Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN PAKDEMİRLİ: ÜRETİCİLERİMİZE BAYRAM ÖNCESİ 1,5 MİLYAR LİRA DESTEK ÖDEMESİ YAPACAĞIZ
 
TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bayram öncesi üreticilere toplam 1 milyar 524 milyon 264 bin 577 lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Pakdemirli, “Tüm destek ödemeleri, hem üreticilerimize hem de ülkemize hayırlı, uğurlu, bereketli olsun” dedi. 
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir’e geldi. Bakan Pakdemirli’ye kent ziyaretinde Vali Hasan Şıldak ve Balıkesir milletvekilleri eşlik etti. Pakdemirli, ilk olarak Gönen’de bulunan Anadolu Etap Meyve Bahçeleri’nde inceleme yaptı. Burada yetkililerden bilgi alan Pakdemirli, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Üreticilere desteklerinin sürdüğünü kaydeden Bakan Pakdemirli, destek ödemeleri kapsamında bayram öncesi 6 kalemde 1,5 milyar lira ödeme yapılacağını dile getirdi. Pakdemirli, şöyle konuştu:
“7 Mayıs Cuma günü saat 18.00 itibarıyla fındık alan bazlı gelir desteği kapsamında 418 bin 61 üreticimize 854 milyon 11 bin 77 lira; hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 106 bin 687 üreticimize 251 milyon 797 bin 606 lira, sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 64 üretici firmaya da 37 milyon 880 bin 453 lira olmak üzere toplamda 1 milyar 143 milyon 689 bin 136 liralık destek ödemesi yapacağız. Ödemeleri, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre bugün ve pazartesi günü aktaracağız. Ayrıca süt destekleme ödemesi kapsamında 233 bin 129 üreticimize 222 milyon 634 bin 301 lira, arıcılık destekleme ödemesi kapsamında 58 bin 359 üreticimize 108 milyon 809 bin 745 lira, kırsal kalkınma destekleri kapsamında ise 109 kişiye 49 milyon 131 bin 395 lira olmak üzere toplam 380 milyon 575 bin 441 liralık destek ödememizi de bugün saat 18.00 itibarıyla üreticilerimizin hesaplarına tek seferde aktaracağız. Böylece üreticilerimize bayram öncesinde toplamda 1 milyar 524 milyon 264 bin 577 liralık destek ödemesi yapmış olacağız. Tüm destek ödemeleri, hem üreticilerimize hem de ülkemize hayırlı, uğurlu, bereketli olsun.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Bakan Pakdemirli’nin bahçeleri incelemesinden görüntüler
-Bakan Pakdemirli’nin ürünleri incelemesinden görüntüler
-Detaylar

Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Semih ŞAHİN-BALIKESİR,(DHA)

============================================

2) KAHRAMANMARAŞ’TA 2 DEAŞ’LI TERÖRİST ADLİYEDE
 
KAHRAMANMARAŞ’ta, jandarma operasyonunda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ mensubu 2 Suriye uyruklu, adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2014-2016 yıllarında terör örgütü DEAŞ mensubu olarak Suriye’nin İdlib kentinde silahlı eyleme katılan Suriyeli Y.B. (25) ve Ş.V.’nin (30) Kahramanmaraş’ta olduğu bilgisine ulaştı. Yapılan araştırmalar sonucu DEAŞ’lı teröristlerin saklandıkları adresleri tespit eden ekipler, önceki gün eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan Y.B. ve Ş.V., jandarmadaki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
—————–
– Adliye binası
– Adliye önü
– Şüpheliler askerler arasında
– Adliyeye alınmaları
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=====================================

3) İZMİR POLİSİNDEN DRONLU UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 GÖZALTI

İZMİR’de, polis ekiplerinin dron destekli uyuşturucu operasyonunda, 154 kök Hint keneviri ile 1 ruhsatsız tüfek ele geçirilirken, 2 şüpheli de gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Torbalı ilçesinde Hint keneviri yetiştirildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Önceden belirlenen adrese dron destekli operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramalarda 154 kök Hint keneviri ile 1 ruhsatsız tüfek ele geçirdi. Operasyonda 2 kişi, gözaltına alınırken, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. 

Görüntü dökümü:
—————————–
– Operasyonun dron görüntüsü
– Arama çalışmalarından görüntü
– Ele geçirilen hintkenevirlerinden görüntü
Haber: Davut CAN-Kamera: İZMİR, (DHA)

=====================================

4) VAN POLİSİ, KAÇAK AVLANAN İNCİ KEFALLERİNİ TEKRAR SUYA BIRAKTI
 
VAN’da polis ekiplerinin, inci kefalinin korunmasına yönelik çalışmalarında, kaçak avlanan canlı inci kefalleri ele geçirildi. Ekipler, yakalanan balıkları yeniden suya bıraktı. Kaçak avlanan 3 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Van Gölü’nün endemik türü olan, 15 Nisan- 15 Temmuz’da üremek için Van Gölü’nden tatlı sulara göç eden ve bu dönemde avlanılması yasak olan inci kefalini korumak amacıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarmanın yanı sıra polis ekipleri de denetimlerini sürdürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin inci kefali av yasağına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, dün dere yatağında kaçak avlanan 3 kişi tespit edildi. Avlanan ve hala canlı olan balıklar, polis ekipleri tarafından tekrar suya bırakıldı. Kaçak avlanan E.E., A.B. ve E.E. hakkında yasal işlem başlatılırken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bilgi verildi. 

Görüntü dökümü 
—————————–
-Balıkların sıya bırakılması 
-Detaylar 

VAN, (DHA)- 

======================================

5) SİVEREK’TE PTT ŞUBESİ ÖNÜNDE KUYRUK
 
ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde PTT şubeleri önlerinde, tam kapanmaya rağmen uzun kuyruklar oluştu.

Kentte çok sayıda kişi, işlemlerini yaptırmak için sabah saatlerinden itibaren PTT şubelerine geldi. Şube önlerinde yoğunluk oluşturanlar, uzun kuyruklarda sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Haftanın son günüde kuyrukta beklerken sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal edenler ise yoğunluk üzerine bölgeye gelen polisler tarafından uyarıldı.

Görüntü dökümü
——————————
– PTT şubesi önündeki kalabalık
– Kadın ve Erkeklerin oluşturduğu uzun kuyruklar
– Polis ekiplerinin sıraya koyması
– Bebek ve çocukları ile bekleyen kadınlar
– Kadınların konuşması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

6) PARA SÜSÜ VERİLMİŞ GAZETE KAĞITLARINI AVUSTRALYA DOLARI DİYE SATTILAR

DENİZLİ’de sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilere ellerindeki 1 milyon Avustralya dolarını 200 bin liraya satacaklarını söyleyip, buluşma sırasında önce gerçek para gösterip, ardından da çanta içinde deste halinde para süsü verilmiş gazete ve dergi parçalarıyla dolandıran 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. 

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 kişinin Avustralya parası yerine para destesi süsü verilerek gazete ve dergi parçalarıyla dolandırılmasıyla ilgili, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. JASAT ekipleri, 4 kişi olduğu belirlenen şüphelilerin sosyal medya üzerinden tanıştıkları 3 kişiye ellerinde 1 milyon Avustralya doları olduğunu ve 200 bin liraya satacağını söyleyerek Elazığ’dan Denizli’ye çağırdığını belirledi. Geçtiğimiz 28 Nisan’da şüpheli 4 kişi, Pamukkale Mahallesi’nde buluştukları 3 kişiye önce gerçek Avustralya doları gösterdi. Ardından da geri kalan paranın çanta içinde desteler halinde olduğunu söyledi. 200 bin lirayı veren mağdur 3 kişi, şüpheli 4 kişinin olay yerinden uzaklaşmasının ardından çantanın içine baktıklarında para destesi süsü verilmiş gazete ve dergi parçalarını görünce dolandırıldıklarını anladı.
Dolandırılan 3 kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında JASAT ekipleri, şüphelileri yakalamak için 23 ayrı güvenlik kamerasında 245 saat kamera kaydı inceleyerek dolandırıcılık olayına karışan 4 kişiyi tespit etti. Pamukkale ve Tavas ilçelerinde dün düzenlenen operasyonda Orhan O. (37), Mehmet S. (39), İlker B. (50) VE Neval Ç.’yi (40) gözaltına aldı. Evlerinde yapılan aramalar da dolandırıcılık olaylarında kullanılan sahte ve gerçek paralar ile birlikte para süsü verilmiş aynı ebatta kesilmiş para görünümlü kağıt, gazete ve dergi parçaları ele geçirdi. Şüphelilerden Orhan O.’nun 13, Mehmet S.’nin 5, İlker B.’nin 176,  Neval Ç.’nin suç kaydı bulunduğu bildirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü
——————————–
-Evde jandarma ekiplerinin arama yapmasından
-Çanta içinde bulunan para süsü verilmiş kağıt parçalarından
-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi
-Jandarma ekiplerinin ele geçirilen kağıtları anlatması
Haber: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

=====================================

7) EVİNİN MERDİVENLERİNDE ‘SEMENDER’ GÖRÜNTÜLEDİ 
 
KONYA’nın Halkapınar ilçesindeki Toros Dağları eteklerindeki bir evin merdivenlerinde, nesli tükenmekte olan semender görüldü.
Toros Dağları eteklerindeki Osmanköseli Mahallesi’nde oturan Oruç Yanık, evin merdivenlerinde nesli tükenmekte olan semender gördü. Yanık, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Sarı benekleriyle dikkat çeken semender, tatlı su ve karada yaşayabiliyor. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan tür, Kuzeybatı Afrika, Güney- Orta Asya, Suriye ve Anadolu’da görülüyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Semenderden detay

Haber: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!