Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAYALARA ÇARPAN YATTAKİ 6 KİŞİYİ BALIKÇILAR KURTARDI

MUĞLA’nın Datça ilçesinde kayalara çarpıp, su alan lüks yattaki, 6 kişi balıkçılar tarafından kurtarıldı.
Bodrum’dan Marmaris’e seyir halindeki içinde 4’ü yolcu 6 kişinin bulunduğu 14 metre uzunluğundaki ‘Çaypo’ isimli lüks yat, bugün saat 06.00 sıralarında, Datça Yarımadası Knidos Burnu civarında kıyıya fazla yaklaşınca kayalara çarptı. Hasar gören ve su alarak, yarısına kadar batan motor yatın yardımına, şans eseri bölgede avlanan balıkçılar yetişti. Balıkçılar, su alan teknenin kaptan ve 1 mürettebatı ile 4 yolcusunu kendi teknelerine alarak kurtardı. Trol teknesine yedekledikleri yatı, Palamutbükü sahiline kadar çekerek getiren balıkçılar, daha sonra avlanmak üzere tekrar bölgeye döndü. Sahil Güvenlik ekipleri, kayalıklar çarparak hasar gören tekneyle ilgili soruşturmüa başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Datça Palamutbükü sahilindeki motor yatın görüntüleri

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

==================================================

2) LİSELİ ÖĞRENCİLER, EKTİKLERİ SEBZELERİN HASADINA BAŞLADI
 
MARDİN’in Derik ilçesinde 2 bin metrekarelik alanda tarımsal üretim yapan meslek lisesi öğrencileri hem kendi alanlarında beceri kazanıyor hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.
Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri bölümü öğrencileri, okul bünyesinde kurulan sebze bahçelerinde hasat yaptı. Biber, domates, çilek ve salatalık yetiştirilen 2 bin metrekarelik alanda ürün toplayan öğrenciler, aynı zamanda harçlıklarını çıkarıyor. Okul Müdürü Hüseyin Mat, 2 bin metrekarelik alanın 400 metrekaresini salatalık yetiştirmeye ayırdıklarını belirterek, 40 öğrencinin, hasadı yapılan ürünlerden gelir elde ettiğini ifade etti.
Hasadı yapılan ürünleri ilçedeki esnafa sattıklarını söyleyen Mat, “Tarım teknolojileri alanında 300 öğrencimiz var. 300 öğrencimizden şimdilik 40’ı, Döner Sermaye İşletmesi (DÖSE) kapsamında çalışıp, ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Ürünlerimizi ilçedeki esnafa satıyoruz. Günlük hasadımız 200 kilograma yakın” dedi.
UYGULAMALI EĞİTİM ALIYORLAR
Okulun tarım bölümü öğretmenlerinden Ümit Zirek ise, “2 dönüm arazi üzerinde tarımsal üretime başladık. Salatalık, domates, biber ve çilek üretimimiz var. Öğrencilerimizle beraber çalışıyoruz. Öğrencilerimize eğitim yönünden katkı sağlıyor. Çünkü teoride gördükleri dersi, uygulama alanında da görmüş oluyorlar. Aynı zamanda maddi maddi yönden kazanç da sağlıyorlar” diye konuştu.
Öğrencilerden Sultan Sol, elde ettikleri kazançla aile ekonomilerine katkı sağladıklarını ifade ederek, “Her yıl farklı farklı şeyler görüp üretiyoruz. Bu işe başladığımızda imkanımız kısıtlıydı. Küçük şeylerle başladık, şimdi çok iyi durumdayız. Yaz meyve ve sebzeleri yetiştirdik. Şimdi de hasadını yapıyoruz. Bunun yanında, gelir de elde ediyoruz” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Okulun tabelası detay
-Öğrenci ve öğretmenlerin salatalık hasadı
-Röportajlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin),(DHA)

==================================================

3) VAN’DA İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

VAN’da Cuma namazı sonrası, İsrail’in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yapılan açıklamayla İsrail protesto edildi.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde, Merkez Hz. Ömer Camisi’nde, cuma namazının ardından İsrail’in Doğu Kudüs’te düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından içerisinde birçok STK’nın yer aldığı Sivil Dayanışma İnisiyatifi basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Ömer Gündüz okudu. Gündüz, günlerdir süren İsrail saldırılarında çok sayıda Filistinlinin şehit olduğunu söyledi. Gündüz şöyle konuştu:

“Yaralandılar ama davalarından, inançlarından, Allah’ın yolunda cihatlarından vazgeçmediler. Mücadelelerinde kadın, erkek, genç, yaşlı demeden göğüslerini siper ettiler. Siyonist İsrail ise sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye, hem de adım adım Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye devam etmektedir. İsrail, ilk mescidimiz, mukaddesimiz, binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme sahip Mescid-i Aksa’yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmakta, işgalci sivil Siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskınlarını sürdürmektedir. İsrail’in başta Gazze olmak üzere masum Filistinli kardeşlerimize karşı yapmış olduğu saldırılarda; kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür. İşgalci Siyonistler, Filistinli kardeşlerimizin evini basmakta, işgal polisiyle iş birliğiyle Filistinli kardeşlerimize linç girişiminde bulunmaktadır. Terörist Israil’in yapmış olduğu bu saldırıları kalbinde merhamet taşıyan, insanlıktan nasibini almış hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Buna rağmen Batı ülkeleri işbirlikçi yaklaşımlarıyla her zaman olduğu gibi batılın yanında olduklarını göstermişler ve ikiyüzlü politikalarıyla masum Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü ve şehit edilen kardeşlerimizi görmezden gelmişlerdir. Terör örgütü İsrail sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için bir beladır. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, İsrail’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. Filistin ve Kudüs davasının yılmaz savunucusu, İslam Birliğinin kurulması adına ömrü boyunca çalışmalar yürüten ve İslam Birliği’nin mutlaka kurulması gerekliliğini bizlere miras olarak bırakan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın; ‘İsrail laftan anlamaz. Yalnızca güçten anlar’ sözü bir kez daha haklılığını göstermiştir. Terör örgütü İsrail, Müslümanların gücünü görecek ve cehenneme sürülecektir. Cenab-ı Allah, Filistinli kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Özgür Mescid-i Aksa ve Filistin için direniş gösteren kardeşlerimize güç ve kuvvet versin”
Açıklamanın ardından, grup İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.

Görüntü dökümü
—————————–
-Cami önünde namaz kılan cemaat
-Detaylar
-Basın açıklamasına katılan STK ‘lar ve vatandaşlar
-Basın metnini okuyan Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Ömer Gündüz
-Detaylar
-Sloganların atılması
-Dağılırlarken
Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)

===================================================

4) KISITLAMADAN MUAF VATANDAŞ, POLİS EKİPLERİNE BAKLAVA DAĞITTI

ANTALYA’da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf Melih Kaya (28), Ramazan Bayramı nedeniyle polis ekipleri ve sağlık çalışanlarıyla bayramlaşmak istediğini belirterek kolonya ve baklavayı kontrol noktalarında çalışan polislere ikram etti. Kaya, “Polislerimizin ve sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyoruz” dedi.

Antalya’da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde birçok kavşak ve caddede polis kontrolü devam ediyor. Polis ekipleri sürücüleri durdurarak araçta bulunan kişilerin izin belgelerini sıkı bir şekilde kontrol ediyor. Kontrol noktasına gelen otel çalışanı olduğu için kısıtlamadan muaf olan Melih Kaya ve yanında bulunan vatandaş, elindeki baklavayla polis ekipleriyle bayramlaştı.
Polislere baklava ve kolonya ikram ettiklerini anlatan Melih Kaya, “Bayramlaşmayı emniyet mensupları ve sağlık çalışanlarıyla yapmak istedik. O yüzden bir tepsi baklavayı kaptık. Kontrol noktalarındaki memur arkadaşlarımıza ikram ettik. Polislerimizin ve sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyoruz” dedi.

Görüntü dökümü
—————————
Polis kontrol noktasından genel ve detay görüntüler
Kısıtlamadan muaf vatandaşların izin belgelerinin kontrol edilmesi
Polislere kolonya ve baklava ikram görüntüsü
Melih Kaya’nın röportajı
Haber- Kamera: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

===================================================

5) ŞANLIURFA’DA 4 BİN AİLEYE BAYRAM YEMEĞİ İKRAMI

ŞANLIURFA’da geleneksel bayram yemeği olan kuzu içi pilav, zerde tatlısı 4 bin dar gelirli kişilere ikram edildi.

Haliliye Belediyesi 4 bin kişilik bayram yemeğini dar gelirli ailelere dağıttı.  Şanlıurfa’nın geleneksel yemeği olan kuzu içi pilav ve zerde yemeğinin her ramazan bayramında evlerde yapıldığını ve misafirlere ikram edildiğini belirten Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Geleneklerimizi yaşatabilmek ve yemeklerimizin tescillerini yapmak için çaba harcıyoruz. Kentimizde geleneksel olarak ramazan bayramlarında ikram edilmek üzere özellikle ailenin büyükleri tarafından evlerde bir gün önceden yapılan kuzu içi pilav ve zerde, bayram namazından sonra evlere gelen akraba ve misafirlere ikram edilirdi. Bu bayramda vatandaşlarımız pandemiden dolayı evlerinden çıkamadığı için bu geleneğimizi bu sene gerçekleştiremiyorlar. Vatandaşlarımızı bu geleneklerimizden mahrum bırakmamak için 4 bin kişilik kuzu içi pilav ve zerde ikramında bulunacağız” dedi. 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan yemekler kaplara ve sefer taslarına doldurulduktan sonra ailelerin adreslerine araçlarla götürüldü. Kapılarını çaldıkları ailelere yemeklerini ikram eden görevliler, uygulamadan dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.

Görüntü dökümü
—————————————-
– Aşevinde hazırlanan geleneksel bayram yemeği
– Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat açıklamada bulunması
– Hazırlanan yemekler kaplara konulması
– Yoksul ailelere dağıtılan bayram yemeği
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!