Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞANLIURFA’DA TAŞLI- SOPALI ‘HAYVAN OTLATMA’ KAVGASI: 8 YARALI
 
ŞANLIURFA’nın Viranşehir ilçesinde, iki aile arasında ekili arazide koyun otlatma nedeniyle çıkan, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 8 kişi yaralandı. 
Olay, Viranşehir ilçesine bağlı kırsal Yaban Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, iki aile arasında, ekili arazide hayvan otlatma nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüşen olayda, isimleri öğrenilemeyen 8 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri, tarafları ayırmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu yaralılar ise ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kavgayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
————————
– Yol ortasında kavga eden taraflar
– Birbirlerine taş atan taraflar
– Kavgayı sonlandırmak için gaz atan jandarma
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-ŞANLIURFA – DHA

====================================================

2) MEME KANSERİNE YAKALANAN EŞİ İÇİN 1200 KAKTÜSLÜ HOBİ BAHÇESİ KURDU
 
ADANA’da Hasan Gülmez (71), meme kanserine yakalanan 49 yıllık eşi Fikriye Gülmez’e (65) hastalıkla mücadelesinde destek olmak için yaşadıkları evin arkasında bin 200’i aşkın kaktüsün bulunduğu hobi bahçesi kurdu. Eşiyle aralarında hiç eksilmeyen bir sevginin olduğunu belirten Hasan Gülmez, “Kaktüs, vücudundaki radyasyonu alır. Huzur ve uyku verir. Her bir kaktüs kadar kendisini çok seviyorumö dedi.
Çukurova ilçesine bağlı Dörtler Mahallesi’ndeki bahçeli bir evde yaşayan 49 yıllık evli emekli Hasan Gülmez ile eşi Fikriye Gülmez, geçen yıl rutin olarak sağlık kontrolü için doktora gitti. Kontrolde, göğsünde kitle tespit edilen Fikriye Gülmez’e meme kanseri teşhisi konuldu. O günden beri hastalıkla savaşan Fikriye Gülmez, bu süreci eşinin kendisi için evinin arkasına hazırladığı bin 200’ü aşkın kaktüsün bulunduğu hobi bahçesinde geçiriyor.
YARIM ASIRDIR SÜREN MUTLU BİR EVLİLİK
Eşiyle yarım asırdır süren evliliklerinin karşılıklı sevgi ve saygı üzerine kurulduğunu belirten Hasan Gülmez, tanıştıkları ilk günden itibaren eşine ‘can kız’ diye seslendiğini, eşinin de ona ‘can’ diye hitap ettiğini söyledi. Birbirlerine asla isimleriyle hitap etmediklerini belirten Gülmez, “Bu düşünceyi hiç yitirmedik. Kırılmış dökülmüşü ararsan evde kavga edersin. Kavga edecek hiçbir şey yoktur. Ben konuşursam eşim, o konuşursa ben susarım. Aramızda hiç eksik olmayan bir sevgi var” dedi.
‘HER BİR KAKTÜS KADAR KENDİSİNİ ÇOK SEVİYORUM’
Geçen yıl eşine konulan meme kanseri teşhisi sonrası ilk etapta büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Hasan Gülmez, daha sonra hastalığı yenmek adına mücadeleye başladıklarını ve şu an hastalığın büyük aşamada gerilediğini belirtti. Eşinin terapi tedavileri sonrası göğsünde kitlesinin küçüldüğünü ve bir ameliyat geçirdiğini kaydeden Gülmez, “Şimdi ışın tedavilerine gidiyoruz. Kendisinin bu süreçte üzülmemesi ve sıkılmaması gerek. Devamlı gülmesi, bir şeylerle uğraşması lazım. Ben de kendisi için özel bir şey yapmak istedim. Çiçeklere hevesi olduğundan dolayı bu bahçeyi kurdum. Onun için yaptım. Buradaki kaktüsleri satın almak isteyenler oluyor, vermiyorum. Kaktüs, vücudundaki radyasyonu alır. Huzur ve uyku verir. Her bir kaktüs kadar kendisini çok seviyorum. İnan ki çok mutluyum böyle bir eşim olduğu için. Çünkü ömrüm uzuyor. Tartışmadan, severek bir ömür geçiyor. Yolda giderken bu yaşta bile şakalaşarak gidiyoruz. Bazı genç çiftler ise kavga ediyor” diye konuştu.
‘HASTANEDEN GELİR GELMEZ BAHÇEYE GİRİYORUM’
Sabahın erken saatlerinde kaktüs bahçesine geldiğini ve saatin nasıl geçtiğini unuttuğunu kaydeden Fikriye Gülmez ise gününü kaktüslerin bakımını yaparak geçirdiğini belirtti. Hobi bahçesindeyken aklına kötü şeyler gelmediğini ve bunun için eşine minnettar olduğunu söyleyen Gülmez, “Birbirimize çok saygılıyız. Saygı olunca evin içinde huzur ve mutluluk oluyor. Hastaneden gelir gelmez bu bahçeye giriyorum ve kaktüs çiçekleriyle insanlarmış gibi konuşup sohbet ediyorum. Bana iyi geliyor. Hastalığı olanlar hobi yapsınlar. Bütün sıkıntılarını unutup mutlu olurlar. Zaten bu hastalığın ilacı mutluluktur” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
– Hasan-Fikriye Gülmez çiftinin gençlik fotoğraflarını göstermesi 
– Yaşlı çiftin ellerinde kaktüs tutması 
– Muhabir Can Çelik’in anonsu 
– Kaktüs bahçesinden detaylar 
– Hasan Gülmez ile röportaj 
– Fikriye Gülmez ile röportaj 
– Çiftin kaktüslerle uğraşmasından detaylar 
– Genel ve detay görüntüler 

Reklam Alanı

Haber: Can ÇELİK  Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)

=====================================================

3) DOĞU KARADENİZ’DE YAŞ ÇAY HASADINDA GERİ SAYIM

DOĞU Karadeniz’de, 17 Mayıs’ta başlayacak 2021 yılı yaş çay tarımı sezonunda, son hazırlıklarını büyük oranda tamamlayan üreticiler, ürünlerinin hasat olgunluğuna ulaşmasını bekliyor. Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, iyi bir sürgünün geldiğini belirterek “Üretici aileler, bu yılda bahçelere kendileri girerek yaklaşık 1 milyar lirayı bulan işçilik ücretinin ceplerinde kalmasını sağlayacak” dedi.

Doğu Karadeniz’de, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çay üretiminde hasat dönemi yaklaşıyor. Çay işletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), Doğu Karadeniz’de, 2021 yılı birinci sürgün yaş çay alım sezonunu 17 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını duyururken, üreticiler de bahçelerde hasat öncesi hazırlıklarını tamamlıyor. Bölgede yaklaşık 204 bin üretici, tam kapanma sürecinde aldıkları özel izinle bahçe temizlikleriyle çay hasadı için gerekli araç-gereçlerin teminini büyük oranda tamamlarken, Rize’de bahçelerini yabancı otlardan temizleyen üreticiler de, çayın toplanma olgunluğuna ulaşmasını bekliyor. 
‘ARTIK ÇAYLIKLAR GÜZEL VE KALİTELİ’
Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş İklim şartlarını getirmiş olduğu avantajla beraber iyi bir sürgün geldiğini belirterek, “Üreticilerin bu yıl bahçeleri ile daha fazla ilgilenmiş olması kaliteyi daha fazla artıracaktır. Bölgemizde 80 bin çay toplayan tarlada olduğu zaman bizim zaten günlük çay toplama ihtiyacımızı karşılıyor. Üretici aileler bahçeye kendileri girdikleri zaman bu sayı yakalanıyor. Geçen yıl pandemi dolayısıyla işçi gelmeyince üreticiler bahçeye girdi ve sezonun üstesinden geldi. Çayın budaması, gübrelemesi ve toplanması için yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde para yurt dışına işçi ücreti olarak gidiyor. Neredeyse cari açık. Bu para insanların cebinde kaldı. Bu süreçte insanlar ailesiyle beraber çay topladığı için aile mutluluğuna da katkı sağlandı. Geçen yıl bunun bir başlangıcı oldu. Üreticiler çay bahçeleri ile duygusal ilişki kurmaya başladılar. Çay bahçeleri ile ilgilendiler artık çaylıklar çok daha güzel ve kaliteli. Bu, geçen yıl pandeminin çaya yaşattığı sıkıntının güzel bir yansıması oldu “dedi.
‘BAHÇELER HAZIR’
Üretici Ali Şeker “Çay bahçemizin bakımlarını yaptık, sezona hazır hale getirdik. Kısıtlama sürecinde zaten köylerdeyiz, bahçelerimizle çok daha fazla ilgilendik. Mevsim biraz soğuk geçince çayda olgunlaşma süresi gecikti ancak bundan sonra daha hızlı ilerleyecektir. Şu anda her şey hazır, çayların toplanma olgunluğuna ulaşmasını bekliyoruz. Çay toplamak için işçi kullanıyordum ama geçen yıl kendi çayımı kendim topladım Bu yılda işçiye gerek duymayacağım” diye konuştu.
‘ÜRETİCİ ÇAYINA SAHİP ÇIKTI’
Üretici Zafer Demirci de “Pandemi dolayısı ile işçi sıkıntısı olunca artık herkes çayına sahip çıkmaya başladı. Aslında Türk çayı, dünyada kaliteli bir çay ama çayın kalitesini kendimiz düşürdük, bahçemizle ilgilenmedik. Bu hastalık kötü bir şey ancak üretici için iyi bir şey oldu, çayının değerini bildi, bahçesi ile ilgilendi” ifadelerinde bulundu.

Görüntü dökümü
—————————–
-Çay bahçesi detayı
-Olgunlaşan çay filizleri
-Ticaret Borsası meclis başkanı Resul Okumuş röportaj
-Üretici röportajları
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK/RİZE-DHA

================================================

4) ÜZERİNE UZANDIĞI MOTOSİKLETLE TEHLİKELİ YOLCULUK

SAMSUN’da plakasız motosikleti, üzerine uzanarak kullanan sürücünün tehlikeli yolculuğu, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.  

Samsun-Ankara karayolunun 15’nci kilometresi Sarıışık mevkisinde plakasız motosikletin sürücüsünün tehlikeli yolculuğu, bir başka araçta bulunan yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, sürücünün üzerine uzandığı motosikletiyle bazı araçları sollayarak ilerlemesi yürekleri ağza getirirken, bazı araç sürücülerine de zor anlar yaşattı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüleri izleyenler şaşkınlık yaşarken, polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı. 

Görüntü Dökümü
—————————–
-Vatandaş kamerasına yansıyanlar
Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!