Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

11’İNCİ KATTAN DÜŞEN RAZİYE’NİN AĞABEYİ: ALKOLLÜ EŞİ İTMİŞ OLABİLİR
 
KAYSERİ’de 11’inci kattaki evinin balkonundan düşüp yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Raziye Ebru Erciyes’in (33) ağabeyi Haluk Dökmez, kardeşinin, eve alkollü gelen eşi Hasan Devran Erciyes’in itmesi sonucu düşmüş olabileceğini iddia etti. Dökmez, “Bize göre bütün deliller ve bilgiler bunu gösteriyor. Bu tamamen bir kadın cinayeti” dedi.

Emre Mahallesi Göksu Sokak’ta oturan 8 yıllık evli Raziye Ebru Erciyes, 20 Haziran günü saat 04.30 sıralarında 11’nci kattaki evinin balkonundan düşüp hayatını kaybetti. Olayın ardından şüphe üzerine gözaltına alınan eşi Hasan Devran Erciyes, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Raziye Ebru Erciyes’in, memleketi Aksaray’da yaşayan ağabeyi Haluk Dökmez, kardeşinin olay günü eve alkollü gelen Hasan Devran Erciyes ile tartışması sonucu düştüğünü hatırlattı. Dökmez, Leyla (6) ve henüz 6 aylık olan İrem adında iki çocuğu olan kardeşinin, eşinin iteklemesiyle düşmüş olabileceğini söyledi.
Dökmez, apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarına göre Hasan Devran Erciyes’in, gece yarısı eve alkollü geldiğini, yaklaşık yarım saat sonra da apartmandan iç çamaşırıyla bahçeye doğru koştuğunun görüldüğünü söyledi. Dökmez, görüntülerden dolayı, ablasının balkondan düştükten sonra Hasan Devran Erciyes’in bakmak için koşarak çıktığını, yine aynı görüntülerde Erciyes’in bir süre sonra koşarak apartmana girdiğini ve peşinden gelen polislerin de apartman içinde yakalayıp gözaltına aldıklarını anlattı. Dökmez, şunları söyledi:
”Kardeşim beden eğitimi yüksek okulunu bitirdi. Eşi, eve sallana sallana alkollü bir şekilde geliyor. Güvenlik kameralarında bu olduğu gibi açık şekilde gözüküyor. Yarım saat sonra aynı güvenlik kameraları eşinin iç çamaşırlarıyla dışarı çıktığını gösteriyor. Yukarıda yaşananlar hepimizi üzen olaylar. Ben ve ailem çok büyük acılar içerisindeyiz. Kardeşimin yukarıdan 11’inci kattan aşağı itildiğini düşünüyoruz. Bize göre bütün deliller ve bilgiler bunu gösteriyor. Bu tamamen bir kadın cinayeti. Başına gelmeyen ve yaşamayan bilemiyor. Biz bunu çok kötü bir şekilde yaşadık ve hala daha acısını çekiyoruz. Devran Erciyes’in tamamen suçlu olduğunu düşünüyoruz. Kendisi alkollü olduğunu kabul etse de kavga edip yarım saat sonra kardeşim balkondan düşüyorsa, bunda kesinlikle bir olay arıyoruz ve olduğunu da düşünüyoruz. Fakat buna karşılık 2 gündür nezarette bulunan Devran Erciyes serbest kaldı. Kardeşimin kendini atacak bir psikolojisi veya intihar edecek bir durumu kesinlikle yoktu. Üniversite mezunu şen şakrak birisiydi. Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesi. Biz bunları her zaman televizyonlarda seyrediyorduk. İnsanın başına gelmeyince hiçbir şekilde bilemiyor. İnşallah devletimiz gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum’.’
Kardeşi Raziye Ebru Erciyes’in cenazesini Aksaray’a getirip defnettiklerini belirten Dökmez, ”Dün şahsın adli kontrol şartıyla serbest kaldığını öğrendik. İfadesinde ise alkollü olduğunu ve tartıştıklarını kabul ediyor. ‘Ben itmedim’ diyor. Ama bu saatten sonra kesinlikle itmediğini ve düzgün bir şekilde davrandığını düşünmüyorum. Kendi ifadesinde yer aldığı gibi bu işin tamamen onun tarafından yapıldığını düşünüyoruz. 2 çocuğu ise Kayseri’de birisi 6 aylık diğeri 6 yaşında. 6 aylık çocuğu olan bir kişi zaten böyle bir şey yapmaz ve kendini hiçbir şekilde oradan atamaz. Bu çocuk hala anneye muhtaç bir çocuk. Biz bu ikisini de almak için diğer tarafa bildirdik. Karşı taraf ‘Biz çocukları veririz, fakat ifadenizi çekin’ dediler. Biz kesinlikle ifadelerin geri çekilmesi yönünde değil, kim suçluysa cezasını çekmesi yönündeyiz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Olayın yaşandığı binanın güvenlik kamera görüntüleri 
 – Devran Erciyes’in binaya girişi
 – Binadan yarı çıplak koşarak çıkması
-Polisleri görünce binaya kaçması  
– Polislerin binada yakalayıp gözaltına alması
– Raziye Ebru Erciyes’in abisi Haluk Dökmez’in açıklaması  
-FOTOĞRAF
 Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

======================================

KAYIP TANRILAR ÜLKESİ’NİN LANSMANI YAPILDI, BERGAMA BELGESELİ’NİN YAPIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

İZMİR’in Bergama ilçesinde, 1869’dan 1878’e kadar parça parça yasa dışı yollarla Almanya’ya kaçırılan Bergama Zeus Sunağı’nın geri getirilmesi için başlatılan kampanyanın tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım kapsamında Bergama antik kentinin konu edildiği Ahmet Ümit’in son kitabı Kayıp Tanrılar Ülkesi’nin lansmanı yapıldı. Ayrıca Zeus Sunağı’nın kaçırılışının anlatılacağı belgesel film için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Yapımcı Nihal Ağırbaş arasında protokol imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu topraklara ait olan eserin ait olduğu yere geri dönmesini istiyoruz” dedi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Pergamon Antik Kenti’nde gerçekleşen etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Dikili Belediyesi Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Bergama eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler ve Bergamalı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Eserlerin ait olduğu yere geri dönmesini istediklerini ve Zeus Sunağı için çalışma başlattıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yasal her zaman meşru olmayabilir. Biz meşruiyetin peşindeyiz. Bu topraklara ait olan bir eserin ait olduğu yere geri dönmesini istiyoruz. Bunun meşru olduğunu biliyoruz ve bu meşru talebimizin sonuna kadar takipçisi olacağız. Elimizden alınan, kendine ait topraklardan uzaklaştırılan bütün bu eserlerin geri dönmesiyle ilgili farkındalığı büyütmek için daha çok iş yapacağız” dedi.
‘BERGAMA BELGESELİ DEĞERLİ KATKILAR SUNACAK’
Zeus Sunağı’nın Berlin’den Bergama’ya geri getirmek amacıyla önemli adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Soyer, Ahmet Ümit’in kitabının Çinli, Amerikalı, Fransız veya Rus okurda yaratacağı etkinin İzmir için çok değerli olduğuna dikkat çekti. Bergama’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için var güçleriyle çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Soyer; “Zeus Sunağı’nı ait olduğu topraklara getirmek amacı ile yürütülen çalışmalardan biri de protokolünü imzaladığımız ‘Bergama Belgeseli.’ Yapımcılığını ve yönetmenliğini Nihal Ağırbaş’ın yaptığı, senaryosunu ise Ömer Erbil’in yazdığı Bergama Belgeseli çalışmalarımıza değerli katkılar sunacak” dedi.
‘KENDİMİ ARTIK BERGAMALI HİSSEDİYORUM’
‘Kayıp Tanrılar Ülkesi’ kitabının yazarı Ahmet Ümit, “Roman Berlin’de başlıyor. Cinayet Masası’nda çalışan Türk kökenli komiserimiz var; Yıldız Karasu. Cinayet soruşturması ekseninde Pergamon Altar’ından yola çıkarak, Antik Pergamon şehrini ve bizim ülkemizdeki kültürel değerlerin, anıtların ne kadar değerli olduğunu anlatıyor. Ne yazık ki olağanüstü değerlerimizin çok da farkında olmadığımızı anlatıyor. Aynı zamanda Almanya’da yükselen ırkçılığı da anlatıyor. Bütün bunların yanı sıra Antik Yunan mitolojisini anlatıyor. Türkiye bir açık hava müzesi ve yeryüzünde bu kadar zengin tarihi bir kültüre sahip olan başka bir ülke yok. ‘Doğduğun yer değil doyduğun yer’ diye bir söz vardır. Biz yazarlar olarak ‘Doğduğun yer değil, yazdığın yer’ diyoruz. Ben kendimi artık Bergamalı hissediyorum’ dedi.
‘SERGİLENMESİ GEREKEN YER ALMANYA DEĞİL, BERGAMA’NIN MAVİ GÖĞÜNÜN ALTI’
Bergama ile ilgili yapılacak belgeselde yeni ulaşılan bilgilere ilk kez yer vereceklerini kaydeden Bergama Belgeseli’nin yapımcısı ve yönetmeni Nihal Ağırbaş, “Senarist Ömer Erbil ile yıllardır eski eser kaçakçılığına dikkat çekmek için çalışıyoruz. ‘Bergama Belgeseli’nde uzmanların görüşlerine yer vererek, profesyonel oyuncularla çalışmayı planlıyoruz. 18 Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Sönmez Osmanlı arşivi araştırmaları yaptı ve çok yeni bilgilere ulaştı ve ilk kez belgeselimizde kullanacağız. Derdi olan işler yapmaya devam edeceğiz. UNESCO’nun da dediği gibi ‘Her eser yerinde güzeldir.’ Bergama Zeus Sunağı’nı Almanya’da gördüğümde canım acıdı. Zeus Sunağı’nın sergilemesi gereken yer Almanya değil, Bergama’nın mavi göğünün altı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
—————————
– İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile röp.
– Yazar Ahmet Ümit ile röp.
– Bergama Belgeseli’nin yapımcısı ve yönetmeni Nihal Ağırbaş ile röp.
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Eda Ebru NANECİ – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)- 

=========================================

‘SİNOP’TA YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPILIR’ UÇUŞU
 
SİNOP’ta yamaç paraşütü sporunu yaygınlaştırmak için Sportif Havacılık Kulübü Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Mutluluktan Uçuyoruz’ projesi ile Adabaşı mevkisinden havalanan sporcular, deneme uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Kulüp Derneği Başkanı Nuri Şişman, “Sinop’ta rüzgar ters yönde esiyor, paraşüt sporu yapılmaz” düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi
Yamaç paraşütü sporunu yaygınlaştırmak amacıyla Sportif Havacılık Kulübü Derneği tarafından Sinop’ta ‘Mutluluktan Uçuyoruz’ projesi hayata geçirildi. Kulüp üyeleri, deneme uçuşu için kentteki Adabaşı mevkisinde hazırlıklarını tamamlayarak yamaç paraşütleriyle uçtu. İlk uçuşu başarıyla gerçekleştiren sporcular, kent semalarında bir süre süzülüp, belirlenen noktaya iniş yaptı. Proje kapsamında kentte 14 kursiyer yamaç paraşütü başlangıç eğitimi alıyor, hava şartları el verdiğinde deneme uçuşlarına katılıyor.
‘BATI RÜZGARLARINDA SAATLERCE UÇABİLİRSİNİZ’
Kulüp Derneği Başkanı Nuri Şişman, “Güzel bir etkinliğe imza attık. ‘Mutluluktan Uçuyoruz’ projesi kapsamında eğitim başlattık. Sinop’ta ‘buranın rüzgarları ters ve buralarda bu sporlar olmaz’ şeklinde yanlış bir algı var. Ama alakası yok, biz başladık ve uçuyoruz. Sinop yamaç paraşütü için gayet güzel. Batı rüzgarlarında saatlerce uçabileceğimiz Martı Tepesi var. Şimdi hem sporumuzu yapıyoruz hem de burayı Türkiye’ye tanıtıyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelen yaklaşık 20 sporcuyla buradan etkinlik yapacağız. Buranın daha da iyi tanıtımını sağlayabiliriz. Gerekli destek sağlanırsa, bu sporun Sinop’ta yaygınlaşacağına eminim” dedi.
‘SİNOP’UN HAVASI ÇOK GÜZEL’
Proje kapsamında yamaç paraşütü eğitimi alan Bülent Uygun da, “Sinop, yamaç paraşütü için uygun değil’ şeklinde bir kanı vardı. Ancak bunun doğru olmadığını gördük. Aksine Sinop yamaç paraşütü için elverişli bir yer, havası çok güzel ve pisti de var. Sportif Havacılık Spor Kulübü tarafından kalkış ve iniş pisti gayet güzel hazırlamış. Bu sporun, Sinop’a kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü 
————————
-Sporcuların hazırlıklarından detaylar
-Yamaç paraşütü yapan sporculardan detaylar
-Sportif Havacılık Spor Kulübü Başkanı Nuri Şişman’ın röportajı
-Eğitim alan Bülent Uygun’un röportajı
Haber-Kamera: Deniz ÖZEN/SİNOP, (DHA) 

=====================================

MUŞ’TA EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERE BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK ZİYARETİ 
 
MUŞ’un Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel ile kentte yaşayan çok sayıda kişi, PKK’lı teröristlerce kaçırılan çocukları için nöbet tutan aileleri ziyaret ederek, destek verdi.
Muş’ta, PKK’lı teröristlerce çocukları dağa kaçırılan aileler, her çarşamba olduğu gibi bugün de HDP il binası önünde bekleyişini sürdürdü. Evlat nöbetinde 10’uncu haftalarını geride bırakan aileleri, Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel ve beraberindeki kent sakinleri ziyaret etti. Karayel ve beraberindekiler, evlat nöbetindeki ailelerin yanında yer alarak, destek verdi. ‘Kahrolsun HDP, kahrolsun PKK’ sloganları atan aileler, çocuklarına kavuşana kadar bekleyişlerine devam edeceklerini belirtti.
Evlat nöbetindeki aileleri desteklemek adına eylemde yer aldıklarını belirten Başkan Karayel, terör ve silah ile bir yere varılmayacağını belirtti. Dağa kaçırılan çocuklara çağrıda bulunan Karayel, “Gözü yaşlı annelerini görsünler. Babalarının, ailelerinin, kardeşlerinin yaşadığı acıyı görsünler. Terörün, silahın sonu, ya cezaevidir ya ölümdür. Önlerinde güzel bir hayat varken, gelecek varken dağda kalmanın, piyon olmanın anlamı yoktur” dedi.
Gençlerin, çocukların terör örgütü tarafından kullanıldığını kaydeden Başkan Karayel, halk olarak aileleri desteklediklerinin altını çizdi.
PKK’lı teröristlerce 2016’da dağa kaçırıldığını belirttiği oğlu Atilla için evlat nöbetini sürdüren Şahinaz Özcan, Başkan Hikmet Karayel ile beraberindekilere teşekkür etti. 10 haftadır evlat nöbetinde olduklarını belirten Özcan, çocuğu gelene kadar eylemini kararlılıkla sürdüreceğini söyledi. 

Görüntü dökümü
————————-
-Başkan Karayel ve vatandaşlardan detaylar
-Ailelerden detaylar
-HDP önünde slogan atılmasından detaylar
-Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel RÖP.
-Anne Şahinaz Özcan RÖP.
Haber-Kamera: Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)

=====================================

MARDİN’DE ÖĞRENCİLER PANDEMİ KAYGISINDAN UZAKLAŞTIRILIYOR
 
MARDİN’in Artuklu ilçesinde öğrenciler, öğretmenler eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak, pandemi sürecinde yaşadıkları stresten uzaklaştı. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği okullarda etkinlik günleri, Mardin’in Artuklu ilçesinde de başladı. Kentteki okullarda, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun etkinlik alanları oluşturuldu. Öğretmen Canan Verep Anaokulu’nda, öğretmenler eşliğinde çocuklar yöresel oyunlar oynayarak, pandemi sürecinde yaşadıkları stresten biraz olsun uzaklaştı. 
İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat’ın da katıldığı etkinlikte konuşan Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, okullardaki akademik faaliyetlerin yanında, sosyal ve kültürel etkinliklerin de devam ettiğini ifade etti. Duyan, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Memet Polat ile birlikte, çocuklarımızla etkinlik kapsamında buluştuk. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, 18 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında, sosyal ve bilimsel etkinliklerle birlikte, telafide ben de varım eğitim programı ilan etti. Öğretmen ve çocuklarımızla birlikte, salgın sürecindeki o ortamdan kurtulabilmek, kaygı düzeyini en aza indirmek için hep birlikte etkinlik yapıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
—————-
Anaokulu bahçesinden genel görüntüler 
Çocukların yüzü boyanırken görüntler
Kaşıkta yumurta yarışmasından görüntü
Çuval içinde sek sek yarışması
Halat çekme yarışı
Mehmet Emin Duyan konuşması
Yakantop oyunu
Balon patlatma yarışı
Haber-Kamera: Selim KAYA/MARDİN,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!