Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ÖZHASEKİ: BURASI GÖÇMEN KAMPI DEĞİL
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Afgan göçmen tartışmaları için, “Ülkeye gelmemesi hususunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda Batı’nın kendine has birtakım iç siyasi dengeleri ile yaptıkları konuşmaları da kınıyoruz ve kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil” dedi.
Bir dizi temaslarda bulunmak için Malatya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, partisinin Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Özhaseki’nin yanı sıra milletvekilleri ile parti üyeleri de hazır bulundu. Burada Özhaseki, İstanbul’da 25 sene içerisinde borçlanma rakamlarının 23 milyar lira olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Senede 1 milyar lira bile değil. 2 senede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma olarak Meclis’ten aldığı karar; 20 milyar lira civarındadır, 2 senede. Bu ne iştir böyle? İş yapma kabiliyetlerinin ve becerilerinin olmadığını da hepimiz biliyoruz. Bunların hepsi zamanı geldiğinde çok daha dillendirilir ve seçimlerde de bir hesaplaşma elbette olur ve orada da bütün tıraşları gözlerinin önüne dökülür. Millet evvelki yönetimler ile yeni yönetimin neler yaptığını da kıyaslayarak oyunu kullanır. Allah’a hamdolsun altını çizerek söylüyorum; belediyecilikte rakibimiz yok arkadaşlar. Belediyecilik bizim işimiz, hizmet bizim işimiz. Çünkü biz medeniyetimize karşı, tarihe karşı, insanlarımıza karşı bir sorumluluğumuzun olduğuna inanıyoruz. Bir vebal duygusu ile hareket ediyoruz ve bizim birinci işimiz, amacımız hizmet. Onun dışında başka bir düşünce elbette taşıyamayız. Eğer iyi niyetle yola çıkmışsanız, gayret ediyorsanız, uğraşıyorsanız, çabalıyorsanız emin olun cenabı Allah size yardım ediyor. Biz iyi niyetle belediyecilik için yola çıkıyoruz, gayret ediyoruz ve Allah bize yardım ettiği için başarılı oluyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz.”
‘BATI’NIN KONUŞMALARINI KINIYORUZ, KENDİLERİNE GERİ İADE EDİYORUZ’
Afganistan meselesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri ekibinin devlet olarak pürdikkat halinde takip edilen bir ortamın olduğunu kaydeden Özhaseki, “Herkes biliyor olanı, biteni zaten orada. Nihayetinde bizim için önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin bir taraftan menfaatleri, bir taraftan da onurudur. Orada alınan kararlar günü birlik takip neticesinde verilmektedir. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz. Afgan göçmen konusunda da ülkeye gelmemesi hususunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda Batı’nın kendine has birtakım iç siyasi dengeleri ile yaptıkları konuşmaları da kınıyoruz, kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil ve o konuya da hiç sıcak bakmadığımızı defalarca söylüyoruz zaten. Şu anda da yerel yönetimlerimizi ilgilendirecek kadar göçmen boyutu olduğunu düşünmüyorum. Olursa da onların tedbiri alınır. Bu konuda zaten devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.

Görüntü dökümü
—————————-
– Katılanlardan görüntü
– AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin konuşması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

======================================

71 YAŞINDAKİ HASTA KONUŞARAK ŞAH DAMARI AMELİYATI OLDU
 
ANTALYA’da, şah damarında yüzde 80 daralma oluşan Recep Cirit (71), bilinci açık olarak ameliyat edildi. Sağlığına kavuşan Cirit, “Ameliyatı konuşarak oldum. Ameliyat esnasında ağrım olup olmadığını sık sık sordular. Uyumamamı söylediler. Ben de uyumadım. Ameliyatta her şeyi duydum. Hocam sordukça ben de cevap verdim” dedi.
Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı Gençali köyünde yaşayan Recep Cirit, kahvede oturduğu sırada kolunda uyuşma hissetti. Isparta’da bir hastaneye başvuran Cirit, beynine pıhtı atması sebebiyle tedavi gördü. 7 günlük tedavinin ardından şah damarında yüzde 80 oranında daralma olduğu anlaşılan Cirit, Medikal Park Antalya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Okutan’a başvurarak muayene oldu. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alınan Recep Cirit’e, şah damarındaki bölge uyuşturularak bilinci açık bir şekilde Karotis (şah damarı) Arter Ameliyatı yapıldı. Ameliyat sırasında verilen tüm sorulara cevap verebilen Recep Cirit, tüm rahatsızlıklarından kurtuldu.
‘AMELİYATTA HER ŞEYİ DUYDUM’
Recep Cirit, “Hocam bilincim açık ameliyat yapacaklarını söyledi. Ameliyatı konuşarak oldum. Ameliyat esnasında ağrım olup olmadığını sık sık sordular. Uyumamamı söylediler. Ben de uyumadım. Ameliyatta her şeyi duydum. Hocam sordukça ben de cevap verdim. Bayıltmadan ameliyatımı yaptı. Allah’a şükür sağlığım yerinde. Herhangi bir şikâyetim yok iyiyim” dedi.
KALP HASTALARININ YÜZDE 20’SİNDE DAMAR TIKANIKLIĞI
Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Recep Cirit’in Karotis Arter hastası olduğunu anlattı ve hastalık hakkında bilgi verdi. Şah damarının beyni besleyen ana damarlar olduğunu belirten Prof. Dr. Okutan, “Şah damarındaki darlıklar çok önemli. Tamamen daralması nedeniyle beynin bir bölümünde hasara yol açabiliyor ve hastada felç oluşuyor. Kolunun, bacağının tutmaması, görememesi, konuşamaması gibi fonksiyonlarda bozukluk olabiliyor. Daha çok 40 yaş üstünde ve damar sertliği olan hastalarda görüyoruz. Kalp hastalarının yüzde 20’sinde boyun damarlarında, şah damarlarında bu durum mevcut” diye konuştu.
40 YAŞ ÜSTÜNDE DAMAR TIKANIKLIĞINA DİKKAT
40 yaş üstündeki kişilerin ultrasonla boyun damarlarını kontrol ettirmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Eğer damarlarda darlık varsa ve yüzde 60- 70’in üzerindeyse, mutlaka müdahale etmek lazım. Müdahale ilaçlı tedavi kullanıyoruz veya bazı durumlarda balon stend takıyoruz ve sıklıkla da ameliyat yapıyoruz” dedi.
‘FELÇ RİSKİ SIFIRA İNDİ’
Recep Cirit’in şah damarındaki bölgeyi uyuşturarak uyanık bir şekilde ameliyatı yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Okutan, şunları söyledi:
“Hastayla konuşarak ameliyat ettik. 2,5- 3 santim kesikle bu ameliyatı yaptık. Ameliyat esnasında komplikasyon olabiliyor. Bu nedenle anestezi doktoru sürekli hastayla konuşup, kolunu oynatmasını, dilini çıkarmasını, gözünü açıp kapatmasını istiyor. Hastada ameliyat esnasında herhangi bir bozukluk olup olmadığını anlıyoruz. Hasta uyanık olduğu için kısa sürede ayağa kalkıp yürüyor. Servise alıyoruz, ertesi gün taburcu edebiliyoruz. Bu önemli ve ağır bir ameliyat. Yaşam kalitesi artıyor. Taburcu olduktan sonra boynuna travma almamasını ve o bölgeyi korumasını söylüyoruz. Bir hafta sonra rutin kontrollerine gelebiliyorlar. Normal hayatına dönebiliyorlar ve böylece felç riski sıfıra düşmüş oluyor.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Prof. Dr. Hüseyin Oktan’dan detay
– Damar tıkanıklığı sunumlarından detaylar
– Damar tıkanıklığı maketinden detay
– Prof. Dr. Hüseyin Okutan’ın röportajı
– Hasta ve doktordan detay
– Doktorun hastayı muayene etme görüntüsü
– Yatan hastadan detay
– Ultrasondan görüntü
– Recep Cirit’in röportajı

HABER- KAMERA: Aslı DURAN/ ANTALYA, (DHA)

Reklam Alanı

===================================

ARAS’A ABLASINDAN İLİK NAKLİ İÇİN 60 BİN LİRAYA İHTİYAÇ VAR
 
KAHRAMANMARAŞ’ta lösemi hastası 2,5 yaşındaki Aras Taşcı, ablasından alınacak ilikle hayata tutunmayı bekliyor. Asgari ücretle çalışan baba Abdurrahman Taşcı, eylülde gerçekleşmesi planlanan ameliyat için 60 bin TL gerektiğini belirterek hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Taşcı ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Aras Taşcı, yüksek ateş şikayetiyle 16 Nisan’da hastaneye götürüldü. Lösemi teşhisi konulan Taşcı’nın Adana’da götürüldüğü özel bir hastanede doktorlar, iyileşmesi için Aras’a ilik nakli gerektiğini söyledi. Yapılan tetkiklerde Aras’ın ablası Seher Taşcı (16) nakil için yüzde 100 uyumlu çıktı.
Abdurrahman Taşcı, oğlunun tedavi sürecinin çok masraflı olduğunu ve tedavi maliyetinin yaklaşık 700 bin TL olduğunu söyledi. Oğlu için mayıs ayında evini 290 bin TL’ye satıp 1400 TL’ye kiralık eve taşındığını belirten Taşcı, Adana’da da 1200 TL’ye kiralık ev tutmak zorunda kaldığını söyledi.
AYLIK MASRAFI 20-30 BİN TL
Yardım kampanyası başlatmak için Kahramanmaraş Valiliği’nden de 21 Haziran’da onay aldıklarını belirten Abdurrahman Taşcı, oğlunun eylülde ilik nakli olması gerektiğini ancak ameliyata girebilmesi için çok acil 60 bin TL’ye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında asgari ücretle çalıştığını, sözleşmesinin de bu ayın sonunda sona ereceği için işsiz kalacağını kaydeden Taşcı, “Şu anda oğlumun tedavisi çok şükür olumlu gidiyor. İlik nakli yapılacak ve donörü de ablası. Çok şükür yüzde 100 tuttu ve eylül sonu, ekim başı gibi ilik nakli yapılacak. Doktor, nakil için 60 bin TL gerektiğini söyledi. Maddi sıkıntım çok büyük. Duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. Valilikten yardım için bir yıl geçerli izin çıkardık. Şükürler olsun oradan da bir nebze olsun yardım geldi ama giderlerimiz çok fazla olduğu için yetersiz kalıyorum. Asgari ücretle çalıştığım için de çocuğun bazı masraflarını karşılayamayabiliyorum. Aylık tedavisi masrafı 20-30 bin TL civarında. Çünkü ilaçları çok pahalı. Mesela yurt dışından ilaç da getirtiyorum. 1 kutusu kargo ücretiyle birlikte 85 euro. Kemoterapiden dolayı ağız yarası çok fazla oluyor, ilacı da bu yaranın tedavisi için kullanıyoruz ve ayda 3 kutu kullandığımız oluyor. Bunun yanında başka ilaçlar da kullanıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Aras Taşcı oyun oynarken
– Aras’tan detay
– Abdurrahman Taşcı ile röp.
– Taşcı’nın oğlunun fotoğrafını göstermesi
– Aras hastane odasında
– Aras’a babasının yemek yedirmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

===================================

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
 
DÜZCE’de otomobilin çarptığı motosikletin sürücüsü Hikmet Fındık yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza, sabah saatlerinde D-655 karayolu Beyciler sapağı mevkisinde meydana geldi. D-655 karayolundan Beyciler Mahallesi’ne dönmek isteyen Nizamettin Zengin yönetimindeki 34 CTT 052 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Hikmet Fındık yönetimindeki 34 BCU 260 plakalı motosiklete çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesinin ardından yaralı Hikmet Fındık’ı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza anının güvenlik kamerası görüntüsü
-Kaza yapan motosiklet sürücüsünün görüntüsü 
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi ve detaylar
HABER: Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE, (DHA)
===================================

DİYARBAKIRLI ÇOCUKLAR SICAK HAVADA SÜS HAVUZUNDA SERİNLEDİ
 
GÜNEYDOĞU için sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği uyarısı yapılırken, Diyarbakırlı çocuklar Anzele süs havuzunda serinlemeye çalıştı.
Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’ta sıcaklıkların 42 dereceye kadar yükselebileceği uyarısında bulundu. Bugün hava sıcaklığının 39 derece olduğu Diyarbakır’da çocuklar, serinlemek için tarihi Sur ilçesindeki Anzele süs havuzuna gitti. Havuzda yüzen ve oyun oynayan çocuklar, korona nedeniyle evde çok sıkıldıklarını da söyledi. Diyarbakır Valiliği de halka güneş çarpmasına karşı ‘serin noktaları tercih edin’ uyarısı yaptı.

Görüntü Dökümü
————
Büro Şefi Şeyhmus Çakan anons 
Tarihi Anzele suyu
Yüzen çocuklar
Güneşlenenler
Ağaç altında bekleyen aileler
Boş caddeler
Tarihi sur dipleri
Genel ve detay
Haber-Kamera: Şeyhmus ÇAKAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!