Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) GAZETECİ SELAHATTİN DUMAN YAŞAMINI YİTİRDİ
 
GAZETECİ-Yazar Selahatin Duman, 71 yaşında tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Selahattin Duman, 18 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’in Torbalı ilçesinde, otomobilinin bir kamyon ile çarpışması sonucu yaralandı. Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Duman, tedaviye alındı. Duman’ın kolunun kırıldığı ve aort damarında büyüme meydana geldiği tespit edilince İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada kazaya bağlı ortaya çıkan çeşitli kalp rahatsızlıkları nedeniyle uzun süredir kardiyoloji servisinde tedavi gören ve birkaç kez ameliyat olan Duman, hastanenin yoğun bakım servisinde bugün saat 03.15’te hayatını kaybetti. Kazaya bağlı olarak kalp yetmezliği tanısı konulan Duman’ın ölüm nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan mizahi zekası ve usta kalemiyle anılan gazetecinin vefatı, pek çok ünlü ismin de aralarında bulunduğu dostları ve sevenlerini yasa boğdu.
YAZISINDA HASTANE GÜNLERİNİ ANLATMIŞTI
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği ameliyatların ardından yazarı olduğu gazetede 21 Ocak tarihinde yaşadığı günleri anlatan Duman yazısında şu sözlere yer vermişti;
“Bir ameliyat daha oldum mu hiç hatırlamıyorum. Kırpık kırpık görüntüler gözümün önüne gidip geliyor. Bildiğim kadarıyla anestezi uygulamadılar. Kırık sol kolumu açtılar. Neşterin kemiğe sürtmesiyle ‘Kırt! Kırt!ö’ diye sesler geliyordu. Sonunda çile bitti. Beni yoğun bakıma altı okka ettiler. Buraları da hep hayal meyal. Akşamın bir vakti, şeytanın avrat boşadığı saatlerde benim 19 gün sürecek yoğun bakım çilem başladı. Yoğun bakım servisleri, askeriye koğuşu düzeninde. Sıra sıra dizili yataklar, çeyiz sandığında açılacağı günü bekleyen çarşafın danteli gibi.”
Müzisyen ve yazar Zülfi Livaneli Twitter’da, “Selahattin de veda etti. Çok üzgünüm. Evvel giden ahbaba selam olsun erenler” paylaşımını yaptı.
SELAHATTİN DUMAN
Selahattin Duman Ankara‘nın ilçesi Haymana’nın kırsal Yenice Mahallesi’nde 1950 yılında doğdu. Annesi Nimet Duman, babası Dr. Abdullah Duman’dır. Kolejde yatılı okudu. 1983 yılında İstanbul’a taşındı. Uzun yıllar Sabah ve Vatan gazetelinde yöneticilik, köşe yazarlığı yaptı. 5 Mart 2013 tarihinde Vatan gazetesinden ayrıldı.1 çocuk babası Selahattin Duman, Kendimi Tebrik Ederim, Suçumuz Mükemmel Olmak, Bankamatik Kursu Açan Yok Mu kitaplarını yazdı, Komser Şekspir, Romantik ve Bir Erkeğin Anatomisi filmlerinde rol aldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastaneden görüntüler
-Selahattin Duman’ın kız kardeşi Zarif Duman Pekol ve bir aile dostu ile röp.

HABER: Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)- 

==============================================

2) TEKVANDONUN ‘SÜPER BABAANNESİ’
 
ORDU’da ilerleyen yaşına rağmen tekvando sporunda Türkiye, Avrupa ve dünya çapında dereceler elde eden ve ‘Süper Babaanne’ olarak tanınan Sevgican Yalçın (68), salgın döneminde antrenmanlarını aksatmıyor. 5 torunu bulunan Yalçın, yeni şampiyonluklara hazırlanıyor. 
Perşembe ilçesine bağlı Çaka Mahallesi’nde yaşayan Sevgican Yalçın, yıllar önce bir spor branşı sahibi olması amacıyla iki çocuğunu tekvando kursuna yazdırdı. Çocuklarını antrenmana götürüp bekleyen Yalçın, etkilendiği tekvando sporu yapmaya karar verdi. 30’lu yaşlarda dobok giyen Yalçın, tanıştığı minderde rakipleriyle kıyasıya yarıştı. Yıllar sonra yaşı dolayısıyla poomse yarışmalarına katılan Yalçın, Türkiye, Avrupa ve dünya çapında dereceler elde etti. Dünya Poomse Tevando Şampiyonası’nda Türk Milli takımı adına yarışan Yalçın, 2’inci oldu. 
SPOR AŞKI DİNMİYOR
Farklı spor branşında da antrenörlük ve hakem belgesi bulunan  çevresinde ‘Süper Babaanne’ olarak tanınan Sevgican Yalçın; salgın döneminde de zamanının çoğunu antrenmanlarla geçiriyor. 5 torun sahibi Yalçın, yeni şampiyonluklara uzanmayı hedefliyor.
‘KENDİ YAŞIMA GÖRE YORULMUYORUM’
Tekvando sporunu severek yaptığını belirten Sevgican Yalçın, “Tekvandoya 1983 yılında, çocuklarımı antrenmanlara götürüp gelirken eşimin de desteğiyle başladım. Üç yıl bir müsabıklık dönemim oldu. Türkiye derecelerim var. Daha sonra müsabıklığı bıraktım. Poomse yarışmalarına devam ettim. Halen daha da devam ediyorum. Ben bu işi severek yapıyorum. İnsan sevmediği işi zaten yapamaz. İstese de yapamaz. Severek yaptığım için ben yorulmuyorum. Tabiİ ki gençler gibi değilim ama kendi yaşıma göre yorulmuyorum” dedi.
GENÇLER ‘SÜPER BABAANNE’ DİYOR
İki kez Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiğini anlatan Yalçın, “Bugüne kadar katıldığım yarışmaların 25’inden derece elde ettim. İki Avrupa şampiyonluğum var. Dünya ikinciliği ve üçüncülüğü var. Senkronda dünya beşinciliğim var.  Türkiye’de de birçok birinciliğim var. Türkiye’de tekvando yapan en yaşlı kişi ben olduğum için gençlerimiz bana ‘Süper Babaanne’ olarak çağırıyorlar. Bu hoşuma da gidiyor” diye konuştu.
’12 BRANŞTA ANTRENÖRLÜK VE HAKEMLİK BELGEM VAR’
Spor yaparken kendiisini geliştirmeyi de ihmal etmeyen Yalçın, “Ben yarışmaları sevdiğim gibi sınavları seven birisiyim. Antrenörlük belgelerimi elimden geldiği kadar almaya çalıştım. Tekvando, kickboks, fitness, bilek güreşi, vücut geliştirme gibi 12 branşta antrenörlük ve hakemlik belgelerim var. Masözlük belgem de bulunuyor. Bunları hayatımın içerisinde kullanıyorum. Komşularıma, akrabalarıma, aileme masözlük yapıyorum. Ayrıca çocuklarımla birlikte dalga sörfü de yapıyorum. Allah izin verirse onun yarışmalarına da girebilirim” diye konuştu.
‘SPOR HAYATIMIZIN BİR PARÇASI’
Herkesin spor yapması yönünde çağrıda da bulunan Yalçın, “Sporun her türünü seviyorum. Herkese de spor yapmalarını öneriyorum. Evde oturup internet başında zaman geçirmesinler. Spor şart. Nasıl ki havaya, suya ihtiyacımız varsa, spora da ihtiyacımız var. Ailelerin çocuklarının ellerinden tutup spor salonlarına götürmeleri gerekir. Şu anda belki pandemi dolayısıyla sıkıntı olsa bile, spor açık alanda da yapılabilen bir şey. İlla kapalı yerde yapılacak diye bir şey yok. Spor hayatımızın bir parçası” dedi.
‘TÜRKİYE’DE RAKİBİMİZ YOK’
Tekvando antrenörü Erkan İşleyen de, “Tekvandoya aynı yerde başladık. Çocuklarıyla birlikte geliyordu. Şaşırmamak elde değil. Çok istekli, arzuluydu. Bizden hiçbir farkı yoktu. Biz o zaman çocuktuk ama bizimle birlikte mücadele edip, her şeyi yapabiliyordu. O zamanlar ortalama 40 yaşında falandı. Onun o hırsını, isteğini antrenmanda yaşamanız lazım. Antrenmanda bile sizi yorabilir. Zaten başarı da buradan geliyor.  Türkiye’nin süper babaannesi. Türkiye’de rakibimiz yok ama dünya genelinde rakiplerimiz var. Onlarla mücadele ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Antrenmandan detay görüntüler
-Sevgican Yalçın ile röportaj
-Tekvando antrenörü Erkan İşleyen ile röportaj

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK-Selman KUTLU-ORDU-DHA

==================================================

3) ESKİ HÜKÜMLÜ İŞKUR DESTEĞİ İLE KENDİ İŞİNİ KURDU
 
BİTLİS’in Ahlat ilçesinde eski hükümlü Mecit Taş (49), Adalet Bakanlığı tarafından eski hükümlülerin tahliyeden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek sahibi olmalarına yönelik yürüttüğü projelerden yararlanarak İşkur desteği ile kendi işini kurarak, hayvancılık yapmaya başladı.
İlçeye bağlı Saka köyünde yaşayan, işlediği bir suçtan dolayı ceza infaz kurumunda cezasının bir kısmını tamamladıktan sonra denetimli serbestlik tedbiri ile tahliye olan Mecit Taş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün yönlendirmesi ile ‘Girişimcilik sertifikası’ aldı. Taş, bu belge ile İşkur’a başvurarak 4 büyükbaş hayvan aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Cumhuriyet Savcısı Ali Can Yabul, Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya ve İşkur İl Müdürü Mücahit Gülmez de projeyi yerinde görmek üzere Taş’ı yaşadığı köyde ziyaret etti.
Cumhuriyet Başsavcısı Akdoğan, hayvan yetiştiriciliği konusunda 12 eski hükümlüye kurs verdiklerini söyledi. Başsavcı Akdoğan, “Mart ayında yapmış olduğumuz Koruma Kurulu toplantımızda ‘Hayvan Yetiştiriciliği’ kursuna katılan 12 eski hükümlümüze sertifikalarını verdik. Benzeri projelerimiz önümüzdeki dönemde artarak devam edecek. Projelere desteklerinden dolayı İş Kurumu İl Müdürü Mücahit Gülmez’e ve personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.
İşkur İl Müdürü Mücahit Gülmez ise, “İşkur olarak 44 bin 100 TL’lik hibe desteği ile verdiğimiz desteğin 2 yılda 7 büyükbaş hayvana çıktığını görmekteyiz. Kurum olarak bu tür desteklerimiz devam edecek. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorumö diye konuştu.
DEVLETİN DESTEĞİNDEN TÜM ESKİ HÜKÜMLÜLER FAYDALANMALI
Hibe desteği alarak kendi işletmesini kuran Mecit Taş da yetkililere teşekkür ederek, “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün yönlendirmesi ve aldığım eğitimler sonucu İşkur desteği ile devletimizin verdiği 44 bin 100 TL hibe ile 4 adet büyükbaş hayvan aldım. 2 yılda yavrulayan hayvanlarımın sayısı bugün 7’e yükseldi. Cezaevine girmeden de köyümde çiftçilik ve hayvancılık yapıyorum. Bu destekle ailemin de geçimini sağlıyorum. Devletimizin bu karşılıksız hibe desteğinden yeniden bir başlangıç yapmak isteyen tüm eski hükümlülerin faydalanmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Köyden genel görüntü
-Köy yaşantısından detay
-Köydeki hayvanlardan görüntü
-Mecit Taş’ın ahırından detay
-Hibe olarak aldığı ineklerden görüntü
-Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan ve beraberindekilerin Mecit Taş ile sohbetinden detay
-İşkur Bitlis İl Müdüür Mücahit Gülmez’in açıklamaları
-Genel ve detay görüntüler

HABER: Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,(DHA)- 

=================================================

4) İREM KAYMAKAM OLUNCA ARKADAŞLARI İÇİN TOP İSTEDİ

BARTIN’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlık ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Amasra Kaymakamlığı koltuğuna oturan down sendromlu İrem Serdar, arkadaşları için top istedi.
Amasra Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Özel Eğitim 8’inci sınıf öğrencisi İrem Serdar (15), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol’un yerine temsili olarak oturdu. Kaymakam Gürbüzerol’u ziyaretine çiçekle gelen İrem Serdar, makama oturduğu anda ilk isteği şeker oldu. İrem Serdar’a çikolata ikram edildi. İrem Serdar, şiir okuduktan sonra Kaymakam Gürbüzerol’dan sınıftaki arkadaşları için top isteğinde bulundu. Gürbüzerol top alınması için talimat verdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Öğrencinin kaymakama çiçek vermesi
-Kaymakamlık makamına oturması
-İrem Serdar’ın şeker istemesi ve yemesi
-Arkadaşları için top istemesi
-23 Nisan şiirini okuması

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=================================================

5) 590 GRAM KOKAİNLE YAKALANDILAR

KÜTAHYA’da polis ekiplerince seyahat kısıtlaması nedeniyle kent girişinde yapılan denetimlerde ayakkabı kutusu ve çantasında 590 gram kokain ele geçirilen 2 kadın şüpheli gözaltına alındı.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması nedeniyle Eskişehir karayolu üzerindeki uygulama noktasında denetim yaptı. Gece 01.30 sıralarında otomobille kente gelen A.K.’nın çantasında vakumlanmış poşette 110 gram kokain ele geçirildi. Bir süre sonra gelen S.Ç.’nin aracında yapılan aramada ise ayakkabı kutusu içerisinde 480 gram kokain bulundu. İki kadın şüpheli geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından gözaltına alınarak ifadeleri için Kütahya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Polislerin yol üzerinde denetim yapması
-Kadın çantasından çıkan uyuşturucu
-İkinci araçtaki kadının kutusundan çıkan kokain
-Şüpheli kadının polis aracına bindirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)-

=================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!