Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MARKETTE ESKİ SEVGİLİSİNİ TEKME TOKAT DÖVÜP, BOĞAZINA BIÇAK DAYADI

YOZGAT’ta, akaryakıt istasyonu marketinde alışveriş yapan Aysel D., eski sevgilisi olduğu iddia edilen Şevket Türksoy tarafından tekme tokat dövülüp, boğazına bıçak dayandı. Marketin güvenlik kamerasına yansıyan olayda gözaltına alınan Şevket Türksoy tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Olay, 11 Mayıs’ta öğle saatlerinde kent merkezi Karatepe Mahallesi’nde bulunan akaryakıt istasyonun marketinde meydana geldi. Şevket Türksoy, alışveriş yapmak için geldiği akaryakıt istasyonun marketinde eski sevgilisi Aysel D. ile karşılaştı. İkili arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Şevket Türksoy, Aysel D.’ye tekme tokat saldırdı. Bu sırada olay yerinden geçen polis ekipleri, müdahale ederek Şevket Türksoy’u gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Şevket Türksoy, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MÜDAHALE ETMEDİLER
Öte yandan şiddet olayı marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, Şevket Türksoy’un darbederek yere düşürdüğü Aysel D.’ye tekme tokat saldırdığı, belinden çıkardığı bıçağı kadının boğazına dayadığı anlar yer aldı. Aysel D’nin yaklaşık 2 dakika boyunca Şevket Türksoy’ın şiddetine maruz kaldığı, market görevlileri ile müşterilerin ise olaya müdahale etmedikleri görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntü, büyük tepki topladı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Darp anı kamera görüntüleri

Haber: YOZGAT,(DHA)-

======================================

2) İKİ MİNİBÜSTE BALIK İSTİFİ TAŞINAN 74 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
 
OSMANİYE’de polisin durdurduğu 14 yolcu kapasiteli iki minibüste, Afganistan ve Pakistan uyruklu 74 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan minibüs sürücüleri M.K (42) ve  M. E.K.’ye (35), toplam 139 bin 934 TL ceza kesildi. 
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün E-90 Otoyolu üzerindeki uygulama noktasında şüphe üzerine 2 minibüsü durdurdu. 14 yolcu kapasiteli minibüslerden üzerinde kimlik belgesi bulunmayan 74 göçmen indirildi. 6’sı Pakistan, 2’si bebek 68’i Afganistan uyruklu olduğu anlaşılan göçmenlerin, Türkiye’ye yasa dışı yollarla İran’dan girdikleri belirlendi. Kötü şartlarda yolculuk yapan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeleri bulunmayan göçmenlere polis tarafından maske ve yemek dağıtıldı.
Kaçak göçmenler, sınır dışı işlemleri için Ağrı Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilirken, onları Diyarbakır’dan getirdikleri tespit edilen minibüs sürücüleri M.K. ile M.E.K. ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.K. ile M.E.K.’ye ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’ kapsamında toplam 139 bin 934 TL ceza kesildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Göçmenlerin minibüsten indirilmesi
– Göçmenlerin dizilmesi
– Göçmenlerin polis minibüsüne bindirilmesi
– Şüphelilerin adliyeye sevki

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)

===============================================

3) ‘KAYIP’ DEDİĞİ EŞİNİ ÖLDÜRÜP, İŞ MAKİNESİYLE ARAZİYE GÖMME ANI KAMERADA
 
Antalya’nın Alanya ilçesinde, Mesut Öztürk’ün kayıp başvurusunda bulunduğu eşi Aslı Öztürk’ü çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdüğü, daha sonra halıya sarıp, götürdüğü araziye iş makinesiyle gömdüğü olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde eşini öldüren Mesut Öztürk’ün olaydan sonra evin önüne aracını getirdiği ve Aslı Öztürk’ün halıya sarılı cansız bedenini bagaja koyduğu anlar yer alıyor. Mesut Öztürk’ün daha sonra aracıyla olay yerinden ayrıldığı da görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü
————————
– Güvenlik kamerası görüntüleri
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

===============================================

4) SİVAS’TA, ARAZİ SULAMA TARTIŞMASINDA ÖLDÜRÜLEN BABA VE OĞLU DEFNEDİLDİ

SİVAS’ın Yıldızeli ilçesinde dün iki aile arasında arazi sulama nedeniyle çıkan kavgada tüfekle vurularak öldürülen Mustafa Yıldırım(49) ile oğlu Murat Yıldırım(33), son yolculuklarına uğurlandı. Olayın şüphelileri Selami (41), Ömer (42) ve Enes Arslan (17) ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, dün saat 11.00 sıralarında, ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Karacaören köyü Çiğilözü mevkisinde meydana geldi. Ağaç budayan Mustafa Yıldırım ve oğlu Murat Yıldırım ile aynı yerde arazileri bulunan Selami, Ömer ve Enes Arslan adlı kardeşler arasında sulama nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Selami Arslan yanında bulunan av tüfeği ile Mustafa ile oğlu Murat Yıldırım’a ateş etti. Baba-oğul, olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazeleri, olay yeri incelemesinin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
BABA VE OĞLU TOPRAĞA VERİLDİ
Mustafa ve oğlu Murat Yıldırım’ın cenazeleri otopsi için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler bu sabah yakınlarına teslim edildi. Mustafa ve oğlu Murat Yıldırım için Karacaören köyünde cenaze namazı kılındı. Namaza ölen baba ve oğulun yakınları ile köylüler katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından baba ve oğlu köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazı sırasında babasının ve ağabeyinin öldürülmesine şahit olan Bekir Yıldırım’ın bir hayli üzgün olduğu görüldü. 
3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Olayın ardından kaçan ve jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan aynı aileden Selami, Ömer ve Enes Arslan ise jandarmadaki sorgularnın ardından dün gece saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Görüntü Dökümü
—————————
-Köyden görüntüler
-Baba-oğulun cenaze namazının kılınması
-Bekir Yıldırım’ın görüntüsü
-Cenazeerin uğurlanması
-Ölen baba oğulun fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) 

===============================================

5) MOLOZ ÇÖPLÜĞÜNDE ÇIKAN YANGINI İTFAİYE SÖNDÜRDÜ

KÜTAHYA’nın Tavşanlı ilçesinde inşaat malzemeleri dökülen moloz çöplüğünde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda söndürüldü.
Tavşanlı ilçesi Karkova Mahallesi’nde pazaryeri inşaatının molozlarının döküldüğü alanda gece 23.45 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yoğun dumanları görenlerin ihbarıyla gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Uzun uğraşların ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Polis ve itfaiye ekiplerince moloz çöplüğünde çıkan yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Çöplükte çıkan yangın
-İtfaiyenin müdahalesi
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI(Kütahya),(DHA)-

===============================================

6) BONCUK KOYU’NDAKİ KUM KÖPEKBALIKLARININ KAMERAYLA TAKİBİNE BAŞLANDI

MUĞLA’nın Gökova Körfezi’ne üremeye gelen ve insanlara zarar vermeyen kum köpekbalıklarının 2’si deniz altında 3 kamera ile izlemeye alındığı bildirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü koordinesinde, Akdeniz Koruma Derneği tarafından Marmaris-Muğla karayolunda bulunan Çamlı Mahallesi’ndeki Boncuk Koyu’na üremek için gelen kum köpek balıkları incelemek için harekete geçti. Koya, 2’si su altı, 1’i su üzerinde kurulan kamera sistemleri ile kum köpekbalıkları 7 gün, 24 saat izlenmeye başlandı. Kameralar sayesinde, Muğla’nın türkuaz renginde denizi ile dünyaca ünlü Gökova Körfezi ve Boncuk Koyu’na gelen Latince adı (Carcharhinus pulmbeus) olan koruma altındaki kum köpek balıkların davranışları, dağılımı ve görülme sıklıkları takip ediliyor.  Güneş enerjisi ile tam zamanlı kamera sistemi, çeşitli operatörler aracılığıyla uzaktan izlenebiliyor. Anlık verilerin alındığı araştırmada kum köpek balıklarının görüntüleri alındı. Kamera sistemleri ile iklim değişikliği, su sıcaklığına göre köpekbalıklarının davranışları da kameralar sayesinde izleniyor. Ayrıca kameraların kum köpekbalıklarını avlamak isteyenlere karşı koruyucu tedbir olduğu da belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kunt, “Dünyada ve ülkemizde ilk defa enerjisini güneşten alan tam kapasite çalışan kameralarla koruma altında bulunan kum köpek balıklarını tam zamanlı görüntüleyerek davranışlarını inceliyoruz. Üreme döneminde Boncuk Koyu’na gelen kum köpekbalıklarını Akdeniz Koruma Derneği iş birliği ile takip ediyoruz. Burada daha önce kameralar vardı ama tam kapasiteli çalışmıyordu. Hem köpekbalıklarını koruyoruz hem iklim değişikliği ve deniz suyu sıcaklığı hakkında veriler elde ediyoruz” dedi.
Akdeniz Koruma Derneği Başkanı Zafer Kızılkaya, “Akdeniz fokları için benzer bir kamera sistemi kurmuştuk. Hayvanları rahatsız etmeyecek şekilde izleyebiliyor ve veriler alıyorduk. İlk defa 24 saat çalışabilen, enerjisini güneşten alan üç kamera sistemimiz mevcut. Hava koşulları ne olursa olsun gece- gündüz fark etmiyor deniz altı ve üzerinde incelemeler yapılmakta. Bu anlık verileri uzmanlarımızla değerlendiriyoruz. Her yıl üremeye gelen, insanlara zararı olmayan kum köpek balıklarını 24 saat her türlü davranışlarını inceleyeceğiz. Son zamanlarda bu tür köpekbalığı Boncuk Koyu’nda ender görülmeye başlamıştı. Bunun en büyük nedeninin 27-28 dereceye ulaşan sıcaklar olduğu belirlendi. Su sıcaklığı artınca kum köpekbalıklarını görmek zor oluyordu. Şimdi hepsi tam kapasiteli korumamız altında” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Dron ile Boncuk Koyu’ndan görüntü
-Yerleştirilen kameralardan görüntü
-Koydaki kum köpek balıklarının görüntüsü

Haber – Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

===============================================

7) KISITLAMADA DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYE 16 BİN 925 TL CEZA
 
KÜTAHYA’da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde otomobille drift yaparken yakalanan sürücüye, 16 bin 925 TL idari para cezası kesildi. Sürücü, “Kuzenim savcı, abim de ben de askerim” diyerek cezadan kurtulmaya çalışırken, yapılan ölçümde 2.84 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücünün alkollü araç kullanmak suçundan 2’nci kez ehliyetine el konuldu.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün gece 22.30 sıralarında Fuatpaşa Mahallesi 2’nci Sokak’ta otomobilin drift yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kısa sürede durdurulan 43 AD 284 plakalı otomobilin sürücüsü F.B.’nin 2.84 promil alkollü olduğu belirlenirken, bir süre önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu belirlenerek 2’nci kez işlem yapıldı. Polis ekiplerine “Benim abim Tunceli’de nöbet tutuyor, ben de askerim. Cumhuriyet Savcısı benim kuzenim” diyerek cezadan kurtulmaya çalışan F.B.’ye ehliyetsiz ve alkollü araç kullanma, drift yapma suçlarından 13 bin 775 TL idari ceza uygulandı. Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten hakkında adli soruşturma başlatılan sürücü F.B.’ye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle de 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 16 bin 925 TL idari ceza uygulandı. Araç emniyet otoparkına çekildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Araçtan görüntüler
-Sürücü ile polis arasındaki diyaloglar
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)

===============================================

8) OTOMOBİLDE 2 KİLO BONZAİ İLE YAKALANDI, TUTUKLANDI
 
ESKİŞEHİR’de, polisin durdurduğu otomobilde narkotik köpeği ‘Noro’ ile yapılan aramada 2 kilo 377 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına altına alınan sürücü Tolga G., tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentte otomobille uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Plakası tespit edilen otomobil, bir süre izlendikten sonra Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı’nda durduruldu. Sürücü Tolga G. gözaltına alınırken, narkotik köpeği ‘Noro’ ile yapılan aramada aracın arka koltuk ve bagaj kısmına gizlenmiş poşetler içinde 2 kilo 277 gram bonzai ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi alınan şüpheli Tolga G., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Otomobilin takibi ve durdurulması
-Araçta köpekle arama
-Bulunan bonzai maddesi
-Şüphelinin adliyeye çıkışı
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,(DHA)

===============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!