Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bartın’da gemi battı (5)

5 KİŞİ KURTARILDI 
Bartın İnkum açıklarında batan geminin personeli can yelekleri ve filikalarla gemiden ayrıldı. Şiddetli rüzgar nedeniyle filikalar ve denize atlayanlar Güzelcehisar mevkiine sürüklendi. Bartın Valisi Sinan Güner  gemide13 personel olduğunu düşündüklerini, şu ana kadar 5 kişinin Sahil Güvenlik ekibince kurtarıldığını, ölen 2 kişinin cesedinin de bota alındığını açıkladı. Vali Güner denizde bulunan bir kişinin ise kurtarılmaya çalışıldığı belirtti. Ereğli’den bir fırkateynin bölgeye kurtarma çalışmaları için hareket ettiği öğrenildi.

=====================

Trabzon’da deniz polisi, son teknoloji teçhizat ve uzman personelle güçlendirildi
 
TRABZON Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla son teknoloji teçhizat ve alanında uzman personel ile güçlendirildi.

Trabzon Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nce limanlarda emniyet ve asayişin etkin olarak sağlanması için harekete geçildi. Pasaport-deniz hudut giriş-çıkış görevlerini 1 emniyet amiri ve 6 polis memuru ile icra eden Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, son teknoloji teçhizat ve özel olarak yetiştirilen uluslararası geçerliliğe sahip STCW belgeli personelle güçlendirildi. Bu kapsamda Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne, 12 metre boyunda ve 3,65 metre eninde karakol botu, jet-ski, iki gemi adamı polis memuru, uzaktan kumandalı can simidi, bot kullanma, suda hayatta kalma ile ilk yardım gibi zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan personelin tahsisi sağlandı.

TERMAL SİSTEMLE, GECE DE GÜNDÜZ GİBİ GÖREV İCRA EDİLEBİLECEK
Botlara entegre edilecek termal kamera sistemleriyle gece saatlerinde de denetimler aralıksız sürdürülecek. Bunun yanında; boğulma, suda mahsur kalma, sualtında adli delil arama ve devlet erkanının denizden korunması amacıyla Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sualtı Grup Amirliği bünyesine, 4 kurbağa adam tahsis edildi.

Reklam Alanı

KURBAĞA ADAMLAR 42 METREYE KADAR DALIP DELİL ARAYABİLECEK
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen fiziki ve sözlü yeterlilik sınavlarını başarıyla geçen kurbağa adamlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 2 ay süreli ağır bir eğitimden geçti. Kurbağa adamlar, 42 metreye kadar dalış gerçekleştirip su altında boğulma, mahsur kalma, delil arama gibi her türlü görevi icra edebilecek kapasiteye ulaştı.

UZAKTAN KUMANDALI CAN SİMİTLERİYLE KURTARMA YAPILACAK
Boğulma olaylarında kurtarma görevindeki personel, suya inmeden boğulmakta olan vatandaşa en hızlı müdahaleyi yapmak amacıyla, son teknolojiye sahip, yaklaşık 20 Knot hız yapabilen, 400 metre uzağa gidebilen, operasyon sonucu otomatik olarak geri gelebilen 2 adet uzaktan kumandalı can simitleri de Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

LİMAN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE HİZMET BİNASI İÇİN ÖDENEK AYRILDI
Trabzon Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nün modern ve vatandaşa daha iyi hizmet edebilmesi amacıyla, Trabzon Yat Limanı’nda 110 +110 metrekare olmak üzere 2 katlı toplam 220 metrekare kullanım alanına sahip hizmet binası yapılması için Trabzon İl Özel İdaresi’ne gerekli ödenek aktarımı da gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Deniz polisi detaylar

-Drone görüntüleri

HABER KAMERA: TRABZON (DHA) –

=====================

Akdeniz foku, açık denizde ölü bulundu

ANTALYA’da falezlerin altındaki mağarada yaşayan genç Akdeniz foku, ölü bulundu. Sualtı Federasyonu Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar tarafından Antalya açıklarında bulunan Akdeniz foku ölüsü, otopsi yapılmak üzere Akdeniz Üniversitesi’ne teslim edildi.
Dünya üzerinde 750, Türkiye’de ise 100 Akdeniz fokunun yaşadığı biliniyor. Nesli tükenmekte olan ve koruma altında tutulan Akdeniz foklarından biri, Antalya açıklarında ölü bulundu. Ölü fokun, derisindeki egzama lekeleri nedeniyle araştırmacılar tarafından bilinen bir fok olduğunu söyleyen İsa Alemdar, “Bu foku biz defalarca gördük, görüntüledik. Derisindeki lekelerden dolayı tanınan bir fok. Umarız insan nedenli bir ölüm değildir” dedi.

Akdeniz fokunun ölüsünü teknesine çıkardıktan sonra, Sahil Güvenlik’i arayarak ölümü bildirdiğini anlatan Alemdar, “Hemen ardından Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) Başkanı Cem Orkun Kıraç’ı arayarak olayı anlattım. Kıraç, foku çıkartacağım limana iki gönüllü veteriner gönderdi. Veterinerler foku kontrol etti, ardından otopsi yapılmak üzere Akdeniz Üniversitesi’ne gönderildi. Fokun otopsisinin yapılması için soğuk bir yerde muhafaza edilmesi gerekli. Bu nedenle üniversite seçildi. Fakat otopsi konusunda henüz bir bilgi elimize ulaşmadı” dedi.
Akdeniz foklarıyla ilgili iki yıla yakındır belgesel filmi çekip araştırma yapan SAD-AFAG üyesi, aynı zamanda sualtı film yapımcısı Alican Abacı ise ölü fokun haberini alır almaz, karaya çıkartılacağı yere gittiğini söyledi. Ölü foku görür görmez üzerindeki lekelerden tanıdığını anlatan Abacı, “2 yıla aşkın süredir bu foku izliyorum. Üzerindeki lekelerden tanıyorum. Çok üzüldüm. Umarım otopside ölüm sebebi bir an önce ortaya çıkar. Üzerindeki lekelerin egzama lekesi olduğunu düşünüyorduk” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Fokun daha önce çekilmiş yüzerken görüntüsü
– Fokun su yüzeyinde ölü görüntüsü
– Teknede görüntüsü
– Kıyıya getirilen fokun görüntüsü
HABER-KAMERA: İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

=====================

Niğde’de hayvan otlatma kavgası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Niğde’de iki aile arasında meydana gelen hayvan otlatma yeri kavgasında Mümin Ö. öldürüldü, Mücahid Ö. ağır yaralandı.

Merkeze bağlı Eskigümüş Kasabası Ören Mevkinde bulunan yaylada önceden husumeti olan aileler arasında arasında hayvan otlatılan yeri paylaşamama nedeniyle silahlı kavga çıktı. Kavgada M.G’nin ruhsatlı tüfeğinden çıkan mermilere hedef olan Mümin Ö. olay yerinde hayatını kaybederken oğlu Mücahid Ö. ise ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri kavgayı dağıtırken, M.G. gözaltına alındı. Mücahid Ö., sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mücahid Ö.’nün sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Olay yerinden görüntü
-Jandarmadan görüntü
-Vatandaşlardan görüntü
-Detay görüntüler
Haber: Ali KADI- Kamera: Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)

=======================

Kar yağışına dayanamayan ağaç cipin üzerine devrildi
 
DÜZCE’de dallarında biriken karın ağırlığını kaldıramayan çam ağacı park halindeki cipin üzerine devrildi. Araç hasar görürken, itfaiye ekibi ağacı aracın üzerinden kaldırdı. 

Olay öğle saatlerinde, Düzce Kültür Mahallesi Mehmet Akif Sokak’ta meydana geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle üzerinde kar biriken çam ağacı karın ağırlığını kaldırmayarak park halindeki Mine Özçelik’e ait cipin üzerine devrildi. Araç hasar görürken, devrilen ağaç ise itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında aracın üzerinden kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Ağacın araç üzerinde görüntüsü
Ağacın itfaiye ekiplerince kesim motoruyla kesilmesi
Araçta meydana gelen hasarın görüntüsü ve detaylar
Dosya adı dzcağaçdevrilmesi
HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!