Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) CİNAYET ŞÜPHELİSİ: BARIŞMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK ARAMIZDA KAVGA ÇIKTI
 
SAMSUN’da bayramda barışmak için bir araya gelen husumetli iki grup arasında çıkan kavgada Muhammet Kıcır’ın (29) vurularak öldürülmesinin ardından gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ferit K. ifadesinde, “Aramızda eskiden kalma husumet vardı. Bayram günü barışmak için bir araya geldik. Bir anda aramızda kavga çıktı. O bize biz de ona ateş ettik” dedi.

Olay, cuma akşamı Tekkeköy ilçesine bağlı Kirazlık Mahallesi’nde meydana geldi. Muhammet Kıcır, Ferit K., ve kardeşi Emrah K.’nin arasında eskiye dayanan husumet vardı. İki grup barışmak için bir araya geldiğinde tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu Muhammet Kıcır göğsünden 4 mermiyle, Ferit K. ve Emrah K. kardeşler ise bacaklarından yaralandı. Arkadaşları tarafından otomobille Gazi Devlet Hastanesi’ne götürülen Kıcır, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Ferit K. ve Emrah K. ise Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.
HASTANEDE ARBEDE YAŞANDI
Kıcır’ın ölüm haberini alan yakınları, Gazi Devlet Hastanesi Acil Servis’i önünde sinir krizi geçirdi. Bu sırada bekçi ve polis ekipleri ile kalabalık arasında arbede yaşandı. Arbedede 1 bekçi yaralandı. Muhammet Kıcır’ın cansız bedeni, otopsi için Eğitim Araştırma Hastanesi Adli Tıp morguna götürüldü. 
4 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Kıcır, dün ilçede bulunan aile kabristanlığında toprağa verilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Bürosu ekipleri hastanede tedavileri tamamlanan Ferit K. ve Emrah K. kardeşler ile onlara yardım eden Caner Y. (27) ve Batuhan H.’yi (27) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. 
‘O BİZE, BİZ DE ONA ATEŞ ETTİK’
Şüpheli Ferit K. polis ifadesinde “Aramızda eskiden kalma husumet vardı. Bayram günü barışmak için bir araya geldik. Bir anda aramızda kavga çıktı. O bize, biz de ona ateş ettik” dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
————————
-Ferik K.’nın getirilişi
-Emrah K’nın getirilişi
-Diğer şüphelilerin getirilmesi
-Adliye detaylar
Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)-

======================================

2) ‘İNCİ’ VE ‘GÜÇLÜ’ DOĞA PARKININ YENİ MASKOTLARI
 
MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’nda en çok ilgi gören hayvanlar arasında yer alan ve iri cüsseleri ile dikkat çeken bozayıların sayısı iki sevimli yavrunun katılmasıyla arttı. ‘İnci’ ve ‘Güçlü’ isimleri verilen yavru ayılar, parkın yeni maskotu haline geldi.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan farklı türlerdeki hayvanların sayısı yeni doğumlarla artmaya devam ediyor. Çocukların ve gençlerin internet ortamında veya belgesellerde görebildikleri onlarca çeşit hayvan türünü bünyesinde barındıran, her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce misafirin ziyaret ettiği Tarsus Doğa Parkı’ndaki güzellikler, yeni yavruların dünyaya gözlerini açmasıyla daha da büyüyor.
4 AYLIK AYILAR, SÜT VE MEYVE İLE BESLENİYOR
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren ve hayvan popülasyonunun devamlılığını da sağlayan parkta yer alan ve iri cüsseleri ile dikkat çeken boz ayılara 4 ay önce 2 yavru katıldı. Biri dişi, biri erkek olan yavrulara ‘İnci’ ve ‘Güçlü’ isimleri verildi. Doğası gereği zarar vermemesi için baba ayıdan ayrı bir alana konulan bozayı yavruları, yaşam alanlarında koşuyor, birbirleriyle oyunlar oynuyor ve havuza giriyor. Parkın veteriner hekimi ve personelleri tarafından yakından ilgilenilen ve 4 aylık olan yavru ayılar süt, meyve ve çeşitli yiyeceklerle besleniyor.
‘DOĞAL YAŞAMLARINA UYGUN ORTAM HAZIRLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Tarsus Doğa Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, üreme sezonun açıldığını ve yavru ayıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Ayılarımız Türkiye’de görülen türlerimizden bozayı. Annelerinden ayıralı da yaklaşık 1 ay oldu. Bundan sonraki süreçte biz ilgileneceğiz. Şu anda kanatlı ürünleri, meyve, sebze; bunlarla besleniyorlar. Bundan sonraki hayatlarında buradalar. Doğal yaşamlarına uygun şekilde ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Hiçbir sağlık problemleri olmadı. Gayet düzenli ve dengeli bir şekilde besleniyorlar. Ortam refahları da çok iyi. O yüzden bir sağlık problemiyle karşılaşmadık. Zaten gerekli aşı ve vitamin desteklerini de yapıyoruz.”
‘MUTLULAR, REFAH İÇİNDE YAŞIYORLAR’
Anavatanı Madagaskar olan lemur, parkın en özel hayvanları arasında yer alan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan oklu kirpi ve ceylanların da yavruladığını ifade eden Çevirgenoğlu, “Diğer hayvan türlerimizden de doğum yapanlar var. Lemurlarımız yaklaşık bir ay önce doğum yaptılar. Ayrıca oklu kirpilerimiz var, onlar da nesli tükenme tehlikesi altında olanlardan. Son 1 haftada da 5 tane ceylan yavrumuz dünyaya geldi. Tarsus Doğa Parkı’nda mutlular, refah içinde yaşıyorlar. İnşallah bu nesli tükenmekte olan hayvanlar için tek gayemiz onlara uygun ortamlar yaratıp çoğalmalarını sağlamak” dedi.
Çevirgenoğlu, lemurların yavrularını kucaklarından indirmeden beslediklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Meraklı, sevecen ve heyecanlı hayvanlar. Çok hareketliler, yavruda da bir problemimiz yok. İnşallah o da sürüye karışacak, birkaç yıl içerisinde ergenliğe kavuşup o da çiftleşip üreyecek” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
———————————
-Yavru ayılar
-Yavru lemurlar
-Diğer hayvanlar
– Celal Çevirgenoğlu
Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS/(Mersin), (DHA)

======================================

3) TAM KAPANMA NEDENİYLE TEM OTOYOLU BOŞ KALDI

KOCAELİ’de, tam kapanma nedeniyle TEM Otoyolu geçişinde önceki yıllarda bayram dönüşlerinde görülen yoğunluk bu yıl oluşmadı.  
Kocaeli’de koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tam kapanma kararlarından dolayı her bayram öncesi ve sonrasında kilometrelerce trafik yoğunluğunun oluştuğu TEM Otoyolu geçişi, bu yılki Ramazan Bayramı sonrasında boş kaldı. Yol üzerinde bulunan az sayıdaki araçların büyük çoğunluğunu TIR ya da tankerlerin oluşturduğu görüldü. Polis ekipleri tarafından TEM Otoyolu üzerinde yapılan denetimler devam etti. Kentin giriş ve çıkışları noktalarından olan Kartepe, Kuruçeşme ve Doğu Hereke gişelerinden araç giriş ve çıkışlarında izin verilmezken, diğer gişelerde denetim yapan polis ekipleri, seyahat izin belgesi olmayanlara ya da kısıtlamadan muaf olmayan araçlara cezai işlem uyguladı. 

Görüntü Dökümü 
————————-
-TEM Otoyolundan drone görüntüsü 
-TEM Otoyolunda aktüel görüntüler 
-Detaylar 
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

==========================================

4) TRABZON’DA NEFES KESEN SİLAHLI SOYGUN TATBİKATI
 
TRABZON’da polisin düzenlediği banka soygunu tatbikatında, kaçan silahlı 2 kişi, nefes kesen kovalamacayla yakalandı. Kısıtlama nedeniyle olan biteni meraklı gözlerle balkonlarından izleyen vatandaşlar, ekipleri alkışlayarak tebrik etti.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla, ‘tam kapama harekâtı’ adıyla tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği; İnönü Mahallesi’nde bulunan PTT şubesi, silahlı ve yüzleri çoraplı 2 kişi tarafından soyuldu.  Tatbikata göre şubeden yaklaşık 200 bin TL alan soyguncular, otomobile binip kaçtı. Ekipler, harekete geçip, güzergâhlarda önlem aldı. Soyguncuların bulunduğu otomobil, soygundan 8 dakika sonra, Karşıyaka kavşağında yola serilen kapan sayesinde durduruldu. Lastikleri patlayan araca operasyon düzenleyen ekipler, silahlı soyguncuları etkisiz hale getirerek yakaladı. Yere yatırılıp kelepçelenen soyguncular, gözaltına alınırken, poşete konulan paralar da ekiplerce ele geçirildi. Çevredekilerin şaşkın bakışları altında gerçekleştirilen 40 ekip, 120 personelin görev aldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.
Bu arada kısıtlama nedeniyle olan biteni meraklı gözlerle evlerinin pencere ve balkonlarından izleyen vatandaşlar da, ekipleri alkışlayarak tebrik etti.
‘PANTER PLANINI UYGULAMA FIRSATI BULDUK’
Tatbikatın ardından açıklamada bulunan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, “Tam kapanmanın son gününde adını ‘tam kapama harekatı’ koyduğumuz bir tatbikat gerçekleştirdik. Kamu kurum ve kuruluşları kendilerini denetlemek için bu tarz tatbikatlar yaparlar. Bizler de kendi sorumluluk alanımızda, banka soygunu, döviz bürosu soygunu gibi durumda uygulanacak panter planını uygulama fırsatı bulduk. Bunu başarıyla gerçekleştirdik. Tüm ekibi kutluyorum” dedi.
‘ARANAN 560 ŞAHIS YAKALANMIŞ’
Kentteki son 2 yılın ilk 4 ayına ait asayiş verilerini de paylaşan Alper, “Faili meçhul olaylarda, geçen yılın ilk 4 ayında 62 faili meçhul varken, bu yılın ilk 4 ayında da bu sayı 34’e indi. Aranan 560 şahıs yakalanmış, bunlardan 182’si tutuklanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de emniyet müdürlüğü olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
——————————
-Tatbikatta görev alan ekipler
-Aracın kapanla durdurulması
-Soyguncuların yakalanması
-Ele geçirilen para ve silahlar
-Balkonlardaki vatandaş detayları
-Metin Alper, açıklama
-Genel detaylar
HABER KAMERA: Fatih TURAN/TRABZON,(DHA) – 

==============================================

5) İNEK ORMANDA DOĞUM YAPTI, BUZAĞIYI 5 KİLOMETRE SIRTINDA TAŞIDI
 
BARTIN’ın Ulus ilçesinde, Hüseyin Manav otlaması için ormanlık alana bıraktıkları gebe ineğin akşam eve dönmemesi üzerine köylülerle aramaya çıktı. Manav doğum yapan ineğini 5 kilometre uzaklıkta bulurken, buzağıyı eve kadar sırtında taşıdı.

Ulus’a bağlı Eseler köyünde hayvancılık yapan Gülsüm Manav, bayramın ikinci günü otlaması için gebe ineğini ormanlık alana bıraktı. İnek akşam eve dönmeyince Hüseyin Manav, köylülerle aramaya başladı. Hüseyin Manav, ineği evine 5 kilometre uzaklıktaki Büyük Göynükbaşı mevkiinde buldu. İneğin doğum yaptığı görüldü. Hüseyin Manav buzağıyı sırtına alarak evine kadar taşıdı. Sağlık durumu iyi olan buzağısına ‘Akça’ ismini veren Manav, ineğini ve buzağısını sağsalim bulduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi. 
Bayramın ikinci günü sabah saatlerinde eşi Gülsüm Manav tarafından gebe ineğin beslenmesi için ormana bıraktıklarını söyleyen Hüseyin Manav, “İneğimiz akşam eve gelmeyince, köydeki vatandaşlarımız tarafından aramaya başladık. Sonra ineği dışkısını takip ederek, yavruya ve annesine ulaştık. Biz gittiğimizde doğum yapmıştı. Yanında buzağı var. Çok şaşırdık. Hemen yanımda bulunan arkadaşların ceketlerinden ip yaptım. Buzağıyı sırtıma alarak, taşımaya başladım. Çok zorlandım, ama yorgunluğa değdi. Buzağı ve annesinin sağlık durumu çok iyi çok mutluyum” dedi.  

Görüntü dökümü 
——————————–
-Cep telefonu görüntüleri 
-Hüseyin Manav’ın buzağı ile ilgilenmesi 
-Detay görüntüler 
-Manav’ın buzağıyı sevmesi 
-Hüseyin Manav ile röp. 
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!