Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KAYSERİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (2)

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MÜCAHİT SINIRTEPE’NİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Suriye’de, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde arama-tarama faaliyeti sonrası askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin (24) cenazesi, Kayseri’ye getirildi. 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda yapılan karşılama törenine, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve şehidin ailesi katıldı. Şehidin cenazesi daha sonra Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

‘NE OLUR GİTME’

Reklam Alanı

Hastane morgunun kapısında eşinin askeri üniformasını giyerek, cenazesini karşılayan eşi Sevinç Sınırtepe, “Mücahidim. Hiç üzülme ben buradayım. Seni her zaman bekleyeceğim. Hep bekleyeceğim. Kurban olurum canına. Ne olur gitme. O bensiz dayanamaz ki. Paşam hadi kalk evimize gidelim. Şaka yapıyorsun ben biliyorum. Hadi kalk paşam” diyerek gözyaşı döktü.

5 YIL ÖNCEKİ PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Şehit Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin, 5 yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşım ortaya çıktı. Yaklaşık 2 ay önce evlenen Sınırtepe’nin paylaşımında, “Allah’ım sen bize şehitliği nasip et” dediği görüldü. Şehit Sınırtepe’nin sosyal medyadaki duvar yazısında ise, “Ölüm bir saniye yakınken, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamanın alemi ne?” ifadelerinin yer aldığı belirlendi.

Şehit Sınırtepe bugün ikindi vakti Kalemkırdı Camii’de kılınacak cenaze namazının ardından Kartal Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:
-Şehit eşi Sevinç Sınırtepe’nin eşinin askeri üniformasıyla gözyaşı dökmesi
-Eşinin tabutuna sarılması
-Sınırtepe’nin sosyal medya paylaşımı

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN / KAYSERİ,(DHA)

======================================================

TAŞLA ATM CİHAZINI PARÇALADI
 
KONYA’da taşla bir bankanın ATM’sine zarar veren alkollü Hasan Ç., polis tarafından gözaltına alındı. O anlar çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay, dün saat 04.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Halil Ürün Caddesi’nde meydana geldi. Hasan Ç., taşla bir bankanın ATM cihazına vurmaya başladı. Durumu fark eden çevredekiler cep telefonu kamerasıyla o anları görüntüleyip, polise haber verdi. İhbar üzerine gelen polis, alkollü olduğu belirtilen Hasan Ç.’yi gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Hasan Ç. hakkında ‘Mala zarar verme’ suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
—————————
– Taşla ATM zarar vermesi 

Haber: Yasin URAL KONYA DHA

======================================================

BOYNUNDAN TABANCAYLA VURULAN YUNUS KIYIYA VURDU

BURSA’nın Mudanya ilçesinde boynundan tabancayla vurulan yunus kıyıya vurdu.

Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi sahilinde dolaşan vatandaşlar, geçen hafta akşam saatlerinde bir yunusun kıyıya vurduğunu gördü. Yunusun yanına gidenler, boynunda kurşun yarasını fark edip polis ve sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen ekiplerin yaptığı incelemenin ardından yunus bölgeden kaldırıldı.

O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, vatandaşların tepki gösterdiği görüldü.

Görüntü Dökümü
-Kıyıya vuran yunus balığı detay
-Vatandaşın olaya tepki göstermesi

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN BURSA,(DHA)

===========================

EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİN İLK DERSİ HAYVAN VE DOĞA SEVGİSİ OLDU
 
OSMANİYE’de ki orman yangınlarından etkilenen bölgelerdeki evcil ve yabani hayvanlara dağıtılmak üzere bir tır dolusu protein destekli mama gönderildi. Uzun bir aradan sonra eğitim öğretim hayatına başlayan afet bölgesindeki okullarda bu mamalar dağıtılarak öğrencilere hayvan ve doğa sevgisi de aşılandı. Kentte, temmuz ayının son günlerinde çıkan yangınların yaraları, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile sarılmaya devam ediliyor.  Yangın döneminde bölgedeki tüm evcil ve yabani hayvanların imdadına yetişen HAYTAP, gündeminden yangın mağduru canları düşürmüyor. Purina Türkiye tarafından yangın bölgesindeki evcil ve yabani hayvanlara dağıtılmak üzere gönderilen bir TIR mama, Osmaniye Belediyesi’nin de destekleri ile dağıtımına başlandı.
YANGINZEDE GÜVERCİN TEDAVİSİNİN ARDINDAN DOĞAYA SALINDI
HAYTAP Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, özel afet bölgesi araçları ile yaptıkları keşif sonunda, bölgenin hala is koktuğu ancak makilik bitkilerin de yangına inat yeni filizler açtığını gözlemlediklerini söyledi. Laçinbala, “Purina ve HAYTAP işbirliği ile bölgeye gönderilen 1 tır mamayı afet bölgesi okullarına dağıtarak bölge okullarındaki ilk dersi hayvan ve doğa dersi olarak belirlemeye çalışıyoruz. Projemizi hayvan hakkı konusunda en büyük destekçimiz olan Osmaniye Belediyesi ile sürdürüyoruz. Yanımızda yangın bölgesinde kafası yanarak HAYTAP Tedavi Merkezine getirilen ve tedavisi tamamlanan bir güvercin ile geldik. Artık tedavisi biten canımızı doğasına tekrar bırakıyoruz.” dedi.
YARALI SOKAK CANLARINA TEDAVİ
Belediyesi Başkan Yardımcısı Bekir Karayiğit ise şehirdeki tüm canlılara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu kapsamda HAYTAP Temsilciliği ile yapmış olduğumuz tedavi protokolü kapsamında 30’dan fazla kırık 20 den fazla dahili problemi olan sokak canlısını el ele vererek tedavi ettirdik. Yine yangın bölgesinde de birçok sahipsiz sokak canının bizlere ihtiyacı olduğunu öğrenerek bölgede gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ivedi bir şekilde ilk icraatlarımız olan ilköğretim okullarında hayvan ve doğa sevgisi temasıyla çocuklarımıza dokunduk. Çok zor bir süreçten geçen şehrimiz ve ülkemiz için tek dileğim bir daha yangın gibi afetlerle karşılaşmamaktır. Bu projeye destek veren tüm kurumlara da ayrıca teşekkür ederiz” diye konuştu. Yangın bölgesinde ikamet eden ev hanımı Asuman Koruyucu ise yangın sonrası bölgedeki canları beslemek için mama sıkıntısı yaşadıklarını ancak, HAYTAP’ın her zaman yanlarında olduklarını belirterek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:
—————————
-Römorklu ATV Motor ile kuru mamaların depodan alınması
-Kuru mama kolilerinden detay
-Alınan bir palet kuru mamanın atv motor ile taşınması detay
-Yangın bölgesinde yeşeren ağaç göklerinden detaylar
-Ali Laçinbala’nın konuşması
-Başkan Yardımcısı Bekir Karayiğit’in konuşması
-Kuru mama dağıtımından detay
-Tedavisi tamamlanan güvercinin yeniden doğaya bırakılması
-Asuman Koruyucu’nın konuşması
-Öğrencilerin bölgedeki kedilere kuru mama vermeleri 
-Kedilerden detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL / OSMANİYE, (DHA)

======================================================

KAYA MEZARLIĞINDA MELEK MOSSO KONSERİ
 
ŞARKICI Melek Mosso, Şanlıurfa’da yaklaşık 2 bin yıllık 133 kaya mezarlarının bulunduğu Kızılkoyun Nekropolü’nde sahne aldı.

Şanlıurfa Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi’nce Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle kültürel mirasın önemine dikkat çekmek için ‘Avrupa’dan Anadolu’ya Kültürel Miras’ın İzinde Kızılkoyun Nekropolü’nde Yaşamak’ adlı konser düzenlendi. Kentin simgesi Balıklıgöl ve tarihi Urfa Kalesi’nin hemen yanı başındaki Roma ve Bizans dönemine ait kaya mezarlarının yer aldığı Edessa Krallığı dönemine ait Kızılkoyun Nekropolü’nde kurulan platformda sahne alan Melek Mosso, sevilen şarkılarını seslendirdi. Konsere AB Delegasyonu Başkan Yardımcısı Elçi Müsteşar Eleftheria Pertzinidou, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Konser alanında bulunan izleyiciler
– Sahne alan Melek Mosso
– Kaya mezarlarının bulunduğu mağaralar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ali LEYLAK-ŞANLIURFA – DHA

======================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!