Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİR’DEKİ BİR DEPONUN ÖNÜNDE 1’İ TIR’A YÜKLÜ 3 KONTEYNERDE KAÇAK GÖÇMENLER YAKALANDI

İZMİR’in Torbalı ilçesindeki bir deponun önünde, biri TIR üzerinde yüklü 3 konteynerde, çok sayıda kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmelerin bisküvi kolileri yüklü konteynerler arasında, yasa dışı yollardan önce İzmir Limanı’na, buradan da deniz yoluyla İtalya’ya götürülmeye çalışıldığı belirlendi.

Bir ihbarı değerlendiren Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, ilçenin kırsal Çapak Mahallesi 2540 Sokak’taki bir depoda, konteynerler içinde kaçak göçmenler olduğunu belirledi. İhbar üzerine, bugün saat 10.30 sıralarında bölgeye giden jandarma ekipleri, 1’i TIR üzerinde yüklü toplam 3 konteyner içinde, öndeki bisküvi kolileri arasına saklanmış aralarında kadınlarında bulunduğu İran, Irak, Afganistan ve Suriye uyruklu çok sayıda kaçak göçmen yakalandı. Havasızlıktan bitkin halde bulunan ve tuvalet ihtiyaçlarını pet şişelere giderdikleri belirlendi. Torbalı Belediyesi’nden yakalanan kaçak göçmenleri İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürmek üzere iki otobüs istendi. Jandarma, nakliye firmasının yetkililerinin bilgisine başvururken, deponun ise dün kiralandığı belirlendi. Depoyu kiralayan kişi veya kişilerin tespitine çalışıldığı bildirildi.
Nakliye firması yetkililerinin kendilerinin akşam saatlerinde bisküvi kolilerini yüklediklerini, kaçak göçmenlerin ise gece yarısı getirilip, kendilerinin bilgisi olmadan konteynerlere bindirildiğini ileri sürdükleri öğrenildi. Kaçak göçmenlerin önce konteyner içinde İzmir Limanı’na, buradan da gemiyle İtalya’ya yasa dışı yollardan götürülmeye çalışıldığı belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Konteynerdeki kaçak göçmenlerden görüntü
-Depodan görüntü

Haber – Kamera: İbrahim DANIŞ / TORBALI (İzmir), (DHA)

=========================

Reklam Alanı

2) İZMİR’DE BYLOCK OPERASYONU: 10 GÖZALTI 

İzmir’de, FETÖ/PDY’nin gizli haberleşme probramı olan ByLock’u kullandığı ve örgütün yönetim kademesindeki kişilerle bağlantılı olduğu öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme sistemi olan ByLock’u kullandığı belirlenen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bu sabah yapılan baskınlarda, 10 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

(GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR)

HABER: Davut CAN/İZMİR,(DHA)

==========================

3) BALIK ÖLÜMLERİNİN NEDENİ OKSİJEN YETERSİZLİĞİ ÇIKTI
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçe merkezinden geçen drenaj kanalında balık ölümlerine neden olan suyun azalmasına ilişkin alınan numunelerde olumsuz bir duruma rastlanılmadı. Yapılan açıklamada, “Su döngüsünün yetersiz olması ve ırmağa uzaklık, suda yaşayan canlılar üzerinde baskı oluşturmakta çoğunlukla oksijen yetersizliğine bağlı ölümlere neden olmaktadır” denildi.

Manavgat’ın Bahçelievler Mahallesi ile D-400 karayolu arasındaki, önceden tarımsal arazilerin sulamak amacıyla kullanılan şimdi ise yağmur suyu tahliye amaçlı kullanılan drenaj kanalında geçen 28 Mart’ta balık ölümleri yaşandı. Kanalda su seviyesinin azalması sonucu yüzlerce balığın ölmesi ve birçok balığın da can çekişmesi üzerine vatandaşlar, yetkililere haber verdi.
Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri kanalda yaptıkları incelemede, su seviyesinin çok azaldığını tespit etti. Kanalın değişik noktalarından numune su alan yetkililer, laboratuvara göndereceklerini belirterek gelen sonuca göre işlem yapacaklarını belirtti. Laboratuvardan gelen sonuçlarda kanalda bulunan suda herhangi bir yabancı karışıma rastlanılmadığı belirtildi. Manavgat İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kanalın önce tarım arazilerinde sulamanın ardından fazla suyun tahliyesi, daha sonra ise yerleşime açılan bölgede yağmur suyunun ırmağa deşarjını sağladığı belirtildi. Manavgat Irmağı ile bağlantısı bulunan ancak su ürünleri üretim alanı olmayan kanalda kurbağalar, tatlı su kaplumbağaları, yılan balıkları, karabalık ve sazan türleriyle havuz balıklarının yaşadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Doğal ekolojik akımını sağlayacak besleyici bir kaynağa sahip olmayan kanal, yağmur suyu kanallarıyla taşınan yüzeysel sular ve drenaj sularıyla canlı kalmaktadır. Su döngüsünün yetersiz olması, ırmağa olan uzaklık ve mevsimler yağışlar, suyun fiziksel ve kimyasal özelliklerini değiştirebilmektedir. Bu durum türlere göre farklı olmakla birlikte, suda yaşayan canlılar üzerinde baskı oluşturmakta, çoğunlukla oksijen yetersizliğine bağlı ölümlere neden olmaktadır. İlçe Müdürlüğümüzce yakından takip edilen kanalda gözlemlenen olumsuzlukları azaltmak amacıyla arazözlerle su takviyesi yapılarak ekolojik dengenin sağlanması yönünde çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca kanal içerisinde biriken katı atıkların ve yoğun bitki oluşumunun temizlenmesi için ilgili kurumlarla irtibat sağlanmıştır.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– Kanalda ölü balıklar
– Kanaldan görüntüler
– İlçe Tarım müdürlüğü yetkililerin numune alması

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(Antalya)(DHA)

==========================

4) İZMİR’DE SAHİLE ERKEK CESEDİ VURDU

İZMİR’in Konak ilçesindeki sahile bir erkek cesedi vurdu. Üzerinden kimliğini belirten bir belge çıkmayan 40-45 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek cesedi, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Mustafa Kemal Paşa Sahil Bulvarı’ndaki amatör balıkçılar, bugün saat 10.00 sıralarında, kıyıya bir ceset vurduğunu fark edip, durumu polise bildirildi. İhbar üzerine bölgeye deniz polisi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis botuyla sudan çıkartılan 40-45 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek cesedi, Yelkenli İskelesi’ne çıkartıldı. Cesedin üzerindeki aramada kimliğini belirten bir belgeye rastlanmadı. Polis, ilk belirlemelere göre vücudunda herhangi bir kesici ve delici alet yarasına rastlanmayan cesedin kime ait olduğunun tespitine çalışıldığını bildirdi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından ceset, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Cenazeden görüntü
– Polis botundan görüntü
– Cesetten görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Davut CAN – Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)

==========================

5) RAMAZAN ÖNCESİ 4 BİN KİŞİYE GİYECEK YARDIMI
 
MUŞ’un Varto İlçe Belediyesi, Ramazan ayı öncesi 4 bin kişiye giyim yardımında bulundu. Kaymakamlığa ait Sosyal Market’e giren dar gelirli aileler, hiçbir ücret ödemeden kişi başı altı parça kıyafet alabiliyor.

Varto İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Avcı, ilçede yaşayan dar gelirli 4 bin kişiye, belediye olarak Ramazan öncesi giyim yardımı yaptıklarını söyledi. Yardımların kaymakamlığa ait Sosyal Market üzerinden yapıldığını belirten Avcı, “Ramazan ayı, koronavirüsten dolayı arzu ettiğimiz ve istediğimiz şekilde geçmeyecek. Ama yine de Allah’ın izniyle bereketiyle gelecek. Varto Belediyesi ve Kaymakamlığı olarak ilçede ve köylerde bulunan ihtiyaç sahibi 4 bin kişiye Ramazan ayı öncesi giyim yardımında bulunuyoruz. Bugün itibari ile dağıtmaya başladık. Sosyal Market’e giren dar gelirli aileler beğendikleri kıyafetleri alıp çıkıyor. Markete 5’er kişi alınıyor. Kalabalık olmasın diye her mahalleye bir gün belirlendi” dedi.
Hürriyet Mahallesi’nde oturan Süleyman Taş, Ramazan öncesi yapılan yardımlardan memnun kaldıklarını ifade ederek, “Ramazan ayında dar gelirlileri düşünen Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Ertuğrul Avcı’dan Allah razı olsun. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Belediyeden genel görüntü 
-Kültür merkezinden genel görüntü
-Mahalleden genel görüntü 
-Vatandaşların eşya seçmesi
-Dağıtımda görüntüler
-Süleyman Taş röp 
-Gülizar Bingöl röp 
-Sebahattin Taş röp 
-Orhan Çelik röp 

Haber-Kamera: Fatih ÇELİK / MUŞ-VARTO,(DHA)

================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!