Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1) Bakan Soylu’dan amirallerin bildirisine sert yanıt: Kelimenin tam anlamıyla edepsizdiler (1) 

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Batman’da katıldığı güvenlik toplantısında 103 amiralin bildirisine sert eleştiride bulundu. Bakan Soylu, “Maalesef zihinsel kodları gelişmeyenleri çok gördük. Bağımlı yaşamaya alışkın olanlar, öğretilmiş çaresizlikleriyle eski alışkanlıklarını çözüm görüyorlar. Bunlar zavallıdırlar, istismarcıdırlar, hukuk tanımazlar, milleti bilmezler ve kelimenin tam anlamıyla edepsizdiler” dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

Burak EMEK-Reşat YİĞİZ/BATMAN,(DHA)-

========================

Reklam Alanı

2) Artvin Vali Yardımcısı Özbay: Evleri yanan vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede saracağız

ARTVİN Vali Yardımcısı Ömer Özbay, 1 Nisan’da çıkan yangında 11 ev, 3 ahır ile 8 samanlığın kullanılamaz hale geldiği merkeze bağlı Ortaköy köyünü ziyaret etti. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunup, evleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Özbay, “Evleri yanan vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede saracağız. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi. Ziyarette evi yanan Meryem Keskin (70), Vali Yardımcısı Özbay’a sarıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Merkeze bağlı Ortaköy köyünde bir evde 1 Nisan’da akşam saatlerinde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangında evi saran alevler, rüzgârın da etkisiyle bitişikteki evlere sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık 5 saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangında, 11 ev, 3 ahır ile 8 samanlık kullanılmaz hale geldi.

Artvin Vali Yardımcısı Ömer Özbay, yangından etkilenen Ortaköy köyünü ziyaret ederek, incelemelerde bulunduğu yangın bölgesinde, evleri yanan vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

‘DEVLET OLARAK NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ’
Bölgede hasar tespit çalışmalarına başladığını belirten Vali Yardımcısı Ömer Özbay, vatandaşların yaralarını en kısa sürede saracaklarını söyledi. Özbay, “Devlet olarak her türlü yangın, sel gibi doğal afetlerde ve vatandaşlarımızın yanındayız. Evleri yanan vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede saracağız. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz.  Yangında en büyük tesellimiz can kaybı ve yaralanma olayının olmamasıdır. Yangınzede vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün köylülerimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Yangında mağdur olan vatandaşlarımıza maddi ve manevi her türlü desteği sağlıyoruz. Ayrıca yangının ardından hasar-zarar tespit çalışmalarına başladık.  Devlet olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

O ANLARI ANLATTI
Ziyarette evi yanan Meryem Keskin (70), Vali Yardımcısı Özbay’a sarıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı. 
Yangında evi tamamen yanan İbrahim Keskin (73) de, yangından kısa süre sonra devlet yetkililerini yanlarında görmenin üzüntülerini hafiflettiğini ifade etti. Keskin, “Yangını söndürmek için eve girerek elektrik sigortasını kapattım. Bu sırada alevler ellerimi yaktı. Ellerimde ufak tefek yanıklar var. Rabbimize şükürler olsun can kaybımız yok. Hayvanlarımızı kurtardık. Ancak evim tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Devletimizden,  hükümetimizden ve milletimizden rabbim razı olsun. Biz yangınzede ailelerin yanlarında olduklarını gördük. Acımızı ve üzüntümüzü paylaştılar” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yanan evlerden görüntüler
-Artvin Vali Yardımcısı Ömer Özbay’ın ev ziyaretinden görüntü
-Yaşlı kadının ağlayarak Vali yardımcısına sarılması
-Evi yanan İbrahim Keskin’in yangını söndürmek için yaptıklarını anlatması
-Vali yardımcısının sohbeti
-Röportajlar
-Detaylar
HABER: SELÇUK BAŞAR GÖRÜNTÜ: ARTVİN-DHA

===========================

3) Kavgada silahın ateşlenmesini kadının ‘bırak’ çığlığı engelledi
 
ANTALYA’da sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde komşular arasında çıkan kavgada çekilen tabanca, bir kadının “bırak” diyerek bağırması üzerine ateşlenmedi. Kalabalık polisin müdahalesiyle dağılırken olay anı cep telefonu ile anbean görüntülendi.

Olay, gece saatlerinde Kepez ilçesi Barış Mahallesi’nde meydana geldi. 2906 Sokak üzerinde iki komşu grup arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Bu sırada kavgaya dahil olanlardan biri, belindeki tabancayı çekti. Olay yerinde bulunan bir kadın ise silahı görünce “Bırak” diye çığlık atarak, silah çeken kişiyi engellemeye çalıştı. Kadının çığlıkları tüm sokakta yankılanırken, silahlı kişi ise olay yerinden uzaklaştırıldı.
Kavganın bildirilmesi üzerine gelen polis ekipleri, grupları biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Olay anı görüntüsü (Vatandaş kamerası)
HABER: Semih ERSÖZLER- Adem AKALAN- KAMERA: ANTALYA, (DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Olay anı görüntüsü (Vatandaş kamerası)
HABER: Semih ERSÖZLER- Adem AKALAN- KAMERA: ANTALYA, (DHA)

===========================

4) Bursa’da, yurda kaçak yollarla girdiği tespit edilen 8 göçmen yakalandı

Bursa’da sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle uygulama yapan polis ekipleri, durdurduğu bir kamyonetin kasasında, yurda kaçak yollarla giriş yaptığı tespit edilen 8 göçmeni gözaltına aldı. Kaçak göçmenlerin, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edilerek, sınır dışı edileceği öğrenildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle şehrin bir çok bölgesinde, uygulama noktaları oluşturdu. Bursa-İzmir karayolu Acemler mevkiinde trafik uygulaması yapan polis ekipleri,  8 kişinin bulunduğu 55 RV 051 plakalı kamyoneti durdurdu. Polis ekipleri, kamyonet sürücüsü F.B.’den izin belgesi istedi fakat F.B., herhangi bir belge gösteremedi. Bunun üzerine kamyonetin kasasında bulunan 6 kişi ile sürücü ve yanındaki iki kişiyi incelemeye alan polis ekipleri, üzerinden kimlik çıkmayan 8 kişinin yurda kaçak yollarla giren Afgan vatandaşı olduğunu tespit etti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan sürücü ve 8 kaçak göçmen, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 8 kaçak göçmenin, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edilerek, sınır dışı edileceği öğrenildi. Sürücü hakkında ise ‘Göçmen kaçakçılığı’ suçundan adli işlem başlatıldı.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Kamtonetten detaylar
-Polis ekiplerinden detaylar
-Kaçak göçmenlerin kamyonetten indirilmesi
-Genel detaylar
Haber-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

===========================

5) Müzisyenler yan flüt çalarak kaydı

ORDU’nun Kabadüz ilçesindeki Çambaşı Kayak Merkezi’nde, müzisyen Akif Bayazıt ile Necati Hamzaçebi’nin yan flüt eşliğinde türkü söyleyip, kayak yaptığı anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Koro Şefi Akif Bayazıt ile Kafkasya Üniversitesi Konservatuar öğrencisi Necati Hamzaçebi, hafta sonu tatili için Çambaşı Yaylası’ndaki kayak merkezine gitti. Burada bir süre kayak sporu yapan ikilinin aklına müzik eşliğinde kayak yapma fikri geldi. Bayazıt, müzik öğrencisi Hamzaçebi’nin kayaklarına yattı, ardından Hamzaçebi ise Bayazıt’ın snowboardına oturarak yan flüt çalmaya başladı. Bu sırada Bayazıt da ‘Nazende sevgilim’ türküsünü söyledi. İkilinin o anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede beğeni toplayıp, ilgi odağı oldu.

‘BU TÜR VİDEOLARI ÇEKMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Akif Bayazıt, kayak sezonuna enstrüman çalıp türkü söyleyerek veda etmek istedikleri için böyle bir video çektiklerini söyledi. Müzisyenliğinin yanı sıra kayak eğitmenliği de yaptığını ifade eden Bayazıt, “Biz aslında müzik insanıyız. 2015 yılında kurucusu olduğum Ordu Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun şefliğini yapıyorum. Necati ise koromuzda flüt çalıyordu. Şu anda Kafkas Üniversitesi’nde de konservatuar öğrencisidir. Kayakla da iç içeyiz. Kayakla müzik neden iç içe olmasın deyip kayakla müziği birleştirmeyi düşündük. Bu fikrimizi hayata geçirmek istedik. Daha sonra kayak yaparken enstrüman çalıp türkü söyledik. Bu sırada sporcumuz Hilal Nur Turan bizi telefonuyla çekti. Biz de o videoyu sosyal medyada paylaştık. Sosyal medyada yoğun bir ilgi oldu. Bu tür videoları bundan sonra çekmeye devam edeceğiz. Hatta daha kapsamlısı olabilirö dedi.

Görüntü Dökümü:
-Kayak yaparken enstrüman ve türkü söyleme görüntüsü
-Akif Bayazıt ile röportaj
Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!