Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Servis çalışanları okul bahçesini ağaçlandırdılar

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, yetkili beyaz eşya çalışanları, bir okulun bahçesine fidan dikti.

Ofis Mahallesinde faaliyet gösteren beyaz eşya yetkili servisi çalışanları ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güllice ilk ve ortaokulunun bahçesinde öğretmenler ile birlikte 400 fidan dikerek  okul bahçesinde çevre düzenlemesine yardım etti.

Servis çalışanlarına duyarlılığından dolay teşekkür eden okul müdürü Mehmet Kerece, “Pandemi sonrası okullarımızı açtık ancak okulumuz yeni açılan bir okul olduğu  için bahçemizde ağaç yoktu. Arkadaşlar ile birlikte okulumuzun bahçesinde ağaçlarımızı diktik, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Servis çalışanları fidan dikiminin ardından okul öğrencilerine kırtasiye malzemesi ile hikaye kitapları hediye etti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Okul  tabelası
– Okul bahçesinde fidan dikimi
– Okul müdürünün konuşması
– Servis çalışanının konuşması
– Kepçe ile taşların temizlenmesi
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK-ŞANLIURFA-DHA)

==========================

Şanlıurfa Valisi Erin’den, rehavet uyarısı

ŞANLIURFA Valisi Abdullah Erin, koronavirüs risk tablosunda mavi kategoride yer alan kent sakinlerine rehavete kapılmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Koronavirüs risk haritasında mavi kategoride yer alan Şanlıurfa’da, hafta sonu kentin simgesi olan Balıklıgöl platosunda yoğunluk oluştu. Kafe ve restoranların da yoğun olduğu kentte, polis ve zabıta ekipleri, vatandaşlara kurallara uymaları yönünde uyarıda bulundu.

Ekipler ile birlikte denetime çıkan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, vatandaşları ve işletme sahiplerini kurallara uymaları yönünde uyardı. Vatandaşlara koronavirüs tedbirlerine uydukları için teşekkür eden Vali Erin, “Şanlıurfa, bu hastalık yüzünden çok zorlu günler geçirdi. Birçok vatandaşımızı bu hastalık yüzünden kaybettik. Büyük bir acıyla ders aldık. Sonuçta tedbirlere uyarak vaka sayısında düşüşe geçtik. Bu süreçte daha iyiyiz ama bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmasın. Çünkü bu virüs sıfırlanıncaya kadar hala salgın tehlikesiyle karşı karşıyayızdır. Bu süreçte aldığımız tedbirler sayesinde sayıyı biraz düşürdük. Vatandaşlarımızın rehavet duygusuna kapılmaması gerekiyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kent merkezinde denetime çıkan Vali Abdullah Erin
– Vatandaşlara uyarıda bulunan Vali Erin
– Görevliler denetim yapması vatandaşları uyarması
– Balıklıgöl ve çarşıda yaşanan yoğunluk
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA)  

========================

Atatürk’ün Burdur’a geliş yıl dönümü kutlandı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 91’inci yıl dönümü kutlandı.

Atatürk’ün Burdur’a gelişinin yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Fatih Ören ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Törene AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, Baro Başkanı Ramazan Gedik, siyasi parti temsilcileri, askerler ve vatandaşlar da katıldı.

Törende konuşan Vali Arslantaş, pandemi nedeniyle kutlama etkinliklerinden bazılarını yapamadıklarını kırmızı kategoride olan Burdur’un gösterilecek mücadele ile en kısa sürede mavi kategoriye geçeceğini söyledi. Arslantaş, “6 Mart Burdur’umuzun en özel günü. Şeref günü kutlu olsun. 6 Mart 1930 günü Burdur’a teşrif eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet minnet ve şükranla yad ediyoruz. Aziz hatırası önünde saygıyla kıyam ediyoruz. Gazi Paşa hazretlerini, silah arkadaşlarını, onu Burdur’da misafir eden kıymetli hemşehrilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha ilimizde konuk etmenin gururu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. 6 Mart 1930’da Çatalpınar mevkiinden Burdur’umuza güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, 91 yıl önce atalarımıza yaşattığı onuru ve coşkuyu; 91 yıl sonra aynı heyecanla yüreğimizde hissediyoruz. Bizler bu günü kutlarken sadece büyük bir kahramanın ilimize gelmesini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Törene katılanlar
– Çelenk sunulması
– Konuşmalar

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=====================

‘Kırmızı’ kategorideki Trabzon’da sahil ve parklar doldu

SAĞLIK Bakanlığı koronavirüs risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘yüksek riskli iller’ arasında yer alan Trabzon’da, kısıtlamanın kalkmasından sonra ilk cumartesi günü, vatandaşların park ve bahçelerde kalabalık oluşturduğu, sahillerde piknik ve mangal yaptığı görüldü.

Koronavirüs rist haritasına göre, nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında yer alan Trabzon’da normalleşmeye dair ilk adımlardan biri olan cumartesi kısıtlamasının kalkması ile vatandaşlar sahil, park ve bahçelere yöneldi. Havanında güzel olmasını fırsat bilenler, sokaklarda ve parklarda gezerek zaman geçirdi. Maske takıldığı, ancak mesafe kuralının ihlal edildiği bu alanlarda devreye polis ve zabıta ekipleri girdi. Ekipler, vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı. Vatandaşların park ve bahçelerde kalabalık oluşturduğu, özellikle sahillerde de piknik ve mangal yaptığı görüldü.

‘EVDEN SADECE ZEVKİNE ÇIKMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN’
Kentte vatandaşların sokağa çıkmamaya özen göstermesi gerektiğini belirten Kerem Babutcu, “Trabzon’da cumartesi yasağı kalktı. Bu yüzden arkadaşlarımla gezmeye çıktım. Olmaması gereken bir kalabalık var. Sadece dışarı çıkmak için çıkan bir gurup da var. Bence onların dışarı çıkmaması lazım. İnsanlarda dışarı çıkma özlemi var. Annem ve babamın doktor olduğu için ne kadar insanın hastalandığını, öldüğünü ve çektikleri sıkıntıları bildiğim için ilk fırsatta dışarı adımını atanlar, lütfen kendinizi hastalanan ve ölen insanların ailesini yerine koyun. Evden sadece zevkine çıkmamaya özen gösterinö dedi.

Kent sakinlerden Nazmiye Aytür ise, kısıtlamaların daha da artırılması gerektiğini belirterek, “Cumartesi günü sokağa çıkma yasağının kalkmasını doğru bulmuyorum. Hatta biraz daha kısıtlamaların gelmesi gerekir ki vaka sayılarında azalma yaşansın. Çünkü insanların temizliklerine yeteri kadar önem gösterdiklerini düşünmüyorum. 15- 20 gün sokağa çıkma yasağı getirilse bu süreci daha hızlı atlatabiliriz” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Park ve bahçelerden görüntüler
-Sahilde mangal yapanlar
-Röp ve genel detaylar

HABER KAMERA: Selçuk BAŞAR/TRABZON, (DHA)-

=======================

Silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

ŞANLIURFA’da Celal Kaplan (50), uzun namlulu silahla uğradığı saldırıda yaşamını yitirdi.

Maşuk Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Celal Kaplan, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahla açılan ateşte vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralanan Kaplan, çevredekilerin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Celal Kaplan’ın cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, polis şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Acil servise gelen ambulans
– Adli Tıp Kurumu önünde önlem alan polis
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA)

========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!