Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SAHİLDEKİ KABİNDE GENÇ KIZLARI GÖRÜNTÜLERKEN YAKALANDI

*- Antalya Konyaaltı sahilindeki kabinlerde üstlerini değişen 2 genç kızı, kabin altından soktuğu cep telefonu ile görüntüleyen Mustafa A. (38), çevredekiler tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Olay, öğle saatlerinde Konyaaltı Sahili’nde meydana geldi. Bir erkeğin cep telefonuyla kabin altından görüntü çektiğini fark eden bir kadın, bir süre sonra kabinlerden çıkan A.A. (17) ve Y.H. (17) adlı genç kızlara durumu anlattı ve görüntüleri alan kişiyi gösterdi. 2 genç kızın, yanına gidip tartıştığı görüntü alan kişinin kaçmaya başlaması üzerine sahildekiler de şüpheliyi kovalamaya başladı. Sahil bölümünden kaçarak otopark kısmına gelen şüpheli, kendisini kovalayan gençler tarafından yakalanarak, yere yatırıldı. Mustafa A. olduğu belirlenen şüpheli, bir süre sonra gelen polise teslim edildi.
‘PİŞKİN PİŞKİN BİZE BAKIYORDU’
Olayın şokunu yaşayan genç kızlardan Y.H., gözyaşları arasında ailesini arayarak yaşadıklarını anlattı. “Kabinin altından bizi çekti” diyen Y.H., “İlk etapta fark etmedim. Bize bir kadın söyledi. Adliyeye çıkacağız, bunu salıverecekler. En fazla 3 ay yatıp çıkacak. Hiç bir şey olmayacak” diye konuştu. Genç kızların arkadaşı K.Ö. ise “Kızlar üstünü değişirken kabinin altından elini uzatarak görüntü çektiğini bir Rus abla fark etmiş. Rus abla bize söyledi. O adam da kabinlerin yan tarafında oturup pişkin pişkin bize bakıyordu” dedi.
GÖRÜNTÜLER CEP TELEFONUNDA
Mustafa A.’yı kovalamacayla yakalayan gençlerden biri ise “Biz burada oturuyorduk. Birden yaygara koptu, bir adamı kovalıyorlardı. Sonra biz de kovalamaya başladık. Kızlar da ağlıyordu ve çok üzgündüler. Adamı yakalayıp cep telefonuna baktığımızda, kızların fotoğraflarını ve videolarını çektiğini gördük. Sahilde ve kabinde çekmiş. Zaten birçok insanın fotoğrafı vardı. Kabinin altından elini uzatıp görüntüleri çekmiş. Biz de yakalayıp polise teslim ettik” diye konuştu.
Olay yerine gelen polis, Mustafa A.’yı gözaltına aldı. Şikayetçi olan A.A. ile Y.H. de ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
– Mustafa A’nın yakalandıktan sonra yerde yatarken
– Gençlerin adamın üzerinde dizleri ile basarken
– Bir gencin yerdeki adama tokat atması
– Kızların ağlaması
– Kızın, “Tokatlamayın, polis geliyor zaten” demesi
– Polisin gelişi ve adamı yerden kaldırması
– Kızların ağlaması
– Cep telefonundaki görüntü (net görünmüyor)
– Polis ekibinin gelişi ve zanlıyı alıp polis aracına koyması
– Genç kızın, “Yine bırakacaklar” diye ağlaması
– Genç kız ile röportaj
– Polisin Konyaaltı sahilindeki soyunma kabinlerini çekmesi
– Zanlının polis aracında görüntüsü
– Mustafa A.’yı yakalayanlarla röportajlar

HABER-KAMERA: İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) 

Reklam Alanı

===========

ESENDERE GÜMRÜK KAPISI, 15 AY SONRA AÇILDI

HAKKARİ’de, pandemi tedbirleri kapsamında 15 aydır araç ve yaya geçişlerine kapalı olan Esendere Gümrük Kapısı, yeniden açılırken, bölge esnafı, sevinç yaşadı. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İran’da artan vakalar nedeniyle 23 Şubat 2020’de araç ve yaya geçişlerine kapatılan Esendere Gümrük Kapısı’ndan turistler, 72 saat içinde alınan PCR negatif test sonucu ile giriş yapabilecek. Gümrük kapısının açılmasıyla Türkiye’ye ilk giriş yapan İranlı Alirıza Habibi, gelişmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Habibi, “Yasaktan bu yana Türkiye’ye ilk girişim. Şubat ayından beri gelmiyordum. Sınırlar kapanınca İran’a döndüm, bugün ise açılır açılmaz geldim. Maddi ve manevi çok iyi oldu. Buradan Van’a oradan da İstanbul’a gitmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde ciddi yoğunluk yaşanacağını düşünüyorum” dedi. 

Bölge esnafı ise Esendere Gümrük Kapısı’nın açılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
-Esendere Gümrük Kapısından detaylar
-Gümrük kapısında bekleyen vatandaşlar
-Gümrük önünde bekleyen araçlar
-İran tarafından Türkiye’ye giriş yapan turistler
-İranlı Alirıza Habibi ile röportaj
-İran’a giden Cihanir Diri ile röportaj
-Türkiye’den İran’a giden vatandaşlar
-Çevreden detaylar

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- 

==========

TÜNELDE 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 7 YARALI

KARABÜK’te, 2 otomobilin tünelin içerisinde çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Kaza saat 10.00 sıralarında, Karabük ile Yenice ilçesi arasındaki Alaçamkaya Tünelinde meydana geldi. Hasan Özgün idaresindeki 42 AHV 728 plakalı otomobil ile Ümit Bahadır idaresindeki 78 SV 324 plakalı otomobil tünelin içerisinde kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Hasan Özgün, Zühre Özgün, Asel Özgün (2), Ümit Bahadır, Necla Dedeoğlu, Şahin Dedeoğlu, Ahmet Karakuş ve Halil Karakuş yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ahmet Karakuş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Tünelin önündeki otomobilden görüntü
Araçtan görüntü
Ekiplerin çalışması
Yaralanan kişilerin hastaneye getirilmesi
HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA)

=========

KORKUTAN KUYRUK

İZMİR’in Karşıyaka ilçesindeki PTT şubesinde işlem yaptırmak isteyenler uzun kuyruklar oluştururken, bazı kişilerin sosyal mesafeye uymadıkları görüldü. Sırada bekleyenler, diğer şubelerin de açılmasını istedi.
Tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren PTT’de işleri olan vatandaşlar, Karşıyaka’daki şubeye gitti. Şube içine koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişi alınırken, dışarıda uzun kuyruklar oluştu. PTT’ye girmek için oluşturulan kuyruklarda zaman zaman sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği görüldü. Pandemi sebebiyle ilçedeki bazı PTT şubelerinin kapandığını söyleyen vatandaşlar, diğer şubelerin tekrar açılmasını istedi.
Yaklaşık 1.5 saattir kuyrukta beklediğini söyleyen Alim Altınlı (50), “İzmir genelinde çok fazla PTT şubesi görev yapmıyor. Pandemi sebebiyle birçok şube kapatıldı. Bu yüzden binlerce insan üst üste yığılıp güneşin altında saatlerce bekliyor. 32-33 derecede beklemeye mahkum ediliyoruz. Bunun adı zulüm. Hiç kimsenin de umurunda değil. İçerideki zavallı memurlar binlerce kişinin kahrını çekiyor. Yaklaşık 1.5 saattir güneşin altında bekliyorum. Biz 17 gün neden kapandık? Madem bu yoğunluğu içine girecektik 17 gün neden evimdeydim” dedi.
PTT şubesinin olduğu sokağın esnaflarından Ayşen Uyar (37), hemen her gün benzer görüntülerin olduğunu savundu. Uyar, “Buradaki insanlara yazık günah değil mi? Pandemi sebebiyle bazı PTT şubeleri kapalı. Bu şubede de az kişi çalışıyor. Ne yapacak bu insanlar? Hemen her gün burada bu şekilde kuyruklar oluşuyor. Sosyal mesafeye de uyulmuyor” diye konuştu. Yaklaşık 1 saat sırada bekledikten sonra işini hallettiğini belirten Ahmet Çelik (70), “Karşıyaka Çarşı’nın girişindeki şube kapalı olduğu için herkesi buraya yönlendiriyorlar. Kalabalık sebebiyle sosyal mesafeye de uyulmuyor. Ondan sonra halk suçlu oluyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kuyruktan görüntü
-PTT’den görüntü
-Sokaktan görüntü
-Genel ve detay görüntü

(KJ Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

===========

KAPADOKYA’DA SICAK HAVA BALONLARI YENİDEN HAVALANDI

TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, 17 günlük tam kapanma döneminin sona ermesiyle sıcak hava balonları yeniden havalandı.
Kapadokya bölgesinde 17 günlük kapanmanın sona ermesiyle bu sabah sıcak hava balonları uçuş için hazırlandı. Yerli ve yabancı turistlerin bindiği sıcak hava balonları gökyüzü ile buluştu. Turistler Kapadokya semalarında bölgenin güzelliklerini doyasıya izleme imkanı yaşadı. Sıcak hava balonu pilotu Yasin Reçber, “Uzun bir sürenin ardından turistler Kapadokya semalarından bölgenin gözalıcı güzelliklerini izleme imkanı buldular. Yapılan uçuşlar ile birlikte Kapadokya bölgesinin daha fazla turist tarafından ziyaret edileceğine inanıyorum. Çünkü insanlar oldukça sıkıldılar. Gelecek için umutluyuz” dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Sıcak hava balonu pilotu Yasin Reçber ile röportaj
-Balonun şişirilmesinden genel görüntü
-Turistlerin Balon sepetine binmesinden genel görüntü
-Balonların gök yüzünden drone ile görüntüsü

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER-NEVŞEHİR,(DHA)

==========

KEMALPAŞA KİRAZI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİYLE DÜNYA LİGİNE HAZIRLANIYOR

İZMİR’in Kemalpaşa ilçesinde üreticilerin ‘Kemalpaşa kirazı’ için yaptığı coğrafi işaret tescil başvurusu kabul edildi. Tescilin Avrupa tarafından da onaylanması için çalışmalara başladıklarını bildiren üretici Ahmet Özken, “Dünyada kiraz üretiminde ilk sırada olmamıza rağmen ihracatta 4. sıradayız. Kemalpaşa kirazını dünya ligine taşımakta kararlıyız” dedi.
Türkiye 650 bin ton kiraz üretimiyle, dünya genelinde 2,5 milyon ton olan üretiminin yaklaşık yüzde 25’ini gerçekleştirerek dünyada ilk sırada yer alıyor. Üretimde 80 bin tonla Türkiye’de önemli bir konuma sahip İzmir’in Kemalpaşa ilçesi, kuzey yarım kürenin erkenci kirazı üretiminin de merkezi konumunda bulunuyor.
Kemalpaşalı kiraz üreticileri, ürünlerinin markalaşması amacıyla “coğrafi işaret tescil belgesi” almak için bulundukları girişimden olumlu sonuç aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü’nce geçen ay “Kemalpaşa Kirazı” olarak coğrafi işaret tescilini alan üreticiler, tescilin onaylanması için hemen AB’ne başvuruda bulundu.
Kemalpaşalı kiraz üreticisi ve ihracatçısı Ahmet Özken, Türkiye’nin ve kuzey yarım kürenin ilk erkenci kirazı Kemalpaşa Kirazı’nın, ayırt edici özellikleri doğrultusunda coğrafi işaret tescilini aldığını belirterek bu gelişmenin kirazın markalaşması yolunda önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Kemalpaşa’da ciddi bir kiraz üretimi olduğunu kaydeden Özken, “Dünyada kiraz üretiminde Türkiye ilk sırada olmasına rağmen, ihracatta 3-4’üncü numaradayız. Üreticiler olarak ürünün marka değerlerini arttırmayı hedefliyoruz. Kalite algısının gelişemesi için de üreticinin iyi bilgilendirilip motive edilmesi gerekiyor. Kemalpaşa kirazını dünya ligine taşımaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.
Kemalpaşa’da üreticilerin kirazlarına evlatları gibi bakarak yetiştirdiklerini söyleyen Ayşe Özken ise ailelerinden kalan kiraz bahçelerinin değerini kıymetini geç farkettiklerini söyleyerek, “Kemalpaşa’da kiraz üretim miktarı ciddi anlamda yüksek. Bu toprakların sunumunun ve tanıtımının daha iyi yapıllması gerekiyor. Biz de bu doğrultuda Çin’e giderek kirazımızı tanıttık, çok ilgi gördük. Coğrafi işaret tescilinin sonuçlanması ve Avrupa onayı için girişimlerimiz Kemalpaşa kirazının bir marka değeri oluşmasını sağlıyor” dedi.
Özken, toplama sezonunda ilçede 5 binin üzerinde mevsimlik işçinin çalıştığını da sözlerine ekledi.
Kirazları toplayan işçilerden Gülcan Özer ise işlerinin hassasiyetini anlatarak “Sabah çok erken saatlerde kalkmak, sıcağa kalmadan sabah serininde ürünü toplamak gerekiyor. Bugün saat 05.30’da kalktım ve kiraz toplamaya geldim. Olgun olan kirazları seçmeye çalışıyoruz. Kiraz sapıyla beraber toplanır, hassas bir meyve olduğu için dikkat etmek gerekiyor. Göze çarpan iri taneleri topluyoruz ve küçük olanları bırakıyoruz” bilgisini paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
 -Kiraz toplanmasından görüntüler
 -Kiraz bahçesinden genel detay görüntüler
 -Üreticilerle röp.

Haber: Hande NAYMAN Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İzmir, (DHA)

============

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!