Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BOŞANMA DAVASI DURUŞMASINDA KAVGA: 1’İ MÜBAŞİR 2 YARALI
 
SİVAS’ta, Ş.K.Z. ile kocası A.Z.’nin boşanma davası duruşmasında kavga çıktı. Tarafları ayırmak isteyen mübaşir Nurullah Serdengeçti ile salondaki M.Z., arbedede yaralandı. 
Olay, saat 11.00 sıralarında, Gültepe Mahallesi’ndeki Sivas Adliyesi binasında meydana geldi. Ş.K.Z.’nin geçimsizlik gerekçesiyle kocası A.Z.’ye açtığı boşanma davasının 3’üncü duruşması, 1’inci Aile Mahkemesi’nde başladı. Tanıkların dinlenmesi sırasında taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın, mahkemeye heyetinin uyarılarına rağmen kavgaya dönüşmesiyle A.Z., İ.Z. ve M.Z., salondaki tanıklara saldırdı. Kavgayı ayırmak isteyen mübaşir Nurullah Serdengeçti ile M.Z., arbedede yaralandı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kavga, sona erdi. Duruşma salonuna gelen sağlık ekibi, Serdengeçti ile M.Z.’yi alıp, ambulansla Sivas Numune Hastanesi’ne götürdü.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kavga anı görüntüler
-Adliyeden görüntüler
-Ambulansa giden mübaşirin görüntüsü
-Taraflardan görüntüler

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Arife Defne ARSLAN/ SİVAS, (DHA) 

==================================================

2) ADANA’DA 2 KADININ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRÜLMESİNE 2 GÖZALTI

ADANA’nın Kozan ilçesinde, dün gece 100 metre arayla pompalı tüfekle vurulmuş cesetleri bulunan Tuğçe Duman (27) ve Melek Elşemo’nun (24), ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada 2 kişi gözaltına alındı. 
Olay, gece yarısı ilçeye bağlı Eskikabasakal Mahallesi Müftü Mustafa Sokak’taki kanal mevkiinde meydana geldi. Yoldan geçenler park halindeki 01 AHG 364 plakalı otomobilin camlarında mermi izleri görünce polise haber verdi. Belirtilen bölgeye gelen polis, otomobilde bir kadını ölü buldu. Yapılan incelemede kadının pompalı tüfekle vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.
Jandarma ve polis, olay yerinde inceleme yaptıkları sırada araca yaklaşık 100 metre mesafede bir kadının daha cesedini buldu. Ceset üzerinde yapılan incelemede bu kadının da pompalı tüfekle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerine Cumhuriyet Başsavcısı gelip, incelemelerde bulundu. Cesetler, Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
EŞİ KAYSERİ’DE YAŞIYOR
Morgda yapılan incelemenin ardından cesetlerin Tuğçe Duman (27) ve Suriye uyruklu Melek Elşemo’ya (24) ait olduğu belirlendi. Cesetler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Evli ve boşanmak üzere olduğu, eşinin de Kayseri’de 3 çocuğuyla yaşadığı öne sürülen Tuğçe Duman ve Suriye uyruklu Melek Elşemo’nun cenezaleri için Adli Tıp Kurumu önüne geceden bu yana gelen olmadığı öğrenildi. 
Soruşturmayı derinleştiren jandarma, olayla bağlantılı olduğu öne sürülen 2 kişiyi gözaltına aldı. Kozan Jandarma Komutanlığı’na götürülen 2 kişi, sorgulanmaya başlandı. 

Reklam Alanı

Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)-

===================================================

3) KEŞAN’DA YAĞIŞ NEDENİYLE BUGÜN KURULAN HALK PAZARINDA YOĞUNLUK
 
EDİRNE’nin Keşan ilçesinde geçen Cuma günü etkili olan sağanak yağış nedeniyle bugün kurulan halk pazarında yoğunluk yaşandı.
Keşan’da, belediyeye bağlı çok amaçlı pazaryeri kompleksinde Cuma günü kurulması planlanan ancak bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle ertelenerek bugün kurulan halk pazarında yoğunluk yaşandı. Pazar yerinde alışveriş yapanlar, maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda anonslarla uyarıldı. Polis ve zabıta ekipleri de denetimlerini arttırdı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Pazar yerine alışverişe gelenler
-Pazar yerindeki yoğunluk
-Tezgahlarda alışveriş yapanlar
-Zabıta ekipleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/ KEŞAN(Edirne),(DHA)

==================================================

4) KAŞ’TA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİNDE ÇIKAN ATIKLAR ŞAŞIRTTI
 
ANTALYA’nın Kaş ilçesinde 3 gün süren deniz dibi temizliğinde su altından çıkarılan aralarında göçmenlerin kullandığı şişme bot, araç lastikleri, cam şişe ve çok sayıda ev eşyasının da bulunduğu atıkları görenler şaşkınlık yaşadı. 
Kaş’ta Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi koordinesinde, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ile Kaş Sualtı Derneği (KASAD) desteğiyle su altı temizliği yapıldı. Su altı temizliğine ilçede faaliyet gösteren dalış okullarının tekneleri ve dalış okullarında çalışan yaklaşık 40 dalgıç ile ‘Barakuda’, ‘Drogoman’, ‘Natura Blue’ ve ‘Bora Topuz’ adlı dalış tekneleri katıldı. Kaş’taki su altı temizliği 3 gün sürdü.
40 dalgıcın katıldığı birinci gün temizliğinde adalar, Ufak Dere, İnönü, Çoban ve Çapabanko koyları ile Üzümlü İskelesi başta olmak üzere sık kullanılan 15 dalış noktasında dip temizliği yapıldı. Denizden çıkarılan atıklar, teknelerle Kaş Limanı’na getirildi. Etkinliğin ikinci ve üçüncü gününde dalgıçlar, oteller bölgesi ve eski Kaş Yat Limanı içinde temizlik yaptı. Su altı temizliğinin ikinci gününde Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da dalış yaparak, destek verdi. Üç gün süren temizlikte, su altından çıkarılan aralarında göçmenlerin kullandığı şişme bot, araç lastikleri, cam şişe ve çok sayıda ev eşyasının da bulunduğu atıklar görenleri şaşırttı. Toplanan atıklar daha sonra ayrıştırılıp, bertaraf edilmek üzere belediye ekipleri tarafından götürüldü.
‘NELER NELER ÇIKARDIK’
Yatçı Nihat Tokgöz, “Kaş’ın denizi başta bizim ve Türkiye, Antalya ve Kaş turizminin en önde gelen zenginliği. Kaş, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen dalış merkezlerinden biri. Mavi yolculuk ve günübirlik yat turizm merkezi. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bunun için Kaş’a geliyor. Bu nedenle Kaş’ın denizini temiz tutmak herkesin görevi. Ancak denizden çıkanlar, Kaş’ın denizini ne kadar hor kullandığımızın bir göstergesi. Deniz altından 5 yıl önce battığı tahmin edilen 4,5 metre uzunluğunda bir tekne, göçmen kaçırmada kullanılan şişme bot, yüzlerce iş makinesi, traktör, otomobil lastikleri, binlerce cam şişe, leğenler, deniz kıyısında dalgaların yıktığı platformların parçaları, ev eşyaları daha neler neler çıkardık. Artık daha duyarlı olmamız gerekiyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Deniz dibi temizliğinden su altı görüntüleri
– Dalgıçlardan su altı görüntüsü
– Kıyıya çıkarılan atıklardan görüntü

HABER: Ahmet ACAR- KAMERA: KAŞ (Antalya), (DHA)

==================================================

5) VAN’DA MARTILARIN İNCİ KEFALİ NÖBETİ
 
VAN Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefali, üreme dönemlerinde tatlı sulara göç ederken, martılar da göç boyunca derelerden ayrılmıyor. Kimi zaman birbiriyle mücadele eden kimi zaman da dakikalarca derelerdeki taşların üzerinde bekleyen martıların balık avı, ilginç görüntüler oluşturuyor.
Dünyada yalnızca Van Gölü’nde yaşayan ve 15 Nisan-15 Temmuz arası üreme dönemleri olduğu için avlanma yasağı bulunan inci kefalleri bu dönemde, gölden çıkarak tatlı sulara göç ediyor. Üremek için yoğun çaba sarf eden balıklar, Alaska’daki somon balıkları gibi suyun akışının tersine yüzerek engelleri aşıyor. Van ekonomisine büyük katkı sağlayan ve her yıl binlerce kişi tarafından ilgiyle izlenen ancak bu yıl pandemi nedeniyle az sayıda meraklının izleyebildiği balıkların görsel şöleni sürerken, martılar rahat bir avlanma dönemi geçiriyor.
Üreme göçünde oldukları için kolay avlanabilen balıkların korunmasına yönelik Tarım Orman İl Müdürlüğü ve güvenlik güçleri aldıkları önlem ve denetimlerle kaçak avcılığın önüne geçmeye çalışırken, martılar ise göç boyunca derelerden ayrılmıyor. Martılar, balıkların göçü sırasında derenin üzerinde bekleyip, avlanıyor.  Kimi zaman birbirleriyle mücadele eden martıların, derelerdeki taşlar üzerinde balıkları bekleyişi, yakalama anları ilginç görüntüler oluşturuyor.
Erciş’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Deliçay’a gelerek balıkların görsel şölenini izleyen Adem Özdemir, ilk kez karşılaştığı manzaradan etkilendiğini söyledi. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden geldiğini belirten Özdemir, “Ben 3 yıldır bu bölgedeyim, inci kefallerini mutlaka görmelisiniz, demişlerdi, herhalde görmesem gözü açık giderdim. Rabbim bu cennet vatanımızı, güzelliklerini herkese görmeyi nasip etsin” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Balıkların uçma görüntüleri
-Alandan martı görüntüleri
-Martıların balıklar ile olan mucadelesi
-Adem Özdemir’in konuşması
-Genel detaylar

HABER: Barış KUL/ ERCİŞ (Van), (DHA) – 

==================================================

6) AKÇAKOCA MÜFTÜSÜ HAKKINDA SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
 
SAKARYA’nın Karasu ilçesinde, camideki vaazında söylediği sözler nedeniyle Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında Karasu Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatıldı. 
Ramazan Bayramı’nda akrabalarını ziyaret etmek için Sakarya Karasu’ya gelen, Düzce’nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, camide vaaz verdi. Soytekinoğlu, Selanik göçmenleriyle ilgili, “Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” dedi. Soytekinoğlu, konuşmasının devamını Gezi olaylarına bağlayarak, “İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin, bir takımın da başkanı” diyerek, Ali Koç’u ima etti. 
Sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından tepkiler oluştu. Düzce Müftülüğü’nce “Akçakoca İlçe Müftüsünün ‘Selanik göçmenleriyle’ alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yapıldı. 
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, sosyal medya ve basında yer alan delillerin toplanmaya başlanıldığı, Soytekinoğlu’nun da ifadeye çağırılacağı öğrenildi.

Güven HASBAŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

===================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!