından ayrılmaması için geçiş yerlerine yiyecek ve suluklar bırakıldı.
Bodrum Belediyesi’nce hazırlanan suluklar, ilçenin farklı noktalarında ormanlık alanlara yerleştirildi. Sıcak havayla özellikle şehir merkezine inen yaban domuzlarının geçiş güzergahlarına ise, yem ve halden toplanan sebze meyve artıkları da konuldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen çalışmaların sivil toplum kuruluşu ve gönüllülerin de desteğiyle yaz boyunca süreceği kaydedildi. Mahalleleri gezen ekipler ayrıca, sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelerde mama bıraktı. Ekiplerin çalışması beğeni topladı.

Görüntü Dökümü
—————–
-Domuzlardan görüntü
-Bırakılan yiyeceklerden görüntü
-Sokak hayvanlarından görüntü
-Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN / BODRUM (Muğla), DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!