Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ALAPLI-AKÇAKOCA YOLUNDA HEYELAN

ZONGULDAK’ın Alaplı ve Düzce’nin Akçakoca ilçelerini birbirine bağlayan yolda meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım aksadı. Yola dökülen taş ve toprağın kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Heyelan, sabah saatlerinde Alaplı ve Akçakoca ilçelerini birbirine bağlayan yolda meydana geldi. Alaplı-Akçakoca yolu Kavukkavla mevkiinde etkili olan yağmur heyelana neden oldu. Akçakoca yönünde yola dökülen taş ve toprak nedeniyle ulaşım durdu. Uzun kuyrukların oluştuğu yolda, trafik diğer yoldan çift şeritli olarak verildi. Jandarma ve Karayolları, heyelan bölgesinde önlem aldı. Karayolları ekipleri, heyelanla birlikte yola düşen toprak ve kaya parçalarını temizlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
-Heyelanın meydana geldiği yol
-Ekiplerin inceleme yapması
-Kayan toprak
-Trafikten detay
Haber-Kamera: Cem SÜRMENELİ/ZONGULDAK,(DHA)

=======================

2) ÖTV İNDİRİMİYLE ARAÇ ALACAKTI, ‘ARAÇ KULLANAMAZ’ RAPORUYLA ŞOKE OLDU

Reklam Alanı

KAHRAMANMARAŞ’ta doğuştan sol eli olmayan ve ‘H sınıfı ehliyeti alabilir, araç kullanabilir’ raporu bulunan Hureyre Kuzgun (38), raporuna istinaden araç alımında ÖTV indiriminden faydalanmak için kendisinden yeni rapor istenince gittiği hastanede bu kez ‘Araç kullanması uygun değildir’ raporu verildi. 6 yıldır otomatik vites araç kullandığını ve hiç kaza yapmadığını belirten Kuzgun, raporu görünce şoke olduğunu söyledi.

Doğuştan sol eli olmayan, çocukken yaşadığı kaza sonucu sağ elinin bir parmağı da balta ile kesilen Hureyre Kuzgun, engelli raporu almak için Aralık 2014’te Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Hastanenin sağlık kurulu, ‘Özürlü kimliği, ÖTV, H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vites araç kullanabilir’ şeklinde sürekli yüzde 58 engelli raporu verdi. Kuzgun, bu rapora istinaden 2015’te H sınıfı ehliyetini alırken, 2 yıl önce otomatik vitesli bir otomobil alarak trafiğe çıktı. Kuzgun, raporunda ÖTV yazması nedeniyle, kullandığı aracın taşıt vergisinde indirim hakkı olup olmadığını, yeni araç alması durumunda ÖTV’den nasıl yararlanacağını öğrenmek için Kahramanmaraş Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gitti.

Buradaki görevliler, yönetmeliğin değiştiğini, bu nedenle raporda yazan tıbbi terimlerin çok açık yazması gerektiğini belirterek Kuzgun’u bir yazıyla sağlık raporu için KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Hastanenin sağlık kuruluna çıkan Hureyre Kuzgun’a ‘Araç kullanması uygun değildir’ yazılı bir rapor verirken, ilk raporda yüzde 58 olan engel oranını da 54’e düşürdü.

Raporu görünce şoke olduğunu belirten Hureyre Kuzgun, kendisine Ordu’da verilen raporda belirtildiği yaklaşık 6 yıldır otomatik vites araç kullandığını ve bugüne kadar da hiçbir kaza yapmadığını söyledi. Raporda ÖTV indirimi yazdığını, bundan nasıl yararlanabileceğini öğrenmek için Aksu Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gittiği ifade eden Kuzgun, “Memurlar yönetmeliğin değiştiğini, tıbbi terimlerin daha açık olması gerektiğini, muğlak bir ifade olmadan raporda otomatik vites araç kullanabiliri net bir şekilde açıklaması gerektiğini söylediler. Daha sonra da beni üst yazıyla KSÜ Tıp Fakültesi’ne gönderdiler. 300-400 lira para vererek heyete girdim. Raporun daha aydınlatılmış halini almak üzere başvurduğum için iyi bir sonuç bekliyordum ama önceki raporda yüzde 58 olan engellilik oranı bu raporda 54’e düşmüş, ÖTV hakkım da, araç kullanma hakkım da yok. En son verilen rapor, önceki rapordan çok daha kapalı ve muğlak. İtiraz için hastaneye gittiğimde İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiler.  Onlar da vergi dairesine gönderdiler, vergi dairesi de hakkımı başka yerde aramamı söylediler” diye konuştu.

‘TEK DEĞİŞİKLİK KİLO ALMAM’
Kuruldaki doktorların neye göre kendisi için araç kullanmaz yazdığını da bilmediğini belirten Hureyre Kuzgun, “Ben deki tek değişiklik kilo almam. 2014’te raporu alırken zayıftım ve rapor sürekli rapor. Sol elimin olmaması doğuştan bir engel, sağ elimdeki bir parmağımı da çocukken balta kesmişti. Yani bedenen hiçbir değişiklik yok. Ama raporun hem oranı değişiyor hem de araç kullanma uygun değildir yazıyor. Doktorlar benim araç kullanıp kullanamadığıma bakmadılar, daha önce araç kullanıp kullanmadığımı sormadılar sadece araç kullanamaz yazdılar. Neye göre araç kullanamaz ? Ben köyde yaşıyorum ve her türlü alet edevatı kullanmaya çalışan birisiyim çünkü köylü çocuğuyuz. Ehliyetimin iade edilmesi için de herhangi bir tebligat gelmedi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Hureyre Kuzgun’un araç kullanması
– Kuzgun’un eli olmayan bileğiyle araç kullanması
– Kuzgun’un raporları göstermesi
– Ehliyetini göstermesi
– Ellerini göstermesi
– Hureyre Kuzgun ile röp.
– Kuzgun direksiyon başında
– Kuzgun’un araç kullanması
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==================

3) BURSA’DA KISITLAMAYA RAĞMEN EĞLENCE; CANLI YAYIN YAPINCA YAKALANDILAR

BURSA’da, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen iş yerinde toplanarak, eğlence düzenleyen 11 kişi, sosyal medyadan canlı yayın yapınca polis ekiplerince yakalandı. Koronavirüs tedbirlerini ihlal eden 11 kişiye, 34 bin 650 lira ceza kesildi.

Olay, cumartesi günü, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Şehreküstü Mahallesi Ahmet Hamdi Tanpınar Caddesi’ndeki iş hanında meydana geldi. Handa ofisi bulunan V.E., sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen 10 arkadaşını davet ederek, eğlence düzenledi. Bağlama çalıp, türkü söyleyerek, alkol alan 11 kişi, sosyal medyadan da canlı yayın yaptı. Yayını izleyen polis ekipleri, V.E.’nin ofisinin adresini belirleyip, baskın düzenledi. Ofisteki eğlencede yer alan V.E. dahil 11 kişiye, koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 34 bin 650 lira ceza uyguladı. 

Görüntü dökümü;
-Vatandaşların yaptığı canlı yayın
-Müzik eşliğinde eğlenmeleri
Haber: Derya EVREN/BURSA, (DHA) – Kamera: BURSA,(DHA)

=======================

4) TANTUNİ USTASINDAN ‘TANBURGER’
 
MERSİN’de tantuni ustası İbrahim Keleş, tescilli tantuni lezzetini hamburger malzemeleri ile buluşturarak ‘tanburger’ yaptı.

Kentte coğrafi işaret alan, geleneksel olarak lavaş ve somun ekmeğiyle yapılan tantuniye, tantuni ustası İbrahim Keleş tarafından farklı yorum getirildi. Julyen doğranmış dana antrkot, soğan, kıvırcık marul, çeşitli baharatlar ve cheddar peynirinin lavaş veya somun yerine hamburger ekmeğiyle buluşması sonucu ortaya çıkan tanburger, hem görünüşü hem de lezzetiyle özellikle çocukların ilgisini çekiyor. 

‘ÇOCUKLAR ÇOK SEVİYOR’
Tanburgeri nasıl hazırladığını anlatan Keleş, “Tüm şekilde gelen etimizi kesiyoruz. Daha sonra bizim yaprak dediğimiz şekilde küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra ocakta pişirip tepsimize alıyoruz. Müşterilerimizin isteğine göre servis ediyoruz. Tabi geleneksel tantuninin yanında menümüze yeni tatlar da kattık. Pastacı geçmişim olduğu için tantuniye farklı yorum kattım.  Şu an ilgi çok iyi. Müşteriler tanburgeri duyunca şaşırıyor. Özellikle çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Biz geleneksel lezzete farklı dokunuş yaptık. Etimizi burada göz önünde pişirerek sağlıklı şekilde sunuyoruz. Fiyatı da uygun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Etin doğranması
-Etin pişirilmesi
-Soğanın pişirilmesi
-Tanburgerin hazırlanması
-Tanburgerin servis edilmesi
-İbrahim Keleş röp
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

===========================

5) ‘ANNE’ DİYE ÖTTÜĞÜNÜ ÖNE SÜRDÜĞÜ HOROZUN SAHİBİ: KESMEYE KIYAMADIK

TRABZON’da, sahibi tarafından kesilmek istenirken ‘anne’ diye öttüğü öne sürülüp, kesiminden vazgeçilen horozun görüntüleri, sosyal medyada ilgi odağı oldu. Horozun sahibi Kevser Adanur, “3 horozumuz vardı. Bu horoz çok yaramaz ve kavgacı olduğu için kesmek istedik. ‘Anne’ diye ses verince kesmekten vazgeçtik. Kıyamadık kesmeye” dedi.

Ortahisar ilçesi Gölçayır Mahallesi’nde yaşayan Adanur ailesi, kesmek için kümesten aldıkları horozun öterken ‘anne’ diye ses çıkardığını öne sürdü. Aile, bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. ‘Anne’ diye öttüğü ileri sürülen horozun kesiminden son anda vazgeçilirken, görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Sahibinin yöre şivesi ile “Ötekileri kes, o kalsın, yüreğime bir şey oldu” dediği duyulan görüntüler, takipçiler tarafından ilgiyle izlenip, beğenildi. 

‘SES VERİNCE KESMEKTEN VAZGEÇTİK’
Horozu, yaramaz olduğu için kesmeye karar verdiklerini anlatan Kevser Adanur, “Bu horoz 1 yıldır bizimle. Kuluçka bastırmıştık, o yumurtalardan birinden çıktı. 3 horozumuz vardı. Bu horoz çok yaramaz ve kavgacı olduğu için kesmek istedik. ‘Anne’ diye ses verince kesmekten vazgeçtik. Çok şaşırdık. Ablamın oğlu kümese girdi, horozu elinde bıçakla tutunca olacakları anladı sanırım. Birden ‘anne’ diye bağırmaya başladı. O anda biz de yaşananları kayda aldık. Kıyamadık kesmeye. Bırak kesmeyelim, dedim. Zaten yeğenim de ‘Kesemem bu saatten sonra’ dedi. Şimdi horoz ‘anne’ diye ses çıkarmıyor ama daha önce elimize almamıştık horozu. Şimdi insanlara alıştı. Demek ki korkunca ‘anne’ diye ses çıkarıyor” diye konuştu.

‘KULAKLARIMIZA İNANAMADIK’
Horozun kesilme korkusu ile dile geldiğini söyleyen Enes Recep Adanur ise “Bizim 3 horozumuz var. Bu horoz çok yaramaz. Diğer horozlarla kavga edip, onları hep kanatıyordu. ‘Keselim’ dedi annem. Kümese girdik. Elimize aldık horozu. Tam kesiyorduk ki birden ‘anne’ diye bağırmaya başladı. Önce anlamadık, ne diyor, diye. Sonra kulaklarımıza inanamadık. Horoz kesileceğini anlayınca birden dile geldi. Çok şaşkınız. Şu an horoz çok uysallaştı. Demek ki o anın heyecanı ile ‘anne’ diye bağırdı” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Horozdan görüntüler
-Kümesten görüntüler
-Horozun anne diye öttüğü sosyal medyada paylaşılan görüntüsü
-Horozun sahibi Kevser Adanur röportaj
-Horozun sahibin oğlu Enes Recep Adanur röportaj
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anonsu
-Haber genel ve detay görüntüleri
Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!