Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) DENİZ SALYASIYLA KAPLANAN MUDANYA YAT LİMANI, HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Marmara Denizi’nde etkili olan ve balıkçıları zor durumda bırakan deniz salyası Mudanya sahillerini de kapladı. Deniz salyasının arasında kalan balıkçı teknelerinin de bulunduğu yat limanı, dronla havadan görüntülendi.
Marmara Denizi’nde şubat aylarında görülen ve yaklaşık 3 aydır etkili olan deniz salyası, Bursa’nın Mudanya ilçesinin sahil kesimini de kapladı. Aylardır balıkçılara zor anlar yaşatan deniz salyası, Mudanya Yat Limanı’ndaki teknelerin etrafını çevreledi. Deniz kirliliğine neden olan deniz salyasını görenler ise şaşkınlık yaşadı. Deniz salyasının etrafını çevrelediği balıkçı tekneleri, dronla havadan görüntülendi.
“TEKNE MOTORLARINDA ARIZAYA NEDEN OLUYOR”
Marmara Denizi’nde etkili olan deniz salyasının balıkçılara da zor anlar yaşattığını belirten balıkçı Engin Ünsal, “Hava sıcaklığının 20 dereceyi geçmesiyle birlikte dipte biriken salyalar su yüzüne çıktı ve görüntü kirliliğine neden oldu. Bizlere de zararı oldu. Su soğutmalı teknelerdeki makinelerin motorlarında arızaya sebep oluyor. Şu an denizin yüzeyine çıktı fakat bir ay öncesine kadar balıkçıların ağlarına yapışıyordu. Balık yakalamalarına engel oluyordu. Şu anlık bu zararlarını biliyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Balıkçı teknelerinden detaylar
-Sahilden detaylar
-Deniz salyası arasında kalan balıkçı teknelerinden detaylar
-Dron görüntüleri
-Balıkçı röportajı

Haber-Kamera: Semih ŞAHİN/MUDANYA, (Bursa), (DHA)

====================================================

2) SOBADAN ZEHİRLENEN ÇİFT, 1 AY ARAYLA ÖLDÜ
 
KİLİS’te, sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlenen Bedia Kesici (70), eşi Halil Kesici’den (76) 1 ay sonra hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.
Olay, 6 Nisan’da Bulamaçlı köyünde meydana geldi. Bedai ve Halil Kesici çifti, evlerinde sobayı yaktıktan sonra uyudu. Ertesi gün çiftten haber alamayan yakınları, evlerine gittiğinde Bedai ve Halil Kesici’yi hareketsiz yatarken buldu. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, çiftin sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlendiği belirlendi. Hastaneye kaldırılan çiftten Halil Kesici, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Bedia Kesici ise ilk müdahale sonrası Gaziantep’teki özel hastanede tedaviye alındı. Yoğun bakım ünitesinde 1 aydır tedavi gören Kesici de bu sabah hayatını kaybetti. Eşinden 1 ay sonra yaşamını yitiren Bedia Kesici’nin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————-
– Adli Tıp Kurumu
– Cenaze aracı
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ -Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA

====================================================

3) 140 SUÇTAN KAYDI OLAN 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK, 9 GÜNDE 3 KEZ HIRSIZLIKTAN YAKALANDI
 
KONYA’da poliste çoğu hırsızlık, 140 suçtan kaydı olan 13 yaşındaki T.T., 9 günde 3 kez gözaltına alındı. T.T., 3 hırsızlık olayında da mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, nisan ayında son bir ayda 10 iş yerinden 67 bin TL nakit ve döviz, elektrikli bisiklet, cep telefonları, 6 kilo kaşar peyniri, 6 kilo sucuk, 2 fotoğraf makinesi, 5 bin TL değerinde otomobil parçası çalınması üzerine çalışma başlattı. Ekipler, iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin T.T. olduğunu tespit etti. 27 Nisan günü polis tarafından bir evde yakalanan T.T, sevk edildiği adliyede mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 
SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA YİNE HIRSIZLIK YAPTI 
T.T., 3 Mayıs günü de otomobilden hırsızlık olayıyla ilgili, ‘Hırsızlık ve mala zarar verme’ suçundan gözaltına alındı. T.T. yine mahkemece adli kontrol kararıyla serbest kaldı.
Bu olaydan sonra polis 1 Mayıs günü bir pastaneden salep makinesi, kahve makinesi, 1 fotoğraf makinesi ve lensleri çalan kişinin de T.T. olduğunu saptadı. Dün yeniden gözaltına alınan T.T., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla bırakıldı. 
6 YAŞINDA HIRSIZLIĞA BAŞLAMIŞ
T.T.’nin 6 yaşından beri hırsızlık olaylarına karıştığı ve şu ana kadar poliste yaklaşık 140 kaydı bulunduğu belirtildi. T.T.’nin geçen yıl haziran ayında 14 iş yerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, 1,5 ay cezaevinde kalıp, 4,5 ay önce de tahliye edildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-13 yaşındaki hısızlık süphelisinin çocuk şubeye sevk edilişi
-Hırsızlıktan Güvenlik kamerası görüntüleri
-Asayış şubeden detay 

Haber-Kamera:Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)

====================================================

4) GAZİANTEP’TE PTT ÖNLERİNDE YOĞUNLUK
 
GAZİANTEP´te, PTT şubeleri önlerinde 17 günlük tam kapanmaya rağmen uzun kuyruklar oluştu.
Kentte çok sayıda kişi, işlemlerini yaptırmak için sabah saatlerinden itibaren PTT şubelerine geldi. Şube önlerinde yoğunluk oluşturanlar, uzun kuyruklarda sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Kuyrukta beklerken sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal edenler ise yoğunluk üzerine bölgeye gelen polisler tarafından uyarıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
– Polislerin sırada bekleyen vatandaşları uyarması
– Vatandaşların PTT önünde kuyrukta bulunması
– Vatandaş ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ-Kamera:Ahmet KILIÇ -GAZİANTEP-DHA

==============================================

5) NEVŞEHİR’DE KUMAR OYNAYAN 22 KİŞİYE 144 BİN TL CEZA

NEVŞEHİR’de iş yerinde koronavirüs tedbirlerini ihlal ederek kumar oynayan 22 kişiye toplam 144 bin 860 TL para cezası uygulandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nar Caddesi’ndeki iş yerinde kumar oynandığını tespit etti. Pitbull cinsi köpeklerle korunduğu belirlenen iş yerine, polis ekiplerince operasyon düzenlendi. İş yerinde yakalanan 22 kişiye kumar oynamak ve koronavirüs tedbirlerini ihlal etmekten 144 bin 860 TL para cezası uygulandı. Bu kişilerden ikisine ayrıca yetiştirilmesi yasak olan köpek besledikleri gerekçesiyle toplam 20 bin 868 lira para cezası uygulandı. İş yeri sahibi hakkında da ‘kumar oynanması için imkan ve yer sağlamak’ suçundan adli işlem başlatıldı. Polis, kumar oynamakta kullanılan iskambil kağıtları ve pullar ile iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına da el koydu. Ayrıca iş yerinin kapısına asılan ‘Ders var girilmez’ yazısı dikkat çekti.

Görüntü Dökümü
———————-
-Pitbull cinsi köpeklerden görüntü
-Kumar oynanan yere polis baskını
-Saklanan vatandaşlar
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR,(DHA)

==============================================

6) 120 MİLYON SOLUCANLA AYDA 20 TON GÜBRE ÜRETİYOR
 
ÇANAKKALE’de 6 yıl önce 600 bin Kırmızı Kaliforniya Solucanıyla gübre üretimine başlayan Kenan Kaştan (41), şu anda 120 milyon solucan ile ayda yaklaşık 20 ton gübre üretiyor. 
İstanbul’da bir döviz bürosunda veznedar olarak çalışırken, internette gördüğü solucan gübresini yetiştirmeye karar veren Kenan Kaştan, 6 yıl önce Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine taşındı. Kaştan, ilçede bulunan sanayi bölgesinde kiraladığı depoda yaklaşık 600 bin Kırmızı Kaliforniya Solucanı ile gübre üretimine başladı. Zamanla üretimi artıran Kaştan, şu anda 120 milyon solucan ile ayda yaklaşık 20 ton solucan gübresi üretiyor. İşe ilk başladığında ürettiği solucan gübrelerini satmakta zorlandığını belirten Kaştan, şimdilerde sipariş üzerine üretim yapıyor.
Solucan gübresinin üretim aşamasıyla ilgili bilgi veren Kenan Kaştan, “Biz büyükbaş hayvan gübrelerini alıyoruz. Belli bir fermantasyondan geçirdikten sonra havuzların içerisinde bulunan solucanlarımıza bunları mama olarak veriyoruz. Bu işlem yaklaşık 7 veya 8 ay sürüyor. Solucanlara haftalık periyotlar halinde mamalama dediğimiz sistemi yapıyoruz. 7 ayın sonunda makinelerimizin altında bulunan bıçak sistemiyle hasat yapıyoruz. Hasat yapıldıktan sonra gübre kurutma bölgesine geçiyor. Kurutma bölgesinde yaklaşık 15-20 gün nemini düşürmesi sağlanır. İçerisinde taş, toprak elenerek bertaraf edilir.  Bir saat boyunca 70 santigrat derece ısıya maruz kaldıktan sonra paketleniyor ve depolanıyor. İşletmemizde 120 milyon tane solucanımız mevcut. Bunlardan aylık ortalama 15-20 ton gübre elde ediyorum. Önceden satış yapmakta zorlanıyorduk. Şu anda ise sipariş üzerine çalışıyorumö dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Solucan gübresi üretimi yapılan depodan görüntüler.
-Solucanlardan görüntüler.
– Kenan Kaştan, röp.

Haber-Kamera: FATİH DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

==============================================

7) İSLAHİYE’DE, BAYRAM ÖNCESİ ‘KÖMBE’ TELAŞI
 
GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, vatandaşlar bayram öncesi asırlık gelenek olan kömbe yapımını sürdürüyor.
Ramazan Bayramının olmazsa olmaz lezzetlerinden olan kömbe yapımına fırın ve pastanelerde başlandı. Geçmiş yıllarda ailelerin bir araya gelip imece usulü yaptığı kömbe, bu yıl kısıtlama nedeniyle aileler tarafından bireysel olarak hazırlanıyor. Evlerde hazırlanan kömbeler daha sonra mahalle fırınları ile pastanelerde pişiriliyor.
Yıllardır bayramda ziyarete gelen misafirlere çayın yanında ikram edilen kömbenin en önemli özelliğinin uzun süre bayatlamaması olduğunu anlatan fırıncı Hasan Pamuk, “Bölgemizin 150 yıllık geleneği olan bayram kömbesi yapımı için yoğun mesai yapıyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Fırında  hamurun yoğrulması
– Hamurun hazırlanış şeklinin anlatılması
– Kömbenin hazırlanarak kalıplanması
– Kömbenin pişirilmesi
– Fırıncı Hasan Pamuk ile röp
– Telefonla sipariş alınması
– Siparişin eve teslimi
– Ayşegül Tekin ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA

==============================================

8) KONYA’DA, 5 TON MAZGAL HIRSIZLIĞININ 2 ŞÜPHELİSİ ADLİYEDE
 
KONYA’nın Ereğli ilçesinde, fabrikadan 5 ton mazgal çaldığı iddiasıyla jandarma ekiplerince gözaltına alınan K.T. ve U.S.B., adliyeye sevk edildi.
Olay, dün Kargacı Mahallesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikada meydana geldi. Fabrikadan 5 ton demir mazgal çalındığı ihbarı üzerine Jandarma Suç Arama Timi (JASAT) çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucu mazgalları çaldığı şüphesiyle K.T. ve U.S.B., gözaltına alındı. Sorgularının ardından 2 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Jandarma, çalınan mazgalların bulunması için de çalışmalarını sürdürüyor.  

Görüntü Dökümü
———————-
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi 

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA

===============================================

9) TEMİZLİK GÖREVLİSİNİN BULDUĞU KANADI KIRIK ŞAHİN TEDAVİYE ALINDI
 
VAN’ın Başkale ilçesinde belediyenin temizlik personelinin yol kenarında bulduğu kanadı kırık şahin tedaviye alındı. 
Başkale’nin Eşmepınar Mahallesi’ne çöp almak için giden temizlik personeli Yavuz Kızılaltun, yol kenarında yaralı şahin buldu. Kızılaltun şahini aracına alıp İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne götürdü. Kanadı kırık olan şahin, buradan da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.
Şahinin sağlığına kavuşması temennisinde bulunan Yavuz Kızılaltun, “Eşmepınar Mahallesi’nden dönerken yol kenarındaki şahini fak ettim. Kanadı kırık olduğu için uçamayan şahini alarak hemen İlçe Tarım Müdürlüğü’ne getirdim. İnşallah iyileşir, tekrar sağlığına kavuşur” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kanadı kırılmış yaralı şahin
-Belediye temizlik personeli şahini ilçe tarıma teslim etmesi
-İlçe tarım müdürü ve belediye personeli röportajı 
-Genel görüntüler

HABER: Harun AKSU/ BAŞKALE (Van), (DHA)- 

===============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!