Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Türk TIR şoförleri, Yunanistan’ın, vizelerini onaylamadığını öne sürdü
 
KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde uluslararası taşımacılık şirketinde çalışan TIR şoförleri, Yunanistan’ın çeşitli bahaneler üreterek yaklaşık 3 aydır Türk şoförlerin girişlerine izin vermediğini öne sürdü.

Gebze’de faaliyet gösteren uluslararası taşımacılık şirketinde çalışan 15 TIR şoförü, evraklarını eksiksiz hazırlamalarına rağmen Yunanistan’ın ‘Öngörülen seyahat şartları ve amacı kanıtlanamamıştır’, ‘Vize geçerlilik süresi bitiminden önce üye devlet topraklarından ayrılacağınıza ilişkin niyetiniz tam olarak saptanamamaktadır’ gibi gerekçelerle vizelerini onaylamadığını belirtti. Yıllardır Yunanistan’a giriş çıkış yapan Türk TIR şoförleri, sorunun çözülmesini istedi.

20 yıldır TIR şoförlüğü yaptığını söyleyen Cemil Süren, “Sürekli yurt dışına gidiyorum. Yılbaşına kadar vize konusunda hiçbir sorun yaşamadık. Özellikle son 7 yıldır Yunanistan hükümetinden sürekli vize almaktayım. O ülkeye gidip geliyorum. En son vizeye gönderdim ret geldi. 15 gün sonra yine gönderdim yine başka bir maddeden dolayı ret yedim. Üçüncü kez gönderdim yine ret yedim ve birtakım bahaneler üretiyorlar. Sebebini bilemiyoruz. Bulgaristan vizem var 1 yıllık ama Bulgar hükümeti beni geri çeviriyor. Şu anda çalıştığım firmada yaklaşık 15 arkadaşım bu durumda mağdur oldu. Vize alamıyorlar ve ret yiyorlarö dedi.

‘YUNANİSTAN’DAN RET ALINCA BULGARİSTAN’A DA GİREMEDİM’
Metin Deniz ise, “25 yıldır yurt içi ve yurt dışı çalışıyorum. Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Almanya gibi ülkelere kimyasal madde taşıyorum. Yunanistan’a hiç gitmemiştim vize talebime ret geldi. Geçen cuma günü de kapıya gittiğimde Bulgaristan giremezsin dedi. Yunanistan’dan ret aldığımı ve Bulgaristan’a giremeyeceğimi söyleyip pasaportuma mühür vurdular. O mühür de Bulgaristan’a giriş çıkış yapamazsın mührü. Sorununuzu Yunanistan ile çözün diyorlarö diye konuştu.

‘ÜLKE GENELİNDE BİNLERCE MAĞDUR VAR’
Uluslararası nakliyat firması yöneticisi Ferhan Aşık, “Bizim bu sene ilk defa başımıza geldi. Şoförlerimiz Yunanistan, Bulgaristan başvurularında ret aldılar. Ret maddelerini inceledik, tekrar güncelledik evraklarımızı ama yıllardır yurt dışına çalışan şoförlerimiz ret aldı. Yunanistan’dan aldıkları ret, Bulgaristan’da önlerine sorun olarak çıktı. Bizim gibi ihracat yapan yüzlerce firma var ve mağdurlar. Uluslararası Nakliyeciler Derneği de girişimlerde bulundu. Büyükelçiliğimiz haberdar olduklarını söylüyor. Böyle bir mağduriyetimiz var ve bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Ülke genelinde bu olay yüzleri binleri bulmuşturö dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
-TIR şoförleriyle röp
-TIR Parkı
-Şoförler ret yedikleri evrakları ve pasaportlarını gösterirken
Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/GEBZE(Kocaeli),(DHA)

============================

Kayıp Rabia’nın cesedi Yeşilırmak’ta bulundu
 
SAMSUN’un Çarşamba ilçesinde, dün kaybolan Rabia Ş.’nin (17), Yeşilırmak Nehri’nde cesedi bulundu.

Beyyenice Mahallesi’ndeki evinden dün saat 14.00 sıralarında çıkan Rabia Ş., geri dönmedi. Rabia Ş.’yi merak eden ailesi akşam saatlerinde Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Bugün sabah saatlerinde bir vatandaşın Yeşilırmak Nehri’nde ceset gördüğü yönünde ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Samsun İl Jandarma Komutanlığı Su Altı Arama Kurtarma ve itfaiye ekiplerince sudan çıkarılan cesedin kaybolan Rabia Ş.’ye ait olduğu belirlendi. Rabia Ş.’nin cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından otopsi için Çarşamba Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Rabia Ş.’nin ölüm nedeninin yapılacak otopsiden sonra netlik kazanacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
——————–
-Olay yerinden detaylar
-Ekiplerden detaylar
Haber-Kamera: Mehmet Emin COŞKUNDERE/ÇARŞAMBA (Samsun), (DHA)-

============================

Küçükbaş hayvan taşınan kamyon devrildi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde küçükbaş hayvan satışı için kullanılan kamyon devrildi.  Kazada ölü ve yaralı olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olay, saat 10.00 sıralarında Hasdere Mahallesi Sabık mevkiinde meydana geldi. Mersin’in Anamur ilçesinden Antalya’nın Gazipaşa ilçesine küçükbaş hayvan ve hayvanların yiyeceği saman satışı için gelen Osman Ş.’nin idaresindeki 07 CSH 33 plakalı kamyon, mahalle yolu üzerinde bulunan ve direği sabitlemek için kullanılan tele takılarak şarampole yan yattı. Kazayı yara almadan atlatan sürücü Osman Ş., kasada bulunan ve kaza nedeniyle sıkışan 11 küçükbaş hayvanı kendi imkânlarıyla kurtardı.
Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma olayın yaralı olmaması ve tek taraflı kaza olması nedeniyle kaza yapan kamyonun eksik evrakı olduğunu tespit ederek girilmesini sağladı. Yolda yan yatan kamyon vinç yardımıyla olduğu yerden kaldırılarak yol trafiğe açıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kazaya yapan kamyondan genel ve detay görüntüler
– Direkten ve sabitleyici telden görüntüler
HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,(Antalya)(DHA)

===========================

Uyuşturucu operasyonuna 2 gözaltı

Antalya’nın Alanya ilçesinde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda bir miktar esrar ve Hint keneviri ele geçirilirken, olayla ilgili yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı.
 
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde ticaretinin ve kullanımının engellenmesine yönelik çalışmalarına devam etti. Polisler bu çalışmalar kapsamında Kızlarpınarı Mahallesi’nde 2 ayrı adreste uyuşturucu yetiştirildiği ve ticareti yapıldığı bilgisini alarak harekete geçti.
Polisler belirlenen adresten çıkarak yaya olarak ilerleyen K.P.’yi takibe alırken, bir süre sonra şüpheliyi durdurarak üst araması yaptı. Şüphelinin yapılan üst aramasında 8,79 gram esrar ele geçirildi. Ardından ekipler şüphelinin uyuşturucu satın aldığı adrese de operasyon yaptı. Operasyonda evdeki G.S.H. de yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise 19,35 gram esrar, 5 kök Hint keneviri ve uyuşturucu satışında kullanılan hassas terazi ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. K.P. hakkında ‘uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak’ suçundan işlem yapıldıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheli G.S.H. adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Adliyeden genel ve detay görüntüler
– Şüpheli adliyeye sevk edilirken görüntü
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA,(Antalya)(DHA)

============================

Isparta’da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Isparta’da düzenlenen operasyonda 15 kilo 272 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Z.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Operasyon 27 Mart günü saat 22.00 sıralarında kent otogarında yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, bir şüphelinin Diyarbakır’dan yolcu otobüsüyle uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine harekete geçti. Şüpheli Z.Ö.’yü takibe alan ekipler, otogarda yolcu indiren otobüse operasyon düzenledi. Operasyonda Z.Ö. gözaltına alınırken, valizinde ve sırt çantasında yapılan aramada 14 siyah poşet ve şeffaf filme sarılı vaziyette, ağırlığı 15 kilo 272 gram gelen esrar maddesi ele geçirildi. 
Hakkında ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan işlem yapılan Z.Ö., ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Öte yandan poşete sarılı vaziyette bulunan esrar maddelerinin, narkotik köpeğine yakalanmaması için mazota bandırıldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Şüpheli Z.Ö’nün adliyeye çıkarılması
– Sırt çantası ile valizden esrar maddelerinden görüntü
– Detaylar

HABER-KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

==================================

Alanya’da fuhuş operasyonu: 5 gözaltı

Antalya’nın Alanya ilçesinde polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. Mağdur edilen 10 yabancı uyruklu kadın ülkelerine gönderilmek üzere Antalya Göç İdaresi’ne sevk edildi. 

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, fuhuş ve kadın pazarlanmasını engellemeye yönelik çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmalar kapsamında şüpheli E.B., S.A.I., U.H.B., E.Ş. ve E.K.’nin Alanya’da yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı tespit edildi. Şüpheliler hakkında başlatılan ve yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip yapıldı. Devam eden soruşturma kapsamında şüphelilerin yabancı uyruklu kadınları farklı illerden ve yurt dışından getirerek, fuhuş yaptırdıkları belirlendi. Ekipler şüpheliler ve mağdur yabancı uyruklu kadınların konakladıkları 6 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 5 şüpheli yakalanırken, toplam 10 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı.
İkametlerde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu, hat ve fuhuştan elde edildiği düşünülen 7 bin TL ele geçirildi. Öte yandan E.Ş.’nin ikametinde ruhsatsız tabanca da bulundu. 10 yabancı uyruklu kadın emniyetteki işlemlerinin ardından Antalya Göç İdaresi’ne teslim edilerek ülkelerine gönderildi. Yakalanan 5 şüpheli ise emniyette 4 gün süren işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Adliyeden genel ve detay görüntüler
– Şüpheliler adliyeye sevk edilirken görüntü (polis kamerası)

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!