Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Antalya, turuncu kategoriden kırmızıya doğru ilerliyor
 
VAKA sayılarının yüksekliği nedeniyle turuncu kategoride bulunan Antalya, yüz binde 95’lik son veriyle kırmızı kategoriye doğru ilerliyor. Kentin en kalabalık caddesinde gezintiye çıkan vatandaşların, maske ve fiziki mesafeye dikkat etmedikleri görüldü.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınıyla mücadelede risk hesaplamasının vaka sayılarına göre belirlendiği yeni uygulamada iller, risk durumlarına göre kırmızı, turuncu, sarı ve mavi renklere ayrıldı. Vaka sayılarının nüfusa oranına göre hesaplanarak oluşturulan kategorilerde kırmızı iller yüksek riskli ilan edilirken, mavi renkler ise güvenli olarak belirlendi.

Turizm kenti Antalya, renk kategorisinde geçen hafta turuncu kategorisinde yer aldı. Vaka sayısı yüz binde 87’lerde olan kentte bu oran son bir haftada 95’lere çıktı. Kırmızı kategoriye çok yaklaşan kentte kurallarına uyulmadığı görüldü. Kentin yaya trafiğinin en yoğun olduğu Kazım Özalp Caddesi’nde vatandaşın kurallara uymadığı dikkati çekti.

KURALLARA UYULMADI
Bazı kişiler maskelerini çene altlarına takarken, bazıları ise kollarında taşımayı tercih etti. Caddenin daraldığı bazı noktalarda fiziki mesafe ise uygulanmadı.

Engelli olduğunu ve yoğunluk nedeniyle endişe ettiğini ifade eden Ali Aksoy, “Zaten çok nadir dışarı çıkıyorum. Kırmızıya yaklaşıyor olmamız beni endişelendiriyor, ama yapacak bir şey yok. Vurdumduymazlık ve dikkatsizlik var. Maske ve fiziki mesafe kuralına uyulmuyor” dedi.
Maskeyi kolunda taşıyan Ayşe Çetin ise neden maske takmadığı sorulduğunda “Haklısınız, özür dilerim. Kusura bakmayın” demekle yetindi. Çetin, maskeyi takmadan kalabalık caddede insanlar arasında yürümeye devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Kazım özalp Caddesi yürüyüş yapanlar yürüyüş yapanlar
– Maskesini çene altında taşıyan vatandaşlar
– Maskesiz vatandaşlar
– DHA Muhabiri Alparslan Çınar’ın Kazımözalp Caddesinde anonsu
– Sahil bandında yürüyüş yapanlar
– Fotoğraf çektirenler detay
– Maskesiz vatandaşların sahil bandında yürüyüş yapması
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR’ın sahil yürüyüş bandında sabit anonsu
– Deniz kenarında sosyal mesafesiz oturanlar detay
– Mehmet Yılmaz RÖP
– Süleyman Şahin RÖP
– Genel ve detaylar

Reklam Alanı

HABER: Alparslan ÇINAR-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA,(DHA)

=============================

Sinop’ta dev dalgalar karayoluna taştı

SİNOP’ta etkili rüzgar nedeniyle 3 metreyi bulan dev dalgalar, kayalıkları aşıp karayoluna taştı. Aniden yolda deniz sularının arasında kalan sürücüler panik yaşarken, o anlar da kameraya yansıdı.

Kentte sahile yakın Bülent Ecevit Caddesi’nde, denizdeki şiddetli rüzgar nedeniyle 3 metreyi bulan dalgalar, kayalıkları aşıp yola ulaştı. Dalgaların bir anda yolu kapladığını gören sürücüler zor anlar yaşadı. Saatte 30 kilometre hızda esen rüzgârın taşıyıp yola ulaştığı dalgaları, çevredeki vatandaşlar da cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Yolu göle döndüren dalgaların taşma anı da kameralara yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Dev dalgaların görüntüleri
-Yoldan detaylar

HABER KAMERA: Deniz ÖZEN/SİNOP,(DHA)

============================

Evde ölü bulunan kızının cinayete kurban gittiğini öne sürdü
 
İZMİT’te, 3 ay önce evlendiği eşi tarafından evde ölü bulunan Beyza Nur Özel Fidan (22) son yolculuğuna uğurlandı. Savcılıktaki ifadesinde kızının cinayete kurban gittiğini öne süren Hasbi Özel, “Damadımın önceki evliliğinde de eşine şiddet uyguladığını biliyoruz. Kızımın intihar ettiğini düşünmüyorumö dedi.

Olay, önceki gün Alikahya Mahallesi’nde meydana geldi. Ö.F., 112 Acil’i arayıp, eve geldiğinde 3 ay önce evlendiği eşi Beyza Nur Özel Fidan’ı yatak odasında hareketsiz bulduğunu söyledi. İhbar üzerine adrese sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Beyza Nur Özel Fidan’ın hayatını kaybettiği saptandı. Yapılan incelemenin ardından Fidan’ın cansız bedeni, otopsi için morga götürüldü. Eşi Ö.F. ise polis tarafından gözaltına alındı. Beyza Nur Özel Fidan’ın cenazesi Derince Yenikent Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

KIZININ CİNAYETE KURBAN GİTTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ
Genç kadının babası Hasbi Özel, savcılıktaki ifadesinde kızının cinayete kurban gittiğini öne sürdü. Özel’in, “Damadımın önceki evliliğinde de eşine şiddet uyguladığını biliyoruz. Kızım, eşiyle kaçarak evlendiği için aramız bozuktu, pek fazla görüşmezdik. Ben kızımın eşi Ö.F.’den şikayetçiyim, çünkü ben kızımın intihar ettiğini düşünmüyorum. Bu olayın Ö.F. tarafından gerçekleştirilen bir cinayet olduğunu düşünüyorum. Olayın araştırılmasını istiyorumö dediği belirtildi.
Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kılınan cenaze namazından görüntü
-Ölen kızın gelinlikli fotoğrafı
-Detaylar

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/DERİNCE (Kocaeli),(DHA)

============================

Gerede’de tarihi çarşı restore ediliyor

BOLU’nun Gerede ilçesinde bulunan 1800’lü yıllardan kalan tarihi arasta çarşısı restore ediliyor.

Tarihi boyunca ticaretin kavşak noktasında bulunan Gerede ilçesindeki tarihi çarşı restore ediliyor. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan onayın ardından hayata geçirilen proje kapsamında inşaat çalışmaları devam ederken, 1800’lü yıllardan kalan çarşının güzelliği ortaya çıkmaya başladı. Tarihi çarşı tamamlandığında içerisinde 12 adet iş yeri, 6 adet ofis, 1 adet kafeterya, 1 adet restoran, millet kıraathanesi, hanımlar lokali, yöresel ürün pazarı ve el sanatları ürün satış dükkanları yer alacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Arasta çarşısından görüntüler
-İnşaat çalışmaları
-Dron görüntüleri
-Detaylar
Haber: Murat KÜÇÜK/GEREDE(Bolu),(DHA)

============================

Bolu Valisi Ümit, artan vakalarla ilgili konuştu

BOLU Valisi Ahmet Ümit kentte artan koronavirüs vakalarıyla ilgili, “Mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılmasına zemin hazırlayacağız. Elbette ki istemeyerek de olsa ihmali gözüken, hatada, kusurda ısrar eden, kurallara uymamakta ısrar eden vatandaşlarımıza da yasalar çerçevesinde müeyyide uygulamada çekinmeyeceğiz bugüne kadar olduğu gibi” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte koronavirüs vakalarının artarak yüz binde 100.38’e yükselmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ümit, “Son gelinen noktadan sonra maalesef yeni tedbirler almamız gerekiyor. Okullarımız kısmen açık, kısmen kapalı. 1 Mart’a kadar kafeler restoranlar kapalıydı. Şimdi en azından saatleri sınırsız değil ama yine de açık. Gayet güzel bir şekilde çalışıyorlar. Bunların sürekli çalışmasını istiyorsak bu tedbirleri tam olarak uygulamamız gerekiyor.” dedi.

‘YASALAR ÇERÇEVESİNDE MÜEYYİDE UYGULAMADA ÇEKİNMEYECEĞİZ’
Vali Ümit, daha etkili şekilde tedbirlere uyulmasına zemin hazırlayacaklarını belirterek, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi her vatandaşımızın sorumluluğu kendi uygulaması gerekiyor. 1 senedir tedbirlerin ne olduğunu hep birlikte öğrendik. Şimdi tekrar tedbirleri hatırlatmaya gerek yok. Tekrar ek tedbirler ilave edilecek. Hep beraber bunun inşallah hakkından geleceğiz. Koronavirüsü yeneceğiz. Tedbirlere zaman zaman uyuldu, bazen de kaçırıldı. Zaten ne yapacağımız belli. Bu yapılacak işlemleri daha etkin bir şekilde yapacağız. Mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılmasına zemin hazırlayacağız. Elbette ki istemeyerek de olsa ihmali gözüken, hatada, kusurda ısrar eden, kurallara uymamakta ısrar eden vatandaşlarımıza da yasalar çerçevesinde müeyyide uygulamada çekinmeyeceğiz bu güne kadar olduğu gibi.” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Vali Ümit’in açıklamaları
-Kent merkezi detaylar
Haber-Kamera: Ömer ÇETİNASLAN/BOLU,(DHA)

======================

Vakaların arttığı Gaziantep’te, çarşılarda yoğunluk
 
KORONAVİRÜS risk haritasında ‘orta riskli’ iller arasında yer alan Gaziantep’te, kontrollü normalleşme ile birlikte çarşı ve meydanlarda yoğunluğun arttığı gözlendi. Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından, “100.000 nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayımız bir hafta içerisinde 20 puan arttı. Aynı şekilde devam edersek bir hafta sonra kırmızı listeye gireriz” paylaşımı yaparak vatandaşları uyardı.

Gaziantep’in en işlek çarşılarından olan Gaziler Caddesi’nde alışveriş yapan vatandaşların oluşturduğu kalabalıklar normalleşme süreciyle birlikte her geçen gün artmaya başladı. Sosyal mesafe ve maske kullanım kurallarının ihlal edildiği bölgede polis ve zabıta ekipleri denetimlerde bulunarak vatandaşları uyarıyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kent sakinlerini sosyal medya hesabından tedbirlere dikkat etmeye davet etti. Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre Gaziantep’te vaka artışının yaşandığını belirten Vali Gül, “100.000 nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayımız bir hafta içerisinde 20 puan arttı! Bu gidişi durdurmak için hepimizin alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Aynı şekilde devam edersek bir hafta sonra kırmızı listeye gireriz. Keşke dememek için elimizden gelen çok şey var” paylaşımında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Çarşıdaki kalabalık
– Alışveriş yapan vatandaşlar
– Polis ve zabıta ekipleri
– Vatandaş ile röp
– Vali Davut Gül’ün sosyal medya paylaşımı
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ATMACA -Kamera: Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!